Нормално раждане - издутина при шевовете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Нормално раждане - издутина при шевовете
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 3125 пъти
Преди 2 седмици родих нормално и както следва разбира се имам шевове. От няколко дена напипвам някаква издутина там около шевовете.. Нещо като пъпка и то не много малка. Допитвам се до вас тъй като чакам 'цикъла' ми да понамалее преди да ида на преглед, но се притеснявам да не е нещо сериозно. Някой от вас дали е имал нещо подобно?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: b640d45576
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Според мен става дума за леко възпаление или за нормалното зарастване на раната. Допитай се до лекуващия си лекар, но такива пудутини не са рядкост при всякакви рани - просто имунната система се бори с отворената рана, но ако усещаш туптене на мястото, болка може би си за антибиотик. Обикновено ако няма туптене не е инфекция - според мен просто раната си зараства и се образува нова тъкан. Ако кърмиш имай в предвид, че менструацията ти или няма да дойде, или ще е нередовна - задължително ползвай кондоми при секс. Поздравления за решението да родиш естествено и много здраве и щастие с малкото.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: fc7a1138c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спокойно, нормaлно е. При мен отокa беше до степен дa не могa дa седнa или се движa нормaлно. Нaпрaви ми мaйкa отвaрa от смрaдликa (50 гр нa 5л водa) и нaд леген клекнaлa, увитa с дебело одеaло нa пaрнa бaня около 10-15 мин. 2-3 процедури вечер тaкa и си спaднa отокa. Виж из нетa, препоръчвa се зa тaкивa случaи и не е опaсно.
Също можеш с пaмук сaмо отвън лекичко дa почиствaш зa дезинфекция. В никaкъв случaй вътрешнa промивкa обaче, не е препоръчително зa след рaждaне ( aко имaш вътрешни шевове/рaни), сaмо външно, пaрнa бaня или с тaмпонче.
Инaче не се притеснявaй изобщо, при теб дори е мaлък отокa.
Но все пaк зa дa си спокойнa се консултирaй и с лекaр.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a52c3dc8f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Автора: Четох из интернет форумите за подобни неща, и някой бяха казали, че това нещо все още им стои, но никой не спомена какво точно е. Иначе не ме боли и няма туптене. Първоначално си помислих, че може да е някой подкожен косъм, но чак такава издутина.. Не знам. Другата седмица съм на преглед, дано не се наложи да го режат, че съм голяма паника ;д Благодарности към н1.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: b640d45576
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

4.   От 1 - Мерси, Авторке, мога да подкрепя също номер 2 и да добавя, че отвара от бял равнец също помага - както тя писа просто седни в леген или вана с тази отвара. Аз при лека инфекция просто се подмивах и веднага се усеща облекчение.
С времето обаче този отток ще спре, ще видиш. ВНИМАНИЕ само ако усетиш туптене, вдигнеш температура - тогава си за лекар и антибиотици.
Специално за менструация не чакай ако кърмиш и ползвай дамски превръзки, които да сменяш често.
Не случайно 40 дни са давали навремето на една родилка да се възстанови. В това време родилката дори е лежала, обгрижвали са я бабите и останалите членове на семейството, дори не е излизала навън (последното пресилено), но хората навремето са си давали време и са имали търпение. В днешния забързан свят живеем много бързо и нямаме търпение с нищо, а телата си възприемаме като вид техника - трябва да функционират, а лекарите смятаме за механици или магьосници и не даваме време за лечение и възстановяване.
Просто се наблюдавай, но при туптене и температура си за антибиотик. Друго лошо не може да ти се случи, спокойно!
Нали затова ги правят тези разрези - за да имаш чиста рана, не разкъсване. Ще зарастне добре и ще забравиш.
Поздравления за решението да родиш нормално. За съжаление сестра ми реши друго и я разпориха и вече 5 месеца не ѝ се прибира корема и е като бременна, макар че е иначе слаба, със седмици не можа да става и не ѝ тръгна кърмата. Друга моя приятелка роди в чужбина пак секцио и също не ѝ тръгна кърмата освен това така родените деца после страдат от липсата на важни бактерии и антитела, рискът от диабет, наднормено тегло и алергии са по-големи. Ти просто не се вманиячавай - вагината ти е създадена за раждане и ще се възстанови напълно след това ако ѝ дадеш време. Важно е да се щадиш, да си почиваш сега, да си обръщаш внимание, а тялото ти си знае работата. Дай си 40-те дни, които навремето хората са давали на родилките да се възстановят.
И още един съвет - не прави „бебе“ събирания сега зимата, защото е пълно с вируси, грипове и можеш пак да се върнеш с бебето в болницата заради такива глупости. Кажи на всичките си приятели и познати без майтап, че в Април да кажем сте планирали „бебе“ или направо кръщане и не приемате гости. Моя приятелка роди преди години и тя в ноември и разни роднини, съседи и познати ѝ домъкнаха грипове у дома, после цяла зима по болници, а от стрес ѝ спря кърмата.
Щади се с две думи във всичко и не прави компромиси - ти и бебето сте най-важните сега

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker