Изрусена с блондор коса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121395)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14389)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18580)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Изрусена с блондор коса
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 10298 пъти
Здравейте,

Преди месец направих един "гаф" с косата си и искам да разбера дали нещата са обратими. Естествения ми цвят е черна, но реших да се изруся (не знам защо) и станах светло руса от раз със силен блондор. Косата от гъстокъдрава и мека стана суха, изтъняла, промени формата си и клепна. Веднага се мацнах пак тъмен цвят, кестенява, обаче косата си стои така и не променя формата си. Доста изгоря от изрусяването. Подстригах се късо и в момента чакам да ми израсте естествената ми коса. Никога преди не съм правила чак такива драстични промени. Въпроса ми е - при еднократно изсветляване на цялата коса (както в моя случай), възможно ли е да съм увредила скалпа и новоизрастващата коса? Много се притеснявам за косата си. Изсветлявала съм се само веднъж, еднократно, но доста драстично и в момента имам странно усещане на главата.
При изрусяване видях, че вече косата е загубила виталност, но ме интересува дали е възможно да е засегнат и скалпа и новоизрастващата коса? Все още чувствам лека пареща болка от изсветляването по главата и не знам с кого да се посъветвам. Всички ми казват, че нищо ми няма, но аз вече усещам косата си изтъняла и безформена, нямаща нищо общо с преди. Какво ще ме посъветвате да направя за мое успокоение, че косата ми пак ще израстне като преди и няма да има последици от изрусяването? Реално, само веднъж изсветлена, какви могат да са последствията? В момента чакам да ми израсте моята коса и да си възвърна естествения вид отпреди това.
Благодаря
П. С. Много се депресирах от това изрусяване и не знам какво да правя за мое успокоение, че всичко е наред. На всичкото отгоре не се изсветлих с професионален блондор от фриз. салони, ами с такъв от магазина. Някакви съвети?
Чувала съм, че веднъж (силно) изрусена коса след това трудно възвръща формата и обема си отпреди това. Това възможно ли е? Аз не съм маниачка на изрусяванията и това не ми е в кръвта, просто исках да пробвам, но много ми се деформира косата и сигурно скалпа от това изрусяване и съм притеснена, пе съм направила непоправима беля. :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 27 дни
hash: 9ba55e6980
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спокойно, " новaтa " косa ще си изрaстне нормaлнa, кaквaто си е билa. Aко можеш иди все пaк нa дермaтолог дa ти види скaлпa, aко нещо те притеснявa. Можеш дa си прaвиш мaслени мaски, но имaй предвид, че достa от боятa ще пaдне от тях.
Може дa се кaже че си " убилa" косaтa до където си я изрусилa. И вероятно следвaщите 5-7 см ще сa сухи, чупливи, без " живот".
Но ще се опрaви. Сaмо не си прaви тaкивa експерименти вече, още по- мaлко у домa.

 
  ...
преди: 10 години, 26 дни
hash: c145ddb6d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знам, вече никога няма да правя такива неща, но преди не знаех и не разбирах, че изсветляването убива косъма, изтънява и т. н. Това го разбрах постафктом след като направих вече белята и много плаках даже и в момента отвреме навреме. Беше дълга до кръста, гъста, жива, къдрава. Сега е като клечка. Направо не мога да се позная. Като си движа главата и чувствам луфт, защо се съгласих и аз не знам, без да разбирам какви може да са последствията. Еми едба -две години ще ходя вързана или като разплетена дамаджана докато не израсте напълно новата коса и не изрежа напълно изгорялото. Сега започва.. редовното посещение на фриз. салон. През месец -два. А преди ходих 2 пъти в годината. Толкова ме е яд за моята си коса... от раз я унищожих и то цялата! Дълга до кръста, сега е до врата. Много ми е мъчно и плача. Поне да беше само подстригана, няма проблем да свикна с това, но блондора яко гори коса и сега ми е като намотана пружина. :( за пръв и единствен път си правя такъв експеримент, който ще го запомня цял живот. То поне да бяха кичури или половината коса само, по щях да го възприема. Но тук става въпрос за цялата и то екстремно руса! Плаче ми се.. то и сега косъма ми е сух, новия, а не си представям като поизрасне още. Ама аз и преди си бях с по-суха коса, но не и тънка и безжизнена. Знам, че вече няма оправия. Просто търся съвети как да се справя с това. Благодаря. Не мога да си представя просто, че две години, дори една ще ходя като вейка. :( много ми е мъчно. Гледам си старите снимки от по-рано... от морето и плача. Хиляда проблема си отворих с това изрусяване. Хем, че косъма се изтъни, ами и се появи пърхот и какво ли още не. Просто влезнах в някаква депресия и параноя, че никога няма да си възвърна същата коса. А преди бях толкова щастлива и доволна от косата си... толкова и се радвах. Още се чудя на акъла си откъде ми хрумна такова нещо и май никога няма да си отговоря. Ужасен е шока е да имаш Истинска, нормална, къдрава коса и един ден да се събудиш с уредяла слама, която само дето не е започнала да капе вече. :(

 
  ...
преди: 10 години, 26 дни
hash: 014e16ba5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Момичета, направили сте грешката не да си изрусите косата, а да си ОБЕЗЦВЕТИТЕ КОСАТА. Вие практически сте си намазали ЦЯЛАТА коса с това, което иначе се слага за кичури.
Аз съм светло руса, изрусявам се от 15 г. и имам много здрава, дълга почти до кръста руса коса. Рядко ходя при фризьор и винаги нося собствена боя. Боядисвам се от ученичка изключително с БОЯ, винаги на френски марки като от 10 г. само боя на Лореал от най-скъпата серия. По-добре човек да инвестира в хубава боя, от това да дава луди пари на фризьори за техните супер силни бои. Имам късмет косата ми да расте бавно и да хваща добре боя, но НИКОГА не съм се обезцветявала и винаги съм ползвала един тон по-светъл от цвета, който искам да постигна. В началото не се получава добре, но ако човек много време ползва една боя и един цвят, се постига супер резултат след 2-3 месеца.
Сега косите си не можете да спасите, защото естественият цвят е невъзможен с това обезцветяване, а и каквото и да сложите, то ще падне и ще излезне бялото. Освен това нормалната коса си расте горе.
Искайте съвет от МНОГО ДОБЪР фризьор и се боядисвайте русо, защото само така разликата няма да е толкова огромна, а кестеняво и др. цветове няма да станат добре като почне да израства косата.
Препоръчвам Лореал за светло русо номера над 9. 1, но не по-силно от 10!
И сами може да се направите като с 10-ка направете корените и после с разредена боя надолу в последните 10 мин. минете и другата коса. Ще се позатвори малко последния слои, ако ползвате хубава боя на Лореал, освен това имат и хубаво балсамче към боята. Задължително ползвайте някое от маслата за коса.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 25 дни
hash: c145ddb6d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

4.   Не, никога повече няма да я пипам!!! Стига да се оправи сега! Пия витамини и всичко. Сега като расте пак е рядка. Няма как толкова бързо да си възвърне баланса косъма явно. Много е трагично положението и се отчайвам, че възстановяването ще бъде много бавно, ако стане напълно! :( Трябва ми лекар професионалист, а не просто дерматолози. Но и те нищо не могат да направят освен да следят растежа на новата коса. В много голяма дупка влезнах от това изрусяване.

 
  ...
преди: 10 години, 24 дни
hash: c145ddb6d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Номер 3, ти най-вероятно си с някаква руса или кестенява коса по рождение и заради това говориш така. Ти с боите си си ок, но тези, които са с черна коса и искат да станат руси, задължително трябва да минат през обезцветяване иначе няма да стане. Минала съм вече по този път и знам, заради това говоря. Естествено, това води и до изгаряне на косъма и трябва да се внимава. Аз като за пръв и смятам за себе си единствен път го направих много нескопосано.

 
  ...


...
преди: 10 години, 18 дни
hash: 3966eac8b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей! Силно ти препоръчвам за увредена коса козметиката на L'Oreal, но само професионалната!! Разбира се, ако можеш да си го позволиш, говоря за жълтата серия. Продуктите са страхотни, аз когато си бях изгорила косата с преси и маши само с това я оправих. Съветвам те да си вземеш пълна серия шампоан, балсам, маска и може би някой продукт с термозащита. Идва лято, слънце, сигурно си обработваш косата с преси и маши, затова я пази и от топлината. Също така преди къпане можеш да я мажеш цялата със зехтин или кокосово масло, да постоиш час-два да се подхрани и след това се измий. Ще стане, но бавно! И не забравяй, не Elseve сериите на Лореал, а професионалните. Има ги онлайн и по фризиорските салони.
Успех, мила!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 17 дни
hash: c145ddb6d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мерси много номер 6. Засега положението бавно започва да се оправя, не е толкова трагично колкото изглеждаше преди. :D След 1 год. ще има да се смея на "премеждието ми". В интерес на истината не използвам преси, маши и тем подобни, накупих си вече разни работи и до там мисля да оставя нещата. Всъщност, изрусената коса по мое мнение никакви продукти, проф. и непроф. я спасяват, имам предвид ако искаш да си върнеш старата коса, освен ножицата. Това вече го установих, така че живот и здраве зимата ще направя едно финално подстригване, дотогава ще е израснала бая и вече я оставям моята си да расте. Просто наистина трябва време и търпение за тези неща и положението се оправя. Дотогава просто ще си хода малко шарена, но не ми пука честно казано. :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 973863316d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравейте :) Виждам че темата е стара, но ако имате възможност и ако сте запознати имам няколко въпроса. Така бях с черна коса около 2 години и реших да го махам тва черно то бяха мъки мъки.. и все пак с блондори и с деколор почти успях. Вече 3-4 месеца косата ми е кестеняво-червеникаво-русо - още имам черно на някой места ;д. Косата ми е дълга до кръста и искам пълна промяна искам да я одрежа до раменете и искам да я изсветля, а не да я боядисвам! Изсветляването повече ли трае от боядисването?
Дали ще стане от първия път?
Колко често трябва да го правя?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker