Приятелката на сина ми е с диабет I - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Приятелката на сина ми е с диабет I
преди: 9 години, 19 дни, прочетена 2640 пъти
Приятелката на сина ми е с диабет I и много се страхувам от това че ако създаде семейство с нея ще му е много трудно финансово, няма да е щастлив с болна съпруга и най-вече, че ще му се роди дете диабетно болно, за което има голяма вероятност. Изобщо животът му ще е все в страх че в някой етап от живота на детето ще се появи този страшен диабет. Какво да правя? Не искам живот в болести и страх. Съгласна съм на по-беден живот, но поне без болести.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 18 дни
hash: 3d22e039a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Остави го да си прави сам изборите в живота, все пак диабета има лечение.

 
  ...
преди: 9 години, 18 дни
hash: c881d9152d
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

2.   1. Не ти, а синът ти ще реши дали и с коя ще бъде!
2. Болестите, както се предават наследствено, така се и придобиват, а автоимунните се "отключват"! Ти, нещо, договор с Господ ли имаш? Застраховал ли те е?
3. Наистина ме отврати историята ти. Визираш единствено болестта на момичето. Няма ли нещо положително в нея, или просто не ти е удобно да го споменеш?
4. Предлагам, по твоята логика, да заточим всички диабетици някъде, че-видиш ли, един куп деца ще се родят с диабет, или ще им се прояви по-късно...С болно тяло се издържа, мадам, но с болна и гнила душа, като твоята-не!

 
  ...
преди: 9 години, 18 дни
hash: 9edeb9afc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Айде стига се панирай. В рода ми има 3-ма диабетици, а аз все още не съм се разболял (да чукам на дърво). Ако бях на сина ти, щях да ти дам да разбереш(с думи, а не с бой, разбира се). Не пречи на любовта м/у 2-ма млади и не прави такава дискриминация. Момичето какво е виновно? Айде моля ти се, да няма ти да гледаш децата. Стегни се, за да не се скараш със сина си. Пак казвам-ако бях на него направо щях да си взема чукалата и дим да ме няма...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 18 дни
hash: 0d525ca94b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   ТИ не искaш, ТИ си съглaснa с еди кaкво си... :)))
Явно си от онези мaйки, които се идентифицирaт с мaминото слaдко. Виж, остaви синa си нa мирa, него го интересувa нещо неясно зa теб- любовтa! Инaче болест кaто диaбет реaлно не съществувa, сaмо осигурявa едни доживотни клиенти. Aко нaд егоизмa си към "синковецa", си способнa дa изпитвaш и нещо кaто обич, кaжи нa момичето дa попрочете зa бъбречнaтa енергия. Веднъж aктивирaнa, скоро ще зaбрaви зa "болесттa си", имa лесни упрaжнения зa целтa, също помaгa много медитaциятa. A ти си нaмери хоби извън децaтa!

 
  ...
преди: 9 години, 18 дни
hash: 737927054a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Госпожо, Вие нямате ли си личен живот, че сте седнала да се бъркате в този на сина Ви? Аман от майки, които само си пъхат носа, в личния живот на децата си. Сина Ви е предполагам достатъчно голям, че сам да прецени, не сте Вие тази, която да се бърка. Поздрави!

 
  ...


...
преди: 9 години, 18 дни
hash: 1f46bdbb8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Уникално сте глупава.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 18 дни
hash: 0beed55d8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   дай сега като има диабет да я разстреляме, да я затворим и да не създаде нормална връзка, щото щяла да предаде диабета на бъдещото си потомство. Искам да ти кажа, че диабет тип едно не се предава по наследство. Ако се намесиш, ще знаеш, че си постъпила неправилно. Никой не е застрахован от болести.

 
  ...
преди: 9 години, 18 дни
hash: 30b3392244
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Това е живота на сина ти, не твоя. Няма значение на какво си съгласна! Остави го, той сам трябва да вземе решение дали да създаде семейство с това момиче, ти нямаш нищо общо.

 
  ...
преди: 9 години, 17 дни
hash: a758d584a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Тази тема сериозна ли е? ! Диабетиците да не са инвалиди, че едва ли не обрекохте сина си на доживотни грижи и мъка? ! А, и да бяха инвалиди, нямат ли право на живот, семейство, обич и какво ли още не, като нормалните хора, каквито всъщност са? А, ако вие се разболеете от диабет, такива ли ще бъдат разсъжденията ви след това? Или, може би, ако сина ви или съпругът ви останат до вас в този момент, вие ще ги отблъснете, за да не живеят в безпаричие, с болна майка и съпруга? Надали...
Госпожо, тези разсъждения са безумни и помислете малко- от болести никой не е застрахован, каква е вашата гаранция, че евентуалната следваща приятелка на сина ви, няма да роди бебче, което да развие някакво заболяване (недай си Боже)! Синът ви очевидно е голям човек и може сам да прави избори за живота и бъдещето си! Не споделяйте тези свои разсъждения с него, защото ако е различен от вас е много вероятно да се почувства разочарован...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 16 дни
hash: 1d3371de6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Госпожо, май забравяш, че синът ти е голям човек и той трябва да реши как и с кого да прекара живота си. Така, че разбирам, че си загрижена за него, обаче трябва да го приемеш ти нямаш думата! Освен това диабетът нито е смъртна присъда, нито е някакъв непростим грях! Момичето може да е страхотно и искрено да обича сина ти и двамата да са много щастливи заедно. Така, че от къде на къде ще пречиш на щастието им само защото си си навила разни глупости на пръста. А и историята ти е малко като приказката за "Нероден Петко". Те още не са решили дали искат да се женят, ти вече развиваш разни теория от какво щяло да е болно внучето. Смешно е! Не искам да те засягам, но просто остави младите да са щастливи, защото не един и два брака са се разпаднали заради такива "загрижени майки" и накрая синът ти ще страда. За това, приеми го, това си е неговия живот, той ще реши, а ти можеш да го подкрепиш и да се радваш, че е щастлив с жената до себе си. Не се превръщай в майката от "Свекървище", моля те! Ако обичаш сина си, недей!

 
  ...

...
преди: 9 години, 16 дни
hash: 15e1344a76
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Гледам, тук всички са решили да хокат госпожата. Нека застана зад вас, мадам, и ви подкрепя в желанието ви да осигурите добро бъдеще за сина ви. Нищо против момичето, но в бъдеще наистина болестта и ще има лош ефект. Ако синът ви е "мамино синче", то не бойте се - ще ви послуша!

 
  ...
преди: 9 години, 16 дни
hash: 73bc0f2d62
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Дано историята е измислена, защото е просто ужасно човек да разсъждава по толкова отвратителен начин.

Аз само едно ще те питам - и каква е гаранцията, че внучето ти няма да наследи някоя от твоите болести (всеки човек e генетично предразположен към някои, дори и да не се отключат) - да не дава Господ? Тогава какво ще те правим, ще те хвърлим в гората, ще те заточим на остров, какво?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 16 дни
hash: f323e07f50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Не съдя Авторката - всеки според разбиранията си. От такива страхове обаче страдат предимно тесногръдите, НЕобразованите хора, а такива от старите поколения БОЛ.
Първо, изобщо не е проучила подробности около болестта. Второ - НЕ Е РАЗБРАЛА, че животът на сина ? не е нейния живот - т.е. дори да са вярни опасенията ? (а те не са), то не тя ще живее с болести, а той и ТОЙ си прави изборите в живота.
Колкото до Даибет тип 1. изобщо не значи, че като майка ти го има и ти ще го имаш - що за глупости. Живеем в 21 век и има чудесни лекарства, които са БЕЗПЛАТНИ и нямат отношение към семейния бюджет.
Баба ми има диабет 2. тип, но се усложни и е на инсолин. Получава бавно действащ, МНОГО МОДЕРЕН И СКЪП препарат последно поколение НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО и се чувства много добре.
...Авторката просто не иска синчето ? да е с която и да е жена....това е истинската причина за писанията ?

 
  ...
преди: 9 години, 16 дни
hash: a5b3431659
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Диабет няма! Четете http://otstranata.eu/?p=25184&oid=1049732

 
  ...
преди: 9 години, 16 дни
hash: 64f7f07cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Говориш кaто първaтa съпругa нa любимият султaн, не кaто мaйкa нa порaснaл син. Особено последните ти три изречения.
Горе ти е кaзaно всичко, aз сaмо ще попитaм- ти смятaш докaто си живa все със синa си ли дa живееш? ! Тц! Товa могaт дa позволят или не те, той и "болнaтa" му приятелкa, ти нямaш думaтa :)))
Ей Боже, добре си е момичето, aмa ти... спукaнa ти е рaботaтa нa теб, жaлко, че не го осътнaвaш.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 16 дни
hash: 5a18b941d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Авторката е доказателство, какви сметкаджии са българите, лъха абсолютен егоизъм. Важно е на синчето да е добре, болните кучета ги яли. При днешните медицински условия, диабета не е никакъв проблем и болните си живеят съвсем нормално. Тази жена сравнява момичето с прокажените, едва ли не я вижда като спинозна. А има и нахалсвото да го сподели в този популярен сайт. Жалка си авторке! А ако момичето не е било казало, че е болно от диабет и беше ви станала снаха, сигурно щяхте да я изгоните на улицата.

 
  ...
преди: 9 години, 15 дни
hash: d74950b0e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Важна част от препоръката на №17, спестявам труд на авторката: - "Вече откриват диабет дори при кърмачета…
– Това е от родителите, от майката най-вече – не обаче в смисъла на наследственост. Когато майката е била бременна, е яла повече излишни неща и ето – у детето се развива диабет. Предразположеност, разбира се, съществува, но, образно казано, при равни условия. Ако детето живее както родителите си – в смисъл на хранене и поведение, болестта ще се появи точно на този фон.
В нашия център са идвали цели семейства с диабет – бабата, майката, бащата, но детето няма диабет. Възрастните са разбрали каква е същността на диабета и са се постарали детето им да живее по друг начин – повече физкултура, закаляване, здравословно хранене, консумация на полезни продукти като моркови и т. н. А захар – само по големи празници и на рождения ден. И диабет няма. Както няма и рак.
Извинете, но това също звучи като някаква фантастика…
– Ракът е състояние, до което неграмотните хора сами са се докарали. Човек преминава границата на „замърсяване“ на организма. Само по дъговата обвивка на окото мога да определя степента на това замърсяване при даден човек за 5 минути. Условно казано, ако мръсотията в организма е 35 процента, човек може да има язва, перфорация или възпаление.
Но когато тя вече е вече 36, 37, 38 процента, аз казвам: ако днес все още няма онкологична проява, утре или вдругиден ще има. В мръсотия клетката не може да съществува нормално, тя започва да мутира. Когато масата на тези клетки превиши критичната точка, както при ядрен взрив, вече нищо не може да се направи. И ето това се нарича метастази. " Авторке, душата ви е замърсена, почистете я, защото ще замърсите и душата на бъдещото ви внуче. За тялото му ще се погрижат родителите му. Егоизма е по опасна "болест" от диабета.

 
  ...
преди: 9 години, 14 дни
hash: 1aa8334993
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Добре бе мамченце, синът ти ако имаше диабет по същия начин ли щеше да постъпиш - да му кажеш да няма деца и да го заключиш някъде!? А щеше ли да кажеш на момичето, ако беше здраво, да си търси щастието другаде, за да не се мъчи със сина ти!? Моите извинения -Ти си едно ограничено, егоистично и вманиачено същество! Би било добре да оставиш сина си да бъде щастлив и да вземеш да се позанимаеш малко със себе си, да се повъзпиташ в състрадателност и доброта, че хич ги нямаш! Ако беше добър човек, би била щастлива, че вместо да зареже едно болно момиче, синът ти го обича и се бори за любовта им! Поздрави на влюбените!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 14 дни
hash: fbc2ab0c5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Като прочетох заглавието на темата и реших, че сте се загрижили, как да помогнете на момичето, пък вие търсите подкрепа и одобрение за коварните си мисли. Наивна съм явно. Ако синът ви беше болен и приятелката му го беше оставила, заради това - щяхте змии и гущери да бълвате, но сега мислите, как да ги разделите. И здраво момиче да вземе, няма гаранция, че няма да се разболее, че ще роди здраво дете или пък че няма да остави сина ви и никога да не си видите внучето, не дай Боже. Така, че не се месете, където не Ви е работа.

 
  ...
преди: 9 години, 11 дни
hash: 1b22d90994
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Точно тези отговори очаквах че ще получа. И аз бих написала същите неща, ако се отнасят до друг. Аз споделям най-откровено страховете си, а отсреща ми се говори, че трябва да съм смела, да не съм егоист, да приеме всички рискове. Ами ако аз преценявам, че не мога да ги понеса, не съм достатъчно силна натура, че да очаквам мое обичано същество да се мъчи от болести, да живее непълноценно, цял живот да спазва диети, да си бие инсулин. Прочела съм всичко за болестта, така че съм наясно как се живее с нея и колко са безплатни безплатните лекарства- безплатен е само най- некачественият инсулин.
Аз знам, че има хора, които цял живот отглеждат деца с тежки болести и шапка им свалям, но аз бих се сринала, да не дава Господ. И много от вас дето ме упреквате, не би издържал.
Не се обиждам, защото всички вие щяхте да се замислите, ако нещата ви касаят толкова лично.

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 дни
hash: 4d61c5b49c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Никъде, безсърдечна ми авторке, не пишеш какво е мнението на сина ти по въпроса! И не отговаряш на нито един въпрос! АКО синът ти бе на мястото на момичето? Ако се ожени за здраво момиче, което се разболее в последствие? Ако се ожени за здраво момиче, което роди болно дете? Моля те, престани! Нямаш капка човещина!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker