Проблем с общуването и разсеяна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем с общуването и разсеяна
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 2292 пъти
Здравейте! Не можах да преценя зя коя категория е моята история, тъй като вече не мога да се нарека тинейджърка- на 20 съм, реших, че може би по- добре е да е в този раздел. Ами, ще се опитам да съм кратка- на 20 години съм, уча право втори курс. От малка мечтая за тази професия, не съм решила да следвам право, затова, че е престижна и доходоносна професия (даже мисля, че е точно обратното). Проблемът е там, че много бързо забравям- трябва винаги да си водя бележки и да си записвам нещата, които трябва да върша, иначе все нещо пропускам. Примерно: трябва да си записвам часовете за лекции и упражнения, къде трябва да ходя през деня. Много често ми се случва да изляза от вкъщи без да изхвърля боклука. Забравям дреболии, елементарни неща от ежедневието. То на всеки може да се случи, но аз май прекалявам. И другият ми проблем е, че когато общувам не казвам всичко, което трябва да кажа. В смисъл такъв, че се сещам отпосле, че можеше или трябваше да го кажа. Вече предварително и речи ли да си записвам? Не мога да се концентрирам или не мога да си събера мислите, не знам. Когато бях малка бях притеснително момиче, но в гимназията поработих по въпроса и това се промени. Но не вярвам, че може да има нещо общо с това. Сигурно вече си мислите, че от мен юрист няма да излезе. Повярвайте ми не мога да заспя поради тази тема, постоянно си мисля какъв е проблемът с мен, но уви с никого не мога да споделя. Надявам се да проявите разбиране и да ме посъветвате с нещичко.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 557f0c2354
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Преди да говориш или направиш нещо си поеми дълбоко въздух и брой до 5. Иначе с времето и този ти проблем ще отзвучи.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5e1cbdacf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да не си влюбена? :)
И аз съм като теб (само че съм момче на 23 и не уча право), но не го приемам като проблем. Моят начин да се справям е, като запомням какъв брой неща трябва да свърша през деня, например. По-късно преброявам какво съм свършил, за да видя дали не съм пропуснал нещо. Пример: Днес трябва да свърша 5 неща, свършил съм няколко неща и започвам да броя: това, това, това, това, значи 4 неща и остава още нещо и така се сещам какво остава. Малко зле го обясних, но дано да съм помогнал. :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 211f495dca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Според мен отчасти е свързано с това каква храна ядеш - аз на твоите години пазех много стриктна диета и също бях като теб - така че храни се здравословно - не яж много сладки неща- захарта разстройва паметта. Хубаво е и да спортуваш - подобрява кръвообращението и засилва паметта. Или ако трябва да запомниш например къде ще ходиш следващия ден, представи си от вечерта как ще ти изглежда идният ден - все едно е настъпил, структурирай нещата и така ще ти е по- лесно. Интелигентно момиче си, щом учиш тази тази специалност, имаш добра памет - просто я усъвършенствай:)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a731932fc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Искам да те успокоя, че това, което изброяваш като примери за липса на концентрация и добра памет, се случва на всеки човек в даден момент от живота му. Не съм психолог, за да ти дам професионален съвет, но по мое мнение прекалено много си се вторачила в проблема си ( ако изобщо има някакъв проблем). По- добре да измислиш начини как да организираш времето си, задачите, които имаш да изпълняваш и да се съсредоточваш върху една от тях без да мислиш за останалите докато работиш върху нея. Много хора си записват задачите за деня, за да не забравят, така че не си единствена със забравянето. Има хора, които с лекота се справят с много задачи наведнъж и за това предпочитат да ги наемат за мениджъри например, но останалите не и за това се ориентират в други професионални сфери. Явно ти си във втората категория, приеми това като факт и спри да се безпокоиш.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: bad70b0f29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторката:
Благодаря ви много за съветите! Номер 2- не, не съм влюбена, преди 6 месеца приключих връзка, но и по време на тази връзка си бях такава, но не го приемах като проблем. Не съм чувала от мои връстници подобни оплаквания, и затова, може би се разтревожих. Наистина ми бяхте много полезни, за което ви благодаря много!

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 1b94c2c084
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Възможно е да имаш нидостиг на витамин Б12, особено ако се изморяваш бързо и ти се спи повече. Провери си и желязото.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d0f73622a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз имам същият проблем. Ето как го реших:
Един ден и на мен ми изпуши главата. Тази поръчка да чакам във вторник. Тази в сряда. Да си изчистя стаята. Кой ще ми идва на гости. Къде трябва да отида. Не можех да запомня всичко. Взех си телефона и започнах да си водя бележки на него. Да направя това да направя онова. Да кажа на този за това. Да говоря с онзи за нещо си. За най-дребното нещо си записвах. Продължавам и до днес. Иначе не мога да запомня нищо. Препоръчвам ти и ти да го правиш. Така си правиш план за деня. Знаеш точно колко си заета и за какво ще ти остане време. И всичките тези работи, които ти бъкат в мозъка, ще спрат. Ще спреш да ги мислиш понеже вече ги имаш записани. Ще ти се освободи мисълта и ще можеш да мислиш за други работи. Пробвай. Нищо няма да загубиш. Успех =]

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 917e3dcf00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Формулата за щастието и доброто здраве и късата памет

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker