Ген! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121375)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ген!
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2042 пъти
Момиче съм на 15 и съм висока 1, 50 и тежа 60 килограма. Знам, че съм над нормата и искам да отслабна. Моето семейство винаги ми повтаря, че ще бъда дебела, защото аз приличам на баща си, който е пълен. Знам, че това е ген, но има ли някакъв шанс да не съм завинаги дебела. Искам да отслабна и ще съм ви и много благодарна, ако ми дадете някаква диета подходяща за деца.
Благодаря предварително.
Моля модераторите да публикуват историята ми.
Спешно е!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 401cbdd2b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще те разочаровам, но НЯМА ГЕН, който да ни прави дебели. Само 3 до 5 % от населението имат по-забавен метаболизъм, но разликата с нормалния човек е някъде 150 калориики, което е една филия хляб с масло. С две думи - дори да спадаш към тези 3% (КОЕТО Е МАЛКО ВЕРОЯТНО) пак си зависи на 99% от теб дали ще си дебела или не.
Генетично определена е само структурата ти, височината до някъде, защото тя зависи и много от храната на майка ти по време на бременността ? и твоята в растежа. Важно е да ядеш достатачно месо, млечни продукти, яйца, плодове и зеленчуци БЕЗ хляб, ориз, картофи, СЛАДКИ НЕЩА, царевица, ФАСТ ФУД.
Този начин на хранене се нарича ниско въглехидратен (low carb).
Не става дума за диета, а за цялостна промяна в стила и начин на живот.
Ако обаче си повтаряш непрекъснато, че ще си останеш дебела, защото е било ген, ти просто сама лъжеш себе си.
Много е просто уравнението и важи за ВСИЧКИ хора.

Който яде повече калории от това, което изразходва, той дебелее.
За да отслабнеш не бива да консумиераш повече от 1200 калории на ден.
От теб и само от теб зависи дали ще си слаба или дебела, но действително може да си наследила структурата на баща си и като дебелееш да приличаш на него. От вас обаче зависи да промените нещо. Често има дебели хора от едно семейство просто заради начина им на хранене и живот, който е сходен.
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3950916bfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей мила. Не е нужно да повтаряш баща си. Да, гените и предразположеностите играят роля, но в крайна сметка всичко се свежда до начинът на живот и хранене, които избереш и си зависи от теб. Не оставяй роднините си да те програмират по този начин - все едно, каквото и да правиш така ще е и нищо не зависи от теб.
Можеш да промениш много.

Аз също имам лоши гени, по бащина линия всичките роднини можеш да ги търкаляш, че има и обремененост със сърдечни болести. Можеш да използваш обаче всичко това и като мотивация, в какво не искаш да се превърнеш. Направи си списък със всички качества и характеристики, които не искаш да повториш и когато имаш колебания или те мързи да се храниш правилно и да тренираш си ги припомняй.

За да отслабнеш трябва да тренираш, както и да контролираш какво ядеш - важен е подборът на храните. Препоръчвам ти този сайт - надявам се модераторите да допуснат линка: fitnesinstruktor. com, тъй като на него има много информация за храненето и здравословното отслабване, балансирано съставени и най-вече безплатни режими за хранене, както и видео тренировки, които можеш да правиш сама от вкъщи. Не се ограничавай обаче само с този сайт - моя съвет е да ползваш гугъл по предназначение и да изчетеш това като е поднесено като информация по темата по сайтовете на различните диетолози, които излизат като резултати. За да избереш най-подходящия за теб начин трябва да си добре информирана - тъй че чети, обмисляй, експериментирай, за да видиш кой начин на хранене е най-подходящ за теб. И не забравяй да тренираш...
За мен лично успешната формула беше комбинация от йога, каланетика и разделно хранене - но хората сме различни, затова бих те посъветвала да търсиш, какво е най-лесно и приятно за теб като начин на хранене, вместо да ползваш готови рецепти.
Сигурна съм, че ще се справиш. Ще видиш, че ако полагаш грижи за себе си, много скоро ще изглеждаш много по-добре и ще си в по-добра форма от твоите съученички, които макар да имат добри гени, не полагат усилия по въпроса. Действай :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 13911c415d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Момче на 16.

Намаляш хляба, повече плодове и зеленчуци, без никакви сладки храни, салами, шунка и там, другите простотии като чипс и пържени и спортуваш. Само, че има едно НО, това трябва да го приемеш като свое благо - сама да го искаш, а не да го имаш за задължение, успех! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4a6b698e43
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това са пълни глупости. Ген за това няма! Донякъде формата на тялото ти е ген- дали ще е круша, пясъчен часовник.. но това показва само къде трупаш повече.
Има лоши хранителни навици и застоял начин на живот, това е.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: dc5c6d227b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   №1 Не натрапвай на другите своите собствени глупави мисли. Как ще кажеш на дете, че оризът, хлябът, картофите или царевицата не трябва да ги кусва до края на живота си? Щом според теб от ориз се пълнее, защо китайците, като не сядат без ориз на масата са слаби? Нашите предци като са яли комат хляб, глава лук и брус сланина са били по 500 килограма, а? Или какво лошо има в зеленчуковата супа с картофи? Лошо има ли вместо гарнитура за шишчето да има варен кочан царевица?
Няма нищо лошо нито в сладкото, нито в фаст фуд понякога, важно е само да се знае количеството и честотата на приемане. Сладкото е почерпка и никога няма да напълнееш 10 кг от един шок бонбон дневно или едно парче торта месечно.
А пък най-голямата глупост е да накараш ниско дете дето сега има шанс да порасте още няколко сантиметра да бъде на диета 1200 калории, тоест да спре растежа си.
№1 признавам за едно си права общият начин на хранене прави хората от едно семейство сходно дебели, по принцип генът е невинен.
Сега дете чуй моя съвет, яж всичко ,което го има в магазините, но определяй количество и прави разнообразие. Например всеки понеделник риба, без значение каква риба, без значение как е приготвена, сьомгата и каракудата нямат кой знае колко разлика в количеството полезни за тялото вещества. Но определи порция от 200гр риба и 200гр салата 2 филии хляб и никога не си позволявай допълнително. Поне веднъж седмично е добре да хапваш варива те наяждат и не се дебелее кой знае колко от грах и боб.
От там пък можеш да се храниш спокойно с манджите на мама, но определяй порция 300гр и 2 филии хляб и до там, без допълнително, без захранки между яденетата. Добре е да захвърлиш от менюто си чипсове и други пакетирани лакомства. Не че картофките не са полезни, но чипса е само за удоволствие веднъж два пъти годишно.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 0e6de72e41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 1, мисля, че и друг път сме дискутирали по темата.
Добре, нека няма ген. Приемаме, че дебелият човек просто има по високо съотношение прием/изгаряне на калории от дебелия.

Да, обаче има хора, които дебелеят в корема, а краката са им слаби или имат дебели бедра и крака, а от кръста нагоре са си съвсем нормални. Означава ли това, че едните приемат калориии, трупащи се на корема, другите приемат калории, трупащи се по бедрата?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 401cbdd2b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От 1 до 6 - ами аз писах, че структурата е онаследена, но и от пола много зависи. Мъжете дебелеят изключително в корема, защото телата им са предназначени за ловуване и краката и ръцете трябва да останат максимални функционални. Това пълнеене е и по-лошо за здравето от при жените, които пълнеят в бедра, задник, талия, но структурата си е ген, което не означава, че не можем да бъдем атрактивни, ако нашите роднини са дебели. От нас си зависи.

До 5
Всеки диатолог ще каже същото на момичето. От белтъчини, мазнини, плодове и зеленчуци не може да се лишава, докато въглехидратите тялото може да си ги синтезира и не са жизнено необходими.
Китайците и хората от развиващите се страни могат да си позволят ориз, защото ТЕ НЕ ЯДАТ повече калории от изразходеното и НЕ МОГАТ да си позволят толкова ориз, че са затлъстеят. Това е най-достъпният източник на необходимите за живот калории! Това обаче се променя и при тях и по-богатите хора също се борят с теглото. Ориз, хляб и т. н. Са добри само за хората на физическия труд и спортистите, които имат нужда от бързи калории. Нашите предци са яли много хляб, но те са и работили на полето по цял ден и са си изразходвали калориите.
Авторката има 5-10кг. Наднормено тегло, което означава, че трябва да се ограничи, защото яде прекалено много, а да ограничи празните калории от простите въглехидрати са най-доброто решение без да губи витамини, минерали.
Алтернативата е да яде по-малко месо, млечни продукти, яйца, плодове и зеленчуци...ами може и така, стига да не надвишава 1000-1200 калории на ден, но аз лично бих предпочела да се заситя с храни с ниска енергия на 100 гр. вместо да изям 50 гр. Макарони и да не се наям.
1200 калории между другото за едно момиче 150 см високо със застоял начин на живот не са малко! Тя най-много да има дефицит от 200 калориики дневно, но нали иска да отслабне? Няма и как да спре растеца с такива резервища от поне 7 кг. подкожна мазнина.
Има си таблици с калории на основните хранителни продукти, има си опаковки...смятайте си, яжте си вафлите, ако щете, но така ще сте достигнали тези 1200 калории много бързо и цял ден ще сте гладни.
Освен това чрез плодовете тя ще си набавя дори въглехидрати в предостатачно количество. Храни като месо, яйца, висококачествени млечни продукти, ще я снабдяват с калции и важни микроелементи.
Ако ще обаче може и да яде само бисквити и сладко и пак ще отслабва, ако калориите са по-малко от изразходваните, но едва ли е полезно за здравето, а и ще разгради мускули.

Нисковъглехидратното хранене е единственият начин да отслабва човек, щадяйки здраве и мускули и без да се отказва от жизнено необходими, качествени храни.
Нека оставим хляба, ориза и картофите, сладкото за слабите, спортистите, хората от развиващите се страни без средства, физически трудещите се...който иска да отвслабне обаче да ги консумира ограничено и да ги избягва. Забранени храни иначе няма, нека всеки си прецени. Не е задължително и всички да сме слаби. Авторката, ако е доволна с фигурата си да продължава така. Лошо няма. Всеки си избира, но не гените са ни оправдание.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 74b95a31fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Диетата подходяща за деца се нарича СПОРТ! На 15 още растеш за това не те съветвам да почваш някакви строги диети, но можеш да ограничиш малко мазните и сладките храни, но най-важното е движение. Лято е, излизай, ходи пеша, разхождай се, ако имаш желание сутрин тичай в парка, ако имаш колело-карай го, ходи да плуваш, все ще има някой басейн около вас... изобщо движение, движение и пак движение. Сега поне денят е дълъг и е топло и приятно, освен това си във ваканция и имаш време. Възползвай се!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 26ea5e92fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Боооже, естествено, че може да отслабнеш, ако искаш. Толкова примери имам пред себе си за генетично дебели хора, които искаха и станаха фиданки! Една даже и манекенка стана. Аз пък имам леко пълничка фигура, баща ми е набит и едър и аз приличам на него, но само за един месец спорт и хранителен режим и отслабнах видимо. И ти можеш. Ако поискаш!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: dc5c6d227b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Eх №7 как така въглехидратите ги слагаш, като най маловажни! А с какво се храни мозъкът или тя е момиче, ако се изруси може и без мозък?
В №1 пишеш да промени изцяло начина си на живот с (low carb) завинаги. А сега в №7 казваш само временно да се ограничи.
И още нещо как и колко време би хранила 15 годишен тинейджър с 1000-1200 калории? Не осъзнаваш ли, че това е стресова диета с цел сваляне на бързо килограми за хора над 25год възраст? Детето в момента расте, то трябва да продължи да расте и да не стресира организма си, защото този стрес не се знае къде ще избие на тази възраст. Най вероятно ще спре да расте, но може и на болестно състояние да го удари шока на липса на храна за мозъка, а подкожната мазнина не е храна за мозъка. Тя е на 15 в момента се оформя като жена.
Има си таблици, но всяка от тях е съобразена с възрастта и много други фактори свързани с човека, който ще я ползва и твоята точно таблица не е за 15 годишни подрастващи деца. На теб са ти дали правилната за теб таблица, това е все едно да и пратиш твоята опаковка лекарства, защото може би я боли точно това, което и теб.
№7 Значи нека не храним мозъка, затова пък да има мускули МНОГО ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ!!! Между другото за диАтолози не съм чувала, но диетолог да

Подкрепям с две ръце №8, ваканция е авторке, отделяй поне два часа дневно за бързо ходене или бягане. Карането на колело по десетина петнадесет километра дневно е супер идея. И си направи меню както ти казах трябва да свикнеш до живот да ядеш всичко в премислени дози и винаги като ставаш от масата да си малко гладна, тоест никога да не си позволяваш да преяждаш.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 401cbdd2b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 10, мозакът НЕ се храни с въглехидрати - това е мит. Единственият орган, който се храни с въглехидрати е кората на бъбреците - тези въглехидрати обаче са толкова малко като количество, че се синтезират от мазнини и белтъчини (катеза), но това става, ако човек ИЗОБЩО не яде въглехидрати, което не знам как ще стане при положение, че се ядат плодове, зеленчуци, а и поне 1 път седмично човек няма как да не си хапне паста, хляб или нещо такова - напълно достатачно за нормално функциониране на бъбреците. Забравяме и за 400 гр. въглехидратни резерви, които се запълват с една порция паста на седмица. Всичко отгоре, което не се използва се превръща в мазнини. Само спортистите, хората на физическия труд имат нужда от бързи въглехидрати. Бедните хора, които се хранят изключително с хляб, ориз и картофи може да не напълняват, защото не могат да си позволят големи количества, но страдат също от много болести заради бедното на витамини и минерали хранене - болести на зъбите, костите, диабет, имат по принцип по-нисък ръст, изкривявания на краката (о-Крака при азиатците) и т.н.
1200 калории на ден за МОМИЧЕ с височина 150 см. не само не са удърна диета, а и са си повече от достатачно. Една ПОРАСТНАЛА жена с ръст към 170 см. трябва има нужда от 1400 калории на ден, а ако спортува към 1800-2000 калории. Авторката е все пак 150 см. миньонче, колко калории да са ? нужни?
Удърна диета иначе е една диета от 800-1000 калории. Един стейк от 250 гр. (огромен!) ГАРНИТУРА плод за десерт имат към 350-450 калории. Едно яйце ти е 60 калории.
1200 калории са малко само за хората, които обичат сладките неща - едно парче тортичка са ти 700-900 калории, 100 гр. шоколад са почти 550 калории - яж си ти тортичка, после тичай 2 дни по 2 часа в парка..., но след тортичката ще си гладен, а след една стабилна порция месо със зеленчуци и плодове за десерт стомахът ще е пълен
Два часа бързо ходене са ти към 300-450 калории. Един килограм наднормено тегло са 7500 калории. Смятай, колко ще трябва да бяга Авторката, за да ги изразходи тези калории и дали е възможно да свали 7-10 кг. само с кардио.
Ако иска да сваля килограми със спорт ще трябва не само да бяга (кардио), а и да тренира мускулите си на макс. 2 часа спорт на ден са глупост, 3х45 мин. на седмица стигат, ако човек има разумна програма и е постоянен. 2 часа бягане ще доведат само да се поизпоти и ще се откаже на втората седмица, особено с това наднормено тегло пък е особено „подходящо“ човек да тича 2 часа.
Иначе мозакът си се храни, спокойно. Тези 10 кила не са само да ги мъкне човек, това са РЕЗЕРВИ, а няма как да почне един организъм да ги ползва, ако няма дефицит между храна/спорт.
Всеки треньор ще ти каже, че резултатите се постигат с 90% диета и 10% спорт.

Не казвам на никого да се храни нисковъглехидратно, препоръчвам просто този начин на хранене, но по принцип всеки може да отслабва дори с фаст фуд-диета, ако просто поема по-малко калории от изразходеното - ако искате тичайте 2 часа на ден, аз предпочитам просто да не ям 2 филии хляб с мармалад, което е горе-долу точно толкова калории, колкото ще изтичате за 1-2 часа. С тичане само подобрявате малко кондицията си, но мускули не правите. Аз ще си лежа, вие ще си тичате, но след 2 часа тичане нали знаете - такъв глад ще ви налегне, че две филии с мармалад ще са ви нищо. Затова и най-дебелите хора във фитнеса винаги са на кардио-уредите.

Човешкото тяло е перфектно произведение на природата. То е направено да функционира и при стресови състояния. Днес имаме изобилие на храна и се изправяме пред нови проблеми, но това не значи, че сме направени да носим 10 излишни кила с нас. Авторката като момиче на 15 г. вече е кажи-речи свършила с растежа си. По вашите теории сега да е станала 190 см., защото е поглъщала 2500-5000 калории на ден? То ако ставаше така сега щеше да е висока, не широка.

Няма генеточно програмирани дебели хора - има просто хора, които ядат повече, отколкото изразходват. Казвам го като човек с дебели хора в семейството. Майка ми цял живот беше пълна, но си отслабна поне с 15-20 кг. благодарение на нисковъглехидратното хранене, защото я заплашваше вече и диабет. Днес майка ми е здрава и щастлива жена с нов гардероб.
Ние всичко сме направени да употребяваме иначе максимално ефициентно калориите, които поемаме. Яж си ти стабилно пък чакай да отслабваш. Няма начин, а по вашите теории до 25 г. да си хапваме стабилно и после ще му мислим.
Е, ще ви разочаровам, но е научно доказано, че който не успее да се пребори с наднорменото тегло до 18 г. възраст, после се бори в 90% от случаите с наднормено тегло ДО ЖИВОТ. При един възрастен като напълнее просто се увеличава обема на мастните клетки - при подрастващият се образуват НОВИ мастни клетки, които ще ги има до живот - т.е. тези хора действително като възрастни ще са по-склонни към напълняване от хората, които не са били дебели като деца и юноши! Ако сега Авторката не се спре, тя най-вероятно цял живот ще се бори с наднорменото тегло.

На мен иначе ми е лесно - аз си имам нормално телосложение и на годините на Авторката отслабнах с 8 кг., което не ми попречи да достигна височина от 175 см.
Тогава още не бяха известни предимствата на нисковъглехидратното хранене и отслабнах практически с по-малко ядене, дори гладуване, което искам да спестя на Авторката, защото няма смисъл, ако човек се храни разумно с разумни неща. Въпрос на избор!
Лошо няма и в бягането 2 часа всеки ден. Аз това не мога да го правя, който иска - бягайте, хирурзите и те трябва да имат работа, но имайте предвид, че читаво изкуствено коляно не е измислено още.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f2e371fd41
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Подкрепям н8 и мaлкa добaвкa от мен, скaчaй нa въже, товa включвa рaботa нa прaктикa зa всичките ти мускули. Нaпълно е възможно в нaчaлото дa имaш мускулнa трескa нa коремa и прaсците, но минaвa бързо. Скaчaй с двaтa крaкa нaведнъж, леко рaздaлечени. Опитaй, колкото можеш по- бързо. Зaпочни с 20 скaчaния- почивкa до 1 мин. Мускулите дa си почивaт през минуткaтa, но не твърде, зa дa не изгубиш зaгрявaнето и рaботaтa, която сa зaпочнaли дa вършaт, плюс горенето нa кaлории. Тaкa 3-5 серии. Постепенно ще увеличaвaш според издръжливосттa. Когaто вече не можеш, нaпрaви още 5 скокa и чaк тогaвa спри. Пий много водa! Всички вaжни оргaни в тялото рaботят с водa и aко оргaнизмът ти си " помисли", че го лишaвaш, ще зaпочне дa зaдържa, от което се получaвa подувaне. Aко можеш, един ден в седмицaтa яж сaмо плодове и можеш дa си нaпрaвиш/ смелиш студенa супa/ кaшa от зеленчуци, ( моркови, зеленa сaлaтa, крaстaвицa, мaгдaноз т. н. ) подпрaвенa с лимонов сок, съвсем мaлко сол, дa ти е недостaтъчнa и не повече от кaфенa лъжицa олио. Спорт, диетичнa хрaнa, ( съобрaзенa, кaкто други кaзaхa с възрaсттa и нуждите ти) рaзходки и много водa, поне 2. 5-3 литрa нa ден и ще имaш тяло мечтa.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f42ce25fa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не прочетох коментарите, но има един прост режим на хранене ( НЕ ДИЕТА):
-Без никаква сол, мазнина, обезсолявай си сиренето, като го потопиш във вода за една седмица
-Без хляб или с по една филийка, две седмично
-Без всичко с Е-та, киселини и други глупости в съдържанието(знаеш за какво говоря)
-Без захар и тестени изделия( да, без пици, баници, пасти и т. н. )
- Половината ти( или повече) ядене да е сурово, незапечено
Това според мен е лесен режим, защото не гладуваш и не броиш калории, а същевременно никоя храна от позволените не те кара да се тъпчеш. Също така сложи край на среднощните хранения.
С. М.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f42ce25fa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Има 4 масови убиеца:мазнина, сол, захар и пшеница. Не ги яж и ще отслабнеш. И без химикали в храната: разните му там Е-та и добавки. Дори добавките под формата на витамини не са полезни.
П. С. В пърженото също има мазнина!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 0e6de72e41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Номер 13, без мазнина? Ти сериозно ли? Знаеш ли какви ще са последствията от такова хранене!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 401cbdd2b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Номер 13, човек без мазнини в храната си НЕ може да съществува, да усвоява витамините и да синтезира нови клетки и жизнено необходими вещества. Ти май бъркаш мастните резерви с мазнините, които поемаме в храната.
Дори без сол не можем да съществуваме!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 490cc767a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Авторке, от опит знам, че в тази възраст като започнеш диети се увличаш. Лично аз сериозно си изпатих и досега си патя от тинейджърските ми мераци да бъда 48кг на 172.
Опитай да ограничиш вредните храни и въглехидратите, но диети не прави, особено ако си склонна към крайности.
Повярвай ми, по-добре 5 кила отгоре, отколкото болна от анорексия.
Докато отслабваш един час спорт на ден е ОК. Можеш да си изтеглиш от интернет упражненията на Синди кроуфърт - има упражнения със собствената тежест на тялото ти, основно ще те стегнат, но няма да натрупаш големи мускули. Прибави към тях 15-20 мин кардио накрая (скачане на въже, тичане, бързо ходене) и ще имаш резултат.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: db0a4031a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Номера 14, 15, 16,
вие къде сте завършили медицина или биология?

Към момиченцето, авторка:
Не ти трябва никаква диета :)
Може би разговор с някоя леля-психолог.
Леко променяш мисленето си и килограмите сами ще се махнат в следващите няколко години.

Y D

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: c0289bea89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Това, че гените нямат общо с излишните килограми е пълна глупост. Та нали те определят телослужението. Спорт и диета помагат много особено ако се комбинират. Но какво прави авторката когато поради работен ангажимент не може да тренира или да спазва стриктна диета връща килограми йо-йо ефект и смяна на целия гардероб?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker