Не мога да заспя от 5 дена !! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121296)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Не мога да заспя от 5 дена !!
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 3279 пъти
Здравейте!! Не знам, дали има някаква изповед тук, за нещо подобно - Сигурен съм че, ако има със сигурност, няма такава точно като мойта, в това което ми се случва.

Момче на 24 съм, и от 5 дена не мога почти да заспя нормалко както преди. Свикнах от 2-3 години да си лягам от 3-5 сутринта, и спя нормално, без да се пробуждам към до 2-3 наобят, като гледам някой филм в хола, през ноща съм свикнал да нагъвам всеки път, почти, по един пакет чипс, или снакс, и нещо сладко, често съм ги ял до преди 5 дена, в един и половина, два, и в зависимост какво гледам, решавам да ги изям, и си лягам, малко след това. Аз съм едър човек, без приятели и живот. Живея при майка си, и баща си, на горния етаж, на долния живее вуйчо ми. Те не се разбират много, много, защото е безотговорен пияница, баба ми и дядовците ми от връзка на майка ми и баща ми, са отдавна напуснали този свят, само майката на баща ми, е жива, ала тя е много алчен и лош човек, с доста пари събрани през годините, и изобщо не ни е помагала, помага постоянно само на другия си син, така беше, и дядо ми като беше жив. Мога много да разтягам за това, но доста от вас мисля, им стига за да си направят горе-долу впечатления, мисля че е по-важно сега да продължа какво ме мъчи, и заплашва моя живот.

Значи, като си легна, когато и да е, не мога изобщо да заспя, колкото и позитивни картини да си нареждам в главата си. Въртя се, започвам да се притеснявам че не мога, и ставам. Само през деня, като си легна, е възможно да заспя, за до 3 часа, и повече не мога. Също, най-вече през ноща като всички спят, а аз остана сам, изпитвам някаква тъга, превъзбуда, притеснение, и тревожност, без нещо да съм се притеснил, или отчаял. Усещам като някаква буца в корема си, и слънчевия сплит, и май че от това не мога да заспивам, без да го искам се притеснявам че не мога да спя. Много съм отчаян, също ми съхне и устата, и ми се цепи, а като хапна нещо ми става тежко от малко, и след това започва да ми се повдита намоменти, като ходя например, и започна повече да му мисля. После пък от време-навреме ми къркорят червата. Взех си преспивателни накакви, ама все още не съм ги пил. Мисля, че напрежението в къщи, или сам съм си направил нещо от начина ми на живот. Това нещо е избило, точно по празниците, не знам, ала, съм сигулен че жестоко ще го закендря. Дано да нямам рак на корема, или накаква инфекция от някъде, която да е прецакала кръвта ми, а после и нервната система, че да съм така. Ако е нещо такова трудно ще се избавя. Като нищо е, много вэзможно да съм си разбил нервите, има голяма вероятнос, само самите нерми да съм си разбил нещо. Изобщо не е хубава картинката, ако има нещо, че с тия лекари тук... Направо, по-обикновенните хора като нас си заминават като нищо! ;(

Моля, пишете нещо, успокойте ме с нещо, и/или ми дайте съвет какво да правя. Това да не можеш да спиш, е най-отвратителното нещо... Ако е така за дълъг период от време, направо бих предпочел, някой да ми отреже ръка, или крак, пред това.

Божичко.... с какво го заслужих, чак такова голямо наказание, да ми прати... Ей сега, и главата ми натежа..


МОЛЯ, ПОМАГАЙТЕ!! ;( ;(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 3ce0c9f0e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш психични проблеми, а за "топката" в корема-вземи /но шпа/, веднага ще те отпусне. Щом чувстваш това-"Ей сега, и главата ми натежа.. ", значи ти се спи. И да искаш, не можеш да издържиш повече от денонощие. Прегледай се при невролог.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a5dc885244
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей. Сигурно сега маса народ ще се размърмори как така на 24г. живееш при родителите си и не работиш, че си мързелив и дрън-дрън.
Аз те разбирам, мисля, че нямаш никаква вина, няма да обяснявам защо и как, много е дълго.
Ще ти кажа, че "слабата психика" често "върви" със силен организъм, по чисто биологични и еволюционни причини. Така че е малко вероятно да си болен от нещо сериозно.

Ще ти дам конкретен съвет, от който имаш нужда в момента - отиди при личния си лекар и го помоли да ти изпише Стрезам - ще ти помогне да заспиш, но не го пий повече от седмица-две (най-много), защото ще се пристрастиш.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 53ca67a45f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами това е от сладките-те ти причиняват хиперактивност през нощта и ти вливат излишна енергия, която трябва да изразходиш, като тичаш навън през нощта. Не яж сладки, чипс и боклуци посреднощ, защото храносмилането коства много енергия и изтощава организма, особено през нощта. Ще се гърчиш във леглото, ще се въртиш, ще пърдиш, ще се потиш, но няма да заспиш. Промени си режима и времето на хранене. Яж сутринта най-рано от 07:00 до 09:00 часа, обядвай от 12:00 до 14:00, а вечеряй най-късно от 20:00 до 21:00, и си окей. Освен това, ако водиш застоял начин на живот, ти препоръчвам да се разхождаш по-често през деня, и да пазаруваш, да дишаш чист въздух, и ще се оправиш. Състоянието на безсъние е много опасно-може да завърши със смърт, ако продължи повече от 7 дена. Не, че искам да те плаша, ти точно това си го написал, че го желаеш най- малко, но наистина ако не спиш дълго време, ще ти превърти мозъка-най -малкото ще мажеш маслото по книгата, а ще пишеш по филията. -Разбраш ме какво се опитвам да ти кажа, нали? !?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a0d68f62c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Консултирай се с психиатър, дано си здравно осигурен, нищо страшно няма - с подходящо лечение ще се оправиш

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 011c8aad84
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не драматизирайте, просто покрай почивните дни по празниците си си сменил режима. Ако ходиш на работа и си свикнал да ставаш в определен час и да се изморяваш там, а сега си седял до късно и си ставал късно, е съвсем нормално да не можеш да заспиваш по - рано като преди и да не се чувстваш във форма. При мен стана същото, много ядене, зяпане на сериали до късно и сега малко ми беше тегаво тези дни, но от снощи започнаха да се регулират нещата. А относно корема - нищо ти няма, просто спри да ядеш тези вредни чипсове /колкото и да са вкусни, опитай да ги ограничиш до веднъж седмично/ и си купи лактулоза, прочисти си червата, храни се с полезни храни и ще се оправиш.

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 65117e8d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   За безсънието мога да ти дам изпитана рецепта, която използвам отскоро и веднага ми помогна. Това са таблетки билкови " От А до Я". Преди не можех да спя и ми действаше много зле на здравето и настроението.
Но ти по принцип водиш супер неправилен начин на живот. Обърнал си деня на нощ. Дневния сън не е така качествен като нощния.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: f4f72a22ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   НЕВРОЛОГ!!! На нервна почва е. Пробвай да пиеш чай от лайка преди да легнеш и може и да заспиш. Иначе още по-добре топло мляко с мед, без примеси и т. н. А може и да се дължи на това, че прекаляваш с кафето. Ако не ти се ходи на невролог, спри всичките боклуци с които се тъпчеш и премени на по-здравословно хранене. Успокой се, натопли се едно хубаво, и си легни като хората, в 9-10 часа. Първо се опитай сам с изброените съвети по-горе в коментара ми, и ако не стане на Невролог. Късмет и честита нова година.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: d26472205a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   1 е прав/а НАПЪЛНО.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 769c73a880
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Да не си се разболял от мързел?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 6618d88a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хей хей! Имах подобрен проблем. Тялото се претоварва по едно време. Хапни нещо по леко, като салата или пилешко месо, нещо което да няма мазнини. Преди да си легнеш, изпий един - два чая от лайка, или зелен, без захар, ако не можеш да не ти е сладко ползвай потсладител. Не претоварвай тялото си, защото то показва кога нещо не му е нард. Бях с наднормено тегло преди две три години, и имах съшите проблеми - никакво спане, желание за хвана, а като ям нещо ми се лепеше. Стегнах се, и отслабнах. Многото храна и вредният начин на живот си казват думата. Започни с лека храна и чайове, химиите и хапчетата не са решение. Успех! *гушка*

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 4bcdc1e226
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Няма да умреш, че не си спал 5 дена. И си на 24 за Бога! Как така само спиш и ядеш? Хвани се на някоя работа!
Жена на 28

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a95429d48e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Първо отиди на лекар. След това започни на водиш здравословен начин на живот и започни някакъв спорт, определено спорта помага за добър сън. УСПЕХ!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: d49be63431
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Всичко е от стрес и нисък тестостерон. Започни да ходиш на фитнес и нещата ще се оправят. От стреса се отделя женският хормон естроген и оттам идва депресията, отчаяносста, саможивието, мъжете трябва да имат тестостерон. А това се придобива чрез секс, мастурбация или фитнес. В твоят случай фитнес - ще стопиш мазнините от вредните храни ще махнеш депресията, ще оформиш тяло и мускули и ще видиш нов живот. Набависи витамини, липса на магнезиии е в твоят случай. Виж сайтове като silabg, fitnes 1, menshealth, bodyconstructor

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: cb2ef9540f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Значи аз от години имам проблем със съня просто имам чувството, че биологичния ми часовник е настроен така. Какво ли не съм пробвала включително и преспивателни. За да си оправя режима трябва да не спя 30 часа някъде и след това като заспя да се събудя сутринта, карам го така 1-2 седмици и после пак същото, пак заспивам в 3-4 сутринта. Нормално е да се чувстваш депресиран сам посред нощтите и аз съм била така. Пробвай с това да оправяш режима, ако не става ли не става, защото за мен е загубена битка, прави нещо което те кара да се чувстваш добре през нощтта освен гледането на филми. Започни да си тренираш вкъщи, постепенно ще станеш и по-издръжлив и ще си доволен от себе си, няма да мислиш и толкова за проблемите когато се занимаваш с нещо. Относно тези проблеми, които сподели трябва да си прегледаш хормоните, това е нещо което ако се обърка нищо не ти е наред постоянно ди под стрес и черни мисли. Но виж това с болките в корема е от нездравословното хранене. Събери си едни 150 лв. Говори със специалист, който е инструктор и се занимава с хранетелни режими. Препоръчвам ти Любомир Иванов, има страница в интернет можеш да я видиш. Може да си кореспондирате само с имейли и да му обсясниш всичко относто теб и твоите проблеми с тялото и болки, които чувстваш. Той ще ти направи подходящ режим за трениране във домашни условия, както и здравословен режим на хранене така, че тялото ти да се чувства добре. Трябва ти нещо стимулиращо, което ще промени живота ти и ще те накара да се чувстваш по-добре. Успех и се бори!
Ж. 24

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: cb4900a790
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Как да ти се приспи след като не си изморен и си разбоваш ритъма със зомбиране през нощта? На практика ти почиваш денонощно. Намери си работа, вместо да бездействаш и да психясваш, станаш хипохондрик с тоя начин на живот. И вземи се ограничавай в храната и отслабни да живнеш, излишните килограми са бреме, което стимулира бездействието и мързела.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 25d5ea0926
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Имаш проблем с нервната система. Но не мисля, че трябва да се ходи по доктори - не и сега. Всеки има периоди на безсъние, но не мисля, че си за невролог или психиатър - хората с подобни оплаквания са много и ако всеки отива на доктор за това знаеш какво ще стане.
Един хубав сън успокоява добре нервната система: има два варианта
1. Излез един ден разходи се, разтичай се, натовари се леко, практикувай лек спорт. Прибираш се в къщи пийни 100 грама ракийка или стопли душата си с малко хубаво червено вино и си легни. Това е по добрият вариант - направи го веднъж и мисля, че ще е добре.

2. Другият вариант да потърсиш някакъв вид успокоителни. Не бих ти го препоръчал, но ако се наложи защо не. Питай познати - има различни видове от най-лекият валериан до някой по лек транквизатор лексотан (ако някой познат има можеш да е напиеш, но само една вечер). Той е със зелена рецепта, но ако познаваш някой човек, може да е по възрастен може да ти даде едно хапче.

3. Трети вариант - може без алкохол и без никакви лекарства. Излизаш всеки ден навън, разходки, лек спорт няколко дни така и съня ще се оправи.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: db841d56eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Аз се будя всяка вечер по 2-3 пъти минимум, заспивам много трудно и почти не спя, но всичко е на психологическа основа. Имам приятели спят по 12-13 часа, на мен са ми нужни 6-7 просто, а като бях прочел, че не е хубаво да се спи малко и може да доведе до редица болести, както и инсулти и инфаркти, почти всяка вечер, след като знаех, че на следващия ден трябва да ставам рано, аз вдигах кръвно и не спях не 5-6 часа, а и час дори в поредни дни, защото психологически се сривах, в последствие прочетох друга статия, в която пишеше, че е вредно да се спи повече от 8 часа и е по-опасно да спиш повече, отколкото по-малко и вече нямам такива депресивни състояния. Стига си се тъпчал с тия глупости, защото накрая ще си създадеш проблемите сам. И аз съм бил на подобен режим с години наред, сега 5 години работя и не мога да свикна да лягам рано и всяка вечер се будя, а като съм на работа не е така

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: f2e0b96b13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Първо, пази диета известно време. Неща, които не дразнят стомаха - белени ябълки, картофи, белени краставици. Спри изкуствената храна, като чипс и сладко.
Пий ментов чай, той успокоява и стомаха, и нервите. Също хапчета мента, глог и валериан.
Започни да си изграждаш режим на сън. Лягай си най-късно към 11. В началото няма да можеш да заспиваш, но до около месец се свиква. ;)
Повече движение. Така ще се уморяваш и ще се освобождаваш от стреса по-лесно.
Най-важно е да си намериш някаква цел или хоби, нещо което да те измъкне от мрачните мисли, зящото това е което е дърпа надолу.
И помни: нещата, които се случват около теб не винаги можеш да контролираш, но вътрешното ти състояние зависи от теб и само ти имаш властта да го промениш.

Можеш да отидеш и на лекар, така ще си спокоен, че не си болен.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9a0dec85cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Едва ли е инсомния
Не се притеснявай, природата си знае работата, сама ще ти дръпне шалтера и ще поспиш като няма на къде. Ако нямаш психически проблеми, може да пийнеш малко, алкохола в умерени дози е най-добрия антидепресант, а ако си с приятели и споделяш не ти трябва и психоаналитик.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: bc14d3a683
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Пробвай с йога на съня. И без притеснения, също така, стресът пречи на заспиването. Каквато и да е причината, със сигурност няма да е за цял живот, така че без паника! Не си внушавай, че имаш някакви болести, живей здравословно - спорт, добро хранене, и трябва да отмине. :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: cf34b2ef7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Купи си валериана за нервите. На билкова основа е и успокоява. Помага и за съня. Другото, което и аз взимам е мелатонин таблетки, които също са без рецепта и са безопасни. Пият се преди сън и от тях ти се доспива. Занимавай се с нещо. Не стой по цял ден затворен. Започни да се храниш нормално и си лягай по-рано.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 4513fc5724
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   12 вечерта най късно. Лягаш на леглото и започваш да си правиш масаж на главата, после на врата и раменете, така поне 30 мин.
Ако все още не си се отпуснал, повтаряш прцедурата още 20-30 мин.
Но преди това трябва да си се завил с нещо плътно, за да ти е топло. Ако пускаш нон стоп печка в спалнята си и е горещо, нищо чудно да не можеш да заспиш, или пък обратното да ти е студено.
Ако отново не можеш да заспиш, не пий газирани напитки като кока кола или кофеин вечер! Чипса ще го заместиш с орехи, лешници(ядки)Пий мента, топло прясно мляко(истинско, без мн захар) или чай с билки 1 час преди да си легнеш, но не да си издуваш корема за да не ставаш често от леглото.
Ако и това не помага, ако си лягаш прекалено късно и после спиш до обяд, не си лягай вечерта или през деня дори и да ти се спи.
Ако вече толкова не издържаш за сън си легни към 19:30, 20:00. Така ще спиш до сутринта и ше станеш рано без да ти се спи и на др вечер пак ще си легнеш рано и така ще ти се оправи биологичният часовник.
Откажи бързите храни, чипсове и т. н
Поече плодове, зеленчуци и всеки ден ще пиеш прясно козе мляко и ше ядеш орехи!
Орехите спомагат на умствената дейност, а млякото отпуска сетивата.
Спираш всякакви депресанти, хапчета за сън и подобни!
Нормален си, просто се нуждаеш от промяна в програмата. Ако си внушаваш, че не си добре и вземаш хапове, тогава вече наистина ще полудееш!
Без значение дали си имаш приятели или не, ще излизаш на вън всеки ден да тичаш. Ако нямаш против кучетата, вземаш си и куче, така хем ще имаш причина, за която да излезеш, а и много хора обичат животните, така по- лесно ще завържеш контакти.
Ако не работиш, задължително си намери работа! Така хем ще си подържаш програмата за лягане и ставане, хем няма и да мислиш за глупости.
Запиши се на някакъв курс или школа по- танци или актиорско майсторство, каквото ти харесва.
Ще завържиш нови приятелства, може и да си нсмвриш приятелка...!
Ше видиш, че ще станеш нов човек и то за дълъг петиод от време.
Успех и пиши как са се тазвили нещата!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker