Искам да стана майка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам да стана майка
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2583 пъти
Здравейте,
аз съм жена на 26г. и съм омъжена за прекрасен съпруг. И двамата имаме работа, живеем в собствено жилище, двустайно е, но не сме под наем поне. Заплатите ни не са високи, всеки взима по около 500 - 520 лв. чисти. От много време искам да имаме бебе, той ми е споделял, че също иска, но се притеснява как ще го гледаме. Притеснява се, че сега едва се оправяме със сметките и на края на месеца не ни остават никакви пари, въпреки че не живеем охолно, а пък какво ще е ако имаме още разходи. Страшно много искам да стана майка и мечтая да изживея магията на бременността, с всичките плюсове и минуси, болки и вълнения, както и раждането и отглеждането на едно безкрайно мило ново същество, но се притеснявам, че половинката ми дава отпор заради финансовите ни възможности.
Аз не знам какво е да имаш дете, но си мисля, че на месец за горе - долу нормално гледане на бебе ще са ни нужни около 250 - 300 лв. отгоре. Много силно искам да стана майка, как да успокоя съпруга си, че ще се справим, не искам да останем без дете заради положението, в което сме.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6a5c9215dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Как да го успокоиш, не знам, ама аз взимам 700 лв, жена ми не работи, вече и майчинство не взима и пак се оправяме при положение, че плащаме заем по 190 лв/мес. Просто не си позволяваме излизания, почивки и такива неща, но предпочитам да не ходя на почивки, но като се прибера от работа да има кой да ме прегърне с радост и с думата "тате". Това за мен е много по-смислено от безцелно пиене на бира по заведения и ходене по дискотеки например.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: bf07c28ca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако си го кърмиш, няма да ви излиза скъпо. После ще му правиш пюренца. Дрешки ако има кой да ви даде най добре. Аз също така ще гледам моето дете, чакар че имаме възможност да похарчим повече пари, смятаме да вземем повечето неща от други бебета на близки.
Ако не ви остават никакви пари на месец, това вече не е добре. Съпругът ти с право не иска. Спестете най добре малко пари, защото ще са ви нужни.
А за бременността, няма кой знае каква магия. Детенцето в един момент започва да рита, което първите няколко пъти е забавно, после се свиква. Имаш зверските киселини, нощем не можеш да се преобърнеш в леглото, защото си станала кит, появяват се стрий. Не виждам нищо готино в бременността, очаквам с нетърпение моята да приключи.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b498b159f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Номер 2, жалко, че си бременна, а не ти се е случило чудото на бременността. Може би си избързала. Леко раждане.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: debf8c6d1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Във връзка с това искам да ви разкажа нашата история, защото тя потвърждава, че всяко правило има изключения...

На 45 години съм. Роден съм в София и допреди 13 години работех там като професионалист в областта на компютърна анимация за западна компания. Изкарвах добри пари, живеех в Лозенец, до Южния парк, радвах се на отлично здраве и животът беше прекрасен. После срещнах Нея, живяхме заедно 3 години.
Решихме да имаме дете.
Но не защото бях осигурен материално, а защото исках да предам на някого мъдростта от живота ми, да не допусна грешките, които родителите ми допуснаха с мен и да оставя поне един ИСТИНСКИ човек на тази земя - човек, който да обича природата като своя майка, да има в себе си мъдрост, красота, респект към всичко живо, да познава живата вяра в Бога и да умее да се радва на всеки миг от живота си.

Не си правехме илюзии, аз и жена ми, че нормален човек може да се отгледа в ненормалната среда на града. Затова зарязах всичко - кариера, роден град, приятели, роднини и тръгнахме на обиколка из България да търсим кътчето, което ще стане роден дом на детето ни. Удивени бяхме колко красота има из България, каква топлота има в хората в по-малките градове и села. Спряхме се в едно селце с красиви гори и природа, недалеч от старопрестолния град. Купихме къща, на символична цена (в сравнение със софийските имоти) и започнахме да градим нашето ново гнездо. Държа да кажа, че нито аз, нито жена ми имахме някаква идея какво ще работим и как ще изкарваме доходи. Но и не ни беше грижа за това. Като вярващи хора знаехме, че винаги имаме подкрепа свише в искрените ни усилия. И наистина никога нищо не ни е липсвали, дори в най-трудни моменти. Научих градинарство и започнах да отглеждам наша собствена чиста и екологична храна. Излишъка, заедно с диви билки, плодове, сокове, домашна козметика, ябълков оцет и всякакви домашни продукти продавам на кооперативите из страната и така докарваме доходи. Разходите ни, сравнение със тези в столицата, са поне 1/3 по-малки, защото водата, отоплението, храната - всичко това е безплатно и най-важното: екологично. С малкото спестявания стегнах къщичката за живеене и скоро тя стана роден дом на нашата рожба.

Още преди да се роди ни бяха наплашили, че трябвало поне 300 лв. не месец за памперси и всякакви бебешки храни и аксесоари. Ние предпочетохме да почерпим от мъдростта на нашите прадеди. И открихме, че едно бебе наистина няма нужда от нищо друго, освен любов. Да, бебето няма нужда от памперси, от скъпи бебешки колички, от специални сапуни и шампоани, скъпи играчки и целият луд бизнес завъртян около тях. Та защо трябва да даваме 90-100 лв. за памперси и да замърсяваме природата, когато имахме метода с който милиони майки по света отглеждат децата си - ЕБХ (www. BezPeleni. info). Този древен метод на взаимна комуникация с бебето сработи безотказно - нашият сладур започна да върши всичко в леген още от третата седмица след раждането, а на 4 месеца вече носеше обикновен гащи!
Защо ни е количка, когато опитът на вековете е показал, че няма по-добро за бебето от слинга (http://sling. beinsa. info), който дефакто е парче плат. Да не са луди японците, че и до ден днешен си носят децата на слинг? Защото нямат пари за количка ли? : http://dama. bg/article/zashto-iaponskite-detsa-nikoga-ne-plachat/1510/
А защо едно бебе трябва да се къпе със сапун и шампоан? Да не би да се цапа, да ходи на работа като или да се храни с боклуци, че да смърди? Една шепа хума разтворена във вода е напълно достатъчна да измие косата му. Като стана дума за играчки - синът ни не поглеждаше пластмасовите играчки, които му подаряваха за рождения ден, но играеше с играчките на тати - трион, клещи, чук, отвертка. За 4-тия рожден ден получи собствена кутия с инструменти, които и до ден днешен те са любимото му занимание - преди малко измайстори с тях дървен меч за детето на съседите.
Дрешките за бебето взехме от други хора, познати и непознати, които вече са отгледали децата си. И така се оказа, че едно бебе струва само... вашата любов. Може би нямаше последна мода видеоигра или таблет, но пък израсна здрав и свободен, изваян от елементите на природата - вода, въздух, земя, слънце, с които е в допир всеки божи ден.

Днес той е ученик, втори клас, и мога да кажа, че благодарение на трудът на всички ни и най-вече на вярата ни в Бога, никога не ни е липсвало нищо. Винаги когато сме имали нужда от нещо, което не можем да си позволим, то се появява магически - било бюро за детето, колело или нещо други.

Мнозина ще питат защо намесвам Бога. Защото когато "случайностите" в живота ти станат ежедневие няма как да не забележиш това...

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d71473c71e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Прекланям се пред 4, такива хора са необходими на тази държава! Не съм убеден, че имам неговата сила и вяра, но това което чета е толкова истинско и естествено, че не мога да не изпитам възхита от този човек. Бъди жив и здрав, приятелю, ти и цялото ти семейство, проповядвай своя начин на живот когато и където можеш, дано намериш последователи!
М, 36

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b498b159f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Номер 4 я сега кажи кой ви подарява дрехи и кой го храни и оправя за училище с тетрадки и учебници. Историята ми се струва измислена.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9de818370f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Мила ние също с мъжа ми живеем вече 3 години и половина и нямаме деца. А и аз много искам понеже съм на 28 а той е 32 Много ми е тъжно без да имаме поне едно детенце

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d259bb7329
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   4 и преди е писал в такива теми как едва ли не детето живее от въздуха, храни се на фотосинтеза, пишка в гърне от раждането си и нищо не му трябва. искам обаче да пише пак след 6-7 години когато детето тръгне на училище, има нужда от спорт, езикови курсове и други дреболии. да не говорим за детските болести и да не казва, че неговото дете не боледува, щото няма такива деца.
авторке, не слушай такива бабини деветини, но и не изпадай в другата крайност - да чакаш перфектния момент, защото такъв може и да няма. щом имате жилище и работа, може да помислите за някои допълнителни доходи и да опитате да посъберете някоя сума.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b498b159f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 7, събуди се чедо, къде пише, че заплатите на автора са високи? Аман от умници... А номер 4 си измисля 100% то си личи... знаеп ли пък как първо е искал да си осигури лукс, а после го е зарязал, като не е искал лукс за какво се е борил за негол Ние тия фафли сме ги яли

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d71473c71e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Според мен коментиращите не вярват на 4, защото те никога не биха направили подобна "жертва"... Да захвърлят комфортния си начин на живот и да заживеят природосъобразно. Но е факт, че има такива хора, само мотивите им са различни. Сещате ли се за монаха, който преди това е бил брокер на Уол Стрийт, печелещ стотици хиляди долари? По едно време беше актуален и го даваха често по медиите. Но ето, сега е монах в наш манастир и се е отказал от всички земни блага, работи в манастира земеделската работа, добива и продава от името на манастира еко продукти. В интерес на истината има и много сектанти, които се отказват от благата на съвременния живот, за да се върнат назад към природата. Надявам се авторът не е под влиянието на някоя секта. А това, че коментиращите и аз вкл. нямаме сила да се отърсим от светската суета и да заживеем като автора, не прави постижението на последния по-малко. Започнаха да го укоряват какво ще прави като детето му тръгне на училище, ами то е вече втори клас, това е написал човека, и се справят... Да, според мен и авторът е стигнал до някои крайности, още малко ще стане Амиш:), но все пак много от опита му е полезен и природосъобразен. И пак казвам - дано намери повече истински последователи.
М, 36

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d259bb7329
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   от 9. съжалявам, не бях прочела, че детето на 4 е във 2 клас. въпреки това въпросът си стои - дали е достатъчно да срича в селското училище или е по-добре да има и други възможности като спорт, курсове по езици, математика или каквото там му харесва и му се отдава? ще кажете, нека да води природосъобразен начин на живот като родителите си. няма нищо лошо, ако детето само направи своя избор след години. нека обаче получи възможността да избира - дали да гради кариера в града или да бере билки в селото.
и все пак той не се справя сам, а чака подаяния - дрехи, колело или бюро за детето, при положение, че е можел да му осигури доста повече. а учебници, помагала? тук не визирам таблети и смартфони, без които определено може, макар че считам, че е добре за децата да са на "ти" с техниката, без да се прекалява. но да не миеш детето си със сапун или шампоан, много моля! наистина това е крайност, намирисваща на сектантство.
както и да е, отклонихме се от темата на авторката, а тя забегна и ни остави да спамим на воля :-)
Ж43

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a6c13fee6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Номер 7 до Номер 10: Прощавайте, в бързината не съм прочел внимателно!
Хора не виждате ли, че от ниските доходи братя и сестри се съдят, хората масово се побъркват и децата им стават престъпници? !?
Ползвайте немската система за увеличаване на доходите, така си реших много неприятности и сега съм свободен човек :)

М-27, България, 100км от София

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker