Тежко Акне - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Тежко Акне
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 8055 пъти
Здравейте , момче съм на 18г. Не съм от тези който се оплакват от малки пъпчици по лицето и т.н. От 2г. водя активно лечение с моето акне проблема не никак малък .Проблемните зона ми бяха по лицето , гърба , седалищните части и около гениталиите . Големи подкожни гнойни торбички . Ходил съм при доста специалистки но се спрях на една която съм вече една година при нея откри ми че моето акне е Конглобатно . Измазахме цяла серия мазила кремчета и т.н Минахме на тежката артилерия с РОАКУТАН . Пия го вече 5-ти месец и няма полза от него почнах и с един гел АКНАТАК и от него няма резултатити .Смених лекарката с Доцент който е голям специалист в областа на дерматологията . От там ми откриха че всъщност акнето ми се води HIDRADENITIS SUPPURATIVA . Предписаха ми нови лекарства и не знам да ги почвам ли притесняват ме тъй като едното било за простата а аз нямам такива проблеми тя ми каза да не се притеснявам тъй като то щяло да помогне а лекарството се казва - ФИНАСТЕРИД ? ? ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 0310bd9a04
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Не знам дали ще помогне, но ти препоръчвам да опиташ със Заешка(котешка) стъпка, това е растение, препоръчват го за пъпки. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 2789459cad
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей авторе имам роднина, който страда от HIDRADENITIS SUPPURATIVA най-леката форма за момента, това не е акне, и не се лекува, може само да се повлиява донякъде, за да се стигне до наличието на по-малко пъпки. Ние успяхме да стигнем до 5-8 пъпки с големината на орех годишно-лятото. Сега пробваме с чай Демир Бозан има ефект засега, уж, но в края на лятото ще кажем със сигурност, но дребни пъпки изчезват и не се появяват вярваме че от него, вече всички пием такъв чай.
Ти като ходиш вече 2 години по дерматолози не научи ли малко повече за пъпките и видовете им, за да можеш сам да прецениш твоето акне ли е или HIDRADENITIS SUPPURATIVA? Според мен твоето е акне, защото за първи път чувам HIDRADENITIS SUPPURATIVA по цялото лице и гръб, но това че аз не познавам такъв случай не ти дава правилна диагноза, тоест може да греша. Докато не видя твоите пъпки не мога да кажа нищо. Но пък мога да ти дам съвет, скоро създадоха асоциация за гноен хидраденит-това е българското наименование, виж там какво ще кажат. Или иди в Стара Загора при проф. Христакиева тя е специалист в областта HIDRADENITIS SUPPURATIVA, контактува с лекарите в Германия по въпроса, нека те прегледа тя или нейният колектив да видят дали страдаш от това.
Как реши, че нямаш проблем с простата? Доста пъпки се влияят от хормоните в тялото ти, а простата е жлеза, която не произвежда хормони, но пък може би влияе. Прави ли си някакви изследвания на хормоните?
Забелязвам че лекарствата, които си използвал досега са за лечение на вече появили се пъпки, разни кремчета, гелчета, а трябва да се търси причината поради, която се появяват и тя да се атакува.
Късмет и дано не страдаш от HIDRADENITIS SUPPURATIVA, че е много сложно.
Късмет!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: f7c410812b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Благодаря Ви!
До номер 2! Преди 2 години започнах да ходя но кожен лекар заради големите подутини около гениталиите и седалището. Започнахме лечение с различни медикаменти тогавашната ми лекарка ми постави диагноза : Конглобатно Акне - и започнах курса с Роакутан 20мг и същевременно лекувахме лицето и гърба - вече станаха 5 месеца и лицето и гърба се подобриха но надолу проблема остана. Лекарката ми каза да посетя и друг специалист. Директно заминах при Доцента прегледаме и ми постави тази диагноза HIDRADENITIS SUPPURATIVA и ми предписа ново лечение с ФИНАСТЕРИД и ФУЦИКОРТ. Това се случи преди няколко дена все още не съм започнал новото лечение и ще имам още няколко ходения при нея докато го почна. Едното е с кортикостероиди другото е за простата /няма желание да ги приемам/ Това което ми предписа което се използвало в урологията аз си мисля че понеже съм в такава възраст в която Тестостерона ми е в голямо количество може би иска да понижим нивото му. Ще го обсъда отново с нея. Относно асоциацията вчера я изнамерих. Благодаря ти за инфото.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 5c1d02076b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Акнето е хормонално зависимо, почти винаги. Ако спреш месото и млечните продукти (всичкото месо е тъпкано с хормони, млякото за да го произвеждат кравите целогодишно е същата работа) за няколко седмици и се повлияеш добре, направо се замисли за вегетарианство.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 2789459cad
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   От №2 Мен също ме усъмниха лекарствата които са ти предписани. авторе, какви са големите подутини опиши по точно, размер, болят ли и кога от самото появяване ли болят или чак като наедреят, кога се появяват, лесно ли се пукат, много ли гноят и колко, след като ги изстискаш колко бързо зарастват или втори път набират???? И какво бельо носиш, боксерки или слип?

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: f7c410812b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От Автора до номер 2.
Нося боксерки, всеки път големината е различна, те се образуват малки подкожни пъпчици.. след часове стават големи, червени, подути, горещи и са така около 2-3 дни така болезнени после минава болката и почват да спадат без да се пукат и гноят / те няма как да ги изтисквам защото са под кожата и над самата пъпка са гладки и червени /. От както го имам този проблем са все така и то предимно между краката и гениталиите. Имам и две малки ранички които вече 1 месец не могат да зараснат с какво ли не съм ги лекувал. В най - скоро време ще трябва да ида при проф. Христакиева.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 2789459cad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   От №2 Авторе и колко са големи, големите топчета? Това не са пъпки пъпката има връх пука се и тече. Това което описваш повече прилича на възпаление на лимфни възли.
От какво са тези ранички или са се появили безпричинно?

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: f7c410812b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Благодаря ти номер 2.
Чух се преди няколко дена с проф. Христакиева след 5 май ще се свържем отново да си запиша час и да отида на преглед.
Малките ранички се появиха от нищото дори не помня вече как, много рядко ми се е случвало някоя от пъпките да се спука и да изтече немалко количество гной и кръв.
Като размер не мога да кажа не са били доста по - големи от грахово зърно, по скоро с размер на кестен. Надявам се проф. Христакиева да ми помогне.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 2789459cad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Дано професора да ти помогне, озадачават ме много неща, първо си помислих, заради раничките за хронична инфекция на гениталиите с временни възпаления на лимфните възли. Възпалението протича със същите болезнени дълбоко подкожни топки големи до 2см или кестен, но пък подуването на лимфните възли не зачервява кожата над тях.
Ако определяш пъпките си като цирей те биха текли всичките и не биха изчезвали за два три дни. Ако беше фоликулит топчетата нямаше да са толкова дълбоко в кожата и всички щяха да имат гнойно връхче. Фоликулитът при дебели хора изглежда така като го описваш, но ти не споменаваш да си с прекалено наднормено тегло над 110кг. HIDRADENITIS SUPPURATIVA също всички гноят, ако не ги стискаш и не посетиш хирург заради дълбочината им те няма да изчезнат просто така за два три дни. Заради не гноящите и изчезващи за два три дни топки ме наведе на мисълта лимфни възли.

Лечението с ФИНАСТЕРИД предписано ти от доцента не описваш на какво основание е дадено, какви изследвания ти е правил, ректална палпация на болезнена простата поне, но пък то няма как да има общо с пъпките, най-вероятно е решил да лекува друго твое оплакване, за забавено уриниране или нещо друго. ФУЦИКОРТ е кремче за дерматити което пак няма общо с HIDRADENITIS SUPPURATIVA. На твое място нямаше да купя и ползвам такива лекарства без доказателство с пълни изследвания и рентген на бъбреци.

Някой прави ли ти кръвни изследвания по въпроса, температура имаш ли свързана с пъпките, колко често се появяват те?
Като посетиш професора кажи после каква диагноза са ти сложили, че много ме озадачаваш, отделно можеш да бъдеш полезен на други хора с историята си.
Късмет дано е нещо леко и да минава бързо.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: f7c410812b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Лекарствата / ФИНАСТЕРИД и ФУЦИКОРТ / които ми предписа доцента не съм ги купувал от както спрях старото лечение с кожната лекарка не съм вземал нищо друго. Доцента ме прегледа и ми постави диагнозата : HIDRADENITIS SUPPURATIVA и предписа тези лекарства каза да направя едни изследвания за чернодробните ензими, глицериди, лош и добър холестерол, урея, пикочна киселниа и още 1-2 показатела.
И тогава да ида и евентуално да започна новото лечение с тези два медикамента. Каза да не се притеснявам за тези лекарства и да си прегледам в нета относно поставената ми диагноза. Изследванията ще ги направя тези дни но ще изчакам докато не ида при проф. Христакиева.
Аз ги определям като пъпки - защото един път са малки друг път големи. Но много рядко ми се е случвало някоя да се спука. В Да повечето случеи са големи зачервени и гладки на повърхността в продължение на 2-3 дни са така и минават без да ги пипам изобщо /понякога ги налагам с ихтиол не че помага особено де. Малките рани не знам от къде се появиха и те - какво ли не съм им слагал - гентамицин, прах за рани, ихтиол, антисептичен спре и става вече 1 месец не минават / Много неща съм използвал на тези години си натрових организма само лекарства и резултати нулеви. Иначе не съм с наднормено тегло - 72 кг. съм и 172 см висок храня се горе - долу здравословно и спазвам хранителен режим. Дано ми мине Благодаря ти :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 2789459cad
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Авторе това, което описа последно със сигурност не е HIDRADENITIS SUPPURATIVA. При тази болест се запушват мастни каналчета и стават до големи болезнени топки, докато не се спукат и не изтекат не минават, често се налага хирург да ги пука, защото са ужасно болезнени и човек не може да седи в седнало положение заради подобно нещо особено ако е около гениталиите.
Късмет при професора и чакаме резултати.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 754a67ca12
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз имам лошо акне. Проблемните зони са ми над бузите под очите, там имам и разширени пори и от стискането дупки, много грозни, там са ми най-проблемните зони като цяло. При мен пъпки излизат от начина на хранене най-вече и от мръсотията, няма как постоянно да се лишавам от някакви глезотиики които да хапна или да се чистя през 2 часа, за това страдам и аз от тези пъпки. Писна ми, купувал съм какви ли не неща, много е гадно. В момента съм добре, излизат ми рядко, но старите белези и проблеми много трудно и много бавно се заличават, а когато тръгне натам да излизат пъпки става много бързо и неочаквано и после пак се чака с месеци възстановяване, не издържам

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: d7b64ff87d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Да се надявам да е нещо леко и да минава вече този проблем.
Относно номер 12 и аз имах голям проблем с лицето беше нещо ужасно. Никога не съм ги стискал, много неща съм използвал за 4 години и едва сега има подобрение но един съвет от мен избягвай да ги стискаш. Колкото до почистването достатъчно е сутрин и вечер. Акнето е бавен процес и трябва време и търпение докато отшуми този период.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 9c2287b53d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

14.   Спри да ядеш млечни за една седмица и ще видиш забележителни резултати. :)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 4c8ba7a643
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Приятелю, направи една строга едномесечна диета. Яж повече плодове и зеленчуци, спри шоколада и млечните продукти. Не яж месо известно време, пий различни видамини и минерали и ще видиш как всичко ще изчезне :) Просто организма ти е прекалено интоксикиран

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: f3ee1fc7b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

16.   Здрасти!
Пише ти човек, който и до ден днешен носи белези от акнето по лицето и гърба си. Имах пъпки по цялото тяло, гнойни, ужас беше. Мазал съм се с каквото се сетиш, ходил съм по доктори и то много. Но проблемът с днешните доктори и медицината като цяло е, че всеки е тясно специализиран. Дерматологът си гледа само кожата, гастроентерологът си гледа само червата, но никой не свързва двете. Знаеш ли какво се оказа при мен?

Че тялото ми не понася глутен. Глутен съдържат всички пшенични изделия - хляб, банички, кифли, вафли и т.н. И той предизвиква скрити възпаления в тялото. При някой те се изразяват като артрит, запек или анемия, при други -като пъпки по лицето. Махнах изцяло всякакви пшенични изделия от диетата ми и - О ЧУдО! пъпките изчезнаха за месец.
Ето една тема, в която и друг е преживял същото: http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?p=133856

 
  ...
преди: 9 години, 28 дни
hash: d7b64ff87d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   От Автора : Ходих при проф. Христакиева, прегледаме и ми предписа две неща за дезинфекция и една хранителна добавка. Изиска от мен да си направя 8 вида изследвания след което да остана 1 седмица в болницата в Стара Загора. За да разбере от къде идва целият проблем, и да направи биопсия и пълни изследвания по време на престоя в болницата. Има съмнение за Стафилококова инфекция или хидраденитиса. Да се надяваме да се излекувам каквото и да ми е заболяването.

 
  ...
преди: 9 години, 24 дни
hash: d387717353
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

18.   Акне розацея това е мойто заболяване, разбрах го вчера след като отидох на лекар. През живота си не съм имал пъпчица, как може да се случи на мен незнам... лошото е че 1 година не си взех по-рано мерки или по точно лекарите не ми го казаха.. та въпросното акне ми се развило по главата и лицето, получих и конюнктивит, вчера като четох статии за този вид акне направо се уплаших, пише че можело засегне роговицата на окото и ослепяваш, никога не ме е било страх от нещо, но за първи път изпитах това чувство. Аз съм момче на 23години. Лекарката ми каза че лечението което може да приложим не могло лятото заради жегата и страничните ефекти и чак от есента. Моля ако някой страда от това нещо или познава доктор в страната няма значение къде които е наистина си разбира от работата и може да ми помогне да даде контакти. Благодаря!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 16 дни
hash: 2d8e4ed7bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   От Автора : До номер 18 - Здравей , лично аз съм ходил на много доктори , а съм само на 18г. Пил съм десетки видове лекарства , безброй мазила и какво ли не ...минах през козметик , дерматолог, кожен , доцент и сега стигнах до проф. Христакиева която работи в Стара Загора в УМБАЛ " Проф. д-р Стоян Киркович " . В момента провеждам лечение с нейни медикаменти дано ми помогне , но само добри отзиви чувам за професорката . Отиди и ти прегледай се не губиш нищо все пак . УСПЕХ .

 
  ...
преди: 9 години, 13 дни
hash: 94b014ff64
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Пробвай с Perfect face, много помага за симптоматичното лечение.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: a70a65ea76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Подготвя се медицинска програма за пациенти с хидраденит с медикамент, който още не е влязъл във България, но програмата е одобрена от Българската Агенция по лекарствата. Програмата е безплатна. Ако има заинтересовани, могат да ми пишат на лични.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker