Аутизъм и СДНХ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Аутизъм и СДНХ
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2228 пъти
Моля администраторите да ми публикуват историята :)

Млад мъж на 21 съм, ще се опитам да бъда кратък с проблема, който мисля, че имам.

Смятам, че имам Синдром на дефицит на вниманието(ADD/ADHD), но не съм сигурен дали е самостоятелно или симптом на Аитузъм.
Винаги съм бил различен, знаех го още когато бях малък 1-ви клас, другите деца играеха футбол, но аз не ми хареса. Вместо това вкъщи си имах магнити и обичах да слагам изтощение батерия върху тях, за да правя различни космически кораби - това според различните статии, е възможно да е било симптом на Аитузъм, а в 50% от случаите на аутизъм, се развива и този синдром на дефицит на вниманието.

В училище винаги съм бил много зле, двойки, неразбиране на математика и физика още в 3-4 клас, а от 5-ти се започна и с двойките, не е като да не съм ял бой заради това, ял съм бой от баща си, а след това и от приятеля на сестра ми тормоз с години, при който живеехме на семейни начала, той най-много ми е посягал заради моете незнания, карал ме е да уча от обяд, след като се прибера от училище, до полунощ в буквален смисъл, да съм назубрил уроците, но зубрене не означаваше усвояване и разбиране. Но пак бой или не, пак не разбирах от математика, тук вече е трябвало някой да се усъмни, че нещо не е наред, че не израствам правилно.

Едва преди няколко години разбрах за тези неща, и след продължително четене, ми дадоха отговори защо аз не съм бил като другите, защо концентрацията ми цял живот е липсвала, и защо умствените ми способности са толкова ниски.

Това, което съм написал далеч не е изчерпателно, много други неща сочат, че не мързел, а нещо друго е причината.

Та тук идва и съществения ми въпрос, къде в България мога да отида, където психиатър ще ме вземе насериозно, където мога да споделя проблема си, и да получа решение? Живея в провинцията, в малък град, където по-скоро да ме нарекат бавно загравящ, отколкото да погледнат сериозно.
Лекарствата за справяне със синдром на дефицит на вниманието са няколко вида психостимуланти, от които Адерал е най-силният, това е буквално мета-амфетамин и се предписва само от психиатър, както и Концерта, Риталин(Метилфенидат). Имайте напредвид, че аз нито пия алкохол, нито пуша, нито съм употребявал каквато и да е била дрога през живота съм, и тук да вметна, че баща ми е алкохолик, майка ми също се попийва, но цялото ми семейство включително и сестра ми са огромни пушачи, а аз съм различен, не съм като тях.

Ходил съм на психиатър в поликлиниката тук, на такъв публичен, ходих за друг проблем обаче, обсесивно-компулсивно разтройство за миене на ръцете, което развих миналата година лятото, заради доста травмираща случка, та психиатъра потвърди, че го имам това, но когато споделих съмненията ми за Дефицит на вниманието, побърза да намекне по какви ли не начини, че по-скоро съм бавно загравящ, и продължи да ми казва, че трябва да се примиря, че няма да бъда нищо повече от обущар(а компютрите и програмирането винаги са били моята страст, ала стигнал съм до задънена улица заради проблема си). Тогава аз буквално се разплаках там.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: c15a46ffe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не смятам, че си аутист - това до сега щеше да е диагностицирано, защото не може да се подмине - симптомите са много очевидни и за външни лица и учителите дори щяха да го видят. Като чета написаното, не ми правиш впечатление на антисоциален човек, който не може да разбере чувствата на другите - точно обратното, опитваш се като всеки нормален човек да представиш така историята си, че да възбудиш състрадание и разбиране. Това е признак, че не си аутист. Аутистите не могат дори да опишат така чувствата си и не се стремят да възбудят чувства от другите, защото не могат да разберат такова нещо.
Според мен просто си жертва на домашно насилие в ранното си детство и имаш някаква депресия заради това.
Не знам дали имаш синдрома на пониженото внимание, но и в това не вярвам - пишеш за лоши оценки и проблеми у дома, но в училище можеше ли изобщо да стоиш на едно място? И друго - твоята история е прекалено структурирана за такъв синдром - аз имам такъв познат, той преминава от тема в тема и нищо не му се разбира.
И все пак би следвало да потърсиш психолог, за да се излекуваш от травмите на миналото. Това, че си бил зле в училище иначе не значи, че си болен - то по твоята логика 50% от хората страдат от някакъв синдром. Най-вероятно просто не мислиш бързо или не си в състояние да запомняш теоретични познания - има различни видове интелигентност, ти пък може да си практик.
И вместо да се затваряш в себе си и да си търсиш болести, за да оправдаеш неправенето на нищо, за да подобриш живота си, защо не се концентрираш върху своите положителни неща, таланти?
Защо не изучиш някаква професия, която изисква друг вид умения - например да не станеш майстор по някаква професия - майстор готвач, майстор в строителството и така нататък. Изучавайки някаква практична професия, ти ще си и независим от родителите си!
Колкото до игрите ти като дете - не виждам нищо странно. Аз самата имах подобни игри, а и по-странни, предпочитах да съм сама и така нататък - нормално е това за всеки човек и за повечето деца.
Успех и умната!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7779118177
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Върви в Университетска болница в най-близкия до тебе град. Иначе добри са психитатричните клиника на Александровска болница и 4ти километър в София.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ad0ba0f372
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Значи, трябва на всяка цена да страдаш от нещо, така ли? Защото като ти чета писанията, мога да ти кажа, че по-скоро си хипохондрик. По-лесно е да отдадеш неуспеха си на някакво заболяване, макар и мнимо, в случая, отколкото да се опиташ нещо да промениш. Да се научиш на някаква работа. И да, хубаво ти го е казал човекът. Има нужда и от неквалифицирана работна ръка. Няма как всички да са висшисти. Ако компютрите са ти страст-ами развий я!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 456966b56b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   това ми прилича на 1 разказ на Джером Джером, в който 1 човек случайно зачита медицинска енциклопедия и установява, че има всички болести освен възпаление на капачката на коляното :-)
сега сериозно - не, аутизмът не може да се сбърка! гарантирано нямаш аутизъм, това, че не харесваш футбол, не означава нищо, а двойките и слабият успех могат да се дължат на доста други фактори. ако наистина държиш да се изследваш, иди при психолог, но не ми звучиш като човек с подобен проблем.
съветът ми обаче е да потърсиш облсат, в която си добър, например техника, компютри, занаят или каквото ти се отдава. слабите оценки никак не означават, че не можеш успешно да се реализираш, напротив, сега нещата са изцяло в твоите ръце.
успех!
Ж43

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c14bbd962f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Абе хора, вие пък откъде сте толкова сигурни, че човекът няма проблем/болест? Ами ако има, но просто родителите му не са обърнали внимание, той сам пише колко безотговорни и незаинтересовани са били. Много ми е странно откъде, аджеба, сте толкова сигурни, че е здрав и че само си търси оправдание...
Моето мнение е, че щом има проблем (отклонение) си има и причина.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ad0ba0f372
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 5, прочети що е Аутизъм. А и той е ходел на училище, нали? Все някой щеше да забележи, ако имаше проблем. ето два линка за инфо (обърни внимание на симптомите, а след това прочети и историята на нашия автор): http://www.doctorbg.com/page.php?id=14677
http://bg.wikipedia.org/wiki/Аутизъм

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7858565d52
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз никога не съм харесвал спорта, а като малък бях аутсайдер откакто се помня и обичах да играя с конструктори и да правя разни сложни механични структури с тях. Баща ми е алкохолик, майка ми е силно доминираща в семейството. Въпреки това нямам симптомите на аутизъм, защото мога да преценявам собствените си емоции и тези на другите хора и функционирам прилично сред хората. Освен това, в ранното детство съм се развил нормално по отношение на проговаряне и прохождане.

Според мен, щом си написал тази тема и ти нямаш аутизъм (или най-много евентуално нещо много леко от аутистичния спектър). Още повече, не разбирам защо да не можеш да станеш програмист... то там се иска основно интровертност и малко техническо мислене - неща, които според мен ги имаш. Трябва ти и да поназнайваш малко английски също така.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b5fd90e324
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От Автора.

Номер 6, в началото учителите постоянно са викали майка ми, защото съм бил разсеян, тук говорим първи, втори клас, спомени много нямам. Но вместо за лошо, са викали учителите, че ще съм щял да стана велик, това било тяхното мнение, коя майка би завела детето си ако и кажат това, пък и в тях години, тези заболявания и синдроми едва ли още са били учени от лекарите тогава. Все пак всичко в България закъсня.

До номер 1, ето отново никой дори няма съвсем малки съмнения. Аз не искам да съм общ работник, да съм готвач или обущар, това са професиите, които никога не съм искал, това са същите неща, които първия психиатър ми каза, да съм обикновен, аз по този начин стигам все повече и повече до самоубийство, мислил съм го доста повече от веднъж. А всяка клетка в тялото ми ми казва, че компютрите са ми бъдещето, но номер 3 не вярва, като казвам, че има много неща, които се опитвам, математика(не само обикновена, ами и по-напредналата), просто не я разбирам, а в при програмирането тя е задължителна, особено за нещата, за които ми трябва. Развил съм колкото съм можал, страст са ми компютрите/програмирането, но не става, концентрацията ниска, разбирането ниско. Стигнал съм на задънена улица, имам мечти а това ми пречи да ги осъществя, нещо не е наред.

Напомня ми това навремето във втори клас, и оттам насетне, как не разбрах по български език що е то глагол, същ име, предлог, сказуемо, преписвал съм само и само, защото не го разбирах, още на нея възраст се чудих защо другите разбират, а аз не. Тогава нямаше компютри, бяхме бедни, бащата алкохола и прахосваше парите, така че тогава не съм бил разлигавено лапе, тогава едвам кабелна имахме.
И оттогава, всичко тръгна надолу, знанията, които ми трябваха за да решавам задачите, основната информация, нямах основата. Дойде ред на математиката, от 5-ти клас, алгебра, геометрия, дроби, корени, нищо не можах да запомня, тогава вече живях при приятеля на сестра ми, който за най-малкото ме биеше, включително и незнанието ми, така че боя не ми беше малко, но нищо и не реши.
Тогава кой да попита дали всичко е наред с развиването? Бащата крадец и алкохолик, майката, която беше в Гърция да работи, приятела на сестра ми, който ме спукваше от бой? Или сестрата, която гледаше отстрани, и плачеше и защитаваше.

Не искам да се отказвам, не искам само защото не мога да се справям с математика, физика, научаването на нов говорим език, да си казвам, че вместо нещо да не ми е наред, че съм човек с ниско IQ, и че нищо няма да постигна, и по-добре да съм готвач...

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ad0ba0f372
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Един аутист не би могъл да напише написаното от автора.
Синдромът на дефицит на вниманието е наследстжено заболяване, т.е. и друг в семейството би трябвало да го има. Нищо не пишеш за хиперактивността, която съпровожда синдрома.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c15a46ffe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе, Авторе, нима не сме всички „обикновени“?
Какво им е на майсторите и готвачите?
Аз съм учена и според теб „необикновена“, но работата ми е такава, че съм по строежи и сред майстори и ти гарантирам, че всеки човек си е необикновен. Моят ВиК-аджия е дори по-интелигентен от доста инженери нека няма образование. Да се самоубиеш, защото не искаш да работиш някаква „обикновена“ професия?
Ало?
Иначе и аз искам да съм астронафтка, виж- сега се върнаха някакви от космоса, ама знам че няма да ме огрее и си живея моя си, обикновен живот, по цял ден си пия кафето с майстори и си свиркам, а и ти гарантирам, че заплатите им са доста по-високи от на не един инженер, защото инженерът си изкара някоя стотачка за проект да кажем, докато майсторът тези пари на ден ги изкарва.
И така ти вместо да си майстор, готвач, сега си НИЩО. Моите хора днес напечатаха към 100 лв. на калпак, а ти колко пари изкара днес?

Номер 9, Авторът не ми се струва хиперактивен, а обратното - затова и мисля, че страда от дълбока депресия заради болнните амбиции на болните си родители или други разни фактори в детствот си.
Иначе аз нам, за какво говори Авторът, защото сестра ми е подобна на него - да, просто не е супер интелект, но нашите вместо да насърчават другите ? таланти я мъчиха да учи - завърши някакъв глупав университет криво-ляво и избяга в Чужбина, където работи ниско квалифицирана работа. Знам за терзанията на Автора, защото тя си е средно интелигентен човек, но амбициите на нашите бяха големи.

Колкото до готвачите - моята баба е готвачка и е най-умният човек, който познавам - тя е над средно интелигентна, но е имало война и са били бедни. Образованието в университет не те прави интелигентен, защото по тази логика сестра ми щеше да е интелект, а баба не, но е точно обратното. Баба ми може да е стара и без образование, но мисли много бързо, запомня бързо и има интереси (гледа Дискавъри например). Не ти трябва иначе тест по интелигентност - истински интелигентните хора са способни много по-бързо да разбират нова информация, да реагират като цяло. Моят мъж е над средното интелигентен, което също не е хубаво, защото често трябва да ми повтаря многократно, за да го разбера, но ми е споделял, че е срещал и по-интелигентни от себе си хора (интересно, но точно олигарси и новобогаташи, които иначе смятаме за прости, но той е имал контакт с такива хора и се е шашнал и му вярвам). Сега обаче аз да тръгна да се самоубивам, че моят мъж е по-умен от мен? Той да се самоубива, че някой си е по-умен от него? Ами то да се самоубием всички, защото все ще има по-по от нас

Иначе ако се интересуваш от програмиране - купи си книги и учи, кой те спира?

Съвет - излекувай си депресията, защото не знам кой те храни в момента и къде живееш, но трябва да се излекуваш, за да водиш нормален и пълноценен живот какъвто водим всички - и в хухнята, и по строежите като мен и моите работници, всеки от които за мен си е необикновен-личност да не говорим за интересните им истории. Иначе съдбите им къде-къде по-тежки от твоята понякога, но не ги е прекършило. Единият е женен за рускиня например и страхотни истории разказва за нейния живот и така нататък.
Ти може да не уважаваш професиите и работата, но в живота всички трябва да работим. Моята най-добра приятелка е завършила маркетинг с 6 в ПУ и работи като масажистка - обикновена ли е или необикновена според теб?
Не си иначе толкова тъп, защото истински простият народ не си задава такива въпроси, а си е щастлив в простотата си. Ти си средно интелигентен, нормален човек, но с амбиции до небесата, болен си от депресия и толкоз.

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b5fd90e324
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Отново от Автора.

Нека да добавя и други аргументи. Знаете ли, че дори сега на възраст 21г, съм толкова зле с математиката, че дори смятането на елементарни числа си е трудно за мен, че преди няколко години в магазин ме попитаха просто ей така колко ресто да ми върнат, аз стоях там и не можах да го сметна, изложих се много, или когато за ден съм замествал майка си като магазинер миналата година, и отново и отново същото... рестото така и не можах да го сметна, изложих се отново, дали ми дадоха повече, дали по-малко пари, никога няма да разбера.

Или пък че цял живот не запомних ляво и дясно, че когато ми кажат да се обърна надясно се обръщам наляво и обратното, всеки един път. Заради това аз най-вероятно никога няма да карам и кола, защото ако ми кажат завий наляво ще се паникьосам и ще завия надясно ако ще и улица да няма.
Или пък че толкова трудно следвам упътвания за посоки, че никога не съм разбирал какво ми обясняват, което си е симптом на аутизъм. Колкото пъти съм питал, толкова пъти не съм разбирал вербалните указания.

Това обаче хич не е края, имам още много много случки.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ad0ba0f372
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нали се сещаш, че дори и нещо да не ти е наред (както сам се изразяваш), това няма да реши проблемите ти и да те направи програмист, напр., а напротив? Нали знаеш, че аутизмът е за цял живот? Ако ти е от жизнена важност да чуеш от добър психиатър, че нищо ти няма, ок-отиди в Св. Тома, в София. След прегледа ще напишеш история, за некадърните психиатри, обзалагам се! Най-много да си развил някаква депресия, но това се лекува. Моментът със самоубийството е абсолютното доказателство, че ти просто не желаеш да положиш усилия за нищо! Не знаеш що е глагол, но с препинателните знаци се справяш добре... също като аутистите!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b5fd90e324
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Отново от Автора.

До номер 9, хиперактивността не винаги съпровожда дефицита на вниманието, т. е не е задължително, но щом искаш ще ти кажа единственото нещо, което ми идва наум.

Вървенето напред и назад, това е нещо, което дори секунди преди да напиша това го правих, мога да вървя напред-назад с минути, може би и дори цял час без да спира, дори съм го правил толкова много веднъж, че се замаях и ми стана лошо. Семейството винаги им прилошава като го правя, защото го правя често. Помага ми да мисля, особено когато репетирам наум какво да кажа, което доста често дори не е същото, като това което пиша.

Майка ми е наред, баба ми особено много може да смята, но баща ми като малък е завършил само 8-ми клас, и в по-младите си години(т. е дори след тийнейджърските си) не е можел да произнася буквата 'Р'.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c15a46ffe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Абе, Авторе, самият факт, че в магазина те питат значи, че те самите не могат да си направят сметката, а на тях това им е работата! Аз, честно казано също имам проблеми с такива сметки, но има елки за това, за Бога и не съм аутист, а магазинерката да си чукне в апарата, да не се прави на ударена, за да измами поредния клиент.
Проблемът с лявото и дясното го познава ВСЯКА жена - това е, защото двете половини на мозъка при жените работят едновременно при такива задачи, защото имаме много добре развит център на речта.
И при мъжете се среща, макар и по-рядко, което обяснява и проблема ти с математиката (женски проблем! ), а в същото време се изразяваш много добре, на което мъжете рядко са способни.
Твоята сила значи е в езика, в изразяването и не разбирам, защо се мъчиш с математика.
Мисли иначе за „женски“ професии в социалната дейност - например мед. сестра (тъпо понятие за много добра професия), всичко свързано с общуването с хора, продавач, фризьор, изобщо в областта на услугите ще си добър, защото умееш да се изразяваш много добре.
И пак казвам - може да имаш някои специфики, но нито си луд, нито си аутист, нито си дебил - просто си нормален човек със своите предимства и недостатаци
Нямаш дефицит на вниманието, защото много умело говориш по една тема например, разбираш какво ти пишат хората. Имам двама познати с този проблем и те на една тема не могат и 1 мин. да се задържат, не могат дори на стол да стоят , за да говориш нормално, тракат с химикал, люлят се на стола при разговори - говориш за времето, а те отговарят за войната във Виетнам...
Не си и хипер активен, а си депресивен, флегматичен, дори по-ниско активен от нормалното, меланхоличен - търси психолог и ще ти каже същото - имаш депресия

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b5fd90e324
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До номер 10 и 14, вярно, наистина развих депресия, но това се случи едва тази година, косата ми чак взе да пада заради това, но не обяснява всичко друго преди това.

Отделно, мъж съм, не съм жена. А правописа ми съм го наичул именно от интернет, знам само, че запетайката се слага пред "че", "защо", "което" и от време на време на места, на което звучи правилно да сложа.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ad0ba0f372
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Уф, моето момче, ти си просто един депресиран и мързелив хипохондрик! Ти познаваш ли аутисти? Те не могат да се изразяват, използват изрази, чути от други хора. Ти се изразяваш много добре и няма аутист, с изказ като твоя.
Сестра ми и до ден днешен не може да каже "р", както и баща ми. Каква диагноза им поставяш? Стига се хаби в писане на глупости, ами вземи се стегни!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 456966b56b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   авторе, вече ти написаха къде да отидеш, ако наистина искаш да провериш дали имащ проблем. аз обаче смятам, че вече сам си си поставил диагнозата и няма да приемеш нищо, освен това, което искаш да чуеш.
добре, щом толкова искаш да се занимаваш с компютри, какво те спира? има толкова безплатни книги, уроци, видеолекции, включително дистанционните курсове на СофтУни, какво те спира? хващаш се здраво, учиш и пробваш. освен това компютрите не са само математика и програмиране, има графичен дизайн, обработка на видео, аудио, правене на сайтове и какво ли не още.
а толкова хора са успели докато са работили нискоквалифицирана работа в началото, теб какво те спира не разбирам?
Ж43

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c15a46ffe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Знам, че си мъж, просто ти говорих, че има мъжко и женско функциониране на мозъка и се случва и при мъже (доста често) да има женско такова и обратното - човеци сме все пак. Специално бъркането на посоката е характерен белег, че твоите две мозъчни полукълба работят едновременно при решаване на такива задачи, което си е особеност, но не те прави нещо особено - имат го много хора.
Имам работник, който е делтонист и не вижда цветовете, което не му пречи да е страхотен майстор в неща, свързани с цветове - и плочки реди, и стени боядисва, но си е намерил свои способи да се справя, а ако се съмнява за някой цвят вика колега - той действително има проблеми, ти нямаш по-големи проблеми от мен самата, а си карам много добре.
Между другото никога няма да ти се случи да искаш да завиеш наляво и да завиеш надясно при каране - можеш да бъркаш самите понятия ляво и дясно в този момент, но мозакът ти винаги ще знае къде искаш да ходиш и не се интересува как си го наричаш.
Моят мъж някой път ме бъзика „твое дясно“ (ляво е това). Някой път като ме види, че съм в такъв модус ме бъзика, но се случва на почти всички жени и на доста мъже, което не е аутизъм, а всеки психиятър ще ти каже, че мозъчната кора ти прави в момента малка шега.
И аз имам проблеми иначе с правописа, защото в 5-ти клас имахме една луда даскалка, а тогава се учиха най-важните правила, но това не ме прави аутист, за Бога!
Самият факт, че изобщо можеш да обясниш чувствата си и дори да се пробваш да получиш съчувствие и разбиране тук е най-големият признак, че НЯМА НАЧИН да си аутист. Аутистите НЕ могат да разберат чувствата изобщо, камо ли да се опитат да ги стимулират и да манипулират в една или друга посока другите - абсурд.
Самият факт, че вече сума ти минути и часове си на компютъра, вместо да се люлееш на стола, да се люлееш на полилея е доказателство, че не си и хипер-активен. Братовчедът на мъжа ми е такъв, но това не му пречи да е супер богат бизнесмен. Хората своикват с неговите тикове просто, но не му пречи да е голям измамник и лисичка :)...както си цък-цъка от тема в тема и си му в торбата!
Дори диагнозата за хиперактивност не е доказана, а е малко или много поредната американска глупост, за да си продават хаповете, но пък и познавам действително такива хора, като братовчеда на мъжа ми и ме заболява глава и 1 час да съм с него някъде....освен това само трябва да си гледаш в протмонето, защото е такъв талант, че и на арабин пясък може да продаде!
Ако беше хиперактивен просто нямаше да успееш да си неактивен толкова време - тези хора само са нанякъде, завеяни-повеяни, правят много неща едновременно и прескачат от една дейност на друга, но не стоят на едно място като теб

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker