Кондиломи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121234)
 Любов и изневяра (29717)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21898)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3180)
 Образование (7305)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18535)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Кондиломи
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1821 пъти
Здравейте!
Днес ходих на гинеколог понеже забелязах преди около седмица, че от долу имам някакви странни образувания.
Оказаха се кондиломи (10-тина са като бройка, малки гадни нещица) и ми предписа Solcoderm. Каза ми, че нямало страшно, да си взема solcoderm-a и те щели да паднат сами. Проверих в аптеката, оказа се скъпичък - 100лв., но въпреки това го поръчах (тъй като го нямаше в наличност).
Въпроса ми е дали някой го е ползвал и заслужава ли си парите!?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5ba60ba43a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Един кадърен и отговорен гинеколог не би процедирал толкова несериозно. Особено в случай свързан с кондиломи, изключително упорити и често подновяващи се гадини. Как така ще ти предпише един единствен препарат, при това толкова скъп... Ще ти кажа от позицията на момиче, което страда от ЧПВ и кондиломи - в момента съм в процес на лечение.

Като за начало, трябва да ти пусне днк изследвания, за да установи кой тип (цифрен) е този вирус, за да знае как точно да го лекува. Локално трябва да ти изгори брадавиците с азот или съответно каквото използват като течност. Би трябвало да ти изпише ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и имуностимулант (обикновено това е изопринозин, защото е най-ефективен), който да пиеш няколко месеца. Аз съм на този принцип сега. Идеята не е просто да махнеш външната изява на вируса, а самия него от организма. Само с мазане нищо не става. Пак ще изскачат след време. Послушай ме. И изхвърли самобръсначките в коша - ползвай или крем депилатоар, или кола маска... Секс с презерватив, а най-добре въздържание няколко месеца.
И аз бях ходила първо при една дето ми изписа кондилин за мазане и Алдара (от типа на 100левовите), но пак цъфнаха. Сега нямам никакви долу, защото сегашният ми гинеколог ги изгори (точкува) и паралелно пия изопринозина. След 2-3 месеца ще направя пак ДНК тест, за да видя дали съм се изчистила.

Твоят лекуващ какво точно ти сподели? Не ти ли пусна цитонамазка, за да види как си отвътре? Тези работи ако не се хванат навреме могат да отидат доста навътре...

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f6d53fb2ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Каза ми да започна веднага лечението и след като завърши да отида отново на преглед. Днес за първи път използвах Solcoderm. Получи се ефекта, който трябваше да се получи (да побелят самите кондиломи, имаше известен дискомфорт - леко щипене. Аз обикновено съм човек оптимист и мисля, че всичко ще бъде наред. Но мисля да взема в предвид и казаното от теб, да си закупя имуностимуланти. Другата седмица ще отида отново на преглед и се надявам състоянието ми, (поне външно да се е подобрило, а вътрешното с течение на времето/няколко месеца - да си укрепя имунната система.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5ba60ba43a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ясно, и аз първия път като се третирах с Кондилин имах леко щипене и брадавиците побеляха, а дни по-късно опадаха. Но за да се избегне повторната поява, трябва да пиеш системно имуностимулант... защото тези неща се появяват при всеки удобен момент когато ти падне имунитетът. ДНК е желателно да се направи. Ако се окаже, че си с някой от нискорисковите щамове на вируса, лечението ще ти бъде само мазане плюс стимулант. (като мен) Като идеш пак, кажи му да те огледа и отвътре, те обичат къде що има лигавица... трябва да се следиш редовно. Носи и памучно бельо. Ако искаш купи си направо изопринозина, а ако искаш консултирай се първо с лекаря. Но всички гинеколози са единодушни, че точно той е най-ефективният. В аптеките има и Биозин, както и други (по-евтини са), но доколкото разбрах са по-природно ориентирани, не толкова мощни за борба с такъв вирус. Изопринозина трябва да се пие минимум 3 месеца, 2 седмици пиеш, 2 седмици пауза и така циклично. Успех в борбата. Не е лесно, но не е невъзможно :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker