Булимия - Отчаяност. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Булимия - Отчаяност.
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1622 пъти
Здравейте! Пише ви едно младо момиче след поредния си пристъп на преяждане и съответно пречистване чрез повръщане и слабителни чайове. Вече съм напълно отчаяна, психически изтощена. Всичко това е от болните ми амбиции, от ужасния ми перфекционизъм. Това ми трови живота. Аз искам да живея, искам да съм щастлива, отчаяно искам да се излекувам. Това е все едно да си зависим от наркотик. Не искам да мисля само за храна, не искам да преяждам. Попринип съм човек с вевероятна воля, способна да постигне всичко, което желае, но уви само за преодоляване на булимията не ми стигат волята и силите. През времето извън булимичните ми кризи се храня здравословно, спортувам, чета, уча, срещам се с приятели, грижа се за външния си вид. Никой не би повярвал даже и да ме види, че такова успешно момиче като мен всъщност колко е пропаднало.
Знам, че трябва задължително да започна лечение с помощта на психиатър или терапевт, да кажа за болестта си на най-ближните ми. Но нямам такива. Да, родителите ми ме обожават. И точно затова не мога да им кажа. Те ще се побъркат психически и мен двойно повече. Познавам си родителите и знам отлично какво ще се случи. Нямам и толкова доверени приятели. Нямам навършени 18, нямам и разбира се пари, за да се излекувам. В бездънна улица съм, отчаяно искам да се излекувам, но незнам как. Вие, мили и търпеливи читатели, ако знаете, умолявам ви кажете, дайте някакъв съвет, защото усещам как лека по леко се самоунищожавам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: c0fc42fb3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз като тебе бях, но се отказах, просто видях, че няма смисъл от тия глупости. Само си сриваш здравето до дъното, ако искаш да не вдигаш кг прави разходки по 4км и край с проблема. Всичко зависи от теб няма кой да ти помогне ако ти не го направиш. Яж както трябва, а не пълни корема после да ходиш, че да повръщаш. Може да си докараш много проблеми с това, но ти си решаваш. Късмет! **МАА**

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 2a3acc6809
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мила, мисля че трябва да говориш с родителите си но внимателно, не директно да изстреляш мамо тате аз съм булимичка. Обясни им как се притесняваш за теглото си, храненето и т. н. и им кажи какво ти е и че ти трябва помощ за да се излекуваш. Аз мисля така че е правилно в твоя случай, не знам, нека и другите дадат съвети и ти си прецени как да постъпиш, но който и да ти помогне, най-вече дай всичко от себе си тези воля желание и сила които ти стигат за всичко друго да ти стигнат и да преодолееш това, настрой се така, всичко е в главата ти и ще успееш. Пожелавам ти успех :)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 9deef48df3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Намери човек до себе си които да те вдъхновява. Най желателно е да кажеш на родителите си. Ако те обичат ще ти помогнат но ако разберат по късно ( рано или късно може да те хванат и тогава става страшно). Човешката депресия идва от много фактори но два от тях са основни ( самота и външност). Имаш приятели как нямаш поне няколко по близки. Млада си. Съвета ми е да кажеш на родителите ти. Родителите могат да помогнат в последствие в процеса на психотерапията, но сега и да им казва, и да не им казва изобщо няма значение. Нека има предвид Авторката, че проблемите ? не са свързани със суетата, а има психологически проблем, коренящ се най-вероятн в детството, който само с професионалист можеш да намериш и да се пребориш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 8ccdef6ac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За голямо съжаление без специализирана помощ не знам дали ще се справиш - психиатър, диетолог. Но задължително лечението трябва да е комбинирано с психотерапия, не само с лекарства. Говори с родителите си - щом те обожават, ще проявят разбиране и ще бъдат съпричастни. Просто трябва да стигнеш до истинските причини, довели до това, а те са психически. Булимията и анорексията, както знаещ са заболявания на психиката. Самият факт, че осъзнаваш какво всъщност се случва и че имаш нужда от помощ е доста обнадеждаващ, но не губи време!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 1bf465c6a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Мисля, че Авторката трябва да потърси лекар-психолог. Дали ще сподели на родители или не, това няма да ? реши проблемът, а ако са паники някакви само ще го увеличи. Спри да живееш за родителите си и поеми отговорност за живота си и решението на проблемите си.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: d6ad618903
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Бях болна от булимия 7 години. Повръщах всеки, ако не - почти всеки ден, имала съм светли периоди за по няколко седмици, но все не успявах и кръга се завърташе отново. Преяждах ужасно много и имах нужда да го правя, нямах търпение понякога да се прибера и да се натъпча и да повърна. А после се чувствах толкова виновна. Сега не съм повръщала от 5години и половина. Все още сънувам понякога, че съм повърнала и изпитвам ужас, че всичко ще се върне. Апетита ми се нормализира, не изпитвам ужас от храната, храня се нормално и се засищам, защото преди превъртах и не знаех кога да спра. Нямах нормално чувство на засищане, храната ме контролираше изцяло. Как се оправих ли - честно казано не знам, в един от светлите периоди издържах месец, после 2, 3 и така изпитвах все по -малка нужда от повръщане. Междувременно здравето ми се беше разклатило заради повръщането ( след повръщане имах сърцебиене често, защото когато повръщах често все повече усилия ми костваше да повърна) и може би се уплаших. Но те съветвам да потърсиш помощ. Аз също криех от майка ми (само с нея живеех тогава), но сега си мисля, че трябваше да споделя. Не бива да си сама в борбата, много е трудно. Успех ти желая, изход има, щом аз се оправих, а бях много зле, значи и ти ще успееш

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 200ddbb92e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами, ако сега не кажеш на родителите си, защото може би, ще се побъркат, то тогава остави за по-късно, когато наистина ще стане така.
Каквото и да се случва с теб, ( добро или лошо), първо споделяш с родител. Той най-добре ще те разбере и най-правилното решение ще вземе.
Ти явно вече си безпомощна сама да се справиш, така че те трябва да знаят за проблема ти овреме.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker