Цитонамазка 2Б - въпроси - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121207)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Цитонамазка 2Б - въпроси
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 14154 пъти
Здравейте. Момиче на 20 години съм. Миналата седмица ходих на цитонамазка. АГ-то ми каза, че имам и раничка и за нея ми изписа Солкожин. Миналата година една друга гинеколожка ми каза също, че имам раничка, но беше малко груба и не й повярвах. Тя също изписа Солкожин, но тогава не го купих и не ходих да ме маже с него. Днес ми излезе резултатът от цитонамазката - 2Б. Каза след 6 месеца да отида на контролна цитонамазка. А сега чакам да ми дойде цикълът тези дни и след като свърши ще ходя при нея да ми маже на 2 пъти раничката със Солкожин. Въпросите ми са : 1. Виждате ли нещо нередно в това да ме маже със Солкожин, защото миналата година изчетох доста противоречиви мнения за него, тъй като съм нераждала (а искам след няколко години да имам дете) и уж сега може да се махне раничката с него, но като забременея или родя пак да се появи?
2. Групата на цитонамазката ме притеснява, защото вижте какво прочетох във форума бг. мама. - Направих си цитонамазка в Шейново. Днес по телефона разбрах резултата - втора Б група. Като попитах какво означава Б група акушерката ми каза, да изчакам и ми даде да говоря с лекар. Лекаря ми обяни, че иама видоизменени клетки и трябва да ми се прави колпоскопия, биопсия и някакъв тест за папилом. През цялото време малкия, който е болен крещеше и аз не можах хубаво да чуя какво ми казват -и дали не беше трета Б група.. Тъй като днес ми дойде цикъла се разбрахме да отида за тези изследвания. Много се притесних. Между другото преди две години след раждане се установи, че имам раничка. Дали заради нея не са такива резултатите. Питах лекаря и той каза, че трябва задължително биопсия.

И после някой друг е написал : PAP II - наблюдава се цервицит (възпаление на шийката на матката) и / или метаплазия (доброкачествено преобразуване на клетки)
Препоръка: ако измененията са ясно изразени, може да се направи терапия на възпалението или хормонална терапия и обстоен преглед на шийката на матката
* неофициално, но често използвано класифициране: PAP II К или понякога PAP II W - неясен (съмнителен) резултат. Това включва намазки, които не са достатъчно добри, за да се направи еднозначно заключение или намазки с променени клетки, които не могат да се класифицират като атипични, но не са и нормални.
Препоръка: необходима е контролна цитонамазка

Значи затова сигурно ми е казала след 6 месеца да отида на контролна цитонамазка. Притеснявам се. Лоша ли е тази група сега, имам ли нещо, имам и раничка - тя допринася ли да се появят ракови клетки или нещо друго толкова страшно? :((( Моля ви помогнете ми и отговорете на въпросите ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7ad0542e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Не знам какво променяш с притеснения и отказване да се лекуваш. Какво ти помогна миналата година НЕлечението?
Един проблем не се лекува с неговото подтискане.
До другото - определено имаш ЧПВ като 70% от жените. Какво си се панирала, не мога да разбера. Лекувай се както ти казват лекарите и готово. И за БгМама коментарите не виждам нищо страшно - имали някаква инфекция. Е и? Какво страшно не разбирам и какъв мотив да не се лекувате?
Случайно просто мъжът/мъжете са те заразили. Аз имам късмет и съпругът ми явно е негативен, а само с него съм била. Преди 2 г. ходих да се изследвам в специална клиника просто така - 80 лв. ми струваше „удоволствието“ и лекарят ми каза, че е излишно и дори не се хващало на 100%, най-добре се познава с преглед и цитонамазка.. Затова и пиша „явно“, но ако вече имаш ранички - не само имаш вируса, но и имаш слаб имунитет и не можеш да го бориш. Затова и се остави да те лекуват, защото от само себе си не виждам как ще се оправи.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 443703a122
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И на мен ми откриха раничка през декември и лекарката каза, че не е нищо страшно. Предписа ми някакъв крем с който се мазах 10 дни и това беше. Така, че не се панирай толкова. Не е нищо страшно, нито пък ще ти попречи да забременееш някой ден.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e1ca7de4f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз имах и я мазаха. Сега нямам. Добро е това мазило но тистава лошо от него.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ca56fbaa21
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   АВТОРКАТА : Одобрен е само коментар номер 1 и затова засега само на него отговарям. Не съм казала, че сега няма да ходя да се лекувам. Другата седмица мисля да купувам Солкожина и след като ми свърши цикъла ще ходя да ме намаже гинеколожката. Миналата година не обърнах внимание на това по причините, че лекарката, която ми го каза, беше доста груба, питаш я нещо - тя нищо не ти обяснява и т. н. и аз без да получа обяснения какво ми е, какво трябва да се прави и защо, има ли смисъл или рискове, реших че е по-добре засега да не предприемам нищо и да не е излишно това мазане със Солкожин, тъй като четох доста по темата с него и голяма част от жените казват, че ако си нераждала, това е добро лечение (обгаряне) със Солкожин вместо с лазер, но можело и да почака докато забременееш и родиш, защото уж раничката можела отново да се появи докато/след като си бременна и един вид става излишно това обгаряне със Солкожин. Но сега ще си отида да ме намаже с него и ще й задам няколко въпроса, които имам.
Една приятелка пък ми каза, че сигурно съм си група 2А, но заради раничката е излезнала 2Б. Дали е така?
Очаквам отговорите ви.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7ad0542e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здрасти, Авторке. Аз съм порастнала вече жена, никога съм нямала проблеми, но ходя на контролни прегледи. Преди правих грешката да ходя на лекарки-жени от срам да ходя на препоръчани „светила“ и също отношението беше лошо грубо, дори са ме гонили, защото не съм била болна.
Накрая реших да влизам само в кабинети без опашки. Там винаги бяха МЛАДИ лекари без име (последно дори мъж). Отделят страшно много време, ВНИМАТЕЛНИ СА, знаят езици да четат за новите методи и лекарства и изключително ти препоръчвам да ходиш при млади лекари (за лекар 40 г. също е млад). Миналият път заради описаното изследване са „нахендрих“ на мъж за пръв път и той до сега е бил най-внимателен и най-много време ми е отделял.
не се панирай за ЧПВ, 2/3 от жените го имат и са живи и здрави, раждат си и така нататък

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ca56fbaa21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   АВТОРКАТА : Благодаря за отговорите ви :) Поуспокоихте ме. Значи не е тревожна групата ми? А този ЧПВ пренася ли се или нещо? Моля разкажете ми повече за него или ми копнете текст от някъде, защото не знам какво точно да чета, а искам да съм информирана.

Номер 2, като те маза с това, сега вече нямаш ли раничка? И ако нямаш вече - кажи му името (няма да го купувам на своя глава, разбира се, просто ще попитам моята лекарка за него).

Четох листовката на Солкожин в нета и искам да попитам нещо относно това :
Девитализацията става за няколко минути и може да бъде разпозната по бледожълтото или сивото оцветяване на тъканите. Реакцията не е киселинно изгаряне в буквалния смисъл, тъй като девитализираната тъкан се запазва на място и образува защитна покривка, която отпада след няколко дни в следствие на реепителизацията с идиопатичен плосък епител.

Какво означава девитализация? Ако има видоизменени клетки те ли се оцветяват в бледожълто или сиво или здравите трябва да се оцветят, а тези, които са видоизменени не се оцветяват? И след няколко дни тази тъкан ще падне от само себе си.
Очаквам отговорите ви.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ca56fbaa21
гласове:
1 2 3 4 5
  (38 гласа)

7.   Може ли едни бързи отговори само на последния коментар?

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 443703a122
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Номер 2 съм, за съжаление не се сещам името на крема, а и не знам дали раничката е изчезнала, но лекарката каза, че този крем ми е достатъчен и да ида на преглед след 6 месеца.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ca56fbaa21
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   АВТОРКАТА : Днес ходих да ме намаже за първи път със Солкожин . В петък пак ще ходя . Не беше толкова страшно , усетих само лека пробождаща болка в долната част на корема за няколко секунди . Лошото само е , че сега 1 месец не трябва да правя секс :( т.е. до следващия ми цикъл , за да може да се даде възможност на раничката да заздравее .
Имам въпросче - може ли да се прави орален секс ? На мен да ми правят де , то е ясно , че няма никакъв проблем аз да правя . Не се сетих днес да питам гинеколожката , но мисля , че може , тъй като при него нали само те ближат и е отвън всичко , няма проникване и затова предполагам , че не пречи . Вие какво мислите ? Дали може орален през този месец ?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker