Не понасям майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не понасям майка ми
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 2131 пъти
Първо да спомена, че не съм тийнейджърка, на 23 съм почти. Положението е такова, откакто се помня. Тя е абсолютен авторитарен тип родител, вика, обижда, кара се за най- малкото нещо. От малка постоянно ме сравнява с някого- с комшийското дете, с някоя братовчедка или дъщеря на колежка. Тя е учителка уж, но няма никакви подходи и правилни методи за нормално възпитание на едно дете. С брат ми, който е 10 години по- малък от мен ( на 11г. ) се държи по същия начин. Обижда го за дреболии, използва ужасно грозни за една майка думи, които не искам да споменавам дори.
Мисля, че съм неуверена, или не толкова уверена, колкото искам да бъда, и причината за по- ниското ми самочувствие е именно майка ми и нейните внушения. Не понасям присъствието й вкъщи, груба е, обикновено все намусена и крива. Меси се във всичко. Изпитвам нещо като нервни кризи и напрежение, когато е около мен. С баща ми също се държи неуважително, да не кажа безобразно понякога, а той е кротък и работлив като вол.

Наскоро я нямаше за седмица и бяха най- прекрасните и спокойни дни вкъщи. Аз, баща ми и брат ми сме на едно мнение за нея, никой от нас не разбира и не харесва държанието й. А ние тримата сме сходни по характер и много добре се разбираме без нея. Просто не искам да е вкъщи, мисля, че причината баща ми да не я е изхвърлил одавна е брат ми. Забравих да спомена, че съм студентка и жевея през повечето време в друг град, далеч от моя, но когато се прибирам това ми пречи. Дайте ми съвет как да постъпя с нея, как да я игнорирам? Как да я накарам да разбере, че тя е причината да съм отдалечена от нея и нищо да не й споделям ( а същевременно ми се сърди за това и ме нарича студена).
Благодаря :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 82a078a0c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо те съветвам да прочетеш книгата „Отровните родители“ - има я свободно в Читанката.
Второ те съветвам да се научиш да приемаш майка си такава, каквато е, защото ние можем да избираме приятелите си, партньорите си, но не и роднините, особено не родителите.
Ти освен това на 23 г. отдавна е трябвало да се изнесеш от там. ТИ живееш в дома на майка си, не обратното! Не бързай да съжаляваш баща си, защото той сам е направил избора да е с тази жена, той има нужда от нея и си стои с нея - това не ти е работа да коментираш. Те са си двойка, но не е мястото на едно порастнало вече птиче да стои в гнездото, независимо кой кого дразни, кой е виновен и кой не. Ти просто нямаш работа в дома на твоите родители вече особено при тези обстоятелства!
Затова съветът ми е ясен - почни работа, намери си стая (квартира) и се изнасяй от там. Дори да си студентка още има работа и за студенти, но стига стой в този дом.
На майка си не се обяснявай - тя няма да се промени - цял живот е била такава и не си ти тази, която ще я промени. Не хаби излишна енергия в тази кауза, а сама по-добре си направи сметката какъв родител искаш да бъдеш един ден.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 6a484e0281
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Вече си на възраст, в която може да се отделиш, няма как да и кажеш какво да прави, на определена възраст се живее трудно с родител, може би и на нея и идва в повече някои неща..

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 8bad3e0ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Майка ти може и да има основание да се държи така, явно с нещо я дразните. Брат ти е на 11 години и е по малък от тебе с 10 години, така се разбира от написаното в темата ти. Как 10 11, става 23 на колкото пишеш, че си? Май нещо си измисляш? Скалъпваш нещата.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5cfd6e8c63
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей мила авторке, имам същата майка. Ще те посъветвам само да си спестиш опитите за изясняване на отношенията - няма да те разбере и няма да разбере, че те наранява. От нейна гледна точка тя си мисли, че прави най-доброто за теб - и колкото и да е абсурдно, си вярва, че е така. Всеки опит да я убедиш в обратното, просто ще отприщи агресия спрямо теб, ще я накара да се почувства жертва и да почне да ти вменя вина - и после с часове ще си говориш сама. Тя никога няма да си признае, че е направила грешка. Послушай съвета на номер 1 да не хабиш излишна енергия за да се обяснявате - майка ти наистина няма да разбере и няма да се промени. Ти вече си се изнесла от семейното жилище, просто ограничи още контактите. Колкото по-рядко се виждате, толкова по-добре ще се разбирате. Няма друг начин, промяната е нещо, което човек сам трябва да пожелае и да му дойде отвътре. Ти от позицията, в която си за съжаление нищо не можеш да направиш за нея, така че по-добре се фокусирай върху други важни за теб неща.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 68199fa64f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ти майка си няма да промениш. Прибирай се по-рядко, само по празници например.

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 732d96e8ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   мило момиче и аз съм на 23 и моята майка не се държи с мен както бих искала , омъжена съм и имам дете ,но за съжаление все още сме в къщата на нашите с мъжа ми ,вика ми и за най-малката дреболия ,но с брат ми се държи по друг начин на него показва любовта си и се държи с него добре ,не знам каква е причината с мен да е обратното .Дори в МОМЕНТА не си говорим и честно казано като не говоря с нея се чувствам по добре ,но истината е че ми е майка и аз съм нейна дъщеря живеем и под един покрив ,затова пак ще си проговорим дори я усещам как се върти и прави опити за да говорим .И аз като нея съм инат ,но ми е жал как може да сме в такова положение ,защо тя не ме обича и защо аз се дразня от думите и.Според мен трябва да поговориш с майка си ,да и кажеш истината за това как се чувстваш от нейното държание да и кажеш как се чувстваш ,обясний и всичко и се опитай и ти да разбереш ,че и тя е човек и също носи душа може да я попиташ каква е причината за да се държи с всички ви така ,поговорете спокойно,все пак мисля ,че може с говорене нещата да се оправят. А АЗ ВСЕ ОЩЕ НЕ СЪМ ГОТОВА ДА РАЗГОВАРЯМ С МОЯТА МАЙКА ,НЕ МИ Е ДАЛА ТАКАВА СИЛА НЕ МОГА ДА РАЗГОВАРЯМ С НЕЯ ОТ СРАМ ГЛУПАВО Е ДА ,НО И АЗ СЪМ СИ ТАКАВА ,С НЕЯ СЕ КАРАМЕ И НИ МИНАВА БЕЗ ДА СМЕ ГОВОРИЛИ ЕЙ ТАКА ПРОСТО ЗАБРАВЯМЕ И ТОЛКОВА ,АКО МОЖЕШ ТИ ГОВОРИ С ТВОЯТА МАЙКА

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: e8b8dc8dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И моята майка е същата. Аз не живея с нея, но това не я е променило. Пак си е същата, критикува, обижда. А в природата на детето е да се хареса на родителите си и ако родителите не подкрепят и поущряват детето, то се подтиска и суби вярата в себе си и собствените си способности. Аз се боря с комплексите, които втзпитанието на майка ми ми е насадило. Комплекси които знам че са безпочвени, но подсъзнателно ми влияят и бутат назад. Не мога да променя майка ми. И ти няма да успееш. Винаги ще си е такава и винаги ще те дразни. Ще насади комплекси и у брат ти, а за момчетата липсата на увереност е още по пагубна.
Аз съм намерила начин до някъде да й противодействам да не ме дърпа назад-бе й споделям нищо от плановете ми, защото ако й споделя за някое мое намерение ми се вдига скандал, как това никога няма да стане и да не си правя илюзии. Естествено цял живот сравнения с други деца, как съм по некадърна от тях... Питала съм я защо го прави, а тя ми е отговаряла, че е искала да ме мотивира, чрез критиката си да постигам по високи резултати и като й кажа имам намерение да... тя демонстрира че не вярва в успеха, за да ме мотивирала.... Грешна заблудена извратена дори крива представа за възпитание, дошла някъде от село, от комунизма.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 74240df239
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "ТИ живееш в дома на майка си, не обратното!" - Всъщост трябва да се изясни дали този дом не е на бащата - ако той го е купил или наследил от родителите си, значи е негов, а в последствие ще е на децата му, не на жена му, която е родила от него, може и брак да има с него, но това не означава, че този дом е нейн автоматично. Ако са го закупили заедно - и двамата са дали пари - тогава да, тогава е и нейн, но ако не е така не трябва да го наричаме нейн дом, както е направила номер1.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker