Раничка на шийката на матката и кървене след секс - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Раничка на шийката на матката и кървене след секс
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 9908 пъти
Здравейте,

След като постоянно се сблъсквам с лекари, които не се интересуват особено от мен, реших да пиша тук. Надявам се да получа съвет.
Имам т.нар. раничка на шийката на матката, цитонамазката ми е PAP II. Редовно проследявам здравословното си състояние на всеки 6 месеца.
Не съм раждала, в момента съм на 30 г. и с мъжа ми се опитваме да спестим някаква сума, преди да започнем да правим опити за забременяване.
Мненията на лекарите за това дали да се предприемат мерки срещу т.нар. раничка се разминават. Някои ми казват, че задължително трябва да се изгори. Други - че не трябва да се пипа, тъй като е повърхностна, а ако се извърши електрокоагулация, възможно е да имам проблеми със забременяването.
Проблемът обаче е, че от време на време ми се случва да прокървя леко след секс. Не са капки кръв, а по-скоро примеси към обичайния секрет от влагалището ми. Снощи не прокървих веднага, а забелязах лека розовина в секрета, когато отидох до тоалетна след ставането ми сутринта.
От време на време имам болки ниско долу и отдавна не се беше случвало, но снощи получих. Преди това обаче правих доста упражнения, напрягащи коремната мускулатура и не съм сигурна дали болките не се дължат на тях, тъй като наблягам на долната част на корема (имам повече мазнини там).
Въпросът ми е какво да правя? Дали да предприема някакви мерки по изгаряне на раничката, или да изчакам 2-3 г., докато родя. Притеснява ме дали няма да имам проблеми по време на самата бременност заради раничката.

PS: Знам, че раничка не е правилното наименование на това медицинско състояние, но съм го написала по този начин, за да може по-широк кръг от хора да се включат в темата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 7b8877b1de
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Иди на консултация в най-близката университетска болница, ако си от София - това е Майчин Дом.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 8dbfdff29e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,
И аз имам такава раничка. Откриха ми я миналия месец, а повода беше следния: На 11-12 ден от цикъла (сигурно по време на овулация), имах точно такова розово, като много малко кръв или кафеникаво, примесено към обичайния секрет от влагалището. Понеже никога не ми се е случвало такова нещо, вкл. при секс, много се уплаших и споделих с гинеколожката ми. Тя ми направи цитонамазка (резултат също ПАП 2) и в този момент откри раничката, която точно като твоята, се оказа че кърви при допир. Назначи ми изследване за колпоскопия (оглед на раничката с нещо като микроскоп), и ми взеха биопсия. Слава Богу от резулатите се оказа, че нищо ми няма. Казаха ми да се следя на всеки три месеца - поне за цитонамазка. Пък ако раничката не е изчезнала или се е "задълбочила" - имало разни варианти като изгаряне с лазер, с електричество и разни подобни.
Съветът ми е да намериш сеиозен лекар, който да ти обърне внимание, и ако си притеснена - да направиш тези две допълнителни изследвания освен цитонамазката. Най-малко за твое успокоение - пожелавам ти всичко да е наред!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ddad571bd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Aвторката:

Пуснах темата вчера сутринта, а все още няма нито един одобрен коментар от модератора. Вместо това се одобряват коментари по тема за боядисване на косата със степче например...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ddad571bd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Aвторката:

Правила съм си всички допълнителни изследвания и лекарите не виждат нищо обезпокоително, нямам ракови изменения.

Дали ще се включи някоя жена, която е изкарала бременност без да гори раничката?
Притеснява ме всякаква намеса с тази раничка, защото може да имам проблеми със забременяването.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 60c31ae925
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   3, какво ти вчера сутринта. На половината теми започват да се одобряват коментарите на третия ден. Тук в този сайт е така. Докато получиш отговор, вече забравяш какво си питал.

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ddad571bd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Авторката:

Просто се издразних, наистина много бавно се одобрява всичко на този сайт.

Няма ли някой да се включи с градивно мнение по темата? Интелигентна жена съм, интересувала съм се, разговаряла съм с лекари, направила съм си абсолютно всички необходими изследвания. Нямам никакви ракови изменения (слава Богу! ). Противоречивите становища на лекарите и информацията в интернет не ми помагат да изградя мнение, за което да съм уверена, че е правилно. А все пак става дума за нещо важно, искам един ден да стана майка. Затова моля някоя жена, която е имала подобен проблем, да ми обясни как го е разрешила тя самата и да даде мнение дали да чакам да родя, или да направя нещо по въпроса преди това.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 5fa30c1810
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Здравей отново, аз съм номер 2. Писах ти за моята раничка, като съм пропуснала да кажа, че действието се развива 2 години след раждането. Преди да забременея не знам да съм имала такова нещо, или поне не са ми казали. Доколкото си спомням цитонамазката от преди бременността беше ПАП I/II - и аз бях питала какво означава този резултат, и ми бяха казали, че няма нищо страшно.
За по-сигурно отиди в Майчин дом, запиши си час и разпитай подробно какво още трябва да направиш, освен изследванията, дали изобщо трябва да се прави нещо с оглед на бъдеща вероятна бременност - постави тези въпроси, които поставяш тук, на гинеколога. Също може да пишеш в някой здравен форум или в БГ-мама (там видях че има доста информация и теми по въпроса, като търсих в интернет за моята раничка). Тук може и да не попаднеш на жена, която да е имала подобен проблем, не се сърди, предполагам че няма някой, който да се е сблъсквал с това, и да не се отзове по темата, като я види (аз веднага ти писах, пък кога са одобрили модераторите коментара - явно е било по-късно. )
И аз се дразня, когато не се одобряват своевременно сериозни коментари или теми, а одобряват разни незначителни неща, но явно такава е практиката в този сайт...

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 2aac7c07ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   И на мен ми откриха подобна раничка преди няколко месеца, но лекарката каза, че няма нищо страшно и няма да предприеме нищо, защото аз също не съм раждала. Кървене не съм имала никога, а раничката я откриха при профилактичен преглед. Е, щом лекарката каза, че не е нищо страшно, да се надявам, че е права, обаче за твое успокоение, ако искаш иди на още един преглед и то по възможност при по-известен лекар, но както ми обясни моята лекарка подобно нещо се среща при твърде много жени и няма никакъв повод за притеснение щом останалите ти резултати са в норма.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ddad571bd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката:

Ходила съм при всякакви светила на родната медицина и всички ми дават различни отговори...
В БГ Мама също писах, но. съм доста скептична към мненията на жените там, тъй като повечето си мислят, че всичко знаят и от всичко разбират. Надявах се тук да попадна на жена, която вече е преминала през същото, но явно няма да стане. Ще публикувам в някой англоезичен форум, дано там имам по-голям успех.
Благодаря на всички, които се включиха!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker