Подут корем - до кога - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121538)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Подут корем - до кога
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2156 пъти
Проблемът е здравословен -долната част на корема ми се подува - (от пъпчето надолу) при дори малко хранене.

Имам проблеми с изхождането по голяма нужда - на 5 дни и а също имам болки понякога в корема.
Чакам съвети. Чела съм, че са лениви черва, и че активия, сена, круши че помагат.
Да, но нещо малко да хапна - един домат и веднага се издува. Да не пък да е някакъв вирус?
НА вас какво ви помага?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 761a76b0d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Много е глупаво да седиш и да пишеш по сайтовете, вместо да отидеш на лекар. Може да са газове или да ти е раздразнен коремът. Пий повече вода. Не знам с какво друго да те посъветвам, като не си споменала от кога е и случвало ли ти се е преди. Най - доброто което можеш да направиш е да идеш на лекар, той със сигурност ще ти помогне повече от нас.

- Touka

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3cbc71d767
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Да бе, като отиде на лекар, той ще я изпрати да си напазарува с рецепта в ръка до най-близката аптека - забравихте, че лекарите днес са дистрибутори на фармацевтичните компании. Те нямат желание да учат хората как да се хранят и стопанисват тялото си правилно.

Слушай момиче, запекът съвсем не е шега работа, трябва да се изхождаш всеки ден за да си здрава, иначе храната започва да загнива в червата ти, и да отравя цялото тяло - как няма да имаш газове!! Само че сега тялото ти е младо и има много резерви, затова не го усещаш. Последствията се усещат след 20 години...

Аз имах същия проблем като теб - запек, плюс газове, подуване на корема. Ходил съм по безброй лекари, изкараха ми какви ли не диагнози, пиех хапчета докато замириша на аптека. И полза - само докато пия хаповете. Затова се захванах сам да оправя здравето си. Ето какво направих. Направи го и ти!

Първо, смених начина по който се изхождам - днешните хора го правят НЕПРАВИЛНО (виж http://forum.mikroferma.com/index.php?topic=1509.0 ) така си докарват хемороиди, запек и други заболявания.

Второ, промених начина си на хранене - махнах всичко от бяло брашно, банички, кифли, кроасани и прочие. Замених го с пълнозърнесто. Започнах да ям повече плодове, да пия повече вода. Ей в момента, например, ям кисело мляко с нарязани праскови вътре и корнфлейкс.

Трето, започнах да правя упражнения за тонус на червата, ето ги https://www.youtube.com/watch?v=_i49Y_hJfiE сутрин след изпиване на чаша топла вода.

Четвърто, създадох ритъм на изхождане. Тялото е като животинче, което се поддава на дресировка - трябва да му създадеш навици. Сутрин след топлата вода и упражненията заставам клекнал. Това е сигнал за червата да се раздвижат и след малко има резултат... Важното е да се прави по едно и също време всеки ден. След месец такъв режим ще усетиш разлика... Също така гледай да се храниш по едно и също време. Въобще, тялото обича режима.

И, разбира се, като реших проблема със запека, изчезна и подуването на корема и газовете...

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b102dca119
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ако наистина се издува само от 1 домат, никак не е добре. Айде да изядеш 2-3 неща и да са от различни групи вещества, разбирам (щях да ти препоръчам разделно хранене), но ако наистина става от 1 домат, определено върви на лекар. Ако искаш пробвай с пробиотик, но и да ти помогне, ще е временно.

Вероятно чревната ти флора не е наред. НО може и да е нещо много по-сериозно, което може да се влощи внезапно и да се окаже, че е късно. Да не дава господ, може и перитонит да направиш. Баба ми от такова почина.

Когато разбрахме, че е такова, вече беше късно. Оперираха я и след това живя още няколко дни в мъки и до там.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 51144681a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имaх подобен проблем, сaмо дето ми се подувaше целият корем до под гърдите. Сутрин глaдкa тaм, след обед до вечертa вече бях кaто бременнa в петият месец. Ходих нa тримa рaзлични медици. Три рaзлични констaтaции и съответно рaзлични лекaрстa. Не взех нищо от тях в крaйнa сметкa и потърсих нaроднa медицинa. Тогaвa попaднaх нa информaция зa лененото семе. Зaпочнaх 21 дневнaтa диетa с брaшно от ленено семе ( смилaм си го сaмa ) и кисело мляко. Остaвaт ми двa дни до крaя, след товa смятaм дa продължa с лъжичкa нa ден.
Коремът ми вече е обсолютно глaдък, не ми се подувa, ходя редовно в тоaлетнa, a сегa и по 2-3 пъти. Освен товa е много полезно срещу рaзлични болести. A и зaбелязaх, че от кaк приемaм лененото брaшно, нямaм нуждa от никaквa зaхaр/ слaдко.
Ии...:)))) три кг. ми стопи съвсем естествено, гори мaзнини.
Прочети из нетa зa лененото семе и сaмa ще видиш. Потърси диетaтa с кисело мляко. В същност не е точно диетa, зaщото не изисквa дa се лишaвaш от нещо. Aз продължaвaм дa си се хрaня нормaлно, но и без товa ям основно зеленчуци и месо в мaлки количествa.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8734912c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   автор : Мерси от сърце номер 2 и номер 4. Дано се оправя по-скоро. Ще пробвам съветите ви..

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 536921aa4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Диня, прясна по възможност, е твоето решение и никога не яж, когато не си гладна, хората вече не ядат от глад, а от апетит или защото някои диети им казват 6 пъти на ден, та реално щом едно месо се смила за 4-5 часа, представи си с 6 хранения не може да се смели храната. Имах като теб такъв проблем, ако ставах много рано и после сутрин към 9 ядях ставах като балон, подут, понякога къркори. По-природосъобразно хранене, салатки, настърган морков, цвекло, ряпа с малко зехтин и една филия хляб. Другото, което помага според мен е да не смесваш храните, понеже всяка се смила за различно време, тва също подува, особено чувствителни стомаси като нашите. Ядеш ли яйца, яж само яйца; ядеш ли плод само плод, не мешай плодовете. Месо само месо.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: bd1adb4c75
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Зaбрaвих нещо aвторке, (4 съм) понеже и рaзреждa кръвтa, в моментa съм нерaзположенa и ми тече мaлко повече от нормaлното, вероятно ще ти се случи същото. Дa не те притеснявa, ще го прочетеш и предполaгaм в нетa към кaчествaтa нa лененото семе. Също зaдължително дa пиеш минимум двa литрa водa нa ден.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8734912c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   автор: благодаря ти, номер 4 -(7)..Дано помогне..
Аз вода много не пия, по 3 чаши на ден пия и не зная защо, но пък пия ли, много пъти ходя до тоалетната..Което е странно, често уриниране, без да пия много вода, и запек..И от малка съм така до голяма..Сега се опитвам да пия повече вода, но повечето пъти забравям.Затова съвета на номер 6 с динята е добър също..

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b102dca119
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Купи си зелен чай то аптеката. Много помага. Обаче го пий вечер около 6-7, че ако го пиеш сутрин, през деня може да стане някой фал.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker