Проблем с пениса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (107821)
 Любов и изневяра (25897)
 Секс и интимност (12682)
 Тинейджърски (21061)
 Семейство (5511)
 Здраве (8582)
 Спорт и красота (4437)
 На работното място (2549)
 Образование (6684)
 В чужбина (1436)
 Наркотици и алкохол (1005)
 Измислени истории (765)
 Проза, литература (1578)
 Други (15487)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем с пениса
преди: 13 години, 8 месеца, прочетена 56074 пъти
Здрасти! Аз съм на 15 години и мисля, че имам проблем с пениса. Когато съм в ерекция, главичката на пениса не се оголва. Кожичката си стои! При мастурбиране няма болка или когато си я забелвам сам, но когато я забеля и я пусна, кожичката пак се връща! Четох за едно момче на 13 със същия проблем и много хора му казаха да не се притеснява, щяло да мине с времето. Искам да попитам дали и аз да не се притеснявам, дали и на мен ще ми мине след време или да потърся някаква помощ? Благодаря предварително на всички...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 95

преди: 13 години, 8 месеца
hash: 500aeb45fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Потърси помощ, това се казва Фимоза и може да стане проблем. По добре от рано да се видиш, не е нищо страшно.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 4c23b6fb21
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Консултирай се с лекар

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 9a5fcb6eed
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   ОТ АВТОРА: Фимоза. Изчетох страшно много за това състояние и малко като че ли се наплаших. Операцията или там квото е ще го преживея. Ама аз съм малко особен човек и не мога да си представя как ще кажа на наще за това и как ще ходя да си развявам оная работа пред разни лекари. Ако имате съвет за тоя проблем ще съм много благодарен. :(

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: c234f95480
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма да се тревожиш за това как ще кажеш на вашите! Ти не си виновен а те! Когато е трябвало навремето да забелят главичката на бебето-момченце, те не са го направили навреме. Операция е силно казано. Става лесно и бързо. После ще те боли и паро при уриниране, но ти си мъж и ще го изтърпиш. Спокойно! Нищо страшно няма:)

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 9a5fcb6eed
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Ами самата операция гадна ли е ?

 
  ...


...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 691dcfdf67
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Аз също имам проблем с пениса. Но при мен е по различен. Нямам проблем повреме на мастурбирането или ерекцията, но след като "свърша" започва да ми се надува на определени места. И надутото започва да боли. Понякога с времето се разнася, но друг път става доста голям и болезнен.
Ако някой знае как да ми помогне моля пишете тук. Благодаря ви!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 1a2bd6197e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма какво да се смущаваш от родителите си, особено от баща си. Също няма какво са те е срам и от лекарите. Не отиваш при тях да ставаш модел.

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 484213a03c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Най - добре се консултирай с лекар. Няма какво да се притесняваш от родителите си.. в края на крайщата това не е уголемяване на бюста (или някаква пластична херургия примерно), а си е физическо отклонение.. някаква мутация.. звучу ужастно, но не е толкова лошо колкото изглежда :)
СТИСКАМ ПАЛЦИ!

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: d2c1b264e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

9.   Виновни са родителите ти и детския ти лекар навремето. Какво толкова, че ще ти го гледат и пипат лекари? Та и те имат същите органи. Да не си мислишщ, че на жените им е много гот да ходят да се чекнат прлед мъж-гинеколог? Ама го правят, излизат и забравятг за случката. Надявам се, че вече си се оправил, м/у другото, синът ми имаше този проблем, ама го оправихме още в бебешка възраст, нищо не разбра. УСПЕХ! Нищо срамно няма, несъвършени са телата ни, това е!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: a57be42632
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   Няколко са причините не позволяващи на нормален полов мъжки член да заеме анатомически нормалното положение с открита, заголена, забелена изцяло главичка. Тук ще ги сведем до най-честите:

1.ФИМОЗА
2.СИНЕХИИ
3.КЪСО ГЕМЧЕ

Веднага искам да обърна внимание: 1.ФИМОЗА, 2.СИНЕХИИ, 3.КЪСО ГЕМЧЕ - са съвсем РАЗЛИЧНИ неща и терапевтичният подход към всяко състояние е различен. Трите състояния могат да се комбинират по различен начин и да бъдат налице при един индивид. Рядко явление е и трите състояния да са налице при едно подрастващо момче, но се случва все пак.

1.ФИМОЗА

Фимозата е състояние, при което отворът на препуциума /кожичката покриваща главиката/ е стеснен и не позволява свободно да се открива главичката. Фимозата най-често е вродена, но може да бъде и придобита.

ВРОДЕНА ФИМОЗА

Това е много често срещан проблем при момчетата. При разпадналото се училищно здравеопазване и отслабените връзки на доверие в семейството, проблема добива все по-голяма острота.

Нормално през първата година след раждането при повечето момчета главичката не пениса НЕ може да се оголва. Това се дължи на епителното срастване между вътрешният лист на кожичката и лигавицата на главичката. Това е НОРМАЛНО за този период от живота и се нарича "физиологична фимоза". Постепено с израстването тази физиологична фимоза би трябвало да отшуми сама плюс малко помощ от родителите. Когато това не се случи е налице истинска фимоза. Дължи се на дълъг препуциум /кожичка/ и циркулярно стеснение на неговия връх. Фимозата може да бъде различно изразена по степен, като в най-тежката си форма затруднява уринирането, урината излиза на тънка струя, като понякога в момента на уриниране членът се издува като мехур. Средните по тежест и леките форми на фимоза се изразяват по многообразен начин. Най-често порастналото вече момче отчита, че при ерекция не може нормално да открие, заголи, забели изцяло и напълно главичката на члена си поради наличието на по-тесен от обема на главичката кожен пръстен намиращ се в преуциума. Или опитите за такова откриване са свързани с чувство на болка, стягане и напрежение.Анатомически нормално при ереция кожичката трябва да може свободно и без напрежение да оголва главичката до зад нейният ръб, венец, корона. Когато това е невъзможно, най-често това са симптоми на фимоза. Фимозата може да бъде хипертрофична форма - при дълъг препуциум /при който трябва да издърпате част от кожичката назад за да уринирате/ това е най-често при вродената фимоза, и атрофична фимоза - при къс препуциум, най-често при придобита фимоза.

ПРИДОБИТА ФИМОЗА

Дължи се на заболявания или травми на половия член, препуциума или някои системни заболявания.

При деца е възможно физиологичната фимоза да се усложни с баланопостит и възпалителният процес предизвиква разрастване на съединителната тъкан, която прави отвора на кожичката плътен и тесен.

При порастнали момчета лошата хигиена може да доведе до остър или хроничен баланопостит и до същия резултат.

Травми химически и физически:
-популярните по тиин форуми "рецепти" за химическо изгаряне на "бели пъпчици по пениса" с какви ли не вещества от течен азот, през ацетон до пасти за зъби - водят до заместване на нормалната тъкан с фиброзна и до фимоза. Идиотските съвети, че при късо гемче то "трябва да се скъса с як напън при секс" водят до същото - формира се неразтеглива съединителна тъкан и вследствие фимоза.

Дългогодишният некомпенсиран диабет води до фимоза.

ЛЕЧЕНИЕ

ВСИЧКИ форми на фимоза се лекуват ЕДИНСТВЕНО хирургично! Няма НИКАКЪВ начин вие сами да решите проблем с фимоза! Прави се малка операция за отстраняване на "тясното място". Оперативната интервенция може да се извърши по много и различни методики и с различни техники това ще прецени хирурга на който сте се доверили. Операцията се нарича циркумцизия и дали ще бъде обрязване или надрязване, дали след като всичко приключи главичката ви ще е изцяло оголена в покой или частично ще е покрита с кожичка - зависи от конкретния проблем при вас. Това решава хирурга, но е мн ВАЖНО да разберете, че той е длъжен подробно да ви обясни какво ще се прави, като вашето мнение и желание са решаващи при обсъждането!

Често задавани въпроси за обрязването:

-"боли ли?" - не, не боли! операцията може да се извърши под местна или под обща упойка. По време на манипулацията няма да усещате болка.

- "колко време трае операцията?" - различно. зависи от конкретният случай, но е въпрос на минути.

-"ако ме обрежат няма ли да стана турчин?" - не, няма. Smile ще станете нормално младо момче ползващо свободно члена си по предназначение. Обрязването е изключително стара човешка практика, практикувало се е хиляди години преди да се появи Исляма или турците. Исляма само заема тази полезна за времето си практика, никъде в Корана няма изискване за обрязване за да бъдеш мюсулманин. Нещо повече - сам Господ Иисус Христос е обрязан на осмия ден след раждането Си, каквато е традицията тогава, така че няма никакъв проблем християнин да се обреже щом сам Христос е обрязан. Вижте е някой православен Църковен календар какво празнуваме на 1 януари всяка година - "Обрезание Господне". Smile

-"след операцията ще ме боли ли?" - както при всяка рана и след тази манипулация ще има период на възстановяване. В наше време фармацията е стигнала много далеч в борбата с болката и е престъпно тези възможности да не се ползват, но все още има такива "келеши-хирурзи". Лекуващият ви хирург би следвало да ви предпише системни аналгетици и локални /местни/ такива, така че възстановителния период да премине без сътресения. Настоявайте за това! Ако той все пак пропусне - попитайте тук, ще помогнем Smile

-"как да се справя с болезнените нощни ерекции?" - лесно Smile има си фармакологични средства, които хирургът трябва да ви предпише за началния период. Ако забрави - подсетето го с нетърпящ възражение тон на Пациент Smile

-"след колко време ще мога да правя секс?" - различно, но не чак толкова много колкото ще ви се струва в началото. Ще започнете да мастурбирате съвсем скоро след операцията, а да правите истински секс ще ви възпира само "естетиката" на органа, която в началото ще смятате за отчайваща.Smile Но ви уверявам, че когато вс отшуми ще се гордеете с новия имидж на пишока си Smile

-"може ли да се смали члена ми след обрязване?" - тц! Smile не може! напротив, когато цялата главичка бъде свободно оголвана ще изглежда доста по внушителен защото ще се вижда най-широката му част - ръбчето, венеца, короната на главичката Smile

-"ще ми останат ли белези по пишката?" - не! в течение на времето всички видими белези ще изчезнат, накрая ще имате само леко по-тъмен пръстен на мястото на среза, но той ще е на нивото на съседната кожа и изобщо нищо няма да личи.


ЕДИН СЪВЕТ

Ако имате фимозен пишок и отивате на операция - настоятелно ви препоръчвам да снимате пишока си ПРЕДИ операцията с камера gsm, фотоапарат или каквото и да е във фаза на покой и фаза на на ерекция поне в две плоскости - отгоре и отдолу, а след операцията да правите снимки от същия ракурс поне през седмица. Така един ден когато/ако се наложи децата ви да преминaват същата процедура за корекция - няма да изпитват този ужас, през който вие минавате.

КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО НЕ СЕ ОПЕРИРАМ

Хмм..ще се случват различни неща, и никое от тях няма да е приятно:

- създават се условия за баланопостит: смегмата, потта, секрета на мастните жлезички, попадналата урина и сперма са идеална хранителна среда за патогенни микроорганизми. възпалението може да протича остро или хронично и да има много, ама много тежки последици за сексуалните ви възможности

- пълноценният полов живот е силно затруднен, а често и невъзможен

- при продължителна фимоза съчетана с хроничен баланопостит и задръжка на смегма риска от развитие на рак е стотици хиляди пъти повишен

- най-честото и най-опасно усложнение е т.н ПАРАФИМОЗА

ПАРАФИМОЗАТА Е СПЕШНО СЪСТОЯНИЕ!
Получава се, когато момче с фимоза принудително, насилствено - при мастурбация или полов контакт - оголи, забели главичката и тесният отвор на препуциума /кожичката/ се изтегли зад сулукс коронариус /ръбчето, периферията, короната/ на главичката и не може да се върне обратно. Образувалият се тесен пръстен ЗАД главичката притиска съдовете и смущава кръвната циркулация. От застоя се получава бързо увеличаващ се ОТОК на тесния пръстен и главичката и той изключва връщането на кожичката. Главичката и пръстена добиват синкав цвят, което показва че клетките страдат от кислороден глад понеже няма обмяна на кръв. Скоро след това започва некроза, гангрена - клетките на главичката умират от недостиг на кислород. Един глупак беше писал: "по добре ОТРЯЗАН, отколкото обрязан" - е точно това чака всеки с фимоза направил парафимоза и чакал "да се оправи само"! ЗАПОМНЕТЕ: заклещи ли се кожичката зад главичката НЕЗАБАВНО ОТИВАЙТЕ ПРИ ДЕЖУРЕН ХИРУРГ! ВЕДНАГА!!! Въпрос на минути до часове е дали ще имате изобщо пишка или след като направи гангрена ще я отрежем за да ви спасим, ако че за какво ви е такъв живот след това не знам! Ето ТАКА изглежда парафимозата и нейното лечение.2.СИНЕХИИ

Синехиите представляват слепвания, сраствания на вътрешния лист на препуциума /кожичката/ с лигавицата на главичката на члена непозволяващи напълно или частично откриването, оголването, забелването на главичката. (Възможни са и при момиченца, където се проявяват като слепвания на малките срамни устни.)
По-горе вече беше казано, че почти всички момчета се раждаме със слепнала за главичката кожичка и невъзможност да се оголи главичката до към първата година от живота. Това е нормална физиологична защита на нежните тъкани през този жизнен период.
С израстването, съобразно индивидуалните генетични и анатомични особености на вс момче главичката постепенно започва да се разлепва и оголва в различна степен, като този процес започва около втората година и завършва като правило към 6-7 година на детето. Днес вече се приема, че ако не създава други проблеми разлепването може да продължи до около 10-11 годишна възраст когато члена започва да нараства. Когато обаче настъпи баланопостит или баланит /възпаления/ разкриването, разлепването на главичката се прави след стихване на възпалителния процес независимо от възраста на момчето.
Ако до третата година пениса на детето не позволява никакво оголване на главичката – родителите трябва внимателно да помогнат на този процес при всяко къпане като внимателно, без усилие, натиск и напъване забелват по малко кожичката.

ЛЕЧЕНИЕ НА СИНЕХИИТЕ

Лечението се състои във внимателното и ПОСТЕПЕННО разлепване на слепените участъци, когато те са узрели за това. Извършва се от мамите и татковците в ранна възраст, от самото момче когато е поотрасло или от спец-хирург в затегнатите случай. Синехиите НЕ се лекуват с “операция”. Хирурзите и педиатрите от старата школа все още прилагат дивашкия метод на едномоментно принудително разлепване, което е абс погрешно и води до описаните по долу следствия! Разлепването от медик се прави САМО под локална упойка, без да се ползват остри хирургични инструменти. Допустимо е само ползване на жлебовидна притъпена сонда. Ваше право е да ИЗИСКВАТЕ ползването на упойка или да откажете манипулацията! В домашни условия поотраслото момче може да опита с маслен разтвор на витамин А, или с бебешки олио-гел при всяка мастурбация да разлепва по МАЛКО от слепените участъци. Тежките случаи налагат да се търси квалифицирана помощ.
При наличието на синехии хигиената на половия член следва да бъде със завишени изисквания за да се избегне възпалителен процес: щателно измиване сутрин и вечер, щателно промиване след еякулация, бани с отвара от лайка, антибактериални средства и т.н..Maстурбацията, играта с половия член с цел самозадоволяване или сексуалните контакти трябва да се провеждат само с обилно ползване на неутрални лубриканти /смазки/.

ВАЖНО: всяко НАСИЛСТВЕНО разлепване води до:
- силна болка, психичен дискомфорт, комплекс на страх и отказ на детето да бъде пипано „там”. В полово активна възраст този детски комплекс резултира в страх от лекари както и невъзможност за нормално сексуално общуване с половия партньор.
- насилствено разлепените места много бързо срастват отново, като ръбцуват това често води до истинска ръбцова фимоза и съответно до обрязване рано или кусно.

Трябва да стане яно, че синехиите /слепванията/, са нещо различно от фимозата и могат да са налице самостоятелно без да има фимоза! Възможно е обаче да е налице и фимоза и синехии и тогава обрязването радикално разрешава и двата проблема.

3.KЪСО ГЕМЧЕ

"Късото гемче" е третата най-честа причина за полов дискомфорт и тревоги сред момчетата.
Гемчето се нарича още френулум или юздичка. Във форумите често се описва като "ципа", "жила", "кожичка"

ВСЯКО момче се ражда с гемче. Гемчето е нормална част от мъжкия полов орган и има своята роля във физиологията и сексуалната функция. Представлява гемчето, юздичката, ципата, жилата, кожичката свързаща долната част на пениса с главичката в мястото, където тя се разполовява на две полукълба.

Късото гемче изглежда ТAKA , или ТАКА , или по ТОЗИ начин .

Късото гемче е вродено състояние, което може да бъде съвсем самостоятелно или да е съчетано с вродена фимоза (което не е задължително).
В детство затруднява оголването на главичката и (ако е) съчетано с фимоза способства развитието на баланопостит и последствията му.
В полово зряла възраст късото гемче предизвиква дърпане на главичката в ерекция и болка при мастурбация или полов акт.

Основният проблем е че рано или късно късото гемче при интензивна мастурбация или полов акт се разкъсва.
Това вероятно е източник на момчешкия фолклор, че при първи полов контакт И при момчето нещо "се къса".

Запомнете: при момчето нито при първия, нито при последния полов акт нещо "се къса"!

Когато това все пак се случи означва че принудително е било скъсано късо гемче.

Това е съпроводено с остра, много силна режеща болка която продължава много дълго и с обилно кръвотечение, което е трудно да бъде спряно с подръчни средства.
Това е така, понеже гемчето е много силно кръвоснабдено и през него минават важни нервни пътища.

Когато късото гемче бъде скъсано принудително - на мястото на разкъсването се образува фиброзна тъкан.
Тъканта ръбцува и в този ръбец се въвличат нервните кожни окончания, които формират един нов, патологичен център на дразнене при полов акт, чийто краен резултат е преждевремената еякулация (често след 3-4 фрикционни движения).

ЛЕЧЕНИЕ НА КЪСО ГЕМЧЕ

Лечението е само оперативно. Нарича се френулотомия или пластика на гемчето. Изглежда приблизителноТАКА.Може да се извърши по различни способи и технологии.
Премахването ма късото гемче НЕ означава обрязване, ако не е съчетано с фимоза.
Когато проблема е само в късото гемче след френулотомия външния вид на пишока ви няма да се промени.

 
  ...

...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 951219a78a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   На 17 години съм и имам проблем със пениса . От това което прочетох разбрах че имам ФИМОЗА искам да се подложа на операция но незнам дали е вече късно

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 42c3a94a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Извинете, но какво най точно означава обрязване???

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: f92c2091e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Здравейте, така на 14 съм и просто питам пред да премина към действието. Като ми се втвърди пениса главичката ми се обелва до половината сама, без аз да я пипам, обаче никога несъм я белил докрай, не съм сигурен дали ми е възрастта да я обеля докрай и как да я обеля, като е надървен или отпуснат. Като е отпуснат я беля най-спокойно, мен ме е страх да я обеля като е надървен, щото стигна до некаде и ме заболва мн лекичко :?

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 38a427080e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Ами трябва да си направиш операция - т.е да се цепне иначе няма да можеш да имаш нормален полов живот. При съпруга ми беше така и се наложи да се цепне и сега няма проблеми. Посъветвай се с лекар!!!!

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: f352d29639
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Искам да попитам значи имам някакви жълти налепи по главата на пениса ми по скоро на пръстена какво може да е това?

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 398d8638a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Здравейте,
На 14 години съм. Мисля, че имам късо гемче, защотото когато обеля пениса си чувствам дискомфорт и опъване. Страх ме е да ходя на лекар ... Може ли да ми предоставите снимки на късото гемче. И когато обеля пишока си под главичката се събира гожичка. Моля пишете.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 539cc0e879
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Колко ще струва пластиката на гемчето?
Аз имам малко по-разлечен проблем късото гемче се комбинира с нещо като олющване на кожата под ръба на главичката. Това в следствие от късото гемче ли е?

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 69bedb07e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Нищо не струва операцията за късо гемче! Безплатна е, ако си ученик, но ако си по-голям вероятно се плаща! Върви при хирург и се консултирай с него за олющването на кожата под ръба на главичката.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 371925c3f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Когато бях на 13 имах същият проблем, но един ден просто хванах и дръпнах кожата. При мен не стана инфекция, но е възможно затова не го препоръчвам на никой, има си лекари за тази работа. Знам, че на възрастта тийн:) е трудно да се говори за такива неща с родители, но не се притеснявайте все пак проблемите трябва да се решават навреме. Заради такова мълчане на 16 ходих 4 месеца с гъбички, не си струва:-)

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 5d8b9bb43d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Здравейте,
Аз също искам да знам нещо. И ципата под главичката трябва ли да се маха или не.

 
  ...

...
преди: 13 години, 28 дни
hash: d6427a2174
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Искам да попитам дали тази ципа има нещо общо с размера на пениса.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 23 дни
hash: 40075484b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Добър ден! Значи искам да разбера за фимозата. Аз си обелвам главичката без проблем, но после кожичката остава под пръстена на главичката, а и по-надолу не мога да я сваля. Та ако някой разбира повече може ли да каже дали това е фимоза или не?

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d2d2fba375
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

24.   Здравейте на 20 съм и мисля че имам фимоза като съм в ерекция главичката ми не се обелва въобще само малко опитвал съм на сила да я беля но посинява какво да правя опасно ли е доста съм хигиеничен и нямам проблеми с това но ще имам ли нормален полов живот имам нещо като кожичка сраснла между главичката и пениса

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 174cad21cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Здравейте аз само искам да кажа на всички момчета които имат проблеми да говорят с родителите си защото това не са повърхностни неща и не трябва да се срамувате пазете се и внимавайте какво правите и само бъдете спокойни никой не би ви отказал помощ ако имате проблеми с пениса си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: cddd188e80
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Аз съм на 20г. и преди около 3 месеца ми изкочи лек проблем. Значи имам една гноина пъпка на ствола на члена, от време на време сама се маха и остава леко зачервено и след време пак се появява. Така вече близо 3-4 месеца. Ако случаино някои е имал гноина пъпка на члена нека сподели как я е махнал защото не искам да рискувам кат е истискам, а и още не съм се стреснал толкова че да отида на лекар. Благодаря предварително!

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 65b8a733f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Така ... как да кажа, аз сам на 18 години и от доста отдавна си го имам този проблем с забелването... Понеже както други хора така и мен лично ме е срам да обсъждам проблемите с члена ми с баща ми или маика ми...ни наи малко с доктор някои си. и поговорих с мои приятели за това и това което те ми казаха беше че и те са имали същият проблем но с "тренировките" са се оправили. Така да се върнем в началото аз мога да забелвам пениса си до краи но на сухо си е болезнено... сега боли по малко ..но пак си боли искам да питам дали мога да премахна болката по някакъв начин с мехлем или нещто от сорта.. и ако мога да ми кажете какув мехлем ... мерси предварително ...

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 40acc91d27
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   И аз иам проблем с обелването на главата ; на 17 съм

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 61a1880009
гласове:
1 2 3 4 5
  (39 гласа)

30.   Здравейте аз съм на 11 години.Когато маструбирах на следващия ден ми се появи пъпка.Опитах да я истискам,но боли много.Не знам какво да правя и ме е срам да говоря с наще.Помогнете ми моля. скайп:bernito98

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: dbd06c169d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Здравейте,и аз имам същият проблем (късо гемче) и просто казах на наште и те казаха че ще ме заведът на лекар на ми го цепнат не ме е страх ама се притеснявам защото съм в Гърция и се чудя дьли пак е безплатно за ученици

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: b1092e1274
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Здравейте! Аз съм на 16 и имам съмнение че имам фимоза. Значи като ми се надърви и ми се оголва ма само до некъде, а аз пробвах като не съм надървен да си го оголя и става. А понеже четох че фимозата е да не можеж да си го оголиш и за тва искам да ви питам имам ли фимоза? Благодаря предварително.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 6ee627dde7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Какви родители имате , да не са ви обърнали внимание до сега??? Мой познат на 26 години си прави операция (обрязване) и сега вече няма никакви проблем! Вървете на лекар-в кой век живеем!?

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 5a4ec37344
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Здравейте, и аз имам подобен проблем ,но при като го забеля няма проблем ,но като го пусна леко се прибира кожичката ,но пак си остава заголен.Та искам да питам това при полов акт дали ще е някакъв проблем и ако се наложи да ходя на лекар.. операции трябва ли да съм с родител

 
  ...
преди: 12 години, 16 часа
hash: 9807bb97c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Споко, аз имах същия проблем като малък. Точно щото родителите ми забравили да я свършат тая работа като бебе. Бях даже в 3-4 клас и си спомням,че си слагах пениса в някакъв разтвор и там се "упражнявах" така ми каза една лекарка. Хубаво,че тогава още нямах ерекция щото тва същото нещо след 2 години си стана практика :Д Става дума,че като се консултираш с лекар ше ти каже кво да се прави и не е задължителна операция

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 77c26fdef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Здр-те аз имам същия а може би сходен проблем но както вече казахте без да ме прегледа уролог нищо не може да се каже , та искам да ви попитам ако някой се е оперирал боли ли мн след това и колко време а по време на операцията е ясно че не боли все пак е със упойка и освен дали боли след това долу горе каква е цената на операцията.Благодаря на тези които ще се помъчат да ми помогнат.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 54c7abdb13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Здравейте и аз мисля,че имам същия проблем,но не съм абсолютно сигурен.Моля да ме добавите в скайп,за да мога да съм спокоен ! ! ! скайп: morski_96

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3114ee4d86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Аз съм на 15 години, и мисля е имам Фимоза. Мога да си обелвам главата на пениса когато е спаднал, но ме боли.
А когато пенисът ми е надървен мога да си оголя главата по-малко от половината. с една дума - не мога !
Моля кажете има ли някакъв друг вариант да се оправя, освен доктори или родители.. срам ме е от нашите и още повече от доктор. а пък ако доктора е жена - направо се отказвам !..
посъветвайте ме какво да правя.. Много ме е срам ...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d272ad7457
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Здравейте на всички! Аз съм на 14 и искам да попитам проблем ли е, че при забелване на главата кожичката се свлича до долу само от едната страна, а от другата остава закачена за главата, но не много- закачена е г/д на пръстена да се каже...!!! Не ме боли и искам да знам какво да правя!Помогнете ми моляя ви..!! Искам да попитам дали това е проблем и пречи ли на растежа на пениса?

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 45304c54c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Хора аз съм на 13 и имам проблем с ерекцията,когато "свършвам" понякога нямам ерекция.Защо става така ?

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 4e785ba757
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   към номер 40: Тва е така, щото не маструбираш често!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 11145b39f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

42.   Искам да попитам и аз нещо. На 15 съм и като пениса ми е в нормално състояние без проблем го забелвам целия до доло, но когато е в ерекция (надървен) забелвам само главичката и натам немога ?
МОЛЯ ДАЙТЕ СЪВЕТ късо гемче или фамоза? И изобщо има ли нещо ненормално в това.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 9ed03a2862
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Искам да попитам и аз нещо. На 15 съм и като пениса ми е в нормално състояние без проблем го забелвам целия до доло, но когато е в ерекция (надървен) забелвам само главичката и натам немога ?
МОЛЯ ДАЙТЕ СЪВЕТ късо гемче или фамоза? И изобщо има ли нещо ненормално в това.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО. НИКОЙ ЛИ НЯМА ДА МИ ОТГОВОРИ ?

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 2b466d2855
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   какво означава само главичката ?? показва ли ти се пръстена или не ?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1930f2d5cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   показва се да, но по натам неможе...

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: b8f8bc8601
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Аз съм на 15 години, и мисля е имам Фимоза. Мога да си обелвам главата на пениса когато е спаднал, но ме боли.
А когато пенисът ми е надървен мога да си оголя главата по-малко от половината. с една дума - не мога !
Моля кажете има ли някакъв друг вариант да се оправя, освен доктори или родители.. срам ме е от нашите и още повече от доктор. а пък ако доктора е жена - направо се отказвам !..
посъветвайте ме какво да правя.. Много ме е срам ...

 
  ...
преди: 11 години, 27 дни
hash: 0c1d19910a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   хора на 20 съм и май 6те трябва да се оперирам , ужас шото нашите на времето ми праиха нещо като операция то си беше де бях малак но помня нещо цепна доктора и вика готово , после трябваше да си слагам пениса в едно лекарство и уж тва беше всичко мина поне така казваха всички пак ся проблема е доста поече ся нз на операция ще ходя пък и ся изпити имам студент съм и просто някъв ужаст някои да каже колко ли пари ще ми искат лекарите

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 4 дни
hash: 9e4b45662b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Имам същия проблем, но ме е срам и то доста да го обсъждам с родителите си, но като се замисите, ако не го направите ще е по-зле само и единствено за вас...

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b8f8bc8601
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   Аз съм на 15 години, и мисля е имам Фимоза. Мога да си обелвам главата на пениса когато е спаднал, но ме боли.
А когато пенисът ми е надървен мога да си оголя главата по-малко от половината. с една дума - не мога !
Моля кажете има ли някакъв друг вариант да се оправя, освен доктори или родители.. срам ме е от нашите и още повече от доктор. а пък ако доктора е жена - направо се отказвам !..
посъветвайте ме какво да правя.. Много ме е срам ...


И още нещо, като гледам имам много вени. и ако трябва обрязване (недай си боже) как ще стане, като, зада ме обреже трябва и да ми отреже и вените ??????

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: cc022e5bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   И аз имам проблем... . значи аз сам на 14 години и пишката ми е съвсем малка... както и при други кожичката на пениса при ерекция не се оголва.. дали когато порастне ще се оправи или да ходя на лекар... 7см мисля 4е не е нормално

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f78aaafa67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Здравейте, аз съм на 13 и имах преди 2-3 години операция заради фимоза. Та сега когато ми се надърви стига до половината и не иска повече! Някой ако може да помогне :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: ed884816e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   Здравейте, аз съм на 13 години и мисля, че родителите ми като бебе не са ми пипали нищо по половия орган и сега забелязвам, че от едната страна не може да се покаже главичката изцяло, заради така наречената" кожичка" . Не разбирам много, но заради лошото време, в което сме и има толкова много порнография съм виждал, че попринцип не трябва да е така, а да се оголва главичката изцяло, тоест от всичките страни. От всичко, което прочетох разбирам, че попринцип стават нещата като бебе и ние нищо не разбираме за това, та въпроса ми е дали ще мога и сам да направя нещо по въпроса или трябва да казвам на родителите си и да ходим на лекар? Благодаря предварително :)

 
  ...

1-50 от 95
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker