Аз, приятеля ми и майка му - заедно завинаги - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121270)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18548)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Аз, приятеля ми и майка му - заедно завинаги
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 2461 пъти
Здравейте мили хора,
моля администраторите да побликуват темата ми, тъй като пробвах два пъти да я постна, благодаря предварително!

Живеем в Англия, всичко започна преди 3 години, когато се преместих да живея при него и майка му и нейният приятел... може би там ми е най-голямата грешка, че се влюбих в него. Забременях след една година с прекрасно момченце, дотогава се опитах да повдигна темата за отделно от майка му съжителство. Даваха ми се само някакви уклончиви отговори, докато вече не бях 4-ти месец бременна и сериозно я засегнах, от отговора му останах като попарена... каза ми, че не може да остави майка си, тъй като тя си няма никой, ще го преживее много тежко и можела да направи някоя глупост (тръпки ме побиха). Каза също така, че докато не й осигури къща в която да живее(за тези, които живеят тук знаят цените на имотите), и мъж за да не остане сама, няма как да се отделим отделно. Земята ми пропадна, почувствах се страшно излъгана, тъй като го каза пред свършен факт, а не беше изкрен с мен от началото. Оттогава започна и кошмара, има нещо странно в майка му, непрекъснато говори за негативни неща, кое дете умряло, какъв вирус сега ще ни умори, колко зле се чувства, ще мре, почти не оставаме насаме с него, защото ТЯ Е ВИНАГИ ТАМ, всяка вечер след като заспи детето, отивам в хола с надеждата да сме само двамата, а тя идва, настанява се до нас и седи до 2 сутринта да си говорят, смеят, чувствам се излишна покрай тях. Дори на св. Валентин когато се надявах поне малко да сме само двамата, тя пак дойде при нас и не се качи цяла нощ. Хора, не съм някакво чудовище, което иска да го отдели от майка му, но той е мъж на 35 год, не е малко момче, а тя се държи с него точно като с такъв, опитвайки се и на мен непрекъснато да ме наставлява какво да правя. Съобразявам се за всяко нещо с нея, чистя след тях като отидат на работа, готвя като си дойдат, гледам си детето, но не издържам вече! Почнах да избягвам секса и с приятелят ми, защото все пазим тишина тя да не чуе случайно, започнах и нея да избягвам, защото се чувствам ужасно напрегната като говорим. Не знам какво да правя, излизам страшно егойстична ако си тръгна заради такова нещо, никой няма да ме разбере, поне майка ми живее в Англия също, но е в друг град и много далече, нямам и никакъв доход, не взимам помощи дори за детето ми. Благодаря Ви на всички изчели историята ми... бъдете здрави и щастливи

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 3f9128b389
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Думата ЗАВИНАГИ е много крайна, но ти действително си се навряла в големи лайна с извинение и вината е поне на 50% твоя. В 21 век си могла да ползваш поне 2-3 много сигурни методи за контрацепция преди да родиш без особена сигурност що се отнася до битовата ви ситуация. Всъщност приятелят ти е бил от самото начало честен с теб, но ти си задала въпроса след като си забременяла, а е трябвало ПРЕДИ да създадеш семейство с този човек да мислиш за този вид битовизми, да имаш отделно жилище с мъжа си, работа, да си се устроила и всичко.
Но станалото-станало. Сега ти сама знаеш, че имаш един еднствен избор - да се прибереш в България с детето.
Ти в Англия нито градина ще имаш до 17 часа, за да работиш, нито ще с инамериш работа (е, ако не искаш да си чистачка).
В България няма начин да нямате някъде семейно жилище. Ще има и къде да живееш, а със сравнително малко пари ще можеш да преживееш няколко месеца докато тръгнат нещата при теб.
Освен това периодът е благоприятен, икономиката започна да се възстановява след кризата и има работа за всички, макар и на по-ниска заплата. По-малко от 650 лв. няма да взимаш обаче, което е 650 лв. повече от сега!
И пак ще си по-добре така много е вероятно мъжът ти да дойде при теб.

Другата ти възможност е да търпиш и да живееш там, но ще бъде ужас без край. Ще се разделите - това е ясно, а тази жена НИКОГА няма да се откъсне от синчето си. Отчасти и финансово може да сте принудени да живеете по този начин, но сама знаеш, че тяхната връзка е неестествена и реално майка му е нещо като негова любима, а ти действително си просто прислуга и родилница на детето му, но съпруга, любима е майка му!
Ако искаш да живееш така - ОК, продължавай, но и сама си видяла, че положението е нетърпимо за нормален човек.
Само не прави грешката да се тупнеш при майка си, защото не вярвам тя да има пари да те издържа с това дете. В чужбина животът е много тежък, сама виждаш, а на млади майки си бебета, без особена квалификация (непризната диплома реално), без стаж и език е невъзможно да започнат.
На помощи също не се надявай. Не само Великобритания е възможно да излезне от Съюза заради вашите помощи, но и по сега действащите закони имат право да екстрадират ЕС-граждани, които не могат да се самоиздържат помощите изобщо не са толкова големи, за да можеш да живееш с тях и пак остава въпроса за твоето бъдеще - цял живот ли ще си на помощи? Ами стаж? Ами квалификация? Ами пенсия един ден???
Мисли и по тези въпроси.
Майка и син ти можеш само да разделиш като си вземеш детето и се върнеш в България или отидеш другъде, доста надалеч да живееш, но знай, че майката винаги ще последва сина си.
Ти майка нямаше ли да те предупреди да не създаваш семейство с такъв мъж?

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 666e6955ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами трябваше да ги обсъдите нещата преди да забременееш. Това положение никога няма да се промени.
Намирай си работа и бягай далече. Егати ненормалната история.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 078184b369
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   в твоя случай е в пълна сила правилото, че човек каквото си направи сам, никой не може да му го направи. ти си си избрала мъжа, решила си да забременееш или поне не си взела мерки, не сте живели самостоятелно като семейство...
не вярвам да мислиш сериозно, че тя ще се промени. на мъжа си си можела да поставиш условие да се отделите преди да забременееш и родиш, сега той няма да се съгласи. да, той е бил уклончив с теб преди, но и ти не си била достатъчно категорична, така че вината е 50:50. сега си напълно зависима от него - без дом и работа.
мога да се съглася с номер 1, ако се върнеш в България, най-вероятно ще имаш повече шансове. не знам какви са условията при майка ти, но поне на първо време може да има вариант да отидеш при нея с детето.
Ж44

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 518e4f4589
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Връзка с мъж който живее в друга държава със майка си, че каде си мислила преди да се обвържеш толкова сериозно, да създадеш семейсто извън България е двойно по трудно. Аз също живея в чужбина но сама си дойдох тук при свой близки и каквото й да стане имам хора зад гарба си, много жени са така като теб, не си единствена но миналото не може да се промени. Опитай се да си намериш работа, английският е много лесен.. оф де да беше и при нас така аз много харесвам, обичам да говоря на английски. Езика винаги ще ти бъде от полза, аз например знам три езика ако изключим нашият, като единият го научих тук и се записах на курс, може й ти направиш нещо подобно. Не съм живяла в Англия но мисля че навсякаде можеш да започнеш от някаква ниско заплатената или почасова работа, помоли мъжа си да ти помогне. Сега ако не искаш да се разделяте карай си още няколко години докато порасне детето и почвай да мислиш за работа, може да измислите нещо за да се отделите или преместите във малко по голямо жилище кадето свекървата няма да те притеснява толкова. Ако не можеш да търпиш повече прибирай се в България!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 036d5317c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ужас направо, много мразя такива мъже, не съм съгласна само с горния коментар, че неможеш да отидеш при майка си-можеш, нали трябва помощ да имаш отнякъде, а мъжа да избира или теб или майка си, не е нормално да са толкова близки, да били са само двамата, имат връзка но е прекалено вече.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0ef7ef9c5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Казваш, че майка му си имала приятел. Не може ли тя да се изнесе с него някъде.
Това непрекъснато да е навряна във вас е доста неприятно. А защо не взимаш детски-виж как може да вземаш. Ако не си работила изобщо, нямаш право и на помощи.
Сега той не смее да я отпрати нанякъде, защото ще е сама в чужда държава и ще се чувства самотна и изгонена. И аз да съм и аз няма да съм много щастлива да стоя сама някъде... Защо обаче не поговори с нея да ви оставя повече лично пространство и време само за вас двамата, не е задължително да е все с вас винаги. Може да си стои повече в нейната стая и да не ви се пречка в хола. За това той може да говори с нея, след като тя не се усеща.
Аз също живея в Англия(Линкълн), ти къде си?
Най-лесно е да си намери мъж и да отиде да живее при него, ако ли не, ще трябва да е при вас. Той кога ще може да купи за майка си нещо, та и за вас после. Сигурно сте и под наем в момента.
Тук гледам, един комшия латвиец(в самостоятелна детач хаус) е направил една стая като пристройка към къщата и бабата си живее в там, а младите(с две деца са) в къщата.
Малко необмислено си се натресла там... ама. Затова казват, че любовта е сляпа. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a4b7625e22
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Така, като чета и направо настръхвам. Като човек живеещ в Англия и запознат с цени, начин на живот, помощи за деца, квартири и подобни направо не ти завиждам.... Едно на ръка, че е трябвало да се пазиш като отиваш да живееш с чужди хора, второ, че не знам как не си видяла какъв мамин сладък е мъжът ти? Но най-важното е какво да правиш от тук нататък.
Първо имай една на ум, че къща никога няма да успее да й купи, направо ти е казал, че изнасяне от там няма да видиш, но не директно, а с причина, за да ти запуши устата.
Второ, в Англия много трудно ще работиш и гледаш дете. Детските градини са от 8 до 15 часа, частните са скъпи...
Трето на помощи може и криво ляво да се справиш, ако някой ти помогне да кандидатстваш за общинско жилище и помощи. Но ще живееш в някой краен картал, с много малко бели обитатели и в училището на детето ти ще са само от африканските региони, с бъдеща работа в сферата на пласирането на различни нелегални неща.
Бих те посъветвала, ако имаш поне някакво образование, стаж, апартамент в който и град да е да се върнеш! Ако можеш заработи някой лев, събери малка сума и си идвай, давай детето на градина и учи/работи. Там ни пари ще имаш, ни спокойствие. Но най глупавото е, че вероятно си родила там и не знам как ще се справите с попечителството на това дете....

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c2720b2400
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Сигурна съм, че коментиращите тук са безгрешни, дотук не видях един, който да даде някакъв смислен съвет на момичето, а само упреци. Сигурно всички живеете перфектният живот, нямате никакви пролеми и не сте правели грешки, дори и фатални. Дотук аз достигам до извода, че много български майки са залепени за синовете им, повечето са били системно пребивани от бащите и намират някаква упора в децата си, неосъзнавайки каква вреда им нанасят така. Чудя се досега защо майката не е предложила да се изнесе, тя едва ли има и такива планове, затова мога само да я съжалявам, че живота и е толкова нещастен, че се е лепнала за сина й. Според мен авторката трябва да замине при майка си, трябва й работа, не помощи. Не знам, но ако не са женени в Англия тя има по-големи права над детето й, все пак не всичко е пари..

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 93a15c3bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Здравей, авторке.
Значи отиде там, знаеше какви са условията на живот, и въпреки това забременя, без да си наясно къде и как ще се устроите. Изчака до четвъртия месец, когато вече е късно за аборт, и тропна с краче-сиреч, оттук нататък ти ще диктуваш условията. Е, прецакана си.
Какъв съвет очакваш от нас, след като си се нагласила така.. Единственият възможен изход за теб сега е да отидеш при майка си, да обясниш ситуацията, и да си намериш някъде почасова работа, за да имаш някакъв доход. И да продължиш живота си без този мъж.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 5151aeb814
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Само не разбрах преди да забременееш не знаеше ли с кой живее той? Другото което не разбрах с какво толкова ти пречи жената с това че понякога отваря неприятни за теб теми, а щом с него се смеят до два часа значи всъщност тя не е толкова черна колкото си я представяш, ти просто ревнуваш че не можеш да получиш вниманието на мъжа и обвиняваш нея за това. Според мен обаче не тя е дошла в тази къща, ти си най-новодошлият и ти си тази която трябва да се приобщи щом си решила и дете да имаш с този мъж. А да оставяш собственото си дете без баща само защото той вечер седи в хола и майка му е там не ми звучи логично. Какво искаш не разбирам само защото си родила той да изгони майка си на улицата и тя да се оправя сама с ниските си доходи ли? на него му е добре, майка му не му пречи и ти си видяла това още с пристигането си, не виждам защо си имала куража да се надяваш че като родиш той ще промени живота си.
Не виждам и как ще се промени твоят живот ако тя реши та се изнесе, ти пак ще чистиш след него, ти пак ще готвиш за вечеря, нито пък ще успяваш да му привлечеш вниманието и да си лежите двамцата, ако нея я няма той ще си намери друго занимание, повярвай ми, това което имаш сега е най-малкото зло. От нея можеш само да се поучиш как да му завърташ вниманието.
А с нея можеш да се научиш да говориш нормално, можеш да и кажеш съвсем направо когато вземе да говори за смърт, че те хваща страх и не искаш и да чуеш за такива неща.
Щом тя не ти прави злини значи не е лошо настроена срещу теб, ти просто си въобразяваш че тя ти е пречката, макар още от самото начало да си знаела че тя живее там.
Също не виждам защо обвиняваш него в неискреност, той не ти е обещавал нещо, което после не е изпълнил, нито пък е крил от теб, от самото начало ти е показал нещата такива каквито са, а ти си си втълпила че като забременееш ще имаш права да промениш живота му, ама се оказало че не е точно така.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c2720b2400
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторката:
Така, до всички които смятат, че съм забременяла за да поставям условия, значи не са разбрали въобще какво говоря. Очквах, че децата рано или късно се отделят от майките си, но в този случай се оказа, че не е така. Никъде не съм искала на секундата да се отдели, но при положение, че нещата стават сериозни, очаквах поне след някоя друга година. Също така никъде не съм написала, че нямам квалификация...

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c2720b2400
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 10, жената не спира да прави интриги и драми, ако трябва да ми стане приятно от това... Благодаря на всички отговорили

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0ef7ef9c5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   "Очаквах, че децата рано или късно се отделят от майките си.. "
По принцип е така, но тук въпроса е, че сте в чужбина и никой от вас няма собствен дом, за да има на какво да стъпите. Едва ли и майката има достатъчно финансии, за да си плаща сама някъде квартирата или моргиджа(или мъжа ти да и го плаща)... за да живее някъде сама. Така живеейки заедно те си спестяват тоя разход.... т. е. РАБОТАТА ОПИРА ДО ПАРИ.

Ти не благоволи да кажеш за кой град става дума-аз имам известни наблюдения върху стандарта на живот в различните части на страната и живея от дълги години тук. Защото ако е в Лондон или южното крайбрежие-там цените на имотите са безбожно скъпи и едва ли някой има възможност да обслужва 2 наема/заема. Дори на шеър хаус е скъпо(само за една самостоятелна стая), а ако си на север за същите пари може да си наемеш къща с 3 спални(съответно ако си купил къща и да плащаш вноска по кредита е доста по-евтино). Ако е на друго място-зависи къде, е по-различно....
Аз те разбирам, че ти е трудно, но и той не може просто така да изгони някъде майка си... Може да опитате да кандидатствате за кансил хаус или малко жилище с една спалня-те са на символичен наем и там да отиде майка му... ако има желание разбира се. Или пък вие да опитате.... ако ви дадат. Но района няма да е добър за отглеждане на дете, за това казвам, че е по-добре майката да отиде там. Обикновено се чака 2-3 години за такова. А за купуване се иска да имате пари за депозит еди колко си процента от стойността на имота и после редовни доходи, за да обслужвате кредит, за което(пак зависи в кой град сте; цените някъде за двойни от тези на други места).
от н. 6

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 3f9128b389
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   н 13, нали се емигрира, за да живее човек по-добре? Ако ще живеем като на село, то по-добре да си живеем на село, но без да плащаме наем.
Авторке - някой ще си пътува за България - или ти, или бабата
Колкото до Север-А на Великобритания - ами мизерия има и в Северозападнала България. Не прави реклама. Там една къща е по-евтина от една къща в бг. село и има защо!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0ef7ef9c5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   н. 14 говориш наизуст без да имаш опит ми се струва.
Мизерия може да има и ако се е завряла в някое лондонско гето във влажна стогодишна къща и пътува до работното място 2 часа например в една посока и то в пъти повече отколкото в някой чист(от чалми и тарамбуки), спокоен район на страната. Тук няма такова засмукване на ресурси към столицата и такава масова вътрешна миграция натам както в БГ. Икономиката и разпределението на секторите не е така фрапантно, а и навсякъде си има всякакви вериги магазини. Всеки си има личен автомобил и си пътува. И в средна Англия може да имаш доста добър стандарт. Няма я тая рязка граница между селото и града както у нас... Дори хората с по-висок статут предпочитат кънтрисайта, вместо да се завират в големите мръсни градове, където има повече пространство, големи къщи и всякакви удобства... В пълна противоположност на нашите разбирания, че за добър стандар на живот трябва да си в центъра не само на големия град, а в столицата. :)

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 518e4f4589
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Авторке аз пък си мисля че на мъжа ти просто така му е по удобно, явно не си го познавала толкова добре или не си мислила изобщо когато е трябвало. Вярно е че изглежда по лесно да дойдеш и да живееш при съпруга, но все пак извън България ти не знаеше ли че всичко се постига с много труд и усилия, по добре да не ти разяснявам как се гледа на българките извън България. Трябва да се доказваш постоянно, а ти си все едно си съвсем сама там, не те обвинявам, стана ми жал защото и аз понякога се чувствам така но мен все още нищо не ме задържа докато при теб вече е доста по сложно. Успех и дано да намериш най доброто решение за себе си и детето си!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c2720b2400
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Тук въобще не опира до пари, той преди да отиде да живее с нея, тя и така нареченият й приятел са се справяли с плащането на наема, тъй като мъжа ми не е работел, а в момента работи на добре платена позиция, работата е там, че щяло да я бъде и щяла да направи някоя глупост, което ме навява само на една мисъл, значи тази връзка няма бъдеще, и въобще да не се надявам дори и след години... вече няма на какво да се надявам. Абсолютно не знаех, че е такова зверство да искаш да заживееш самостоятелно с човека до теб... иначе живеем на Север в Манчестър

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: eeca25439a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Отвратително е, когато някой в безизходица потърси помощ тук, а вие се опитвате да му натриете носа. "Къде си гледала, какво си мислила и т. н" Всеки човек допуска грешки, опитайте се да помогнете, вместо да накарате човека да се почувства още по-зле.

Моят съвет към авторката:

Постави му ултиматум. Кажи му, че трябва да се отделите, иначе ще го направиш сама. И бъди готова да го сториш. Така, както смята той семейство не се гради. Той просто бяга от оговорност, а явно майка му умее да го манипулира, щом той се тревожи да я остави сама. Добрите майки не правят така и не всяват чувство за вина у децата си.

Иначе личното ми мнение не само към авторката е, че това "приятелят" ми не е като "съпругът ми". Голяма грешка допускате, като се съгласявате да живеете на семейни начала с някой, който не е готов да декларира отговорностите си или смята, че е ненужно. Може да поживейте, но преди това се изяснете, че това е само пробен период и не смятате цялживот да оставате в това положение. Мисля, че истински обичащият и отговорен мъж ще покаже на жената до себе си, че не е недорасъл пикльо и сам ще иска да подпише. Това е знак към половинката му, че е готов, че е отговорен мъж и е достоен да бъде съпруг и баща, а не просто "приятел".
Дори жените, които живеят по този начин казват "приятелят ми", а не съпругът ми", което е много показателно как възприемат връзката.
Сигурна съм, че много от вас няма да се съгласят с мен, но не е и необходимо. Подчертавам, че това е лично мнение и не е нужно да спорите или да ме убеждавате в противното.
Успех на авторката! Желая ѝ сила в тази нелека житейска ситуация!

Ж38

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 0ef7ef9c5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   От последния ти пост се разбира, че всъщност майката и нейния приятел имат финансовата възможност да си покриват наема.... Значи тя го манипулира и му създава чувство на вина-че едва ли не ако излезе да живее самостоятелно с теб и детето света ще се свърши и тя няма да го понесе... и той и се връзва. Това говори много лошо за нея. Значи тя не само, че не го подкрепя и насърчава в това да си има самостоятелен живот, а и емоционално го държи до нея, сакън да не и избяга гълъбчето.
Как обаче твоя приятел да преодолее това... Той май изобщо не вижда проблем в ситуацията-тя така го е "програмирала" да и стои до полата.
Пак говори с него и му обясни как се чувстваш. Постави ултиматум, че ако не направи крачка към това да се изнесете и да сте самостоятелни... ти ще си тръгнеш с детето. Каква переспектива е това да седите там като в дядовата ръкавичка всички при положение, че може да си позволите да сте сами.

И аз съм свекърва, но не мога да си представя да бъда такъв егоист и да държа като заложници в дома си сина ми и неговата жена... Напротив-от първия ден те са си самостоятелни и си живеят отделно. За мен това е правилно-така ще израстнат като семейство и аз се чувствам горда от това, че се справят сами с живота. Нямам емоционалната необходимост да издевателствам над тях като им се налагам или контролирам. Но има хора всякакви.

Дано твоя приятел прогледне и види реалността и си вземе живота в ръце.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: c2720b2400
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Номер 20, дотук май само ти наистина разбра проблема ми, това вкъщи е тема табу, поставих ултиматум и ми се каза, че никога няма да пусне детето му да живее далеч от него(тъй като ще ми трябва помощ от родителите ми) и ще ме осъди жестоко ако го направя(вярвам му тъй като разполага с пари). Опитва се така да извърти нещата, че един вид аз трябва да съм благодарна на майка му и на него и нямам от какво да се оплаквам. Един път по време на скандал, тя ми каза, че той й е упората в живота и винаги ще бъде, а когато стана дума да се изнесем, тя започна да реве, да го обвинява, че ще я остави самаа. Относно така нареченият й приятел, явно не държи особенона него, за нея най-важното е сина й да е наред, в което няма лошо разбира се. Другият приблем е, че тя се привърза много към детето ни и дори, когато той посещава родителите ми, дни преди това тя почва да се тръшка: "Оле, ама сега какво ще правя без теб, бабо, отиваш надалече"... Хора, явно почвам да полудявам, представям си как след някоя друга година тя ще е вече на години и тогава съвсем няма да я остави, защото е стара и трябва някой да я гледа... отчаяна съм, всеки ден плача и не виждам изход

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 4d386c6266
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   При развод, детето ще остане при теб, не оставяй да те изнудват емоционално и заплашват по-подобен начин.
Престори се, че си се примирила, подобри отношенията със свекървата и използвай следващия път, когато отиваш с детето да посетиш родителите си в България и си задействай процеса за развод - български съд няма да присъди детето на баща му в Англия.
Щом си и квалифицирана, може би в БГ имаш много по-добро бъдеще.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 0ef7ef9c5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Н. 22 какъв развод те гони-те нямат брак... а живеят на семейни начала. Майката на авторката също живее в Англия, но далече от тях. Четете бе, хора!
Значи проблема е, че мамин златен не иска да се отдели от маминка.... лошо. А и свекървата -големи драми, голямо чудо, че 35г. и син може да живее отделно от нея.
А ако наемете къща в квартала в близост до нея пак ли ще е страшен проблема.
Друга възможност е когато водиш детето при майка ти и ти да отидеш при нея. Тя запозната ли е с проблема ти. Толкова ли не може да поговори със "сватята" и да я успокои, че златния и син няма да и бъде отнет и той всъщност не я оставя.... а само ще живеете отделно и самостоятелно.
Или да си останеш трайно при майка си, ако обстановката там е толкова непоносима за теб...
Божееее, тая жена как не съзнава, че вече не е на първо място в живота на сина си. Мъка, мъка... Значи ако пробваш всичко и няма никакъв успех, значи тоя 35год. мъж върви в комплект с майка си, миличка и няма да имаш оттърване от нея никога... за съжаление.... И ти или трябва да се примириш или да се изнесеш.
Не се притеснявай за детето-никой съд няма да го отнеме от теб, в случай, че се махнеш от там. Той само плаши гаргите.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 7cbdc74ff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   "поставих ултиматум и ми се каза, че никога няма да пусне детето му да живее далеч от него"
Авторке, не си разбрала нещо! Ултиматумът НЕ към свекървата, а към приятелят ти!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: eeca25439a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   От номер 18:

Последният ти отговор говори, че вече си се примирила с ролята на жертва. Вземи се в ръце! Как няма да пусне, за какъв се мисли? Та вие нямате дори брак, та да претендира за родителски права! Може приницпно, след раждането, да предяви претенции някакви, но дори и да се бори, ще постигне най-много 2-3 пъти месечно по няколко часа с детето и то по съдебен ред. Толкова. Нямал бил да пусне! Егати манипулатора. Излизаш от дома още сега и прекратяваш контакти с него.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: bd4be74256
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Не, не може да има толкова глупави жени! Кажи ми, че темата е измислица!
Между другото колкото повече детето расте, толкова по-голям шанс има то наистина да остане с баща си. Докато е мналко няма как да го отделят. Още повече,ако и майка ти е в Англия също.
Ако не, примирявяй се с ролята на жертва и съсипи живота си и този на детето си. Защото няма начин едно дете да е щастливо с нещастна майка

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker