Възможно ли е да съм се прецакал? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121592)
 Любов и изневяра (29820)
 Секс и интимност (14412)
 Тинейджърски (21919)
 Семейство (6491)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1742)
 Други (18630)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Възможно ли е да съм се прецакал?
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1584 пъти
Тази тема е за радиацията и какво знаем за нея. Пускам я защото наскоро си купих чай от Япония, и оставяйки случайно кутийката до главата ми докато спя, забелязах че сънувам кошмари, а когато я оставех далеч от мен всичко ми беше наред. Преди да го купя се поинтересувах за радиация но продавачката ми каза, че имал сертификат за радиоактивност. И аз затова се престраших и го взех. Обаче после след тия кошмари от чая какво се оказа като се порових в интернет. Че всъщност чая изнасян от Япония не е без радиация, и сертификатите към него са просто за да покажат каква е дозата в него и дали е под лимита на определената страна в която се внася. За ЕС лимита беше 500 бакарела. И тук се питам някой знае ли първо какво означава тази доза за човека на прост език, и второто което най-ме притесни е след като прочетох че радиоактивните вещества особено изотопите на цезий, веднъж като влязат в организма не се изхвърлят, а се натрупват в него и го облъчват през цялото време. Следователно как изобщо може да се продават легално радиоактивни хранителни продукти пък били и малко замърсени? Ами ако се консумират редовно няма ли да стане натрупване на опасна доза в организма? Май аз съм единственият човек който трябва да го е грижа за мен! Аз изпих доста от чая преди да ми светне лампата и сега май ми свети главата. Дали не се прецаках здраво тъй като освен всичко друго пише и че полуразпада на Цезия е 30 години. Друго което ме притесни е че наскоро ЕС спрял да изисква даже сертификати за радиоактивност за японските стоки понеже последните реколти не показвали радиация. А дали може жълтурковците да са ни пробутали старите си партиди чай, брани след аварията във Фукушима. Моля разбиращите от темата да кажат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5938c43977
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Авторе, мисля че страдаш от хипохондрия и сам си ги измисляш. Идвам от район с естествена радиация и дори уран се е добивало при нас, рудата е минавала през града в открити коли... като малки ни даваха Йод на таблетки всеки втори ден.. ще те успокоя в едно - от ОПАКОВКАТА на чай нищо не може да ти стане - то повечето чай от България си е с известна радиоактивност, защото идва от местности като нашата (в Родопите), а по време на Чернобил у нас доста радиоактивен дъждец е паднал - по рождение си се облъчил повече от този чай.
Хвърли чая, ако ще те успокои, но няма начин кошмарите ти да са от това.
Друго - можеш да си вземеш табледки Йод от аптеката, това е същност единственото, което може човек и без това да стори при облъчване.
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 747aef0c5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Много филми гледаш! Радиацията може да предизвика какви ли не болести, но не и кошмари. Така, че спи да се филмираш и си живей спокойно.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 49b588cef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Прав си да не вярваш на никакви сертификати. Когато става въпрос за търговия в големи мащаби, всичко е фалшификация. На никого не му пука какви са последиците, гледат да си пробутат стоката и да има икономически растеж. Японците като ги удари Фукушима, уж щяха да се откажат от всички АЕЦ, а после се отметнаха, затова им се пада още повече. Те са такива фашизоиди, че ако не бяха постоянните заметресения и аварии да ги възпират, досега щяха да са завладели целия свят. Единственият начин да си сигурен е да си купиш гайгеров брояч, да измериш сам радиацията във въпросния чай и да я сравниш с тази на нормалната среда в която живееш. Ще трябва да се бръкнеш към 200 евро за това, но поне ще имаш чувство на сигурност и самостоятелност.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f98eedfc46
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До първи. Благодаря но Йод се взема само срещу радиоактивния изотоп на Йода, чиито полуразпад е само 8 дни и то непосредствено преди излагане на него, иначе е безполезен. А този изотоп се получава само при ядрен взрив така че не знам защо са ви го давали. А иначе за Чернобил е достатъчно да се видят статистиките с ракови заболявания от преди и след него за да се разбере колко коварна е радиацията. Удря след десетилетия.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c0e6d99b91
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Виж сега. Направи си следния опит. Застани срещу едно огледало. Загаси лампата в стаята. Ако не светиш - всичко е наред. Ако светиш значи си се прецакал, но поне няма да даваш пари за ток.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker