Мечтата ми да уча в Англия или в Америка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121444)
 Любов и изневяра (29769)
 Секс и интимност (14394)
 Тинейджърски (21910)
 Семейство (6484)
 Здраве (9614)
 Спорт и красота (4710)
 На работното място (3191)
 Образование (7315)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18590)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Мечтата ми да уча в Англия или в Америка
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1686 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 15 год. и от близо седмица има нещо, което не ми излиза от главата. Реших, че искам да уча в Англия или в Америка, като завърша училище. Просто много го искам, вече си представям как ще се разхождам в Лондон или в Ню Йорк, или в Лос Анжелис и ще пазарувам от магазините. Мечта ми е. Ще си взема и куче (никога не съм имала домашен любимец, и това също ми е мечта).
Конкретният ми въпрос, заради който пиша тук, е какво трябва да направя, за да осъществя мечтата си, освен изучаването на английски език. Чувала съм, че има и изпити, които трябва да издържиш, за да отидеш там, но нямам никаква по-точна информация, защото нямам приятели или роднини, които учат в тези страни. Много ще съм благодарна на тези, които споделят нещо по въпроса.
Другото, което все още не ми е много ясно, е къде ще живея там? Искам да живея в къща и предполагам, че когато вече съм пълнолетна, няма да има проблем, но пак бих желала да питам за всеки случай.
Вчера споделих с родителите си мойте планове и те първоначално много се зарадваха, майка ми каа, че е чудесна идея. Но после, когато зададох въпросите си (които задавам и тук), баща ми каза, че е твърде рано, за да правя конкретни планове. Аз обаче не мисля така и съм решила да осъществя мечтата си на всяка цена! Затова очаквам с нетърпение вашите коментари и съвети. Нядявам се, че модераторите ще публикуват историята :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 54c89823a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Само теб те чакат. Приготви си за следването между 150000 и 250000 евро и нямаш ядове.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9435717e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти да учиш ли искаш да ходиш или да обикаляш по магазините в Лос Анджелис? Наистина си много малка и нямаш никаква представа за нещата...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 58281202af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ти първо разбра ли какво искаш от живота? Знаеш ли какво обичаш да правиш? Какво точно искаш да учиш и в каква посока да се развие живота ти?

Така написана историята ти звучи, сякаш искаш да живееш като по филмите. А когато отидеш няма да има и 1% от това, което си си представяла в главата ти!

Звучиш като онези момиченца в противните американски филми, които искат да са богати, известни и да бездействат.

До тук в историята ти не видяхме нещо то рода на: "влече ме това и това", "мечтая това и това да постигна", "хобито ми е това", "искам да работя еди какво си". НЕ. Тя искала да ходи на шопинг, да живее в къща, да се разкарвала из улиците и да си купила куче.

Главата ти не може да побере колко пари ще ти струва подобно начинание.

Баща ти, предполагам, ти е дал подобен отговор, защото не е видял никаква перспектива в думите ти и идеите ти, ако могат да се нарекат някакви идеи.

Аз например, си имам хоби и умирам да правя това, с което се занимавам сега и ако имам 1 милион долара ей така на спокойствие... и бих вложил в това да отида и да се образовам по дадената професия в Америка, защото това, което ми харесва е най-добре там да се учи. Проучил съм нещата.

Например ако ти харесва да правиш нещо с машини - Германия, актьорство - Франция, мода и дизайн - Италия, филмови изкуства, медицина, технологии -Америка, компютри и програмиране - Америка (силиконовата долина) медицина -Телавив, Израел. Давам просто примери. В тези държави се намират съответните университети, в които можеш да изучаваш най-добре специалностите, които съм описал.

Разбери първо какво ти се учи и какво ти се прави!

Поздрави, Узунов

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 24add3aad5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Живял съм в САЩ, както и знам какъв е живота в Западна Евопа.

Радвам се че от сега си се замислила за бъдещето си. На този етап, това което ти трябва е висока диплома, за това гледай оценките ти да са възможно най-високи за да може да те приемат в по-престижни университети. Наблегни на изучаването на английският език, разбира се. Замисли се каква кариера искаш да имаш и в какво искаш да се развиваш/работиш в бъдеще, което всъщност не е много далеко.

Тези мисли за живота в чужбина ще се променят. Живот и здраве, след години и да идеш, то наемите са скъпи, евентуално ще трябва да цепиш стая или може би пък ще си си сама в стая, но пък със сигурност ще делиш апартамент/къща с други хора. Из магазините ще пазаруваш, но надали ще е шопинга който виждаш по филмите. Парите не растат по дърветата и не се изкарват много, без образование. Та като студентка, тези неща и уютният, хубав живот ще са ти може би мечта. Ако завършиш и имаш професия, от там нататък от теб би зависело какъв стандарт на живот ще държиш. Куче и аз искам да имам, или пък котка. Никога не съм имал и на мен също ми е мечта. Още не съм се решавал на котка, но пък за куче съм се замислял че е невъзможно, освен ако няма човек време, което да му отделя. Все пак времето е пари, или поне на Запад. Ако ти плащат на час и не си на договор, наистина времето за теб ще е пари. Едно куче би се нождаело от разходка на вън, от игра.. все едно ти е бебе. Ако човек няма времето да му ги даде, няма смисъл от това да си създава проблеми после на главата.

Та, учи.. сега за това трябва да мислиш

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0e7dd1fbc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Миличка, не се обиждай, но много хвърчиш в облаците. Английския не е толкова лесен, колкото всеки си мисли, аз го уча от 11 годинии и все още се оказва, че не го знам толкова добре, има ужасно много синоними на дадена дума, наименования на фабрики, на различни учреждения и прочие, които не се учат в училище, а само на уроци, където те подготвят по-сериозно. За да учиш в Англия се иска изпит IELTS, които не е хич лесен, но ако ходиш яко на уроци е постижимо. За Америка се иска SAT, това е тяхната матура, която е въпроси по напълно всички предмети и от 100 точки, трябва да имаш 90, за да те приемат. Нали си сещаш, че няма как да знаеш биологията, химията, физиката на английски, ако нямаш 20 години опит с езика? Също така има въпроси от тяхната литература, която ние не изучаваме в училище. Освен това издръжката и в двете държави е адски скъпа, ако родителите ти са милионери може и да успееш, но иначе трудно. Америка е най-скъпата държава, особено двата града, които спомена. Твоите мечти са врели некипели, знаеш ли, че там една свястна квартира с една стая е към 2 000 лева на месец? А още толкова за живот, и обучението за година е към 30 000 лева? Не виждам как ще стане, плюс това много говориш за неща, които си виждала по филмите същност не са така. И аз мислех Америка за нещо кой знае какво особено Лос Аджелис, като отидох знаеш ли какво видях? Бедни хора по улиците, клошари, боклуци, по -зле от тука, разни негри, нито една известна личност. Всичко е преувеличено в сериалите дето гледаш по Дисни. А и много говориш, ама нищо не правиш, хвани се и учи здраво вместо да лафиш филми. Виза не дават на кой и да е.

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5ce6021455
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   По-скоро според мен мечтата ти не е да учиш в Америка или Англия, а е да прекарваш време и да живееш там като една модерна мадама. :)

Баща ти е прав. Праве, но ако наистина искаш, още отсега решавай какво искаш да учиш. Точно в кой град? В кой университет? Това не става само с мечти, трябват и усилия! ^^

Трябва да знеш езици много ясно, нямам си идея точно какви изпити НО сигурна ли си, че родителите ти ще успеят да ти помогнат с парите?

После да не си останеш с мечтите си.

Успех.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3adeca491f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сладурана:) Ами не се отказвай от мечтите си, ама наистина още си малка и според мен като чета какво искаш да правиш там май би било по-удачно да заминеш по-скоро след като завършиш висше тук. Иначе факт е, че не е толкова лесно да те приемат да учиш там, но не е непостижимо. Но според мен, ако наистина държиш да учиш там и семейството ти реално има финансовата възможност да те издържа, най-късно от следващата година трябва да започнеш да се подготвяш. Успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker