Нередовна менструация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Нередовна менструация
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1188 пъти
Здравейте. На 15 години съм и от известно време менструацията ми е доста нередовна. Често закъснява, като това закъснение може да е около 10, та дори и повече дни. Сега, когато е лято, това е доста голям проблем за мен, тъй като когато отида на басейн или на море винаги ще се притеснявам и трябва да ползвам тампони, с които ми е некомфортно. Вегетарианка съм, може би това се отразява на менструацията ми, но не мисля да започвам отново да ям месо, така че се опитвам да си набавя нужните вещества чрез други хранителни продукти. Въпросите ми са какво да направя, за да регулирам менструацията си, какви храни да приемам по - често, има ли някакви билки, които също биха ми помогнали и би ли се наложило да отида на гинеколог, за да ми предпише някакви медикаменти. Ще се радвам на компетентни съвети, благодаря предварително :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 130f7a59fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Още си малка. След 2-3 години ще бъде редовна, няма смисъл да се притесняваш.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: e28868fd12
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нормално е ако ти е дошло скоро да е нередовна. Освен ако не си правила секс и си бременна това вече е друго. Иначе за морето ако ти дойде докато си там миже да изпиеш 10 Витамина Ц.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 8fbb1295ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Номер едно не е така. Аз имам цикъл от осем годишна сега съм на 16 първите две години беше малко нередовна. Така е нормолано в началото е нормално да ти е нередовна. Сега ми е нередовна менструацията и имам поликистозни яйчници. Нередовният цикъл е сипмтом на много гинекологични заболявания.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 53b6630890
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А бе малка била... И аз съм на 15 и менструацията ми закъснява с по 2-3 дни... Това според мен не е нормално... Да ти закъснява с повече от седмица имам предвид. Ами отиди на гинеколог да те прегледа. Била съм. Ще те пита през коло дни ти идва. Как ти тече-обилно ли, на парцали ли и т. н.. И може би ще те види на ултразвук. На мен ми се оказа че стената на матката е била по-дебела, отколкото трябвало... Не знам как ми е сега защото повече не отидох при него, хаха. :D Защото започна да ми говори че щял да ми пъха някакъв инструмен през дупето (което се оказа напълно излишно, след като ме прегледа друг гинеколког). Ами да... Оказа се ненормалник, хаха. И без това брше изкуфял старец.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 71159b6c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Според мен е нормално, ако от скоро имаш цикъл. При момичетата, които от скоро имат цикъл не винаги той е редовен, понякога пропуска месец, два, може три, но ако пък изобщо не ти идва прекалено дълго време си за лекар-гинеколог! Това може да е някаква инфекция, болест или нещо подобно. Ако тези оплаквания продължат още дълго време иди на гинеколог, той ще ти каже какво да правиш. Ако водиш полов живот, което на 15 едва ли се счита за нормално, може да си се инфектирала, ако не използваш презерватив!

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 73f2799e9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз съм почти на 15г. за първи път менструациятя при мен настъпи на 13г.
(През зимата). Вие се притеснявате, че не ви е дошло от няколко дни, а аз какво да кажа, като вече от няколко месеца не ми идва..
Всъщност и миналата година беше така от Април не ми бише дошло и точно, когато бях на почивка през Август последпите три дни май бяха и ме беше яд, че не можах да вляза, като за последно.. Може би не редовният цикъл да се дължи на климата и на промените в еэедневието ви смисъл промяната на часа на ставане или пък ако тренирате.. До колкото за тампоните - не мисля да рискувам, така чее.. в Неделя съм на басейн и дано да не ма дойде точно тогава дано да ми дойде чак началото на Септември! ✊

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker