Честа дефекация и - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Честа дефекация и
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 3936 пъти
Здравейте,
аз съм мъж на 27 г, и имам синдром на раздразнения стомах, който се състои в често ходене по голяма нужда (понякога до 4 пъти на ден).. Проблемът при мен е, че изпитвам неудобство и срам, докато съм на работа и се налага да отида спешно до тоалетната.. Направо развих социална фобия, а работата ми е свързана с много колеги и клиенти...
Тревожи ме мисълта, че колегите ще ми се присмиват за това и ще започнат коментари, относно честите ми големи нужди. Знам, че всички ходим до wc, но има такива на които въобще не им се дохожда, или поне могат много да стискат докато са на работа. Хубавото донякъде при мен е, че работя в търговски център и ползвам тоалетни, в които така да се каже не се забелязва по каква нужда отивам, защото мога да се затворя в някоя от многото кабинки, докато ако бях в офис и тоалетната е една, нямаше да мога да се бавя и някой друг да чака. Моля дайте мнение по тази тема, която може би е голямо табу, а съм сигурен, че има и други като мен. Имам ли основание за срам, и ако не как да го преодолея?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: a5c437f18f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Човек, на това твоето се казва - сам да си създаваш проблемите.
Кой ще ти се смее, че ти се ходи до тоалетна? САМО инфантил.
Я, се дръж, като нормален и зрял човек.
Когато си на работа - просто сподели с някой по - близък колега, че имаш проблеми със стомаха. ( Това, при условие, че се налага, някой да те замества на работното ти място, докато си в тоалетната ) Нито е смешно подобно нещо, нито е срамно! И, когато и ти самия го осъзнаеш ( защото проблемът е в теб ), можеш да си сигурен, че и нуждата да посещаваш тоалетна по няколко пъти на ден, ще намалее. Защото ти сам я провокираш, без дори да осъзнаваш. Направо си те представям, как докато си на работа мислиш само за това, дали ще ти се доходи до тоалетната. А е доказано, че стреса е основен фактор за синдрома на раздразнения стомах. И така само се завърташ в омагьосан кръг.
Нямаш никакво основание за притеснение! Ще го преодолееш, когато споделиш. Първо с един, после с втори. Опитай с приятел за начало. После с колега. Или там, който усещаш по - близък. И ше видиш, че реакцията, която очакваш да получиш, въобще не е такава. Защото не е нормално, да е такава, каквато очакваш.

Ти самия, ако нямаше такъв проблем и някой ти сподели нещо такова - как ще реагираш?

П. С
Нямам същия проблем, като твоя. Но в офиса ни има колега, който е с подобен проблем / някаква операция на червата, ануса или нещо такова, не знам точно /. Той, ако знаеш - как сам се шегуваше с ' проблема ' си. Става и казва: " Ако ви трябвам - търсете ме там, където съм през повечето време. В моя личен офис. " И съвсем спокойно отиваше в тоалетната. Това беше към половин година след операцията, сега мисля, че е наред.
Никой, нищо не е коментирал зад гърба му. Трябва да си страшно жалък, че да коментираш с подигравка такъв проблем. От който, никой не е застрахован.

Така че, вземи се успокой! И ще видиш, че големият ти проблем е такъв, само в главата ти. А, навън - не е никакъв.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: b2ea469cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма нищо срамно! На всекиго му се случва да ходи!

Но искам да те питам ти пробвал ли си да се лекуваш. Ако е синдром на раздразненото черво, обикновено е свързано с много психически стрес. Ти свързваш ли го със стрес? Но понякога могат да се появят такива оплаквания и при лоши хранителни навици или при непоносимост към определени храни.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: a30bea63c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Новото име на "Колит" е "синдром на раздразненото черво". Аз по едно време преди няколко години имах. Не е от нерви, макар и да е свързано индиректно. Лекарите вдигат рамене, дават съвети за диети и нерви, но нищо реално с което да се излекуваш. Аз нито съм нервен, даже напротив, не ям боклуци, не пия безалкохолни и.т.н. с малки изключения. Всъщност даже като цяло здравословно се храня. Писал съм в една друга тема след мое проучване как се излекувах и какво го причинява. Наложи ми се да се раздействам след като няколко лекари вдигат рамене и казват, че не се знае какво го причинява и дали има излекуване.
http://spodeli.net/5/story-76014.html

K-Man

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: d85a33cc74
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Искам само да вмъкна нещо, че е нормално, даже правилно човек да ходи до тоалетна 3-4 пъти дневно. Всъщност ходенето веднъж на ден или през ден-два е ненормално. Виж тази диаграма: http://www.prikachi.com/images/417/7712417D.jpg

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 3d6875ead6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Блaзе ти, ти четири пъти нa ден, aз веднъж нa четири дни. Познaй кой е по- зле.
Не се втелявaй, нямaш причини дa се притеснявaш от колегите си, по - скоро потърси нaчин дa се лекувaш. Кaто нaчaло не яж хрaни съдържaщи фибри. Може сутрин дa пиеш сок от прясно изцеден лимон, освен другите му кaчествa се ползвa и зa твоя " проблем".
Друг вaриaнт ( бaбешки рецепти) е дa гълтaш едно- две сурови бели бобчетa. Товa, докaто нaмериш трaйно решение.
Успех и не се притеснявaй зa глупости, съвсем нормaлнa физиологичнa нуждa!

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 84a9c8754d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Е какво толкова, ходи си в тоалетната като ти се ходи. Ако шефа ти пита, обясни му проблема. Във вски друг случай няма какво да го мислиш.
Има хора, които ходят по 4 - 5 пъти на ден за ръкоблудие и не им пука въобще, че някои дори под бюрото го правят на работното си място, ти си тръгнал за това да се притесняваш...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 121ae6d920
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен иди на лекар, защото ако всеки ден ходиш по 4 пъти по голяма нужда, това не е нормално за мен. Или си носи Лопедиум, ако като се изходиш е както като имаш разстройство и е по-... рядко..

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 6f1f32572f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   1 Ако работеше на улицата незнам как ще работиш 2 Нормално е да ходиме в обтесвените тъй като повечето сме на вън:училищте, университед, работа 3 имаш нужда от психитар без да научават роднините и приятелите ти

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 44f918b0d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здрасти!
Искам да ти кажа едно нещо, което много малко хора знаят. Синдромът на раздразнените черва е една от модерните болести, които се появиха в последните 60-80 години. Знаеш ли откога датира тя? От масовото въвеждане на седящите тоалетни в бита. Дотогава хората са ползвали клекала.

Сега ще ти кажа нещо, което сигурно не знаеш: между тънките черва и дебелото черво има една клапа наречена илео-цекална. По време на дефекация, когато в дебелото черво се създава налягане, тя предотвратява обратно проникване на отпадъци и бактерии в тънките черва и тяхното замърсяване. За съжаление при доста хора тази клапа изпуска по време на дефекация и така в тънките им черва навлизат вредни бактерии, които предизвикват възпаление на тънките черва и съответно този синдром на дразнимото черво. Знаеш ли в кое е проблемът?
Че природата ни е създала да се изхождаме клекнали, ето така: http://squat.beinsa.info/images/squat_BM.jpg
Само в тази поза всички органи са разположени правилно за дефекация: дясното бедро притиска и плътно затваря илеоцекалната клапа и така вече няма изпускане на отпадъци, а лявото пък притиска сигмуидното черво и прави изхождането лесно и бързо. Знам хора, които са се излекували от болест на Крон, само преминавайки към клекнала поза (чети историята на Андю тук: http://forum.mikroferma.com/index.php?topic=1539.0)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker