Кондиломи и стабилно лечение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Кондиломи и стабилно лечение
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 9728 пъти
Здравейте, няма да обяснявам кога и по какъв начин съм се сдобила с тях, а ще дам направо. Преди около 2 седмици разбрах, че съм с кондиломи при посещение при гинеколожка. Каза ми, че са малко, за вътрешни не спомена да е видяла и ми изписа следното лечение - кондилин за мазане, изопринозин като имуностимулант, спрей глизиген за редуване с кондилина, както и крем Алдара, който е като финал като свърша с предните няколко медикамента. Но знаете ги гинеколозите - постоянно пишат сто неща, а далеч не всички са наложащи или ефективни. (добави ми свещички и някакви мусове, но не ги взех, защото другите и без това струваха маса пари)...
Сега съм на етап, че приключвам с имуностимуланта (който пих 10на дни), а с локалните мазила също не остава много терапия. Как мислите - как да постъпя сега? Струва ли си да купувам този крем Алдара, предотвратява ли повторната поява на кондиломите? Струва ужасно много пари и искам да знам дали инвестицията е разумна. Също дали трябва да си купя отново имуностимуланта, защото съм чела, че такъв трябвало да се пие поне месеци... лекарката не ми е казвала да повтарям конкретна покупка...
Искам да се отърва от тези гадини напълно, искам да преборя вируса. Засега външно не забелязвам никъде кондиломи, с изключение на 1, който се е загнездил точно на ръба на входа на влагалището: мажа го, но не се маха! не знам защо е толкова упорит, останалите веднага изгоряха.
Всякакви съвети са ми полезни, наместо да ходя час по час при гинеколози, които и без това знаят да изписват купища лекарства на поразия. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 4654630913
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така не знам да има случай на излекуван от ЧВП човек. Кондиломите ще те съпътстват в живота ти, вътре в кръвта ти и ще избиват щом усетят прекалено слаб имунитет. За да не са видими трябва да вземаш редовно имуностимулант. Сега завърши си лечението, което си започнала докато изчезнат всички кондиломи и няма нужда от Алдара.
Алдара е друг вид лекарство за изчезване /изгаряне/ на видимите кондиломи. След като нямаш видими кондиломи не знам какво и защо ще мажеш с Алдара?

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 4087f2b3db
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Предстои ти мноого дълга битка. Алдарата е най-доброто нещо. Опитай да си вземеш отнякъде на бройка. За имуностимулант препоръчвам "Кориолус" - скъп е като всеки имуностимулант, но той е с насоченост точно към ЧПВ, чиито щам са и кондиломите. Пие се 6 месеца, като първите три са максималната доза - 3 пъти по три на ден, мисля че беше. Друг много добър имуностимулант за конкретния случай е Екомер. Не съм го пила, но кориолуса го препоръчвам с две ръце. На мен изопринозина не ми помогна въобще.Адски неприятна история, която струва и много скъпо буквално. Въоръжи се с търпение и посещавай гинеколог на 6 месеца, за да проверява за вътрешни. Ако имаш въпроси, питай.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 82f3557120
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   "постоянно пишат сто неща, а далеч не всички са наложащи или ефективни." "Всякакви съвети са ми полезни, наместо да ходя час по час при гинеколози, които и без това знаят да изписват купища лекарства на поразия." Много погрешно разсъждаваш!!! Знам, че си стресирана в момента, но лечението е дълго и трудно! Това не е настинка или хрема.

Кондиломите се предизвикват след заразяване с HPV. Те са повече от 100 различни вида и различните видове засягат различни части на кожата и лигавицата, като някои ако не се лекуват навреме стават опасни! Заразни са!
Аз знам, че Алдара също трябва да ползваш като част от комплексното лечение, което ти е исписано.

Дори и да изчезнат кондиломите, HPV вируса ще е отново "заспал" в тебе и при стрес или спадане на имунната система, ще се събуди отново.

Освен комплексното лечение, трябва редовно да се проследяваш при гинеколог, редом с ежегодните гинекологични изследвания, която всяка жена е длъжна да прави!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 1b79c2fe32
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За нещо толкова сериозно разсъждаваш много елементарно. Хората тук не са лекари, това едното. Второто като не знаеш да се пазиш, сега ще си плащаш. Третото кел файда да накупиш всичко без едно-все едно не се лекуваш драга, но ти си от тея за които здравето не е над няколко лева повече.... жалко за теб
Отиди за второ мнение при друг гинеколог и като толкова не ти се купува въпросния крем му искай достъпна алтернатива и оттук нататък секса е с предпазни средства
Ж31

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f01b080caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Не разбирам защо са тези нападки. Как си представяте, цял живот ли да съм на презервативи, та случайно да не стане някоя беля - само ако реша да стана майка да се 'жертвам' ? Стига моля ви. Звучите, все едно си лягам с всеки втори. Имам си сериозен приятел да допълня. Здраво момиче съм, досега не съм имала никакви проблеми, и изведнъж да ти се тупне нещо плашещо и непознато, си е стрес.
И мисля, че съм в пълното си право да питам дали дадена покупка си струва, защото все пак тея пари не извират от небето. Българите не сме добре финансово. Нямам намерение да взема нещо, което ще окаже нулев ефект. Но ако чуя няколко единодушни мнения, ще се замисля.

И все пак да разбирам така: трябва да си купя нов имуностимулант, който да пия още поне 1-2 месеца? За Алдарата се чудя, понеже някои хора казват, че получавали сърбежи от нея и т.н.

Ами номер 1 - откъде си толкова сигурен в това негативно заключение? Чувала съм, че ако имунитетът е достатъчно силен, може да пребори вируса и да го елиминира. Някак нелепо е да няма лек, и да си цял живот преследван от този кошмар, винаги щом си болен или стресиран.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 24c9dbcdc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Лекарството си има странични ефекти и един от тях е сърбеж, обрив на мястото, където се прилага. Тези кондиломи се предават само по полов път, каквото и да ти казват друго. При приятеля ти може и да няма видими, което не значи, че не ти ги е лепнал. Имуностимулантът е задължителен за 6 месеца поне. Вирусът остава, спящ. Има случаи при адски силна имунна система, да бъде изхвърлен, но това са по-скоро изключения. Посети дермтатолог-венеролог, за да те огледа за външни. И ако прецени да ги изгаря с нещо, щом не можеш да ползваш Алдара. Лечението е продължително и много скъпо, ако се проточи във времето. Само от имунната ти система зависи, но при срив, ще се появяват пак. Стресът ти трябва да е сведен до минимум.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 4654630913
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   От номер 1, ЧПВ не може да се лекува, няма как да изчезне, кондиломите ще изчезнат, тоест ще пребориш вирусната зараза, но кодът на ЧПВ си остава в теб и избива в удобен за него момент.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 277eae9bd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Глупости на търкалета. Авторката съм.
Смених гинеколога и за това време извършихме доста процедури, днк тестове, прегледи и изследвания. Който казва, че изхвърлянето на вируса е невъзможно, е някой, който просто не е преминал през това. Не може ти да си докрая на живота си заразен и на презервативи. Трябва типизация на вируса, откриха ми, че съм с 6-ти щам - най-лекият. Третират ти първо видимите брадавици с киселина, а после пиеш с месеци мощен имуностимулатор. Това е рецептата за изхвърляне на вируса. Не знам ако е някой по-рисков и сериозен щам как се процедира. Но с този, който имам, надеждата е огромна.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6555ecd87e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Искам да ви споделя как се справих с кондиломите. Да наистина е много плашещо и голям стрес и до ден днешен ме е страх, но трябва да сте силни... Февруари миналата година ми се появиха 2-3 и след бръснене станаха 10тина може би... отидох на гинеколожка каза че нямам вътрешни и ми писа кондилин, но при толкова много ми стана ясно че трудно ще успея да ликвидирам всички, а самия вирус си остава и ще излизат нови, бях чувала за локалните имуностимуланти визирам Aldara и прочетох къде що има в интернет за кондиломи и видях че само имунната система се справя с вируса, купих си я след няколко дни и започнах лечение, ефект се вижда едва след 3 седмици когато изчезна един малък кондилом, лечението обикновено продължава два месеца, накрая на втория месец всичко изчезна, има странични ефекти парене, сърбеж, зачервяване, много е гадно но след като спрете лечението всичко минава, около седмица след това нямаше и следа че ми е имало нещо. Четох много и за Кориолус и реших да направя всичко възможно да се оттърва от това нещо и започнах и него заедно с алдарата. Пих го 4 месеца 3х3 и още 4 месеца по 3 дневно, защото ме беше страх да го спра. В края на ноември го спрях. Вече 3 месеца след кориолуса и 10 месеца след алдарата нямам никакви кондиломи. Наистина се надявам да не ми излизат повече и да съм се оттървала от вируса... хпв-тест така и не си направих, защотото ми излезна доста скъпо тази терапия и си нямам на идея имам ли го още вируса или не. Не мога да дам гаранция на никой, че това е правилното лечение но ако са ви външни кондиломите и сте ги хванали в началото според мен опитайте с алдара, мисля че дори ще ви излезе по евтино от това да давате през седмица 50 лв да ви горят след като това не убива вируса и кондиломите пак си излизат, докато алдара стимулира имунната система сама да се пребори с него.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6555ecd87e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имам въпрос до авторката, моля те кажи ми при кой гинеколог си ходила след като си сменила първия, искам някой да ми обърне внимание, защото и аз бях с кондиломи и ако чаках на моята която ми изписа кондилин и нищо друго не направи и досега щях да си ходя с тях. Излекувах се с алдара, но на последния преглед ми откриха раничка на шийката колкото 2 стотинки, цитото ми беше отрицателно, но искам да отида при адекватен лекар който да ми я махне и да ми обърне внимание.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5315ab32d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Споделете ако някой се е излекувал ефикасно и трайно от кондиломи и с какво?

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 4f0067e358
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Чувал съм за VIUZID. Казват че ликвидира напълно HPV, но това трябва да се провери с ДНК тест с типизация, няколко месеца след приключване на лечението доколкото знам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d3a3808808
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Здравейте, имам останала една опаковка алдара - ако някой се интересува, нека ми пише.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker