Помощ - домати и напълняване от тях - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Помощ - домати и напълняване от тях
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 7044 пъти
Здравейте.
Опитвам се да отслабна. Започнах да спортувам и започнах да се храня по-здравословно от 1 месец, иначе преди се хранех с всичко.
ЗАбелязах нещо обаче - 1 ден почти отслабнах с малко по-малко от 1 кг, но от доматите като вечерях с тях и веднага го качих и усилията ми цял ден се провалиха..
Защо напълнявам от домати много? Няколко пъти засекох на кантара, че колкото и пъти да ям домати и много напълнявам после.
Да не да имам гъбички или някаква тения или нещо, което да ги яде? МАкар че като съм ходила на лекар, само проблеми с бъбреците имах.. и се оправиха.. с антибиотик.

Вие напълнявате ли от домати?
Толкова ги обичам, а сякаш никога няма да мога да отслабна.. и трябва и тях да забравя освен шоколади и другите неща..
Посъветвайте ме..
Как отслабнахте вие..? Трябва да отслабна с 20 кг. Не съм раждала и си нямам приятел.. и затова искам да отслабна, защото на моята възраст младите хора - на 28г съм, имат връзки, а аз още се боря с килограмите си..
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 276822a81a
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Не напълняваш от домати, а най-вероятно ги солиш доста и после задържаш течности от солта, което пък значи, че „голямото“ ти отслабване се дължи на изхвърляне на течности.
И още - нормално е като ядеш плодове, зеленчуци и веднага се теглиш да си по-тежка. Кило домат тежи кило домат - ако изядеш кило домат ще тежиш 1 кг. повече, НО важно е какви калории си поела, защото кило домат са ти 900 гр. вода, другото ще изсереш на следващия ден, а кило шоколад може да те убие, ако изядеш наведнъж. Гледай калориите! 100 гр. шоколад имат повече от дест кила домати. Ти избираш какво ще ядеш/

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1d7734d0ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Нормално е да качваш килограми след като се нахраниш! Все пак в организма ти влиза нещо и съответно тежи. Дай малко време на организма ти да смили храната. Претегли се на сутринта. Много зависи и колко вода пиеш след/ по време на вечерята. Дай време на организма да се пречисти от водата и храната.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: e6e45e3f54
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Боже Господи и Света Петка и всички останали, абе женички, няма ли толкова кой да ви каже, че и да си малко по-пълничка също си има своята красота и биха те обикнали и харесали мъжете, стига да си с красиво сърце и красива душа!!! Престанете да се втелясвате с тези килограми!! Кой те знае, най-вероятно си някъде около 65 - 70 кг., ама на - искаш да си 45 - 50, голямата работа. Разбери, че ако си свесен човек, дори и 80 да си на 28 години, пак ще те харесват хората!! Няма ти нищо, яж си доматите и не си мисли колко си дебела, а се усмихвай и се радвай на живота!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a0489964d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Съгласна съм с номер 1. Преди 15 години свалих почти 20 килограма именно с домати. Ако не можеш да ги ядеш безсолни, поне ползвай хималайска сол. Ако се изпишкаш около половин час след приема на доматите и се претеглиш, ще видиш, че няма да си качила. Просто няма как да пълнееш от домати. Това е все едно да напълнееш от прием на вода. Избягвай солта, или поне, йодираната такава.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: dc09f9aa2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Не е от доматите, а от това с какво ги съчетаваш. Както н1 ти каза, че вероятно е от солта. Ако ги ядеш със сирене е същото, защото понякога е много солено. По-добре вечер яж пилешка пържола на скара, без сол със зелена салатка, не повече салатата от 200 гр и тя без сол. Изобщо солта е враг номер едно за човек, решил да отслабне. Вечерята не бива да е по-късно от шест и половина вечер, а ако пригладнееш преди лягане си хапни домат без нищо, краставичка или 200 гр кисело мляко. Не по-малко от 5 хранения през целия ден на малки порции, ако ти се яде хляб, малко може. Изобщо всичко може да ядеш, но по много по-малко, от яденето до сега. Ако в работата ти няма много движение калориите, които приемаш още да се намалят или да започнеш да се движиш повече след работа. Упражненията са много важни, започни с по 5 минути сутрин, още в леглото, след това ги увеличавай постепенно. Ако нямаш след работа други занимания, ходене пеш и след вечеря -танци в къщи-пред огледалото, много ще ти помогнат, а и ще станеш великолепен танцьор. Ако нещо много ти се прияде, го хапни-не се лишавай от нищо, но всичко да е с мярка. Запомни-бързо няма да стане, поради това е нужно да си внушиш максимално спокойствие и ред. Това е труд, който тебе си чака и място за мрънкане няма. И още нещо, не позволявай на тялото, което в момента не е в нужната форма, да те командва. Ти и съзнанието ти ще сторите това. Пожелавам ти успех, винаги можеш да се промениш. Пиша ти това, защото преминах през него. Ти също можеш.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 477fd34b8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма как да напълнееш от домати, коментара на номер 1 е много точен. А, ако имаш тения или "нещо, което да ги яде", би следвало да отслабваш от нея, а не обратното. Гъбичките също нямат отношение към това. Отслабване се постига не само с гладуване и здравословно хранене, а и с добър прием на течности и подходяща физическа активност. Щом е толкова важно за теб, посъветвай се с диетолог и можеш да си направиш и кръвни изследвания за поносимост към храни. Успех :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: d363ef725f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От домати няма как да напълнееш! По-добре иди си прегледай щитовидната жлеза и някой друг хормон, че много често това е причината да се пълнее неконтролируемо. А и номер 1 е прав, ако се теглиш веднага след вечеря, нормално е кантарът да е на горе. Така, че когато става дума за отслабване много по-важни са обиколките, а не килограмите. По-добре си премери с шивашки метър бюста, талията и ханша и си запиши някъде данните. И след един месец ги измери пак. Ако см са по-малко-вървиш в правилната посока. Защото кг могат да варират с до 1 кг (че и повече) на ден! Ако се премериш сутрин на гладно ще си едни килограми, вечерта обаче, след като си яла през деня, може да си с цял кг повече! Както казваше моя диетолог, ей сега да изпиеш 2 чаши вода и веднага ще се отрази на кантара! За това не се побърквай на тема кг, по-скоро се гледай в огледалото и си следи обиколките, но и с меренето с метър не прекалявай, защото ако се мериш всеки ден, най-много да се отчаеш, че не си свалила нищо. А, свалянето на мазнини, не на вода, става бавно, колкото и да се мъчат да ни убедят, че има разни чудодейни хапчета, с които за 1 месец сваляш 30 кг, за съжаление не става точно така. От опит ти говоря! И аз се боря с кг и съм пробвала какво ли не, то лунни диети, то специален режим изготвен от диетолог (свалих много, но йо йо ефектът беше ужасен), то спорт, то зелено кафе и хидролес, то колан за отслабване... и продължавам да се боря. Сега мисля да пробвам с йога.
Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 57a5a16cde
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Не мога да повярвам, че човек на 28 години си няма елементарно понятие за принципите на храненето и процесите в тялото... Не можеш да свалиш 1 кг за 1 ден - това е загуба на течности - естествено, че ще се върнат - за да разградиш мазнини, ще трябват малко повече усилия и време.
Номер 1 ти е обяснил добре, защо "напълняваш" след доматите... Обърни внимание и на количеството мазнини, който поглъщаш - лъжица олио например ти е близо 130 калории - пресметни си с колко лъжици овкусяваш салатата...ако и другите хранения през деня ти са овкусени, то само от олиото най-верояно поглъщаш калории, колкото след един обилен обяд. Внимателно и с ядките, защото са високо калорични.
При повечето хора работи добре комбинация от протеини/яйца, риба, месо/ салата. Внимателно и с млечните - киселите млека са добър избор за диета, но всичко останало, особено кашкавали и сладолед е по-добре да избягваш. Внимателно и с плодовете :) Някой от най-пълните хора, които познавам, редовно отслабват на плодове...а това, откъдето и да го погледнеш си е прием на захари...

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 38bd5a6128
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей! Мога да ти кажа, че НЕ можеш да напълнееш от доматите. Аз от една година се храня така: сутрин: половин кофичка мляко с 20-30 грама мюсли, обяд два домата със сирене и ако имаш някакво месо (кебапче, пържолка или кюфте, но на скара) и за десерт череши, за вечеря: отново два домата със сирене и за десерт диня. Някои казват, че от многото плодове пък се пълнеело. Аз пък не мисля така. От дълго време ям голямо количество плодове и не съм качила и грам, даже отслабвам. Това е, защото те съдържат доста захар, но тя е много по-полезна от тези шоколади, бисквити и прочие. Отказала съм всички вредни храни: пържено, тестяно, сладко. Това не е много по темата, но виждам, че искаш да отслабнеш доста. Повярвай не дебелееш от доматито. То съдържа витамини и много вода, с която коремът ти се подува. Зеленчуците и плодовете се смилат лесно и бързо и се чувстваш сит от тях. Не се качвай на кантара всеки ден и то след като се наядеш! Можеш да проверяваш дали си свалила на седмица или повече, защото не е толкова лесно да отслабнеш. Изисква се и воля! Колкото до това, че искаш да отслабнеш с двадесет килограма, не мисли, че ще стане без тренировки. Това са много килограми, с които тялото е свикнало и след известно време кожата ти ще овисне. Съвет: ходи да плуваш поне два-три пъти в седмицата! В плуването участват всички мускули. Ще се стегнеш, а и ще се чувстваш свежа. Не разсчитай само на "диети"! Яж здравословно, тренирай и нещата ще се получат! Успех! ;)

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: bfe8a6bce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Мдааааа и аз си мислех, че съм извънземно... и с когото и да споделя, че като ям домати без сол в комбинация дори и само с пържола качвам килограми, всички ми отговарят като всички по-горе. Дали е от задръжка на течности или някаква хранителна непоносимост нямам идея, НО е факт, ДА, качвам и то повече от 1 килограм след консумация на една яка фоматена салата и затова не ям домати изобщо или само като акцент в някоя салата.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 3d9b46ec54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Ако ядеш донатите със сирене и хляб, нищо чудно, че пълнееш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker