Раничка на шийката на матката , коя гинеколожка , какво ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Раничка на шийката на матката , коя гинеколожка , какво ?
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 1874 пъти
Здравейте. Моля темата ми да бъде публикувана, защото спешно се нуждая от съвет. Момиче на 19 години съм. Вчера бях при 2 гинеколожки на преглед, защото преди около 10 дни приключих лечение на гъбички, но вчера отидох на преглед, защото бяха почивни дни, а и ми дойде цикълът и предния ден вече свърши.
Та, двете ми казаха малко различни неща и не знам как да постъпя, за да е правилно и да не си навредя сега или за в бъдеще.
Случаят с първата : Прегледа ме и каза, че много навътре имало малки остатъци от гъбички, защото били упорити. Изписа ми 3 глобули само да си слагам и щели вече да се махнат. Каза и, че като съм била при другата като бях отишла и разбрах, че имам гъбички (втората, за която ще разкажа) не ми била казала тогава, че имам раничка на шийката на матката. Не ми е правила цитонамазка (дори не знам какво точно е и за какво се прави, извинявам се за невежеството си), но разбрах, че не е, защото другата, при която отидох по-късно ми каза, че пращала в Стара Загора за цитонамазка. Та, тази иска другата седмица 2 пъти да отида да ме намаже с нещо, написа го на бележката, на която написа 3-те глобули, които уж трябва да купя, но каза, че това още не ми трябва, та предполагам с него ще ме маже другата седмица ако отида - казва се Солкогин. Първо много се стреснах и сега като прочетох в нета излиза, че тази раничка може да е много опасна. Но в един форум пишат, че точно с 1-2 намазвния се оправяла и това ме кара да си мисля, че трябва да отида при тази и нея да послушам, защото прочетох, че от нея може да се развие и рак, и на бременността (която искам след няколко години) да окаже ефект и т. н. все опасни работи, които не искам да ми се случват.

Случаят с втората : Отидох и й казах какво ми е казала предната. Тя ме прегледа и каза, че гъбичките са се махнали и нямало такива остатъци. А раничката било просто като.. не го запомних как го каза, но един вид, че самия епител там така си се подавал леко при младите момичета и изглеждало като раничка. Говореше и нещо, че още нито съм раждала, нито нищо. Съжалявам, че не запомних точните й думи, но се опитвам да преразкажа запомненото. Та, тя пък ми каза, че няма нужда да ходя на това намазване другата седмица и да не се безпокоя за тая раничка. Тя тогава (като ходих и ми каза, че имам гъбички) уж я била видяла, но не ми каазла, защото не било нищо сериозно. Изписа ми 7 глобули с йод - казват се Бетадин. Каза да ги слагам и през тези 7 дни да не правя секс.

Моля прочетете действието и листовките в нета на двете лекарства от докторките (ако не знаете действието им) и ми кажете тогава.

Какво мислите, че трябва да направя? Коя да послушам? Аз като прочетох колко опасна може да се окаже тая раничка се стреснах и не искам да рискувам здравето си с рак или нещо друго, или в бъдеще да имам проблеми с бременността. Може би след това трябва да послушам първата, но не знам.
Моля по-запознатите с тези неща да ми кажат искрено мнението си и съветите от опит или просто като са 100% сигурни в думите си, не искам предположения, защото става въпрос за здравето все пак.
Тази първата само много хем смешно ми стана, хем ми се видя смотана, защото накрая я питам - може ли така приятеля ми вече да ми прави орална любов след тези 3 глобули щом напълно ще се излекуват вече гъбичките, отговорът й беше, че сексът трябвало да се прави с презерватив винаги :D и не знам си какво още, но нищо общо с въпроса ми.. все пак й казах, че си го правим с презерватив, но не получих отговор на въпроса си, макар, че предполагам, че може вече (sun) xexe..
Това беше леко да разведря уж.

Днес се обадих по телефона и на двете гинеколожки. Първата я питах дали трябва да изчакам да оздравея, защото сега пия антибиотик (болна съм), за да слагам тези 3 глобули, които окончателно да излекуват вече гъбичките - каза, че точно докато го пия трябва да си ги слагам. Питах я и за раничката дали е важно да се обгори, защото аз нямам възможност сега да купя Солкогина (питах в една аптека за него, казаха че го нямали наличен, но за 1 ден го доставяли ако искам и бил 35-40 лв :Х ). Тя каза, че е препоръчително да се премахне. Дотук беше разговорът.
В нета четох по форуми, че Солкогина изгарял само повърхностните слоеве на раничката и след време тя рецидивирала.. следователно пак ще трябва да се гори и пак така и.. май едно и също, а не искам такаа..
(това не й го казах по телефона).
Като звъннах на втората (която изписа Бетадин) я попитах за какво е точно той и дали трябва да изчакам с приключването на антибиотика - нямало нужда. А Бетадин бил с йод и така май щяла да види дали има нужда след тези 7 глобули от нещо повече вече (предполагам тогава обгарянето). Каза като си ги сложа и 7-те да отида да ме види.

В крайна сметка купих само 3-те глобули, които другата изписа за довършване на лечението на гъбичките. Поне с гъбичките да приключа вече (надявам се). Снощи сложих последната и се надявам да са минали вече гъбичките, макар че преди 4 дни някъде пак имах сърбеж и си мислех дали е защото още не ги бях излекувала. Дано сега се махнат вече окончателно че наистина са много упорити.
За да се прави нещо по въпроса с раничката, най-напред трябва окончателно да сме излекували гъбичките, нали?
Но не знам какво да правя за тази раничка. Аз нямам възможност сега или скоро май изобщо да си купя Солкогина и си мисля дали да си купя Бетадин и да видя какво ще ми каже след 7-те глобули тази, която ми ги изписа. Може би няма да има нужда от обгаряне, знам ли.
Четох, че метода със Солкогина бил много остарял и е един вид безсмислен, та дори мисля изобщо да не го купувам.
Дали да поискам да ми направят цитонамазка и после колпоскопия? После ако резултатите ми са добри ще се налага ли да я горят? За нераждали доколкото четох обгарянето с лазер било много добре, но това колко приблизително ще струва? Има ли проблем ако мине известно време докато ми я обгорят, защото ще ми трябва време да събера парите?
Да ви попитам - това обгаряне задължително ли е? Дали наистина имам раничка или е както ми каза едната - просто като образувание на самия епител и изглежда като раничка, но не е и не трябва да се тревожа? Ако наистина имам раничка, но не я обгоря какво може да стане - има ли опасност от рак или нещо друго :( Малко ме е страх да ходя да ми я обгарят (не заради болката ако я има), а защото се притеснявам да не е излишно или неправилно и да направя нещо грешно. А и щом казват, че след време пак се появявала раничката след обгаряне със Солкогин (така трябва на нераждалите) значи пак ще трябва да ходя и какво.. едно и също ли ще повтаряме?
Аз тази седмица ще отида до тази дето казваше Солкогина, за да ме провери за гъбичките какво става, но за обгарянето ще й кажа, че сега нямам възможност за Солкогина, за да не ми се заяжда, че не искам с него. Надявам се гъбичките да са се махнали напълно. И в понеделник почвам да си слагам 7-те глобули Бетадин, след което ще отида до другата гинеколожка да ми каже какво става. Може би ще е наред всичко, но все пак мисля да поискам цитонамазка. Колпоскоп не знам дали мога да си направя в моя град, дали има.

Знам, че стана много дълго обяснението ми по проблема, но ще съм изключително благодарна на тези, които внимателно прочетат темата ми и ми помогнат.
Моля ви отговорете ми бързо и ме посъветвайте, трябва до 2-3 дни да реша какво да правя. Моля вии.. :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 13 дни
hash: ed15a2de47
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От некадърен гинеколог и аз пострадах. Цели 3 години не можах да излекувам гъбички. След това, смених гинеколога и се оказа, че съм ги бетонирала в себе си киста, която се превръща в миома. Изписаха ми възможно най-силните лекарства и ги излекувах за 7 дни 7 дни възстановителен период. Появяваха се през 3 месеца, на 4-тия още 4 пъти. При последното взимане на цитонамазка, се оказа, че имам раничка на шйката на матката. Взеха цитонамазката, изследваха я в най-модерната лаборатория. Апаратите засичат променени клетки, но не ракови - все още. Гинекологът ми ме изпрати при най-добрия гинеколог-онколог в България. Той ме прегледа. Взе цитонамазка и ме изпрати при лаборант-онколог. Тя, ръчно и под микроскоп прави изследванията. "Честито" - рак на влагалището рак на шйката на матката (HPV-инфекция) в начален стадий.
Последва прилагане на Солкогин - 2 пъти, през няколко месеца наблюдения имуностимулатор "Левзея" (2 пъти х 3 месеца х 1 таблетка на ден, с по 1 месец почивка между курсовете) приложение на специален лубрикант при интимни взаимоотношения "Bioglide". Последният, е патентован от Немска фармацевтична компания за 20 г., цената му е 45-50 лв, но... убива всички налични HPV-вируси по време на акта. Последните направени изследвания и наблюдения, доказаха, че лигавицата се е възстановила напълно. Миомата - отстраниха с много силни лекарства. Сега, съм като "нова мома".
Една приятелка, дълги години караше с раничка на шийката на матката. Накрая, тя се уголемила много, подложиха я на операция и... Сега е със забрана да ражда, а тя няма деца.
Така че, препоръчвам ти, раничките да се третират със Солкогин НАВРЕМЕ. Не се мотай. Той обгаря само най-горния слой. Организмът малко имуностимулатори, ще ти се възстанови бързо. В противен случай, може да е вече късно.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5b015591fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Те му викат раничка, но не е рана каквато ти си мислиш. Раничката на шийката на матката представлява излизането на маточния епител към влагалището и понякога води до лоши последствия. И двете гинеколожки са прави, ама защо не са ти обяснили като хората не знам..

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: e8815025f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 2, знам какво е раничка и че не е дефакто истинска рана както на кожата примерно. Обсъдила съм вече проблема си другаде. Благодаря :)
-авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker