Към майките - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121592)
 Любов и изневяра (29820)
 Секс и интимност (14412)
 Тинейджърски (21919)
 Семейство (6491)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1742)
 Други (18630)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Към майките
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 1062 пъти
Понеже вече имаше тема за кърмене, искам да попитам майките, които умишлено са избрали да не кърмят по различни причини, какви бяха причините за да предпочетете АМ? Разбира се, това е личен избор, просто мисля да уча за акушерка и правя нещо като проучване. Друг въпрос е как избрахте да родите - нормално или секцио и защо? Нека жените избрали секцио по желание да напишат причините - например страх от болка, епизиотомия, страх от разширяване на влагалището и така нататък? И накрая въпрос към майките с епизиотомия - за колко време заздравя раната, имахте ли проблеми след това? Към нормално родилите - имахте ли разширяване на вагината за постоянно? Споделете и какви разкъсвания имахте, за да знам какво да очаквам, смисъл дали мога да издържа на гледката или да се ориентирам към друга професия.
Предварително благодаря на жените, които ще ми отговорят. Моля да се дават само отговори по въпросите, без нападки. Всичко е с информативна цел. надявам се темата да не се превърне в спор нормално раждане - секцио и кърмещи - АМ. И последно какво очаквате от една акушерка, за да сте доволни от нея?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: efb195e3fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Пусни си има клипове в интернет раждания и виж дали ще издържиш на гледката. А и все пак си жена един ден щв раждаш ще трябва да търпиш не самп гледка ами и мъки.
Аз раждах секцио, по мед. причини и се радвам защото мина много леко и ако знаех, че ще е толко лесно нямаше да настоявам за естествено. Възстанових се на 90% за 5 дни. Не ме е боляло и съм много много доволна. Кърмя си бебето. А тези които не кърмят са пушачки който не могат да се лишат от цигарите. Такова жени пушат и през бременността. Но ако ги питаш винаги казват че не са имали кърма.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 863e4fbe0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Имам две деца, като нито едното не съм кърмила, по здравословни причини. Приемам медикаменти, за които няма единодушно мнение дали вредят на бебетата чрез кърмата, или не. По съвет на много педиатри не рискувах и бяха на АМ от първия ден. И двете ми деца се оказаха алергични към протеините на краветомляко и съответно минаха на интензивно хидролизирано АМ. Наддаваха нормално, даже над нормата. Не са се разболявали повече, от едно кърмено дете. В общи линии-всичко е ок.

Избрах естественото раждане, независимо, че се боях от болката, защото за мен лично, цезаровото сечение БЕЗ НАЛОЖИТЕЛНИ причини, е достра строга намеса в процесите, предопределени от природата. Е боля ме при самото раждане. Но само час след като родих, бях на крак. И двата пъти бях с епизиотомия. Първият път не зарастна бързо, а много по-бавно от очакваното. Вторият път, само десет дни след раждането бях съвършено добре-без опъвания, без болки и без какъвто и да било дискомфорт.

Относно разширяването-ами, да ти кажа честно, мисля, че е относително. Аз не се разширих, даже напротив, но правя кегеловите упражнения. Нямах разкъсвания. Колкото до гледката-пълно е в гугъл със снимки и с видео. Можеш да видиш сама дали издържаш на гледката. Аз лично издържам.

От акушерката очаквах помощ, под формата на напътствия относно дишането и т. н. и най-вече човешко отношение, което и получих.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker