Внушения и депресия.... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121322)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Внушения и депресия....
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2746 пъти
Здравейте, на 22 години съм. От малък винаги съм имал нервен стомах, нещо като ме притесняват нямам апетит и ми се гади. От 2 месеца имам замайване което е на психична остнова, ходих на лекар правиха ми изследвания, ходих на психиатър изписа ми да пия Флуанксол и ме прати при Психолог. вече 3 пъти съм ходил и предимно ме анализира. Проблемите са ми че започнах да стоя почти само вкъщи и да предпочитам да лежа за да не се чувствам сънлив и замаян. Чувствам се направо като упоен, въпреки че имам подобрение аз избягвам да излизам, просто се притеснявам че ще се чувствам замаян като изляза, а направя ли го аз се чувствам така. Когато застана на опашка някъде да чакам започва да ми се гади и да нямам търпение просто да се махна и да тръгна да се прибирам и да си легна. Дори да излизам с приятелите си се притеснявам и всяка вечер им отказвам да излезем... Стоя си затворен вкъщи и започнах да изпадам в депресия, през 40% от деня аз съм тъжен и умислен, нямам апетит и за месец свалих 4 кг. Само късно вечер се чувствам добре и рано сутринта, ако знам че нямам ангажимент да излизам.
Исках да споделя как се чъвствам и да попадна на хора преживели нещо подобно.
Благодаря ви за вниманието!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 068beaa3e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бях точно като теб, когато съм в къщи почти нищо ми няма, когато изляза навън или съм в ситуация вниманието да клони към мен винаги ми е прилошавало и съм се паникъосвал и от училище съм си тръгвал... И мен така ме изкараха докторите, но като завършвах гимназията ми се появи и болка в областта на гърдите 2-3 години ме мъчи не можех да спа, да се наведа, да се обърна НИЩО... Животът ми беше провал, но малко по малко се оправиха нещата, когато леко започне да ми става лошо или да ми се гади си казвам напук... Я да видим какво ще стане пък.. Винаги ми е ставало лошо, а нито веднъж не съм повръщал никъде... А от както се помня съм на тръни и немога да живея нормално.. И така и аз съм на 22г. и аз до преди няколко месеца спях по цяол ден и бях опиянен.. Спиш по много спи ти се... Ядеш по много пъти на ден огладняваш много и тялото ти не издържа от глад.. Спортуваш имаш енергия и тялото ти свиква... Каквото и да правиш тялото ти се адаптира към този начин на живот.... Както го обучиш дресираш свикнеш... Така ще си го търпиш.. Това е извода ми.... Сега работя 8 часов работен ден на тежка физическа работа и спя по 4 часа на ден през 2-3 дена по 8ч. и пак кипя от енергия... Съветът ми е води здравословен начин на живот... Избягвай да ядеш като прасе веднъж дневно.. Яж равномерно по няколко пъти на ден... Ако нямаш работа си намирай и не стой само във вас... Това те убива от вътре и ти изпива всички сили и си пропиляваш живота.. При мен вече половин година сутрин и вечер си правех упражнения само с махане на ръце, като дете в 1-ви клас.. Не можех до преди 3-4 месеца 5 лицеви да направя от болка в гърдите.. Сега при 2 серий от 30 не чувствам никаква болка, Но в мен живее страха, че ще се върне някой ден и пак внимавам да не се товаря до припадак... Надявам се да съм ти помогнал, защото ситуацията е много плачевна изживявал съм го и все още не мога да повярвам, че лека полека излизам от това положение... Кажи ми от кой град си??? АЗ съм Александър на 22г. от Шумен.. Може да ти обясня и в по- големи подробности моя случай :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d613af1622
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Студент съм в шумен, иначе съм от Варна.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c065f3297d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Докторът ти е изписал антидепресант. Не пишеш дали го вземаш редовно или си го вземал и си спрял. Лекарстовто може да не ти понася, даже да влоши състоянието ти. Много често симптомите, които описваш са резултат от приемане на лекарства, които действат на централната нервна система ( не само антидепресанти). Те може да помогнат, но може и да не помогнат, а само да имат допълнителен негативен ефект.
Освен това помисли дали си приемал и други лекарства преди това за същия проблем, макар и неизписани от лекар. Много хора от незнание и по съвети на приятели приемат лекарства без да са наясно с употребата им и последствията, които могат да имат от тях.
Ако всичко това, което казвам не важи за теб, тогава може да опиташ различни природосъобразни начини да се оправиш. Избягвай лекарствата по принцип, защото особено тези свързани с психични проблеми водят до зависимост, а това води до генерална промяна на живота ти, а ти си още много млад. И между другото, помисли сериозно за състоянието си, ако си вземал/ вземаш наркотични вещества. Те също водят до подобни симптоми.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d613af1622
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хапчетата ги пия и не съм ги прекъсвал, но доктора ми каза че са леки и че няма зависимост към тя и че не може да ми навредят.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c065f3297d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Те докторите често казват това, но ти по- добре винаги се информирай сам какво слагаш в устата си. Ето ти потвърждение на това, което ти казвам, че можеш да станеш зависим. По принцип антидепресантите винаги се оставят по схема и постепенно, защото свикваш към тях, т.е. ставш зависим, особено ако е за по- дълго време.
http://chealth.canoe.ca/drug_info_details.asp?brand_name_id=1180
http://secure.healthlinks.net.au/content/lundbeck/cmi.cfm?product=lucfluan
Има още много информация, знаеш как се борави с Гугъл, нали?
Като прочетеш за лекарството си направи изводите сам дали е слаб антидепресант и дали не можеш да станеш зависим.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d613af1622
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Чел съм за хапчето си цялата листовка и много коментари, дори не е антидепресант, пия по 2 хапчета вместо по 3 която е уж нормалнада тоза, и попаднах на хора които пият 2 вида хапчета за депресия моите хапчета (общо 3 вида хапчета). Моите се водят спомагателни и дори не се водят антидепресент, ами антипсихотик, не търся помощ от хапчета нито имам притеснения за тях, интересувам се от методи за решаване на проблема, няма какво да им коментираме на хапчетата, просто ги споменах.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c065f3297d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Не се ядосвай за обсъждането на лекарството. Казвам ти тези неща, за да погледнеш на проблема си по друг начин, защото не знаеш колко много хора страдат от приемането на лекарства, които им влошават състоянието вместо да им помагат.
Съжалявам, ако съм казала нещо, което те е обидило, не това е било целта ми. Исках само да ти насоча вниманието към вземането на лекарства по принцип. Аз лично имам горчив опит с подобен тип лекарства за депресивни състояния, но друга група, наречени бензодиезепини( Diazepam, Xanax, Lorazepam и мн. други). Оказа се, че точно лекарствата предизвикват проблемите ми. И аз като теб също изпитвам затруднение да стоя в магазин за по- дълго и да чакам на опашка за плащане. Става ми замаяно и започва да ми се гади. Освен това ми е трудно да общувам с много хора, изморяват ме и ставам нервна. Избягвам да карам кола, защото може внезапно да ми стане замаяно. Предпочитам да стоя повечето време вкъщи, защото се страхувам, че навън може да ми стане зле. Насилвам се да ям, защото нямам апетит и съм свалила около 7-8 кг. и още много други симптоми, които няма да изброявам. За съжаление открих за вредното действие на лекарството след 2 месеца употреба, но беше вече твърде късно и сега съм в процес на отказване. За този процес няма да пиша, но искам да ти кажа, че е много мъчителен и труден. За това ти казвам да внимаваш с лекарствата, за да те предпазя от това, което на мен ми се случи.
А колкото до какво може да ги помогне, мисля, че може да продължиш с психолога, който да продължава да търси корена на проблема ти. Може да помислиш какво можеш да промениш в начина си на живот - подходяща храна, напитки, сън, спортуване, позитивни хора, които да разбират проблема ти и да ти помагат. Може да потърсиш форум на интернет за хора с твоите проблеми да обсъждате как да си помогнете. Аз лично всеки ден участвам в такъв интернационален форум и от там получих много ценна информация, помощ и кураж. Намери си и занимания/ дейности, които да ти харесват и разсейват, не е хубаво да мислиш само за проблема си. Това мога аз лично да ти предложа. Дано поне нещо ти бъде от полза. Желая ти успех и не се отчайвай!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c065f3297d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей! Пиша ти отново, като се надявам да не съм досадна. Ако смяташ, че това, което пиша не ти харесва, не го чети или игнорирай каквото ти казвам. Тук не сме да спорим кой е прав и кой е крив.
Искам да ти разкажа за една моя приятелка, която стигна до задънена улица с приемането на Деанскит. Тя е започнала да приема лекарството преди около 10 години. Може би някъде след около 5 години употреба започна да има различни здравословни проблеми и се чудеше защо ги има. На работа често получаваше сърцебиене, задух, нервност, болки в гърдите, замайване и още много други. Веднъж случайно спомена, че приема Деанксит. Не знаех нищо за това лекарство, но вкъщи реших да потърся информация за него. Оказа се, че е антидепресант, прочетох какви са страничните му ефекти и съответно какво може да предизвика дългата му употреба. Когато и казах за това тя реагира по същия начин като теб- "Не, това не е антидепресант, докторката ми каза, че е много леко успокояващо, наричат го " розово хапче за розови дни", или нещо подобно. Аз нищо повече не и казах, само и пратих някои линкове да чете. Явно беше прочела някои неща, защото реши, че иска да го оставя. Обаче това се оказа непосилна работа за нея, мъчи се няколко месеца, шест пъти я караха в бърза помощ и не можа. Сега се примири, че трябва да ги пие до живот, макар, че вече е толерантна към него и лекарството само и предизвиква болестни симптоми.
Не знам откъде знаеш, че твоето лекарство не е антидепресант, но аз където погледнах казваше точно това. Имай предвид, че антидепресантите се делят на различни групи в зависимост как действат на централната нервна система. Ето и един пример:

http://xpil. medicines. org. uk/ViewPil. aspx? DocID=5400

1. What Fluanxol is and what it is used for
Fluanxol contains the active substance flupentixol. Fluanxol belongs to a group of medicines known as antidepressants. These medicines act on nerve pathways in specific areas of the brain and help to correct certain chemical imbalances that are causing the symptoms of your illness.
Желая те успешно справяне с проблема!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7e9f7e49dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Приятел взимал съм фуанксол, но страничните му ефекти са много гадни, вече 4-5 години съм на серопрам, много по-поносимо и леко лекарство. Консултирай се за него с лекаря си

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 45eed4c1de
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора: имам подобрение, но и често се сблъсквам със старите проблеми все още, но усилено се боря с тях. Ако има още читатели с моя проблем споделяйте на воля.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0a69602758
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Какви психолози, какви психиатри! Хора не разбрахте ли, че в съвременното общество невротичните и депресивните състояния са нормални за даден период в живота на човек! Всеки човек вече има страхове, невротичност, фобии и т. н (макар че доста успяват да го скрият, да се преструват че нямат или да се излекуват).

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0a69602758
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Какви психолози,какви психиатри!Хора не разбрахте ли,че в съвременното общество невротичните и депресивните състояния са нормални за даден период в живота на човек!Всеки човек вече има страхове,невротичност,фобии и т.н (макар че доста успяват да го скрият,да се преструват че нямат или да се "излекуват").

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4a141f921e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз съм в същото положение. Постоянно ми е замаяно и ме е страх, че ако изляза някъде навън може да ми прилошее и да припадна. Сега лятото по цял ден се излежавах само пред компютъра и състоянието ми се влоши още повече. Майка ми и личната лекарка казват, че е от възрастта ми, заради жегите и факта, че по принцип имам ниско кръвно, но истната е, че това нещо е започнало от преди 2 години и не е преставало. Надявам се, че със започването на учебната година нещата ще се подобрят, защото ще имам куп домашни, проекти и такива неща, които ще ме разсейват. Моят съвет е същият към теб, хапчетата според мен не са лечението и колкото и да са леки пак има един вид пристрастяване. Просто се опитай да правиш неща, които ти доставят удоволствие, с които можеш да се разсееш и гледай много да не мислиш за това. Успех ;)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e1d74e8501
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   При мен е абсолютно същото. Започна преди месец-два и не ми е минавало. Започвам да се притеснявам, защото почнахме училище и не знам какво да правя. Тази седмица не съм ходил защото щях да припадна и се прибрах и не съм ходил повече. Ако някой се е оправил нека сподели как защото усещам как това нещо ми проваля живота!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker