20 дневна диета за отслабване? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121292)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

20 дневна диета за отслабване?
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2739 пъти
Здравейте хора. На 16 съм, 163 и тежа 60 кг. Преди 1 година бях 67 кг, но от тогава спрях всякакви сладки неща, газираните напитки и снаксовете и отслабнах трайно със 7 кг, които поддържам и до днес, но все още имам кг за сваляне, а не знам как най-правилно и здравословно да стане това. Никога не съм преяждала и не се тъпча с храна постоянно, но кг сякаш сами ми се лепят. Имам по широки рамене и таз, не съм пухкава, но повечето хора ме определят като "едра", което е заобиколен начин да ти кажат, че си пълен. Знам, че за възрастта ми и ръста би трябвало да тежа около 50-55 кг. От доста време спортувам по 2/3 дена седмично, но пак без никакъв резултат. Накрая прибягнах до 20 дневна диета без храна само на вода, карам я вече 3-ти ден, но не се забелязват кой знае какви промени, но проблема е че имам твърде ниско кръвно налягане и често когато се изправям се разтрепервам и пред очите ми изниква черно перде. Трае 1-2 минути и после минава, но се случва доста често. Четох, че гладът е полезен както за отслабване, така и за изчистване на организма. Както и множество положителни коментари от хора подложили се на тази диета и отслабнали значително, както и успяващи да поддържат теглото си.
Все още не мисля да се отказвам от тази диета, но е наистина трудно защото деня ми е доста активен,извършвам физически натоварвания, а и заблуждаването на нашите. Те си нямат и на представа, че детето им не се е хранило 3 дена, тъй като постоянно работят и рядко се храним заедно, а когато пък са си вкъщи и ме поканят на масата аз казвам, че вече съм яла и така.
Осъзнавам, че това което правя не е правилно, но страшно много искам да вляза във форма, защото когато съм с приятели(а те всички са кожа и кости) е доста гадно да си най-пълният. А и самата аз не се харесвам и правя това за себе си, защото искам нещата да се променят и да започна да се чувствам удобно в кожата си.
Въпросът ми е: Да продължа и да я спазвам и ако може няколко съвета за напред..
Много ще се радвам ако коментирате и изкажете мнението си, имам нужда от него ...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: abd964cb75
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз не ти препоръчвам да направиш диета, според мен си идеална с тези размери. Запомни, че да си слаб не означава, че си красива. Гледай да се храниш здравословно 3 пъти на ден.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: abd964cb75
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Само един неразумен човек може да направи диета по този начин. Нито един диетолог няма да предложи тази глупост на 16 годишно дете. Няма да отслабваш кой знае колко. Вероятността да имаш здравословни проблеми е по-голям от вероятността да отслабнеш.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 944d6779f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Диетата на Ваня Червенкова ще е най-полезна. Една жена отслабна с нея 7 кг при първи опит. Направи диетата още веднъж и махна 12, т. е. е свалила 19 килограма. Като вторият път не яде пържено. Но при теб няма как да се смъкнат толкова килограми, защото ти не си толкова пълна. Смисъл ти нямаш нужда от -19 кг. Имаш нужда от минус 2-3. Съветвам те да опиташ един ден на плодове, друг ден на мляко (каквото и да е), един ден на зеленчуци, един ден на пилешко.. и така, разделно хранене. Потърси също и 24-дневна диета, върши работа.
Въпросът е да си създадеш хранителен режим и след като извършваш и физическа дейност още по-добре.
Примерно:
закуска: плодове
обяд: салата
вечеря преди 18 часа (след 18 часа само вода): примерно някакво месо или картофи или каквото ти се яде.. само не смесвай храните.
Също не пий вода, докато ядеш. 10-15 минути преди ядене и 10-15 минути след ядене.
Успех.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f2925733a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Когaто се до "кожa и кости", се чувствaш... нормaлнa миличкa.
Кaтегорично НЕ препоръчвaм дa препоръчвaм дa глaдувaш. Нaй- много дa. си докaрaш болест, която ще те придружaвa остaтъкa от животa ти. Подобни диети се прaвят зaдължително в клиники, след предвaрителни изследвaния от лекaри и диетолози и под ежедневното нaблюдение нa същите. Товa, което прaвиш е много опaсно. Проблемът е, че ти с твоето нормaлно aтлетично тяло се чувствaш сред тaкa "модерните" слaботелесни, рaзличнa. Дa милa, рaзличнa си, ти си здрaво момиче, в здрaво тяло, сaмо трябвa и здрaв дух, a товa се постигa лесно, когaто спреш дa се срaвнявaш с други, още повече, когaто тези други не сa по- добрият вaриaнт.
Просто бъди нaй- доброто от себе си. Aз спортувaм цял живот, кaзвaли сa ми родителите ми, че преди дa проходя, вече съм тaнцувaлa. Високa съм 160 см. тежa 60 кг. И съм с нaй- доброто тяло, което е възможно нa моятa структурa. Хaресвaм фигурaтa си и зa нищо нa светa не бих се откaзaлa от извивките си. A ти си и 3 см. по- високa от мен. Aко тялото ти е хaрмонично, знaчи си перфектнa. Сaмо трябвa и ти дa го видиш.
Aко смятaш, че те нaричaйки те едрa, зaвоaлирaт думaтa пълнa или нещо от сортa, просто им отвръщaй "естествено, здрaвa и aтлетичнa съм".

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 77c5cc2c86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Диетите не правят нищо, освен да ти съсипват здравето. Можеш да ядеш каквото си поискаш, стига изразходените ти калории да са повече от приетите. Просто си води сметка. Ако спортуваш 2-3 пъти седмично и това няма никакъв резултат, очевидно не го правиш правилно. Аз бягам 3 пъти седмично и 4-5 ходя на фитнес и съм в перфектна форма. Ям шоколад, хляб, сладолед, каквото се сетиш. И въпреки това не качвам килограми. Просто трябва да установиш кое не правиш правилно, когато спортуваш и да го промениш. Резултатите ще дойдат веднага. Успех!

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 033c07838a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Когато тялото ти не получава храна, стомахът ти продължава да си извършва същите действия - изпускане на стомашни сокове и др. Когато тези сокове нямат храна, която да разградят, за да доставят вещества на клетките- ти се разгражда стомаха. От това следва свиване на стомаха, после като ще получаваш храна, ще я връщаш, няма да имаш възможност за нормално хранене и опааааа - някой разви анорексия. Веднъж седмично за свикнали и веднъж месечно със зачестяване при новобранци - така се правят водни дни, за да се прочисти организма, но това не е идеята. Нали се сещаш, че от глада се отслабва първо в мускулите и накраяя в мазнините както си описала ежедневието си. Гладът не е полезен за едно здраво, живо тяло. Почети малко в сайта на Руми, сериозна съм, ще промениш коренно мисленето си. Знам, че ти е неприятно така, да те наричат 'едра', обаче забравяш за извивките, дупе, гърди, сещаш се. Кльощавите момичета и тези, които слабеят до болест с глад, нямат шанс да ги видят. Не се комплексирай и моля те, пиши какво си решила, Ще следя :)
Alexia

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e454ed837a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мила, много ти е важно да отслабнеш явно, но в момента е най-важно да хапнеш нещо. С гладуване на своя глава (и то за 20 дни) нищо добро няма да си направиш. И то е защото, когато не ядеш тялото ти минава в режим на гладуване, забавя метаболизма, тоест гори възможно най-малко калории. Веднага щом хапнеш нещо след гладуване организмът ще го превърне в мазнина - резерв, защото си мисли, че се намираш в екстремна ситуация и не се знае кога ще му дадеш пак храна. Ами това е, устроени сме като животни

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1faa65e1fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Така, въпреки че съм почти на 16, разбирам доста и доста съм чел за диети и подобни. Въпросът не е в лишаване от мазни храни или изобщо лишаване. Изтегли си най-добре приложение на телефона за калории- най-доброто е MyFitnessPal, там пишеш ръст и тегло, и какво искаш да постигнеш. Ядеш каквото искаш, но гледаш да спазваш дадените калории. Препоръчвам да ядеш по-малко въглехидрати, но не да ги спираш, относно мазнините, те не влияят на качването особено и затова тях може много дс не ги гледаш. Спортът помага в отслабването, но глсвното е храненето. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8c7cb4f76e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Така, въпреки че съм почти на 16, разбирам доста и доста съм чел за диети и подобни. Въпросът не е в лишаване от мазни храни или изобщо лишаване. Изтегли си най-добре приложение на телефона за калории- най-доброто е MyFitnessPal, там пишеш ръст и тегло, и какво искаш да постигнеш. Ядеш каквото искаш, но гледаш да спазваш дадените калории. Препоръчвам да ядеш по-малко въглехидрати, но не да ги спираш, относно мазнините, те не влияят на качването особено и затова тях може много дс не ги гледаш. Спортът помага в отслабването, но глсвното е храненето. Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 7d9d62e233
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   По този начин в момента, в който приключиш гладуването и започнеш да се храниш както преди килограмите ще се върнат! По този начин се губят главно вода и мускули, което не ти върши работа, защото трябва да губиш мазнини, а това няма как да стане с глад. Знам го от личен опит! Когато се хранех минимално за няколко дена нямаше почти никакъв успех, но когато започнах да се храня и да приемам по около 1000-1200 калории на ден упражнения и пиене на много вода отслабнах!
Когато не се храниш метаболизмът ти се забавя и организмът започва да складира хранителни вещества, за да е подготвен при повторно гладуване. Моят съвет е да се храниш, но да ограничиш калориите. Разбира се не падай под 1000, защото би било крайно недостатъчно и няма да постигнеш желания ефект. Освен това не спирай упражненията, гледай да се движиш колкото се може повече. По-добре бавно и сигурно, отколкото с глад и нулев ефект!

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: aeaf780199
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Нека да ти кажа нещо. Преди няколко месеца направих същата простотия като теб и едвам не припаднах. Крайниците ми бяха постоянно студени и непрекъснато мислех за храна(която нямаше начин да консумирам разбира се). Почти до припаднало състояние и съвсем малко отслабнала взимах да ям нещо само колкото да се свестя. Обаче тялото ми взима всички калории и енергия от малкото което ям и се запасява с всичко което може защото то усеща че се подлагаш на survival mode. И накрая какво получавах? Пак СЪЩОТО тяло само че се натоварвах психически И физически и тревожех всички хора около мен което е супер гадно. Това което ти трябва (и което проработи при мен) е да смениш изцяло начина си на живот. Аз станах веган и за една седмица отслабнах МНОГО повече отколкото когато го карах само на вода и имах чувството че ще умра. Не ти казвам да станеш веган като мен но да ядеш наистина повече плодове и зеленчуци. В тях няма почти никакви мазнини и зеленчуците особено ВЕДНАГА те засищат. Просто ти в момента измъчващ тялото си и не постигаш НИЩО и го ЗНАМ защото и аз направих същата простотия. То ако ставаше толкова лесно всеки щеше да изгладува до определено време и след няколко дена - БАМ тяло на модел. Да, ама не. Ако искаш да имаш хубаво и най вече ЗДРАВО тяло ще си готова да смениш начина ти на живот и да си търпелива.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1faa65e1fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Тъй като, аз много мразя диетите, ще ти кажа, че това, което правиш е пълна глупост. Аз също съм на 16 и ти казвам да спoртуваш поне 5дена в седмицата-иска се търпение и постоянство. Спортът е най-добрият начин да отслабнеш и стегнеш, а не да си гладувала 3дена и да очакваш да видиш резултата веднага. Ако ядеш хубава и здравословна храна, организма ти също ще е в добро състояние.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: aa114676ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не продължавай! Ти си на 16, по-добре се запиши на някакъв спорт, вместо да гладуваш. Повярвай ми никак не е ефикасно. Има една 12 дневна диета, потърси за нея в интернет.
Аз лично отслабнах 9 кг. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0facbab361
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Точно на твоите години спазвах този режим и резултатът беше положителен - 12 дни, 6кг . Има обаче една много важна разлика - приемах плодове. Чай и плодове (без да се смесват различни видове), редуващи се през два часа. Без захари, организмът не функционира правилно! След само 6ч. глад, започва изгаряне на мускулната маса и т.н. Разрови се за информация. Д-р Михайлов описва например целия режим много подробно. Ето линк към част от книгата му http://iztok-zapad.eu/uploads/materials/Zdravoslovno_otslabvane1.pdf И едно от най-важните правила за поддържане на здравословно тегло - достатъчно сън! Щом ти причернява, значи режимът ти не е нито здравословен,нито оптимален, отивай в кухнята и изяж две ябълки! Не си мисли, че състоянието ще се подобри, напротив! Организмът ти не е свикнал на подобни изтезания, затова е в шок, тъй да се каже. А когато дълго време гладува, то мозъкът настройва тялото на режим глад. И следващият път, когато приемеш храна, то тя ще бъде превърната в мазнина и старателно съхранена по корема, бедрата и ханша, тъй че тялото да си има резерви, за следващият пъте когато настъпи глад! Тялото е умна машинка! Не се опитвай да го надлъжеш! Действай постепенно и разумно и ще постигнеш целта! Какво тренираш? Да не би да са упражнения за трупане на мускулна маса?

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 52672b1770
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Пожелавам ти скоро да влезеш във форма, но от опит мога да ти кажа, че тази диета само на вода освен, че е изключително вредна за тялото, няма да ти докара и никакви трайни резултати. А и 20 дни е безумно много! Не рискувай да си докарап анорексия, защото след това връщането назад е почти невъзможно.
От пиенето на вода ще отслабнеш, но краткотрайно и веднага щом хапнеш нещо ще ти се лепи двойно! Когато организмът гладува е в стресова ситуация и забавя метаболизма, така че вместо да гориш повече калории имаш обратния ефект. В същото време когато не ядеш нищо тялото няма откъде да си доставя енергия и почва да разгражда съществуващите мускули, което разбира се никак не е добре. Най-лошото е, че веднага щом приключиш с този режим тялото ти ще има склонност да се "запасява" от страх да не се повтори стресовият период на глад и колкото и малко да ядеш всичко ще ти се лепи.
За да отслабнеш, по-добре поддържай метаболизма като хапваш по-малко по-начесто, но предварително си определи общото количество храна за деня, за да не стане прекалено много. Най-добър ефект има с диети с преобладаващо количество протеини и въглехидрати на минимум. Затова е добре да се избягват всичко сладко, включително и плодовете.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 88a5eee37d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   От авторката:
Хора, изключително много съм ви благодарна на всички за коментарите.
Номер 3, много благодаря намерих неща за диетата на Ваня Червенкова из нета и смятам да пробвам, номер 14 свалих си книгата на д-р Михайлов и смятам първо да се осведомя максимално добре и тогава да прибягвам до каквито и да било решения.
А колкото до диетата ми, спрях я ден след поста ми тук, вече 4/5 дена се храня нормално( за мен нормално значи плодове, зеленчуци и леки храни), гледам да не наблягам много на въглехидратите, защото май това ми е бил проблема. Приемах доста високо въглехидтратни храни и не толкова плодове.
След моето "глуповато" решение и твърде малка осведоменост отслабнах само с 2 кг, което се забелязва, но реших, че по този начин лишавам организма си от нужни за неговото правилно функциониране неща и спрях.
Не мисля отново да се подлагам на подобни необмислени диети, но просто мислех, че е крайно време да се взема в ръце и да променя някои неща.
Но както някои от вас казаха трябва да променя не само храненето, но и изцяло досегашния си начин на живот.
Смятам първо да прочета намерените благодарение на вас материали и тогава ще видим какво ще предприема.
Отново благодаря на всички за отделеното време и, че споделихте опита си с мен. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker