Въпрос относно инсулт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Въпрос относно инсулт
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1583 пъти
Здравейте, майка ми наскоро получи инсулт и има някои неща, които ме съмняват. Когато я намерихме тя лежеше на земята, понеже й е засегната дясната половина и лявата ръка и крак са били парализирани. Обаче тя не е губила съзнание дори и за момент и е била, и беше напълно адекватна. Ние като я намерихме тя си говореше нормално и разбираше, и отговаряше на въпросите. До пристигането в болницата тя е била в съзнание, като са я приемали също. Как така става, че после в болницата се влошава и става неадекватна и губи речта си и всичко останало? Тя е като жив труп в момента. Как е възможно да постъпи адекватна, а да излезе неадекватна? След това я изписаха. Закарахме си я вкъщи. Тя не говори, не разбира и само блуждае. После пак се влоши и сега пак е в болницата. Сега е в различно отделение, понеже изпадна в хипогликемична кома и думите на един лекар от това отделение бяха: "унищожили са я женичката". Само не си обяснявам как може да постъпи в болница, където трябва да я излекуват, а да се влоши още повече. Като беше в болницата първия път всичко на всичко 2 пъти успяхме да говорим с лекарите и те все ни игнорираха и ни гонеха без всякаква информация. Информация получавахме от сестрите, които я отписаха и ни казаха да се готвим за най-лошото. Трябва ли да се съмнявам за лекарска грешка?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 4f28e90eeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Състоянието може да се изменя, нали си е получила лечението, какво друго очаквате, то инсулт или има или няма, не виждам по какъв начин могат да я съсипят. Друг е въпросът вече дали хипогликемията е хваната навреме, но не разбирам защо очаквате, че тя трябва дае излекувана, някои неща просто независят от лекарите дали тя ще е добре или не. Както и дали някой ще почине, това е нещо което не зависи от хората.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 966b62f4da
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това, което описваш с майка си е напълно възможно. Инсулт човек, може да получи и нищо да не му се случи и случайно на образна диагностика да го видят. А други като майка ти например, могат в началото да са добре и после рязко да се влошат. Лечението им е много трудно и почти в много случаи неуспешно.

Има много хора, които им създава удоволствие да злословят, но в случая с майка ти мисля, че немърливост няма. Просто инсултите както казах са почти нелечими.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 4f28e90eeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Състоянието не винаги води до излекуване, а дали вие вкъщи не сте объркали работата.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: d8c74fcbe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Така е станало, защото при инсулт в следствие на кръвоизлива са унищожени кръвоносни съдове, които снабдяват с кръв нервните влакна или клетките в мозъка, отговорни за говора. След, като са останали без кръв те са функционирали още известно време, докато се изчерпат хранителните вещества в тях. Именно това е забавило с няколко дни крайния резултат.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: f406d3e37d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Като свидетел на два случая на инсулт мога да ти кажа, че няма как докторите да влошат инсулта на майка ти.
Инсулта се получава веднъж затова майка ви е паднала на земята. Защо не си представяте че е получила и втори инсулт в линейката например? На лекарите работата по време на инсулт е да запазят живота й те са сторили това. Можело е и да не стане но те са положили усилия и факт майка ви е жива.
Не разбирам как си представяте лекарите да излекуват инсулт? По принцип след инсулт с времето /месеци/ и редовното лечение може да се получат подобрения на състоянието на пациента, но за няколкото дни в болница е невъзможно майка ви да бъде излекувана, тя е изписана от болницата като човек който е извън опасност за живота си, приета е с опасност за живота все пак.

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 2f0b6b37ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Автор: изписана е от болницата в много тежко състояние и в кома. Оказа се и се потвърди от други лекари, че 20-те единици инсулин, които й бяха предписани са прекалено високи дози за кр. захар 9. С две думи лекарска грешка е. Влошили са й състоянието. Имам вече и свидетели, и доказателства, за да потърся отговорност. Благодаря за коментарите, но наистина нищо вярно не прочетох!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 7d1cdffc8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Инсулт (апоплектичен удар, мозъчен удар) е остро нарушение на кръвообращението на мозъка, вследствие на което се получават увреждания на мозъчните функции. След прекъсване на кръвообращениято, човек има до 3 часа да бъде спасен. Всичко е много индивидуално и неможе да се каже с точност, но от момента в който човек получи инсулт всяка изминала минута влошава състоянието. Колкото по-рано бъде третиран инсулта с антикоагуланти толкова по-голям е шанса за пълно въстановяване.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: ed06b77054
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Един приятелски съвет - не търсете отговорност, защото сами ще си докарате заболявания.
По-добре се концентрирайте да помагате колкото можете на майка си докато е още с вас, може да се случи чудо поддържайте я, хигиена най - вече и всичко което специалист ще ви каже, бъдете около нея, говорете й, надявайте се, молете се за нея.
Бог да ви помага.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker