Майка ми не иска да ме заведе на гинеколог - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121365)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Майка ми не иска да ме заведе на гинеколог
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 2625 пъти
Здравейте, преди около месец споделих тази история: Бяло течение, неприятна миризма, сърбеж. Та споделих за гинекологичните ми проблеми с майка ми. Тя реагира остро и каза, че няма да ме заведе и, че съм малка за гинеколог(на 14 съм). Направо не знам какво да кажа. По принцип боледувам ли от нещо веднага ме води на лекар... Не смятам, че е права, затова мисля сама да отида, но имам някои притеснения(за едно от които съм писала в предишната история). Не мога да се избръсна с бикче, защото ми се получава раздразнение на кожата и излизат нещо като гнойни пъпки. Моля ви кажете други методи за отстраняване на космите около тази област(ако ще ходя на гинеколог, поне да съм в що-годе добра хигиена). Другото ми притеснение е, че трябва да взема направление от личната докторка, а тя е много близка с майка ми и баба ми. Притеснявам се да не и каже и майка ми после тя да ми изнася речи като:, . Защо си ходила на гинеколог, нали си още малка" и какви ли не простотии. Не знам какво да кажа, не съм очаквала това от майка ми. Също искам искам да ви попитам дали има значение от това дали гинекологът е мъж или жена. Много ви моля да публикувате историята ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: 900c7c6151
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Ти можеш и сама да отидеш, освен за аборт. Така, че няма проблеми. Не се бръсни изобщо - космите са си нормални за твоята възраст, ако се обръснеш може да помисли, че и полов живот водиш. Иначе, ако те сърби и има неприятен мирис, трябва задължително да се отиде на лекар.
Първата крачка е да отидеш на личния си лекар да ти пусне направление. Възможно е и да ти предпише нещо без преглед, споко

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 8997835bd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В крайна сметка кажи на баща си, може да имаш сериозен проблем и после да ти се възпали нещо. Съветвам те да си купиш интимен сапун, той е като течния, но е само за половите ти части и се миеш с него , също така изпитан метод е в леген да сложиш топла вода и супер малко калиев пермаганат и става червена водата и се подмишваш и много хубаво прочиства. Ама внимавай да не сложиш много, защото ще те изгори, слага се колкото мравчица. Майка ти доста безотговорно постъпва.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 4862a07c12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Няма значение какъв е гинеколога, определено трябва да отидеш. АЗ съм ходила като малка при мъж и беше възрастен и внимателен, за него това е рутина, не си първата която е там. Ако имаш 20 лв. и не искаш през личната лекарка да става, отивай на частно, ако си в голям град и в акушеро-гинекологичните болници има прегледи. Но не оставяй проблема така. А и без това е нормално жената да ходи, не само когато има проблеми. Виждала съм и бащи да водят дъщерите си. А твоята майка какви опасения има, да не би да я е страх, че може да не си девствена и тя да го научи от доктора или просто не и се виси пред такива кабинети, това не е похвално въобще. Взимай някоя приятелка, ако имаш доверена такава или отивай сама. Лекарите трябва да пазят тайна, а и докторката може въобще да не си зададе въпроса дали майка ти ще разбере. Така че успокой се и приеми това, като нещо, което ще правиш поне два пъти годишно оттук нататък.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 4862a07c12
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1-авторката и да води полов живот гинеколога ще я прегледа и няма да я върне, също няма да я върне и ако не е обръсната отдолу, но по-добре да си чиста, та ако имаш и външен проблем да се вижда :) Ако си девствена авторке пак има начин за преглед. Всичко е измислено, само трябва да идеш.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 680a4bd78c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ако си близка с друга жена в семейството си, баба, леля, по-голяма братовчедка кажи на нея и я помоли да те придружи. А в крайна сметка можеш да идеш и сама. Колкото до това, че личната ти е близка с майка ти, ами има нещо наречено лекарска тайна и тя е длъжна да я спазва, т.е. няма право да споделя с никого, че си ходила при нея и за какво.
Колкото до това дали има значение дали докторът е мъж или жена, ами никакво. Ама сигурно пред жена ще ти е по-комфортно да се съблечеш. Моя първи доктор беше мъж и да ти кажа, нямах проблем, мислех за него като за специалист и лекар, а не като за мъж.
Бръсненето също не е задължително, но виж крайно препоръчително е да се измиеш там долу. Така, че ако ти се появява обрив при бръснене, ами не го прави, можеш само малко да скъсиш космите с ножичка и хубаво да се измиеш, но не ползвай сапун или душ гел (не са подходящи за толкова деликатно място), а си купи интимен гел, а ако нямаш възможност ползвай само чиста вода.
Да, знаеш не е чак толкова страшно. Да, определено като се качиш на тоя стол е ами...гадно е, ама не се умира от това. А и като кажеш на доктора, че ти е за първи път той/тя ще е много внимателен/на и ще гледа да те предразположи, да си поговори първо с теб и едва после да те качи на стола.
Здравето е по-важно от всичко друго, за това събери смелост и действай! Обаче наистина ми е много странно как е реагирала майка ти. Ако имаше проблем с гърлото, примерно едва ли щеше да реагира така. Странно. Първият път аз ходих с моята и тя през цялото време се опитваше да ме успокой, че няма нищо страшно.

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: d65dfb265a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не лъжете детето за лекарската тайна, то е само на 14г.
Лекарят е длъжен да каже на прекия настойник /майката/бащата/ всяка информация за физическото сътояние на непълнолетен. Непълнолетният няма право да си избира лекар, лекарят се избира от настойника. Лекарят няма право да избира лечение за непълнолетен без изришното съгласие на неговия настойник. Лекарят няма парво да преглежда непълнолетен без съгласието на настонйк, дори рецепта няма парво да изпише.
Това че някой лекари погазват правата на настойниците е друг въпрос.
Давате кураж на това дете, че може да иде тайно при лекар, то утре може да реши и операция тайно да си поръча.
Детето е непълнолетно и няма правата на възрастен. Пълни права можеш да имаш само когато навършиш 18, но тогава се предполага, че можеш да поемеш цялата отговорност за избора си.
Ако някой чуе, че лекар е прегледал и лекувал детето му без негово знание има право да съди лекаря. Дори има дела за това, че единия от настойниците не уведомил втория, че общото им дете е подложено на операция. Сам единия настойник няма право да подписва съгласие за операция на детето си, иска се подпис и от другия настойник.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 900c7c6151
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6 - прав си за операциите, но за един преглед?
И какво сега, да стои момичето, да гъбясва и да бактерясва, да ? се срастнат тръбите и да стана безплодна, защото майка ? не иска да я води на лакер?
Аз от 12-годишна си ходя сама по лекарите и съм нямала проблеми никакви. Дори имах двойна пневмония, приеха ме в болница, татко подписа само, но преди това ми бяха правили изследвания, рентгени, всичко - кръв, урина - ваксини са ни били винаги без родителите, дори преди имаше в училище прегледи под строй - някой да е викал родителите? Дори се сещам, че зъб са ми вадили...
Авторката няма да има проблем, сигурна съм.
А това, че има безотговорни родители не значи, че лекарите отказват да лекуват. Не я виждам майката как ще съди лекаря, който е излекувал дъщеря ? БЕЗ ИНТЕРВЕНЦИИ НЯКАКВИ, за което си трябва родител.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: b87f33bb48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Докато решиш проблема с майка ти, можеш да си вземеш от аптеката смрадлика и да се подмиваш с нея. Действа антибактериално и успокоява сърбежа. Какво означава малка, доктора няма да те бърка, просто ще те прегледа. Ако винаги те кара на лекар, кажи й че ти е лошо и като идите при личната, обясни и какви са ти симптомите и да се надяваме, че е достатъчно кадърна и ще посъветва майка ти да те закара на преглед. Най-вероятно е реакция към антибиотик(ако си пила скоро) или понижен имунитет. Но си трябва лекар

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: d65dfb265a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   №7 Да ходиш при личната лекарка на 12 сама е неправилно, за всеки преглед родителя трябва да подпише. Ок при вас това е минало между капките, но личната да те изпрати сама на специалист, който ти на 14 да избереш сама и той да те приеме, прегледа и предпише лечение е много повече. Родителят е този който трябва да избере лекар, лодителя трябва да се съгласи с лечението, ако не е съгласев може да иска мнение на друг лекар. А 14 годишното хлапе какво ще се набута в първия видян гиникологичен кабинет ще закупи предписаните лекарства и ще пие, без дори да сме сигурни, че ще разбере схемата на приемане.
Щом авторката е оживяла до 12г възраст то майка й не ечак толкова безотговорна. А щом майка й е взела решение, че в момента тя няма нужда от преглед при специалист, по скоро е така. Не можеш да ме убедищ, че има на света майка, която не й пука за здравето на детето й.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker