Да отида ли на психолог - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Да отида ли на психолог
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1693 пъти
На 22 съм, висока съм 167 и тежа 42 килограма, но се чувствам дебела. Бях преди 57 и исках да отслабна. Беше почнало като диета, но се превърна в мания, ям на сила защото родителите ми и приятеля ми ми се карат, но не чувствам глад - даже чувствам вина като хапна нещо малко. Всички ми се подиграват и ми се карат, че съм скелет, но аз се виждам дебела, страх ме е, че след всяка хапка ставам по - дебела, хората ми викат че съм анорексичка. Сестра ми настоява да ме заведе на психолог, джогинг и гинеколог понеже вече и цикъла ми не е редовен, но ме е страх, че и те ще ме изкарат, че имам анорексия и ще ме накарат да ям. До тук добре ама проблема е, че имам и други проблеми, които ако отида по лекари и разни други ще се забележат и ще ме натъпчат с лекарства, имам аритмия на сърцето, вие ми се свят, нервна съм, изпадам и в депресии, имам ниска самооценка и ще ме натъпчат с лекарства, много съм объркана. Приятеля ми вече не ме харесва, сестра ми вика, че съм станала грозна, несъразмерна и са ми изкочили всички вени, но аз все се виждам дебела какво да правя, ако отида на психолог и други доктори кой знае каква ще ме изкарат а и кой знай колко пари ще ме охарчат. Много съм объркана!!! Като малка бях тормозена от децата, сега искам да им натрия носовете и всички да видят колко съм се променила, като бях 57 килограма много хора ми казваха че съм красива, а сега всички ми викат, че съм болна и скелет, че нямам гърди, .. но аз виждам една дебелана, според вас наистина ли съм се побъркала и трябва ли ми психолог и имам ли анорексия все пак не припадам и не повръщам ( задържам храната.. ). Единственото, което съм съгласна с другите е, че в лице съм погрозняла, преди имах красиво лице, а сега само изкочили скули и огромни кръгове под очите , но пък тялото ми е супер и нямам нито една мазнинка, само дето гърдите ми се смалиха, ако някой знае и как да си махна кръговете, че се плаша като се погледна. На много хора ще им се стори смешен проблема и ще ме помислят за глупава, но наистина имам проблем всички ми се присмиват на какво приличам, само аз не мога да се възприема слаба и ме е страх, че ще надебелея въпреки, че не се харесвам в лице вече и не се чувствам добре, самата мисъл от напълняване ме кара да се чувствам неспокойна, като помисля, че малкия размер дънки които нося няма да ми станат занапред... А колкото до майка ми, баща ми, кака ми и гаджето ми виждам че са много притеснени за мен, даже и най -добрата ми приятелка иска да ходя на психолог, не искам да тревожа другите, но не искам да стана и дебела, ще ми кажете да ям и да спортувам, но не мога да ям нямам апетит а и стомаха ми се е свил не може да побира повече от няколко залъка, става ми тежко, какво да правя хора давайте съвети, не издържам на това напрежение ( натиска на близките и познатите ) и собствените ми амбиции да съм слаба. )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 63849a4c11
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Задължително иди на психолог имаш нужда и наистина ще ти помогне!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2da3e5d3bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Иди. Даже вече си закъсняла. Иди и на лекар. Рискуваш здравето и живота си и нещата изглеждат много тежки.
В Токуда има програма за работа с такива състояния. Пробвай там, защото то трябва координирана помощ от няколко специалисти.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f4fa0a4169
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Послушай всички и отиди на лекар. И аз се мисля за пълна, макар всички да ми казват обратното. Всичко е в главите ни. И не спирай да се храниш, за да не станеш по-зле. Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c3ef57e8a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трябва да посетиш психолог, макар че той най-вероятно ще те препрати на психиатър. Те могат да преценят дали наистина си болна от анорексия. Моето мнение е, че това наистина е анорексия. Не губи време.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a3dec220b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   върви на психиатър
определено 57 кг са си абсолютно нормални за твоя ръст

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 75f2c80f7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   За доктор си и не само един.
Вероятно от това недояждане си си увредила целия организъм. Щом и цикъл нямаш, имаш вече хормонален проблем, който може да доведе и до увреждане на други органи.
Нужна ти е терапия, не само от психолог или психиатър, но и от други специалисти.
Добре е да опиташ да хапваш хубави бульони и супи, но не от тези кондензираните, а приготвени в домашни условия от хубави зеленчуци и месо. Това на първо време.
И все пак, ти си анорексичка, според твоя пост и едва ли ще започнеш сама да се храниш. Трябва ти помощ.
И не си мисли, на кого ще натриеш носа, като си останала само кокали и кожа, защото никой няма да погледне с добро око на такава гледка като твоето мършаво тяло, а мисли за здравословен начин на живот.
На 22 години, а с инфантилно мислене.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2041b2bd64
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами ти като си четеш писанието как мислиш - да отидеш на ли на психотерапевт? Имаш анорексия - да, и това е психическо заболяване, така че психолог или психотерапевт биха могли да ти помогнат.

По принцип анорексията най-често се получава след някаква психологическа травма... може да е свързана с родителите, но може и да са съученици и други. Важно е да осъзнаеш какво точно ти се е случило и е довело до анорексията, за да можеш да я преодолееш и отново да започнеш да гледаш реално на нещата.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e86c876a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   психолога няма да оправи това, че си тъпа

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 485ed2cf98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Като жена, минала по твоя път, мога със сигурност да заявя, че страдаш от анорексия. И лесен път за справяне с нея няма. Трябва ти много голяма воля, но преди всичко трябва да го осъзнаеш като проблем. А ти очевидно не мислиш, че си болна от анорексия, щом нас ни питаш. Проблема не е в килограмите, а в начина ти на мислене. Виждаш, че колкото и да си слаба, ти продължаваш да се мислиш за дебела. А причината, за да се докараш до това състояние сама си я разбрала - да натриеш носовете на другите. Но по какъв точно начин им го натриваш? Като не ядеш, като се разболяваш, като плашиш хората, като нямаш социален живот, защото всички те избягват? Това ли е начина? Уморена си, депресирана си, нямаш желание за нищо, нищо не ти е интересно и не те вълнува - това всичко са последици от липсата на енергия, тъй като не се храниш достатъчно. Липсата на менструален цикъл също се дължи на това.
Ако не искаш да ходиш на психолог, не ходи, но опитай да се справиш с проблема сама. Ако не успееш, отиди на психолог, не на психиатър. Той няма да те тъпче с лекарства, а просто ще си поговорите да разбере защо се самонаказваш по този начин и разбира се да ти помага в тежката битка с анорексията. Пребориш ли се с отвращението към храната, си на крачка от успеха. Престани да броиш калории, това не трябва да те интересува, важното е да си щастлива и обичана и разбира се здрава. Най-близките ти хора ще те подкрепят в тази битка и съм сигурна, че ще се справиш. Пиши и тук и ние ще те окуражаваме, в моментите когато ти е трудно. И аз бях на 22год. и една много тежка депресия ме доведе до анорексия. На 176см височина, достигнах до 44кг и ги задържах няколко години. Не искаш да знаеш на какво приличах. Дневно приемах по около 800 калории (предимно плодове и зеленчуци), спортувах до изнемога и бях постоянно в движение. Четири години ми трябваха да се преборя с анорексията и да се приема такава, каквато съм. Днес вече анорексията е част от миналото, но можеше да ми съсипе живота. Вземи се в ръце и действай. Дори и не подозираш колко си силна! Успех

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker