Обща слабост, апатия, сляба памет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121306)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Обща слабост, апатия, сляба памет
преди: 9 години, 20 дни, прочетена 1558 пъти
Здравейте,
Момче на 24г съм. От доста време изпитвам една умора постоянна с невъзможност да си почина качествено като че ли.. Гледам да спя по 8-9ч ставам и все едно не съм спал... Постоянно се прозявам и ми се спи.. На обед когато съм си в къщи се опитвам да си почина но пак без успех... Имам хипо фукция на щитовидната жлеза и приемам хормон.. През деня все едно мозъка ми спи.. Консултирал съм се с един тон невролози, очни лекъри и тем подобни... Според тях е на нервна почва.. От 14ти този месец съм на анафранил + Грандаксин по предписание на психятър според който е прегаряне заради всекидневния умствен труд. Работя като програмист, но напоследък все по трудно се справям и не ми носи удоволствие както преди... Вечер каточе ли малко ми просветва, но много леко осезаемо.. Ще пробвам за период от време да спя 6-7ч максимум.. Като сутрин да бягам преди работа... Приемам всякъкви идей и диагнози... Имам секенер и ямр на главата които са чисти... Няма причина според невролозите за това състояние... А аз си чуствам мозъка замъглен....
Благодаря на всички включили се предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 19 дни
hash: 696c7f026f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Още с виждането на заглавието на историята ти знаех, че става дума за проблем с щитовидната жлеза.
Аз също имам хипофункция и добре те разбирам.
Не знам кога за последно си ходил при ендокринолог, но те съветвам да отидеш, защото лятото и зимата се налага промяна на дозата хормон и е много вероятно оплакванията ти да идвам именно от жлезата, която в момента страда от топлото време. Не трябва да стоиш на слънце дълго време, ограничи консумацията на сол и ако е възможно, откажи брашното! То е много вредно!

Помисли си много добре какво ти пречи в живота и го отстрани, спри да се ядосваш за глупости. Казвам го от опит - аз също съм мъж, почти на една възраст сме и след многото консултации с лекари и други специалисти разбрах, че заболяванията на щит. жлеза са характерни главно за жените и то за възрастните такива. Голяма рядкост е мъж да има подобно заболяване и основната причина е стресът.

Успех.

 
  ...
преди: 9 години, 19 дни
hash: 63a2195a78
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До подобно състояние са стигали много хора, включително и моя милост. Проблемите ми бяха - Стрес, алкохол, лошо хранене, липса на социални контакти, прекаляване със различни стимуланти (говоря за кофеин, енергийни напитки, буустъри и прочие).
Като за начало си вземи една ваканция и си изчисти съзнанието от всички проблеми, свързани с работа и личната ти среда. Намали алкохола до минимум. В моя случай това беше излизане поне 3-4 пъти в седмицата. Всичко над чаша бира или вино идва в много. Ако колеги и приятели настояват да излизате по барове и ресторанти, винаги можеш да го правиш, без да прекаляваш с алкохола. Ако отидеш на ваканция, спри абсолютно всякакви форми на кафета, напитки и прочие. Моя проблем бе, че кафето спря да работи като хората, а разчитах много на тази екстра производителност. След около 2-3 седмици, ще забележиш, че чаша кафе, ти дава много повече енергия, но трябва да запомниш, че не бива да пиеш повече от 3-4 кафета на седмица.
Ако се справиш с това, няма да е никак трудно, да си оправиш и хранителния режим. Забрави за чипсове, банички и други мазни храни. Замести ги с ябълки, банани, портокали и прочие. Започни да пиеш само натурални сокове и вода ... много вода. Намали всякакви пържени храни. Започни да приемаш повече витамини, но се консултирай с лекар, за това кое, как и колко да приемаш. След около седмица-две, ще усетиш резултата. Тогава ти препоръчвам да започнеш и да спортуваш. Не е задължително да прекарваш по 12 часа седмично във фитнеса, но е препоръчително да тренираш поне 3 пъти в седмицата, като междувременно правиш и сутрешна гимнастика, няколко лицеви опори и едно добро разтягане. Докато правиш всичко това, се свържи с приятели, роднини и колеги и започни да излизаш с тях, но както те посъветвах, избягвай барове, дискотеки и други места, в които е вероятно да се сблъскаш с алкохол и наркотици.
Желателно е да си хванеш приятелка, но внимавай на какво попадаш, защото една лоша романтична връзка може да те срине много лесно. След време, ако си като мен, ще започнеш да се интересуваш много повече от света около теб и ще намериш баланса, които ще ти осигури спокоен живот.
Последния ми съвет към теб е:
Премини в режим, който ти позволява да спиш поне шест и половина часа, без прекъсване винаги по едно и също време. Няма смисъл да будуваш до три през нощта, за да станеш в шест часа за работа.
Имах почти идентични на твоите проблеми, но за месец и половина успях да се изтласкам напред.

 
  ...
преди: 9 години, 19 дни
hash: 4be765d20b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Дай си почивка няколко дни - никакъв компютър. И аз съм като теб, но не програмист а геймър. Прекарвам доста време пред компютъра в игри и често ми се случва да изпадна в такова състояние. И трябва да ти кажа (от личен опит), че колкото повече спиш - толкова повече ти се спи после. Аз например като спя дълго (8, 9 часа) и после като стана - много ми се спи а понякога дори ме боли главата. А когато спя само 5, 6 часа - после ми е по-добре. Очите ми понякога са уморени - и това допълнително ми създава усещане за умора и че ми се спи.
Когато си дам почивка от компютъра за няколко дни - например като отида на село - там няма нито телевизор, нито радио и по цял ден съм навън сред природата. Сутрин като стана и изляза на балкана - чак вечер се прибирам. Цял ден съм на чист, свеж въздух, природа, слънце и за няколко дни - все едно ставам друг човек. Чувствам се прероден. А като се върна в града - пак се започва компютри, стрес, коли, мръсен въздух, нацупени хора - и пак се уморявам психически и от там паметта намалява и всичко което описваш...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 19 дни
hash: 51b0ae70dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей. Най-важното е да направиш всички изследвания, всичко възможно. Стреса да се намали. Цигари? Вода с малко сол се приема всеки ден, според теглото ти. Излизаш ли често на въздух, почивните дни как минават? Подходящият спорт е голям помощник, но умерено. Важно е да знаеш и какви са страничните ефекти на лекарствата, които приемаш. Има едни зелени водорасли на капсулки, които може да употребяваш.
Направи си нов план за ежедневието, за живота.
Вземи отпуск. Ако имаш възможност иди в някое село или на отдих във високите планини. Ще видиш след седмица как ще ти въздейства страхотно.
Храната как е, с какво основно се храниш?
Ако пушиш и пиеш силни кафета те дразнят много нервната
система.
Ще се наложи да промениш доста неща. Организма ти подава сигнали за това.
Ако кръвообращението ти е нарушено може и от това да си чувстваш мозъка замъглен. Например от шипове по тила...
Направи си отново консултация с личния лекар.
И най-силното:една приятна среда, която развеселява всеки!
Любовта е силно лечебна също.
Търси алтернативни методи те нямат странични ефекти.
Имаш огромен избор. Само воля ти е нужна да задействаш механизма.
И помни, че за всички грижи тялото ще ти се отблагодари. Колкото живота е по-семпъл, толкова хората са по-безгрижни.
С поздрав:Роси. (:

 
  ...
преди: 9 години, 19 дни
hash: c0edc71f99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   СПИН?

 
  ...


...
преди: 9 години, 19 дни
hash: 6870a6e1e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Започни да ходиш съботите и неделите сред природата - по планините примерно. Може би мозъка ти има нужда от повече чист въздух. То нали прозявката означавеше нещо от сорта, че така мозъка поема повече кислород... нещо такова.
Е, определено умствения труд изморява по - малко от тежкия физически. По - скоро според мен си под постоянен стрес. Човек може да е под стрес поради най - различни причини - дали нещо в работата, дали нещо друго - ти най - добре си знаеш.
Иначе тичането ще ти помогне може би, ама на емоционално ниво не знам, но когато не си на работа гледай да си на разходка сред природата някъде на тишина и спокойствие и свеж въздух - ако не в планината поне в някой парк можеш да си седиш - да снимаш, да храниш гълъбите, или нещо да си четеш - ама да не е от дисплей :д
Намали кафетата, ако пиеш де.
Можеж едно колело да си вземеш да си обикаляш с него.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 дни
hash: 63a2195a78
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Е ? Какво стана?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker