Паническо разстройство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Паническо разстройство
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 2013 пъти
Здравейте,аз съм около двадесет и пет години ,след преживян ужас,не искам да навлизам в подробности си помислих,че умирам и получих нервна криза.Вследствие получих паническо разстройство,това се случи преди три месеца и към днешна дата паник атаките ми зачестиха ужасно.Отчаяна съм ,бях на психиатър изписа ми ксанакс,пия го,помага ми ,деанксита също,но пих Ципралекс,тоест единственото лекарство,коеъо може реално да ме излекува днес за 2 път и умирам,не мога да го пия повече много ми е зле.Напълно съм отчаяна и вече мисля какви ли не варианти от леене на куршум до хипнотерапия.до пдихотерапия,моля ви помогнете ми някак си ,ако сте преживели подобен кошмар като мен. Страх ме е от самата паник атака и като дойде се паникиосвам и става порпчен кръг,а като си спомня ужасната вечер,в която започна всичко и ми става още по-зле,не мога да спра да мисля за тези атаки,да ги игнорирам,защото идват постоянно и ме ужасява сърцебиенето,задуха ,страха:знам,че дойде ли атака трябва да я приема спокойно,за да отмине,но разберете ме ,на този етап не мога ,моля ви ,кажете ми как да се оправя без Ципралекс

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 527d52b397
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей и аз съм на 25 години, преди 3-4 години започнах да получавах паник атаки, но контролирах, след земетрсението в Перник обаче състоянието ми рязко ми се влоши. Бях много зле, в началото отказвах да пия антидепресанти. Започнах да пия алкохол, който в началото замаскираше проблема, но и вършех работата относно ученето взимах изпити по план. Без алкохол не излизах - огромна грешка беше алкохола, защото бях свикнах с него да спирам паник атаките, но с времето започнах да пия доста повече. Ензимите на черният дроб бяха десеторно над нормата. След 6-7 месеца нямах друг избор, отидох на психиатър в друг град - изписа ми Сероксат и Ривотрил (вече Клонарекс), който пия и до днес. И въпреки негативното отношение към антидепресантите и в частност Клонарекса чувствам се добре - пълноценен. Радвам се, че има лекарство и най-важното е, че след 7 месеца на всекидневно пиене - спрях да пия изведнъж - пия двете лекарства. Сега следвам магистър, работя - какво по хубаво от това за момента. За Ципралекса съм слушал от баба ми, че е добро лекартво, но има повече странични ефекти в началото, но тя след изкарана депресия преди 10 години е добре и дори работеща пенсионерка. Не виждам нищо лошо в лекарствата има болести, за които липсва лечение. Какво да кажем за диабетиците, за хипортениците? На тях е нуждно лекарство за да им повишава инсулина и да контролира кръвното налягане. Трябва да се свиква с лекарствата за Депресии, ПР и прочие.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 533940c3d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен не трябва да пиеш такива хапове. Мой близък имаше подобен проблем. Знаеш ли, нека ти кажа нещо - когато му изписаха хапчета първо като всяко друго хапче преди да го пие започна да чете листовката... Пишеше като СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ - ЖЕЛАНИЕ ЗА САМОУБИЙСТВО... Е, чакай малко, ти за какво изписваш подобни хапчета на хората? Да ги лекуваш ли или нещо друго...
Майката на моя познат просто отиде при лекаря и го попита дали би изписал на сина си такива боклуци....

НЕ зная какво си преживяла. Трябва ти спокойствие.
Спри да пиеш тези боклуци за да не става по-зле работата.
Трябва да се отпуснеш и да не мислиш за това.
Не знам какво представляват тези паник атаки, но ми се е случвало да изпитвам страх и то голям. Пребивали са ме здравата като по-малък дори бях получил гърч, но успях да преодолея до някъде този страх. Последицата за мен е, че в момента понеже съм на 21 години и вече съм изградил и някакъв характер и не че не мога, но е по-трудно да се променя. Искам да ти кажа, че съм чувствителен човек.
Както казах по-горе трябва да се отпуснеш и да не мислиш за това.
Предполагам, че ти е много трудно, но може да бъде преодоляно.
Опитай да правиш нещо за да не мислиш за това, намери си някаква занимавка, предполагам, че имаш някакво хоби, просто прави нещо за да не мислиш за това.
Ако не ти идва наум нищо, ако трябва дори някой филм ( гледай да е нещо, което да ти е приятно ) си изтегли и гледай. Просто за да не мислиш за това.
И ги зарежи тия хапчета, лекарите не са богове, друг е въпросът, че някои от тях се мислят за такива...
Надявам се да се справиш с твоя проблем, стискам палци.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: cde36cbadc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз съм на 23 години, преди 3 години имах същия проблем. От сега мога да ти кажа, че това лекарство няма да те оправи! Спирай психиатри и психолози! О утре започвай да вършиш някакви неща. на работа ли ще ходиш, по кафенета ли ще ходиш, спортувай. Просто върши нещо 24/7. Трябва постиоянно да си заета със нещо за да се разсейваш и да не мислиш за тия гадости. Аз така се оправих! В един момент си казах КРАЙ СТИГА! Това е положението. Иначе в продължение на 1 година си ходех във джоба със валидолчета беше ужасно!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 85c05d9dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мила, имам същия проблем. Трябва да посетиш психолог. Хапчетата не са решение. Всичко е в главата ти. Когато започне самата паник атака, не се страхувай, просто започни да мислиш за нещо друго, повтаряй си, че си добре физически, и че всичко е внушение. Може да миришеш парфюм, при мен действа. Ако искаш остави координати и да си поговорим. Горе главата, няма нищо страшно. Успех.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 56898ac869
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Трябва да решиш проблема си. Каква е причината за паник атаките? Моите примерно са от срам и нерви. Имах един проблем, който реших и по-тежките паник атаки спряха.

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 31fd27d2ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Има доста ефективни антидепресанти, просто трябва да се намери твоя, а това е въпрос на известно упорство. Важно е да продължиш да се консултираш с твоя психиатър, докато намерите добрия за теб медикамент.
Освен това има доста техники от когнитивно-поведенческия подход на псиотерапията, които могат да ти свършат работа. Струва си да се обърнеш към терапевт паралелно с медикаментозното лечение.
Това е за начало.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: f4dbe72c74
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Един съвет към всички с паник атаки: Работете над себе си. Не се опитвайте да бягате от тях, да търсите с какво да се занимавате само и само за да сте разсеяни. Не, тотално грешна стратегия и който го е написал това е в тотално грешната посока. Моят съвет като човек, преминал през няколко сериозни паник атаки, е да започнете да изучавате вътрешния си свят, защото, както ще се убедите, той е всъщност доста по-вълнуващ от външния. Вътрешният свят на всеки един човек си е цяла една нова вселена. Четете книги по тази тематика, МЕДИТИРАЙТЕ, съзерцавайте и най-важното - ПРИЕМАЙТЕ това, което се случва. Не се съпротивлявайте излишно. В крайна сметка няма да живеем 2000 години, така или иначе ще умрем, но с тези глупости умираме всеки ден, защо трябва да си ги причиняваме? Ако трябва да съм честен, все още на моменти изпитвам страх, най-вече в говоренето пред повече хора (работата ми го налага), но смятам, че има някой там горе, който ми помага и е решил, че така е трябвало да се случи. Успех.
И ги заебете тия хапчета.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: def47444fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От авторката: пия ксетанор вечр, но ми действа зле, получавам много силно дтягане в сърдечната област и като иглички, на левия крак между палеца и показалеца ми пулсира един нерв и е така няколко пъти дневно, психиатъра ми каза, че е заради възбудимостта на нервната система, но е доста неприятно и плашещо това дтягане точно в сърдечната област

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: def47444fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От авторката : антидепреснтите ми влияят ужасно зле, получих няколко нервни кризи от тях, няма да ги пия повече, ше потърся психологическа помощ

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker