Заразяване от фризьор - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121292)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Заразяване от фризьор
преди: 9 години, 27 дни, прочетена 3343 пъти
Здравейте.
Мъжът ми има гадния навик да си чопли главата и непрекъснато му се образуват рани. Въпреки скандалите, които му вдигам, той всеки път ходи при някакви нечистоплътници да го подстригват с машинка. Напълно наясно съм, че не я измиват дори под течаща вода. Само като си помисля по колко скалпове се е опирала тази машинка и тръпки ме побиват.
Купихме машинка, но той продължава да си ходи при бръснар.
Мен много ме е страх да не се зарази с нещо - особено е възможно с хепатит В или С.
Изпитвам ужас от болести, аз самата много рядко посещавам фризьорски салони, никога не посещавам маникюрист и педикюрист, нито козметик. Още повече, че преди доста години, една мега скъпа козметичка ми направи лицето на пъпки. След като ми беше минала през лицето с един уред, повтори процедурата и с една клиентка след мен, която имаше ужасно акне. Естествено, без да го дезинфекцира. Явно нямаше навика да го прави... Можеше аз да съм след пъпчивата клиентка.
Та да се върнем на въпроса с мъжа ми: дали има сериозна опсаност от заразяване? В такъв случай - ще зарази и мен. Имаме и малко дете. Накарах го да си пусне тест, обеща, но няма да го направи, познавам го.
Колкото и да звучи налудничаво, но изпитвам страх да правим секс, защото си представям как ме заразява.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 26 дни
hash: 75bd5574e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Правилно разсъждавате! Наистина козметици, маникюристи и педикюристи разнасят широка гама от болести. Пише го и в медицинските учебиници.

Относно мъжа ви, да се надяваме, че нищо му няма. Но за да е ясно дали е заразен трябва да мине определено време (поне 2 месеца за хепатит Б и Це), за да покажат резултатите. Днес заразяване и утре изследване, не става.

Освен вирусна зараза, тези рани могат да инфектират с бактерии от самите машинки.

Но по-важното е да отиде на кожен лекар, за да си излекува раните. А за това чоплене на главата, психиатър би трябвало да го прегледа.

 
  ...
преди: 9 години, 26 дни
hash: b06f3f5105
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти не си добре. Прекалено много си се вманиачила по тема чистота. Не съм чувала някой да се е заразил от фризьор или от козметик. Що се отнася до салон и качество, поддържат се естествено със някакви разтворими като хапчета във вода, както гребените така и всякакви инструменти и маши даже и със спирт. Е вече кой как работи трябва да си прецениш и да отидеш там където най ти допада. Успех

 
  ...
преди: 9 години, 26 дни
hash: d9efe03fdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисли трезво! Хепатит Б или Ц се предава сано по кръвен път. Ако няма кървища по машинката и открити рани по главата няма как да стане заразяване. Най-много да хване заразен пърхот от машинка за подстригване. Козметичните салони вече са друга работа - там имат досег с по-голяма площ от човешкото тяло, не само с косата.
По принцип ако си толкова страхлива и гнуслива на тема зарази не е лошо да посетиш специалист. За твое добро, доброто на мъжа ти и това на детето.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 26 дни
hash: 03a0f4cfe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   не се притеснявай - няма как да те зарази! ти просто вече си БОЛНА!!! каква е тая мания? !

 
  ...
преди: 9 години, 26 дни
hash: 3036997623
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Няма как да се зарази с хепатит по принцип, машините не образуват рани на главата, а само премахват косъма. С хепатит може да се зарази с кръв, попаднала върху рана, но и това да се случи, не всички хора на планетата страдат от хепатит.

 
  ...


...
преди: 9 години, 25 дни
hash: a7ebf8af8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторката съм.
Благодара за коментарите, макар накои от тях да не бяха много мили. Може би наистина съм маниачка. Но винаги съм попадала на фризьори, които не мият гребените си ( и поради тази причина ги сменям). Когато бях бременна гинекологът ме накара да легна на кушетката без да постели нищо, а там имаше кръв, винаги са ми вземали кръв от вената без да слагат ръкавици. Ако имат изобщо ръкавици - те пазят тяхм не мен, защото не ги сменят. Когато лежах в МАЙЧИН ДОМ, ми забиха спринцовка в ръката, която преди това сестрата изтърва на земята. Когато свекър ми лежа в болница, сестрите хвърляха памуците по земята и върху таблата за хранене, а празните банки с кръв стояха няколко дни в стаята, без никой да ги мехне. Че съм маниачка, вероятно е така. Но много поводи са ми давани да се превърна в такава. За съжаление, ние българите не се славим с хигиена.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 24 дни
hash: 97eb2eb4d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Наистина си параноична. Вярно, че при манипулации с непочистени инструменти, могат да се пренасят зарази, ама чак пък толкова опасения ми се струват малко пресилени.
За хепатит - не знам, но от посещение във фризьорски салон, една позната се сдоби с някакво заболяване, прилично на отвратителен, едър, мазен пърхот - не си спомням точно името на заболяването, но дерматолога, който я лекува и казал, че най-често се пренася след фризьорска манипулация с непочистени инструменти. Гадно си беше, а и доста пари похарчи да се лекува. И все пак това не е гаранция, че всеки който ще бъде заразен.
Давай го по-ведро.

 
  ...
преди: 9 години, 23 дни
hash: 68fb0d4d40
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хубаво е човек да се грижи за здравето си и да спазва някаква лична хигиена, но май ти вече прекаляваш. Така, че дай малко по-спокойно, защото ако се вманиачиш на тази тема накрая и от вкъщи ще те е страх да излезеш, защото знаеш ли какви ужасни вируси и микроби има по улиците, а? Ами в градския транспорт... така, че спри преди да си се побъркала! Колкото и да ти е странно хепатит не се хваща толкова лесно колкото си мислиш. Да, в някои салони хигиената не е на супер ниво, но като цяло не са чак толкова мърляви колкото си мислиш, най-малкото защото ако редовно заразяват хората с това и с онова накрая ще си загубят клиентите. Пък и нали и самите те са в досег с тия инструменти по цял ден. Така, че никой не би рискувал да се зарази с нещо. За това просто спри да се филмираш и ако салонът в който ходи мъжът ти е толкова мърляв, просто го убеди да ходи другаде, където спазват по-добра хигиена.

 
  ...
преди: 9 години, 23 дни
hash: 5f1d253f55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От хеатит б може да се зарази така, от хепатит ц - трудно, почти невъзможно. Решението е ваксина за Твое спокойствие. В днешно време човек трябва много да внимава. Подкрепям те напълно и не мисли, че си вманиечена. Имаш основание.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker