Различни религии - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121347)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Различни религии
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 2083 пъти
Здравейте,
От доста време имам проблем,който не мога да споделя с никой и реших да пиша тук :) влюбена съм за първи път,но има една подробност - той е християнин,а аз мюсюлманка. Споменах на родителите си за него и те са твърдо против него,заплашиха ме да ме изгонят от вкъщи,а неговите родители ме приеха нормално,имат много мило отношение към мен. Моля ви дайте ми съвет как да постъпя,дали има някаква възможност да сме заедно в бъдеще,как да накарам родителите ми да го приемат,защото не искам никой да страда нито аз нито те. Аз не мисля да се откажа от него,обичам го ужасно много и искам да съм с него завинаги. Моля ви посъветвайте ме...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: b4168ea397
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   егати дивотията, всички сме еднакви, аман от тия религии, бог е в душата на всеки, ако го обичаш и той те обича, пасвате си, вземайте се.... това е

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 18484b2a2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Атеистка съм от както се помня. Не вярвам. Религиите уж учат на добро. Но това хич не е така. Както се подразбира в твоя проблем, религията разделя хората. Настройва ги един срещу друг. Религията е зло ;)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 421cd1d599
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Здравей, аз също съм мюсюлманин. Аз бих ти дал съвет да се срещате и да се опитате да покажете на вашите че той е целомъдрен, а не да иска да те на**е и да те остави, бъди внимателна и то много.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 66a3cd88f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе това мюсюлманите не са наред, независимо дали са родители или каквито там! Мястото им е в 18-ти, а не в 21-ви век!
Как може нормален човек да си спират момичето заради това, че се е влюбило в християнин?! Ако беше някой мазен, неграмотен и миризлив башибозук-камикадзе тогава всичко щеше да е ток и жица, така ли?!

И №3 дава едни съвети - тури му пепел! На промити мозъци каквото и да им показваш и доказваш, те си живеят с разбиранията и мисленето от Средновековието, и дори стават още по-твърди в тях!
В съвременния свят, драги мюсюлмани, ще те на**ат и даже ще те пре**ат, ако си боклук, независимо дали си мюсюлмански или християнски такъв, но причината за това ще си е у теб и у това какво представляваш, а не в това че другите са друговерци.

№3, знаеш ли какъв им е най-големия страх на мюсюлманите та толкова ревностно си пазят и си треперят над момичетата? Да не би девойките да се опознаят с християни и да видят колко по-свободомислещи, свободни и либерални хора са те, и какви ретроградни и изостанали боклуци са (повечето) мюсюлмани! Щото така се надяват по-дълго време да продължи робството на жената в мюсюлманския свят, което те наричат "целомъдрие" и "порядъчност". Това е робство на психиката на всякакво ниво! То е еднакво вредно и за мъжете и за жените...
Само един много простичък въпрос: ЗАЩО все мюсюлманите се бутат да ходят из християнските държави - да работят там, да придобиват гражданство, да вдигат минарета и да се опитват да безчинстват? Защо германците, французите, българите не се бутат в Анадола? Честният отговор никак няма да ви хареса, нали? Затова е много по-лесно да обявите себе си за светци, а християните за боклуци, които трябва да бъдат "очовечени" и "вкарани в правия път/вяра", макар че точно вие сте тези, с които това трябва да бъде сторено. Вие сте като очите - виждате всички останали какви са, но не и себе си колко сте зле.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 3a81493bed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Родителите са до време, а с мъжа и децата нататък. Ако не им харесва ще трябва сами да се оправят с проблема СИ. И какво като те изгонят? Има квартири и работа. Може и по-добре да си. Родителите трябва да подкрепят децата. Ето дошло е време да разбереш що за стока са твоите. Ако заслужават бъди приятелка с тях, ако не ще си останат с голите грижи за тях, от едното уважение че са те отгледали. Но приятелството се печели, дори между деца и родители. Имам 4 деца, зная какво говоря :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4d4fbcb45e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   3, нямам намерение да навлизам в глупави спорове, но се изказваш доста преднамерено. Предварително си си изградил някаква представа и всяка история я пречупваш през собствената си призма, за да докажеш сам на себе си колко са ти били верни разсъжденията. Но ти докато не си отвориш съзнанието, не можеш и да ме разбереш.

Все пак ще се опитам, пък ако имаш малко съзнание, ще ме разбереш, ако не, не те виня, защото явно не ти е дошло времето да израстнеш духовно и ще виниш целия свят за неща, които просто така трябва да се стекат на този етап, понеже не могат да изпреварят времето си.

Значи, първо да ти кажа, че не всички мюсюлмани са такива. Не слушай какво ти говорят медиите и не приемай всичко за чиста монета, най-малкото защото има много политика в тях. Да, има "башибозуци", но те са малка част от мюсюлманите. А огромната част не ги толерират, още повечето че и самите те са потърпевши от този тероризъм. Ако отделиш малко време, за да общуваш и опознаеш такива хора, а не приемаш всичко, казано от хората на сляпо, без да мислиш, ще разбереш, че не е точно така, както изглежда.

Второ, има и много християни с много затворено съзнание. Вземи например религиозните самоубийства, ритуалното разпъване на кръст на Филипините и Мексико и много др. да не изброявам. И не само християни - и будисти, индуси, юдеи и т. н. Не е въпрос на религия, а на съзнание. Във всяка религия си има с отворено и затворено съзнание. И не можем да виним никого, защото на някои им трябва път, който да извървят, за да достигнат определено съзнание. Както не можеш да виниш първолака, че не разбира от висша математика.

Колкото до това как мъжете мюсюлмани подтискали жените - ами нима няма християни, юдеи, атеисти, които не го правят и нима няма мюсюлмани, които да не го правят. И другото, което е, не винаги, когато на теб ти изглежда така, в действителност е така. Това, коетов иждаш, е само парченце от цялата картина, която ти няма как да я знаеш. Ако я знаеше, нямаше да си толкова краен, защото си има причини за всичко. Понякога и жената не е цвете за мирисане и това е единствения начин, колкото и гаден да е. Защо когато онзи заля с блажна боя момичето и я даваха по новините, всичкиго оправдаваха, понеже е била к*, нали сте много за правата нажената, тогава бяхте бетер мюсюлмани? Ама ако не знаехте предварително какви ги е вършила, щяхте да го съдите и да набеждавате, че не е българин, а циганин мсюлманин, нали?

А колкот до това защо се бутали мюсюлманите в Западните страни. Ами елементарно по същите причини, по които и българите се бутат - икономически. И в България не са се юрнали да идват американци, нали? А межди другото в някои арабски страни, наистина ходят западняци, за да живеят там и развиват дейност - например в Кувейт, Катар, ОАЕ, но те са икономически развити и са на светлинни години от България в това отношение. И това не е само заради петрола, а заради мъдри и морални управници. Тука и 5 пъти по толкова петрол да имаме, няма да се получи, защото ше дойдат двама-трима олигарси, ще разграбят всичко и ще покажат среден пръст на обикновения човечец.

Така че моят съвет е - неме нападай и не се опитвай да ме убедиш колко съм крив, а се замисли малко за истините си, които си приел за толкова непоклатими. Истината не е една, а многопластова, т. е. различно според съзнанието ти. Ако твоето съзнание стига само до първия пласт, ще кажеш, че твоята истина е истина и тя само една, но ако съзнанието ти стига малко по-далеч от носа, ще разбереш, че не е точно така.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4d4fbcb45e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   1 и 2, религиите наистина ни учат на доброта, проблемът не е в религиите, а в нас, хората, които не ги разбираме правилно.

Никъде, в никоя свещена книга (без значение религията) не се проповядва насилие, разделение и т. н. Изключвам някои секти, но те не са точно религии. Само че някои глупаци, тълкуват нещата, както им изнася и злоупотребяват с нея заради лични користни цели, понякога дори и несъзнателно и така подвеждат и други хора.

Примери: религиозният фанатизъм, тероризъм, дори Сицилианската мафия е използвала религията като средство за манипулация на членовете си (имали са религиозни ритуали и т. н. ), църквата с цел материални облаги, политиците, вкл. и римския император едно време я е използвал, за да потуши разделенията в огромната Римска империя, ставаща все по-трудна за управление.

Така че не религиите, а ние сме лошите. Първоначалната идея/замисъл на религиите далеч не е тази, която днес много хора се опитват да изкарат. Но един сляпо вярващ предпочита не да мисли и търси истината за себе си, а да се поддава на манипулацията на такива като алчни попове, терористи, аморални политици.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4d4fbcb45e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   1 и 2, религиите наистина ни учат на доброта, проблемът не е в религиите, а в нас, хората, които не ги разбираме правилно.

Никъде, в никоя свещена книга (без значение религията) не се проповядва насилие, разделение и т. н. Изключвам някои секти, но те не са точно религии. Само че някои глупаци, тълкуват нещата, както им изнася и злоупотребяват с нея заради лични користни цели, понякога дори и несъзнателно и така подвеждат и други хора.

Примери: религиозният фанатизъм, тероризъм, дори Сицилианската мафия е използвала религията като средство за манипулация на членовете си (имали са религиозни ритуали и т. н. ), църквата с цел материални облаги, политиците, вкл. и римския император едно време я е използвал, за да потуши разделенията в огромната Римска империя, ставаща все по-трудна за управление.

Така че не религиите, а ние сме лошите. Първоначалната идея/замисъл на религиите далеч не е тази, която днес много хора се опитват да изкарат. Но един сляпо вярващ предпочита не да мисли и търси истината за себе си, а да се поддава на манипулацията на такива като алчни попове, терористи, аморални политици.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e3d382d15b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Дълбоката провинция си казва думата. Какво против имат тия помаци против нас българите. Та нали и те са българи, които са приели исляма преди много години. За това е хубаво човек да бъде образован, да познава историята си и да не бъде фанатик!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 37a2400f78
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   мисля като номер 4. стани християнка и се раздели с майка си и баща си.

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 5df71c077d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Номер 4 както е модерно да се казва: respect!!! Точно и изчерпателно. Исляма е най - гнусната религия! Не съм чула други да убиват, колят и бесят в името на своя си бог. И не ми тазправяйте, че Бог бил един за всички. Питай някой мюсюлманин и виж какво ще каже.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 30db867ffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката:
Нямам намерение да стана християнка, защото родителите на приятеля ми ме приемат каквато съм, нямам и намерение да забравя родителите си, защото много ги уважавам, просто искам да свикнат с мисълта, че няма нищо да се промени, че ще съм щастлива с този човек и че тях ще ги обичам завинаги. Само че не знам по какъв начин да им обясня, че и аз и те да са доволни от тази ситуация... Може би най-много ги притеснява факта, че децата ни няма да бъдат мюсюлманчета...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: b022d9dd84
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   В Стария завет има текст, в който пише, че ако някой твой роднина или жена ти се откаже от вярата си в бог, трябва да го/я убиеш с камъни.

Всички религии са един дол дренки.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 37a2400f78
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   като не се отказваш от религията си, намери си мюсюлманин и си стой с тия права дето ти ги дава исляма.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e3d382d15b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   номер 13 : нема такова нещо, това някой твой брат мюсюлманин ти го е казал

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 871e0bbfaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ца да ти позволят родителите да бъдеш с любимия си, тогава слушай номер 3. Ако пък искаш да угодиш на неговите родители, пак го слушай. Ако пък искаш да угодиш на вас си самите, обичайте се, правете секс и т.н. Все пак ще е добре да уточни етническия ви произход, защото така казано е много общо, а различните етноси имат различни традиции. Ако момчето например е българин, а ти си помякиня, значи нещата могат да минат много гладко, но ако например, ти си от арабски произход, тогава вече ще имате проблем. Не забравяйте, че бог е един и както гласи популярната американска шега, Той няма място в леглото.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 5ffd363022
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Здравей! Аз също съм мюсюлманка и също съм си падала по християни. Незнам дали е точно така, но мисля, че родителите ти няма да те изгонят наистина. Естествено-отвътре няма да им е хубаво, но в този живот не може да угодиш на всички. Една моя роднина също се ожени за християнин, но не си смени религията и мъжът и няма нищо против, че дъщеричката им посещава Джамия. Съветвам те да се опиташ да поговориш с родителите си. Помни, че живеем само веднъж. Всеки си има собствен живот и всеки сам решава какво да прави с живота си.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 876777baf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Според мен трябва да го забравиш. Все пак не е правилно да се противопоставяш на родителите си заради едно момче.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker