Срам ме е да ходя до тоалетна на работата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121552)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18616)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Срам ме е да ходя до тоалетна на работата
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 6702 пъти
Здравейте, имам проблем, които започва да ме тормози психически и физически на работното място. Както виждате от заглавието, срам ме е да ходя по голяма нужда, когато съм на работа, което вече започва да излиза извън контрол. Преди няколко дни много ми се ходеше и се подтиснах, което ми докара страшен главовъртеж и се чувствах ужасно цял ден. Не знам как да превъзмогна този мой, явно психически проблем. Някой, ако има някакви идеи, моля да ги сподели, защото сама не знам как да се справя.

Също така, за да не пиша втора тема ще споделя и още нещо, което ме тормози. Не водя особено здравословен живот, но искам промяна. Реших, че ще бъде най-доброто решение да започна първо да пия вода, тъй като досега единствените ми течности са главно кафе и чайове (г/д 500мл. течност на ден), но ми е много трудно. Когато пия вода чувствам, че се насилвам и след известно време ми става лошо (не знам дали е от това, но когато не пия, нямам такива проблеми). На какво може да се дължи? И възможно ли е въобще да е от водата?

Наистина имам нужда от съвет. Моля, помогнете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 77b5d7ec80
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Хм, ами хубаво е да си изградиш навик - сутрин като станеш, или след като хапнеш веднага да отиваш до тоалетната и там правиш-струваш трябва да се изходиш! Създадеш ли си навика, ще ходиш само по веднъж на ден (е, освен ако нямаш разстройство нещо...) и то само сутрин.
Ако не става отначало пробвай да изпиваш литър-литър и половина топла вода (40-50'С) сутрин на гладно. Обикновено помага. Ако и това ти се съпротивлява - пробвай да сложиш във водата малко английска сол.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d517c2c814
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   В никакъв случай не трябва да стискаш. Едно, че ще си навлечеш големи проблеми със стомашно-чревния тракт и второ, че като нищо можеш да се изпуснеш. Казвам ти го от опит, за щастие не се изпуснах, но беше на косъм. Стисках до такава степен, че ми причерня пред очите.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 55336cf8a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Послушай съвета ми и незабавно отивай до тоалетна когато ти се доходи. И мен ме беше срам като теб и си развалих перфектната перисталтика на червата, та вече 10 години не мога да се оправя напълно от ленивите черва които "спечелих" следствие на тоя безумен срам... Веднъж затлачени, червата стават причина за голяма част от болестите, защото огромни инфекции почват да тровят организма и първия признак е лоши и болезнени обриви по тялото. Тогава ще видиш какво е срам като почнеш да се обриваш и да си цялата в пъпки и циреи. Ще си мечтаеш да може да отидеш до тоалетна и да се изчистиш от цялата гняс и гной, но задачата ще е много трудна. Послушай ме, здравето ти е много по-важно и отделно че няма нищо срамно, едно от най-нормалните неща си е, което всички правят.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: a803f4d868
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Е, какво ти пречи? Освен ако офиса ви не е апартамент и съответно всички да чуват шума от съседната тоалетна. Аз съм точно в такъв офис, но никога не ме е било срам да ползвам тоалетната. Все пак и всички останали я ползват, също както мен. Е, въздържам се понякога да се дефекирам, обикновено гледам да стане в обедната почивка, когато няма никой в офиса.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7e05073f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Съгласен с №1, добър съвет. Трябва да си дресираш д-то. От много вода не можеш да си навредиш, организъма си взема толково колкото му трябва, но ти си помагаш здравословно. Има теории които твърдят, че с многото вода се изхвърлят и полезни вещества, но е малко нереално това да става. Човешкият организъм е съваршен и сам решава какво му трябва. Пий добре филтрирана чешмяна вода, или сменяй често минералните. А ако е хигиенична служебната тоалетна, какво лошо има и нея да ползваш, стига да е удобна и чиста. Нищожни са проблемите ти.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d340f08abc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Това за ходенето само сутрин до тоалетна е удобен навик, но аз не можах да си го изградя. На мен също ми е кофти като се забавя в WC-то на работа по -дълго време и все бързам. :)За пиенето на вода мога да ти дам съвет, тъй като аз от години пиех по 500 гр течности макс на ден, а вода в чистата и форма и по два дена не съм близвали, но едно лято така се бях дехидратирала, беше зле положението-Та сутрин изпиваш една чаша хладка вода още със ставането, после си вземаш две шишенца вида по 500 мл и трябва до края на деня да ги изпиеш. Но не се наливай преди лягане. После след две-три седмици направи три шишетата и така.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 935cc35476
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не подкрепям съветът на 1 - защо трябва човек да се насилва да ходи до тоалетната само в дадено време? Решението е, разбира се, авторът(авторката) да преодолее психологическия си проблем, за да може да ходи по голяма нужда винаги когато се наложи, докато е на работа.

До авторът(авторката): Добре си се насочил/а да пиеш повече вода.

Относно притеснението - според мен се притесняваш, защото имаш някаква емоционална обвързаност със средата/хората в работна обстановка. Вероятно се страхуваш от тяхното мнение. Важно е ти за себе си да осъзнаеш какво точно те тревожи в цялата работа и не ти позволява спокойно да отидеш до тоалетна. Осъзнаването на причината за проблема разрешава проблема (това е истина валидна за абсолютно всички проблеми, с които се сблъскваме в живота си).

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 77b5d7ec80
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   7, не да се насилва, а да се приучи. Това е древна йогийска практика (асана) при сутрешното промиване на целия храносмилателен трак с топла вода. В оригиналния си вариант пътя на водата се подпомага със съответните упражнения и мускулни контракции, но и в мързеливия съвременен вариант върши работа.

А това да приучиш организмът си да извършва определена операция в дадено време е много, много полезно нещо! Защото той си "знае", подготвя се, стартира всички необходими процеси в съответния момент, всичко минава спокойно, без стрес и максимално ефективно. Примерно - ако ставаш сутрин, лягаш вечер, храниш се, извършваш физическа активност и т.н. по едно и също време всеки ден - ще се радваш дълги години на желязно здраве.

Преди време гледах по телевизията едно научно-популярно предаване, което представляваше интервю със столетници. Направи ми впечатление, че това са главно прости хора, от село, близко до земята и природата И те са си изградили през годините (без да се насилват...) определен дневен режим. Другото интересно нещо е, че се хранят много еднообразно - картофи, мляко и някой зеленчук, когато има. Това е!

Колкото по-просто, колкото по-подредено, колкото по-очаквано и периодично е едно човешко действие, толкова по-лесно, ефективно и ненатоварващо е то.

От номер 1.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 85460ff6bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ами първо помисли какво те притеснява? Страх те е някой да не чуе или след това се чувстваш така сякаш колегите ти знаят какво си направила? И да чуят, в това няма нищо ненормално, във всеки случай всички хора го правят! Знам, че няма да е много приятно, но защо не си представиш няколко колеги в тоалетната - така ще видиш, че е нещо съвсем нормално и ще смъкнеш напрежението. Или издебвай моменти, когато няма никой друг в тоалетната и тогава ходи. Аз пък имам една приятелка, която не иска да ходи по голяма нужда в дома си и винаги изчаква да ползва обществена тоалетна! Повтаряй си, че не правиш нищо нередно, че е човешко, че всички го правят. Реши си проблема с психологическите задръжки по-добре, отколкото да се тренираш. Аз мисля, че е по-здравословно да ходиш само като ти се ходи, а не да се насилваш всяка сутрин или по друго време.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c20e1a0235
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На мен ми става лошо от пиене на вода само ако прекаля с течностите за деня. Само че при мен говорим за доста солидни количества - 2л бира примерно, а после 2л вода, като всичкото е изпито през вечерните часове. Когато не пия чак толкова бира, или въобще не я близвам, главоболие няма. Трябва да дадеш повече информация кога я пиеш тая вода и колко целиш да пиеш.

Трябва да си опишеш и страха от изхождане на работното място. Кое те притеснява най-много? Че ще омиришеш тоалетната? Че някой друг може да влезе, докато си вършиш работата? Че ти трябва прекалено много време? Всяко едно от тези притеснения е валидно и далеч не си единствената, която изпитва страх от такъв сорт. Но за тях има различни решения.

Ако можеше да си свършиш голямата нужда за 15-30 секунди, че да се ометеш преди някой въобще да е забелязал, че си отишла до тоалетната, би ли се притеснявала толкова? Ако не, то тогава решението е да ядеш повече фибри - и без това е вече пролет, пазарите са вече пълни със зеленчуци. Хем е здравословно, хем улеснява изхождането. Има и специални упражнения за тазовите мускули, които биха го улеснили още повече.
Тук и ще допълня - има хора всякакви, с всякакви метаболизми и тела. Едно нещо е общо помежду им, обаче - предвидими са! Ако си изградиш график на хранене, ако закусваш хубаво сутрин и избягваш да ядеш по нощите, много лесно ще можеш да предвиждаш кога ще ти се доходи по голямата нужда.

Иначе, аз съм като 1, с може би разликата че съм пушач. Едно кафенце и една цигарка сутрин и... направо излитам към кенефа. Най-големият плюс да си вършиш голямата работа сутрин е, че няма въобще да я мислиш цял ден после.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1e24bb2f93
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Защо, какво те притеснява?
Просто отиваш и така, тъкмо ще ти е по-леко, то другите едва ли му отдават такова значение, че си там. Все пак всекии го прави.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 935cc35476
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   до 8 от 7:

Като цяло не намирам нещо против това човек да се приучи да ходи по голяма нужда в даден момент от деня (като цяло при мен, а предполагам и при много други хора, това се случва естествено, както сподели и за столетниците с дневните рутини).

Въпросът е, че психологическият проблем ще си остане. Ами да речем, че авторът(авторката) свикне да ходи всяка сутрин в 9 по голяма нужда и един ден обаче не може, защото точно в 9 трябва да е в КАТ. После отива на работа и не може да отиде до тоалетната, щото има притеснение...

Аз съм привърженик на много йога практики, но като цяло човешкото тяло е много адаптивно и нищо не му пречи и да няма изграден стриктен режим. Въпросът е и психиката да е адаптивна. В крайна сметка уседналият начин на живот, които позволява рутини в ежедневието, е сравнително ново явление - допреди да речем 5000 години (а дори и днес на някои места в Света) - хората са водели свръх-динамичен живот - гонене на плячка, лов, бой и тн., било е абсурдно да се търси някаква рутина.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 935cc35476
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   до 8 от 7:

Като цяло не намирам нещо против това човек да се приучи да ходи по голяма нужда в даден момент от деня (като цяло при мен, а предполагам и при много други хора, това се случва естествено, както сподели и за столетниците с дневните рутини).

Въпросът е, че психологическият проблем ще си остане. Ами да речем, че авторът(авторката) свикне да ходи всяка сутрин в 9 по голяма нужда и един ден обаче не може, защото точно в 9 трябва да е в КАТ. После отива на работа и не може да отиде до тоалетната, щото има притеснение...

Аз съм привърженик на много йога практики, но като цяло човешкото тяло е много адаптивно и нищо не му пречи и да няма изграден стриктен режим. Въпросът е и психиката да е адаптивна. В крайна сметка уседналият начин на живот, които позволява рутини в ежедневието, е сравнително ново явление - допреди да речем 5000 години (а дори и днес на някои места в Света) - хората са водели свръх-динамичен живот - гонене на плячка, лов, бой и тн., било е абсурдно да се търси някаква рутина.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 70fa826cbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   На мен ми се е случвало да ми се смеят точно така колеги зад гърба... Защото са дочули какво съм правила в тоалетната. И оттогова и аз не мога на работното място. По никакъв начин. Приучих се да ходя сутрин и оттогава е много по-лесно. Защото е много вредно човек да се стиска. А като изградиш навик вече не ти се налага.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6f40d08fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Интересна тема. Аз си мисля, че поне 7 на 10 души не ходят по голама нужда на работа. Аз съм една от тях. НИКОГА не съм ходила на работа. Ставало ми е лошо, чак ме е обливала студена пот и ми се е повръщало. Аз имам добра перисталтика, но ходя сутрин и вечер. Понякога от мързел вечер отлагам за по-късно, което не е много добре. Но се отклоних от темата. Та така, не си само ти с този проблем. Аз не ходя, защото знам, че след мен ще мирише. И всички ще знаят, че съм срала. Познавам много хора с този проблем. Просто не го правя и това е. Е, ако ти е непоносимо да стискаш, отивай и го прави в работата. Няма да те обесят, я:)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: a0484847f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   17, за миризмата си има спрейове, които маскират всякаква миризма. Това, че щяло да мирише, съвсем не е проблем. Проблема е в главите ви, околните едва ли се вълнуват какво правите в тоалетната. Нима на по добре мирише пушеща жена? Самоинквизирате се. Нима английската кралица не ходи по голяма нужда, а акото й мирише на теменужки? Как ли ходи тя, горката? Кой ли й бърше и подмива задника, как ли се чувства тя? Направо се излагате, ако това ви е проблем.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 235fcff637
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   (авторката) Малко по-добре ми става като чета съветите ви, но дали ще мога да го направя на работата е друг въпрос. Като ми се събере над 1л. течности на ден с 2 здравословни хранения... мога да ходя по 6 пъти на ден. Аз затова и ограничавам полезните храни, за по-тежките храни на корема ми му е нужно повече време.

Относно проблема с водата, може би ми пада кръвната захар или кръвното. Ефекта е същият като ям канела, така че сигурно е захарта.

Трудно ми е да се оправям с това тяло в забързаният ни свят... Работата ми е супер стресираща с много движение и рядко успявам дори 2 пъти на ден да се храня. Сутрин ми е тежко на корема, все едно съм глътнала слон и дума не може да става за закуска.

Ще дам за пример днешния ден като включа храната и течностите:
- Сутринта много бързах и хапнах 1ч. л. накисната чиа и 2 глътки кафе
- Обядвах 100гр. печени фъстъци, този път с цяло кафе
- Следобед: 200мл. газирано Дерби, 200мл. вода
- Сега вечерях салата от маруля и краставици с варени картофи и ще си направя един чай

Течностите са критични просто.. на тази жега се чудя кога ли ще се свлека от дехидратация.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 50925eb267
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Мноого полезна тема. Дано повече се говори по този въпрос защото в тази държава всеки втори има проблеми с изхождането по голяма нужда, но не го споделя с други, защото сме приели темата за табу. И въобще цялата ни ценностна система е сбъркана - най-естествените и нормални функции на тялото се смятат за срамни, но не се смята за срамно политиците да ни лъжат от телевизора или пък полу-голи жени да рекламират моторни резачки и салами....

Но да си дойдем на темата. Като малък изпитвах подобен срам да ходя по голяма нужда в детската градина, а по-късно и в училище. Стисках се, от това си докарвах запек, а като съм запечен и да исках не можех да се изходя. И така попадах в омагьосан кръг. Но понеже бях малко дете, не знаех какво да правя, как да се справя, а родителите ми нехаеха. В крайна сметка от това непрекъснато стискане ми се повреди естественият механизъм за изпразване на червата (получих аноректална хипосензитивност) и до ден днешен, 35 години по-късно не усещам позиви за изпразване на червата (не ми се ходи по голяма нужда). От непрекъснатото стискане и задържане на отпадъци, тялото ми се беше отровило, имах пъпки по лицето, по гърба, УЖАС!
Ако днес се срамувам от нещо, то е, че така безобразно съм съсипал едно прекрасно, съвършено творение на природата.

МОЛЯ ТЕ, НЕ ПОВТАРЯЙ МОЯТА ГРЕШКА!!!

В крайна сметка, както предлага Номер 1 реших проблема така: съзадох си навик да пия топъл чай с лимон и мед рано сутрин ПО ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ, след което да стоя полуклекнал или клекнал, без да се движа, без да правя нещо друго, докато червата се раздвижат и успея да се изходя. Действа без грешка, тялото наистина е разумно и разбира ритъмът, който му създаваш и какво се иска от него.

Но иначе проблемът ти е психологически. Аз се справих с моя, като просто реших че не ми пука кой какво си мисли за мен. Направи и ти същото, защото иначе ще се задълбочи. Стискането може да доведе до сериозни проблеми.

Познавам хора от западни интернет форуми, в които се опитвам да намеря решение на проблема ми, които само от няколко такива подтискания на силни позиви са получили аноректално увреждане, същото като моето!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 935cc35476
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   от 7:

Авторке, слушай тялото си. Тялото на човек си има собствен разум. На нас по някаква еволюционна причина ни е позволено да влияем върху някои от неговите функции - можем да контролираме вдишването и издишването, но не можем да контролираме сърдечния ритъм например (поне повечето хора, някои много осъзнати хора могат). Можем да контролираме задържането на дефекацията в разумни граници, но не и моментът в който в дебелото черво ще има достатъчно "материал" (освен по външен начин - т. е. да не приемаш храна например).

Това, което искам да кажа е, че ако ти се ходи по 6 пъти на ден - ходи. Бивше мое гадже ходеше по малка нужда буквално през половин час. И на лекари ходи, и й казват, че е нормално при някои хора. Нямала е проблеми.

Убеден съм, че тялото ти има нужда от повече вода, но ти явно го игнорираш Трябва да се научиш да слушаш тялото си. Вероятно е да усещаш, че тялото ти има нужда от вода, но на базата на някакви страхове ("ау сега ако пия вода и ще ми се доходи по голяма нужда и какво ще правя, ще се изложа тцтцтц") притъпяваш този импулс и той не стига достатъчно силен до вниманието ти. Но импулсът си е там, просто не го отразяваш.

Препоръчвам ти книгата "Болестта като път", за да разбереш психологическата причина за страха и последващото задържане. Други подобни книги са тези на Луиз Хей. Дори самата дума "задържане" говори, че не позволяваш нещо да се прояви, когато говорим за коремната област говорим за емоциите. Виж на кои емоции пречиш да се проявят.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: e4d0b22606
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

24.   И аз не обичам да ходя по голяма нужда в офиса, но като усетя нужда го правя, просто гледам да свърша бързо, но като цяло съм си изградила навици и гледам да го свърша вкъщи преди да изляза. Колкото до пиенето на водата, ами това е много важно за бъбреците, за това прави като мен, преди всяко ядене изпивай по 1 чаша вода, по-добре 2, и така неусетно ще си набавяш нужното количество без да се насилваш. А и бонуса е, че след 2 чаши вода ядеш по-малко и съответно се отразява добре и на фигурата.

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a816cef3a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   И какво му е срамното да отидеш до тоалетнана, не мога да разбера? Както ходиш по малка, така и по голяма нужда. Никой няма да ти свети отгоре и да те гледа или пък да ти иска отчет по каква нужда отиваш до тоалетна. Съвсем се изчалкахте вече...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 50925eb267
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   изпразването на червата не е по-различно от уринирането, от дишането, от секненето на носа - нещо влиза в тялото, нещо излиза. Проблемът е в главата и там е решението. Просто намери сили да превъзмогнеш този блокаж - това ще е твоята истинска победа. Осъзнай какво ти казах по-горе. Това са съвсем естествени природни процеси. В тялото няма нищо срамно. Това, какво мислят другите си е техен проблем и ти нямаш нищо общо с техните проблеми. Така уча моят син. От съвсем малък му показвам, че няма нищо срамно, когато ака или когато е гол. Уча го, че не бива да се срамува от тялото си, а от лъжата, лицемерието, егоизма...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker