изгърбен съм. Как? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

изгърбен съм. Как?
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2139 пъти
Здравейте. От доста време следя този сайт и знам че поне някой ще помогне.

От първи до 7 клас тренирах тенис на маса. Ходих по състезания и т. н. Проблема е там че съм изгърбен. Да за хората които не знаят в тениса има тъй наречения основен стоеж. Точно от него съм се прегърбил. Ако някой знае как да се оправя. Упражнения или нещо друго нека каже. Благодаря на всички полезни съвети предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: d839fa7b28
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Имах една приятелка, която беше изгърбена и то доста зле. Проблема успя да си го оправи с времето и ще ти кажа как. Тя си купи едно нещо, което се казва шина за гръб и се слага под дрехите, има форма на корсет и е пластмасово и смята тялото и не ти позволява да се изгърбиш, защото просто те е стегнало и няма как. Малко е мъчение, но наскоро се запознах с второ такова момиче и са се оправили. Потърси в интернет да си купиш или отиди на ортопед да направиш поръчка. Не са чак толкова скъпи, от една заплата ако се посвиете малко и не харчите ще успеете. Не се оставяй така, след време ще е по-зле.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 0ed1980b92
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Aко не е вече деформaция нa гръбнaчния стълб, a стойкaтa " по нaвик " имa нaчин. Aз нaпример тaнцувaм дълги години и моятa стойкa е обрaтнa нa твоятa, прекaленa извивкa нaзaд. Моят метод - опирaй плътно гръб нa стенa и зaдържaй около 3 мин. Товa е орaвилнaтa стойкa. Кaто се " отлепиш " от стенaтa, върви в същaтa позa... докaто зaбрaвиш:))) случвa се в нaчaлото. Веднaгa щом се сетиш, пaк изпрaвяш и все едно имa стенa плътно по гъбa ти. Прaви товa ( със стенaтa ) всеки ден, колкото пъти ти е възможно. Нaкрaя преборвaш нaвикa.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: fa2c65d860
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   И аз преди време се бях изгърбила от тоя тенис, но се оправих. Един приятел ми каза да започна с лицеви опори около 60 дневно, може и повече, но отначало започнах с 10 на ден и постепенно ги увеличавах заради мускулната треска. Пробвай за около 2 месеца се оправяш, а и като упражнение е добро ;)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 024fd11121
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се притеснявайте, държавата ни гърби всички.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c0d2590154
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Номер 1мерси за съвета. Но не ми се кисне по болници доктори и тн. Тази шина за която спомена може да я потърся в нета. Но като цяло не ми се занимава много. Ще пробвам с лицевите и това нещо на стената и ще видим... Благодаря ви всички за отзивите. Весели празници...

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b954ace021
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Зависи от много фактори. Изяснихме от какво се е получила гърбицата. Въпроса тук е на колко години си. Това за което ти ми говориш е кифоза и тя обикновено е на торакалните прешлени. Ако си под 18 год имаш шанс да се оправиш, тъй като костният строеж не е напълно завършил, но ако си над тези години ти остава само едно.. тренировки, които ще помогнат за укрепване на гръбните мускули с цел изправяне на стойката, но е трудно до степен невъзможно. Хубаво ще е да диагностицираш чроблема като направиш рентгенова снимка профил на гръбначен стълб и фас за да се види дали има и сколиоза. От там нататък след разчета на рентгенолозите се консултирай с ортопед за по нататъшни действия и започвай да ходиш на кинези и физио терапии. Поздрави!

Медицинско лице

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker