Кучешка тения (Ехинококоза) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121323)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Кучешка тения (Ехинококоза)
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 1706 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 14 години и имам страхотно куче. Обичам да го прегръщам, целувам, галя и то също. Но напоследък испитвам не остра, а тъпа болка в областта на корема и имам малки храчки, но храчките не се съпровождат със секрет от носа или температура. Имам още понякога анален сърбеж. Не мога да кажа на мама и татко, защото тя моментално ще изхвърли кучето. Моля за съвет. Благодаря предварително! Надявам се редакторите да публикуват историята ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 92f294075e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си играй с огъня. Потърси в гугъла за кучешката тения. Мий си ръцете след като го пипаш и къпете го редовно нали ( след всяко излизане )?

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8e39b0b3d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Само компетентните могат да кажат, не сме лекари.
Никога не целувай животни - има много бактерии, които не могат да се видят и се предават прекалено лесно.
Казва ти го човек, които е гледал много предавания относно това
(америка)
Не забравяй - ръцете трябва да се мият винаги, не трябва да се пипаш по устата.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 077114f9d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Обезпаразитявате ли го? Външно и вътрешно? Ако да и редовно, не би трябвало да имаш проблем. Спазвай хигиена, както са ти препоръчали 1 и 2 и ако симпромите не изчезнат, отиди на лекар. Дори и на рентгенова снимка ще се види.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 497f2df78c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей. Значи, аналния сърбеж може да се дължи на много неща, някои от тях са хемороиди, гъбички по ануса или острици (това са едни много мънички глисти и обикновенно това е най- честия симптом). Помисли, дали наскоро не си имала контакт с малко дете, което ходи на детска градина и, ако е така, можеш да се обърнеш към паразитолог или личния си лекар. За ехинокока, можеш спокойно да си направиш изследване на периферна кръв, прави се във всяка една лаборатория, ще отидеш и ще кажеш, че искаш изледване за ехинококоза и ще ти го направят. Различните лаборатории имат различни цени, но надали ще ти струва повече от 20 лв. Ако кучето ти е вакаинирано, не би трябвало да има някакъв проблем и да носи тения. Но, ако случайно се окаже, че е това, имай предвид, че кучешката тения е много опасно състояние, което изисква адекватно и навременно лечение, няма да обяснявам защо, предполагам си чела в интернет достатъчно неща. Но, ако случайно се окаже това (което е малко вероятно) задължително трябва да кажеш на родителите си, без да се притесняваш за кучето имте също трябва са се изследват. Пожелавам ти успех и те съветвам за аналния сърбеж да се обърнеш към личния си лекар.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 33ad13a9e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От авторката:
Номер1- всъщност го къпим много рядко, защото живее на двора. Но сега ще се местим в голям град и ще живее в къщи. Тогава сигурно ще го къпим често. Пък и аз го разхождам по 3 пъти на ден - не мога да го къпя толкова често. Но инъче го къпим около 4 пъти в годината.
Номер2- благодаря.
Номер3- кучето е ваксинирано само 3пъти като малко.
Номер4- надявам се аналния сърбеж да не е свъзан с тенията.
В момента сме в трудно финансово положение (зная, че е за здраве) и затова мисля да спестя това на родителите си поне още малко. Може пък симтомите да изчезнат. Много благодаря, че се отзовахте!

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9e428bc062
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Ако кучето е ваксинирано редовно, т. е. има първите три ваксини и от там по една на всяка година, давате му хапченца за вътрешно обезпаразитяване, което е задължително, няма как да има тения! Въпросът е дали вие сте се погрижили за вашето и това на животното здраве адекватно. Не разбирам как може човек да си вземе куче и да не се грижи за него адекватно? Най-малкото ако има тения кучето умира. Безотговорно е за мен да поемеш отговорност за една животинка и да не спазваш необходимите мерки за неговото здраве. Баща ми е опериран от кучешка тения, когато е бил на 3 год. Кучето е било селско улично и е починало. При баща ми е имало повторно появяване на болестта вече на 30 год и е опериран и рязах буквално като прасе - от единия до другия край. До днес има много неща, които не може да консумира, не може да плува в морето и тнт. Аз имам куче и редовно го ваксинирам, обезпаразитявам, има чип и всичко както си му е реда.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 732b5d28cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Момиче, чуй съвет от човек, който е 3 пъти по-дърт от теб и вероятно знае 9 пъти повече. С куче може да имаш само проблеми: малки, средни и големи. И да създаваш проблеми на всички наоколо. А това, което описваш може и да е вече голям здравословен проблем. Само прочети в нета как България е на първо място в ЕС по кучешка тения. Това е най-вече заради уличните, но не само.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker