Самотното ми куче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Самотното ми куче
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 1406 пъти
Здравейте, пиша ви с надеждата да ми дадете някакъв съвет. Как да направя кучето си по-щастливо.
Имам женски питбул на 9 месеца. Взех я на 48 дни и от тогава тя стана най-обичаното куче. Не се отделях от нея. Спяхме заедно, ядяхме заедно, гледах я как расте и и се радвах. Живеех при нашите–в апартамент. Тя се привърза много и към приятеля ми.
Преди три месеца аз се преместих да живея при него, а месец по-късно взех и любимката ми. Сега живеем в къща, тя си има клетка, вътре има колибка, има си лампа да и свети, има и лампа, която топли в колибата, когато е студено, та... от 1-2 седмици кучето не спира да лае. Първите дни си беше нормална реакция, да не иска да яде и да и е странно, после свикна с обстановката, но напоследък тя просто не спира. Аз не мога постоянно да съм при нея, защото съм бременна - вече в 5тия месец, а кучето е много диво и когато вляза при нея да и сложа да яде, да и сменя водата и изчистя клетката, което става ВСЕКИ ДЕН, веднага започва да скача, да се радва, в което по принцип няма нищо лошо, но ме е страх да не ме нарани неволно, тя вече е около 30-40кг не е никак лека.. Т. е не мога да я разхождам, не мога да стоя при нея да и правя компания, приятелят ми я разхожда, но не всеки ден, защото работи тежка работа и се прибира много изморен. Та напоследък просто не спира да лае, в момента в който види него или мен - спира. Когато и дам да яде и излизам от клетката пак започва да лае и пак казвам. това е от 1-2 седмици насам! Преди това не обръщаше толкова внимание.. Просто не знам какво да правя!! Помагайте

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 90dd8f3628
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А защо изобщо е в клетка??

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 90dd8f3628
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кучето обучено ли е? Команди изпълнява ли? Това е задължително, особено за пит.
Аз си разхождах моя и в 9ти месец като бях, проблем не е имало. Кучето е било част от семейството ви, а сега е набутано в клетка? Страх ли ви е от него или има друга причина да не е в къщата при вас? Ако не го искате в къщата, защо поне не го пуснете свободно в двора? Да затвориш такова енергично и младо животно е ужасно.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 38aadcf985
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Как така след като е отглеждано свободно и е свикнало винаги да е с вас, сега изведнъж сте го наврели в клетка? Ти какво очакваш?
Какъв е проблема да си е при вас в жилището, след като и двамата сте свикнали с него и не е агресивна животинката?
Да не би родителите на приятеля ти да живеят и те с вас и да не го искат, та затова? Чия беше идеята да е в клетка?

Просто е нечовешко да го затвориш така, след като е било отглеждано с толкова много любов и е свикнало на свобода. Защо не му потърсите по-добре нов стопанин, който ще му се радва и ще му отделя време и внимание.
Имам няколко приятелки, които си изкараха бременността с кучето вкъщи до тях и без никакви проблеми - както при теб, даже им спяха и още им спят в леглото. Кученцата от малки са били с тях постоянно и са си свикнали. Правиш според мен излишни неща с тези клетки или се водиш по чужд акъл. Но ти си познаваш животното и си взимаш решенията в крайна сметка.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 90dd8f3628
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не му трябват лампи на кучето, а просто да не е затворник. Така ще го озлобите и ще стане беля. Или си го приберете в къщата, или го дайте пак на родителите ти или му търсете нов дом. Безотговорна работа.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 44ccaf7f02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   В ред ли сте? Кучето иска да тича да се радва, пълно е с енергия! Как няма да е самотно, като го оставяте само в някваква клетка? Това да не ти е заек? Само се запитай ти би ли издържала на мястото на кучето ти. Аз на нейно място бих предпочела да умра, отколкото да съм жива и да съм набутана като в затвор.

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: c28d691d73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако ти си в клетка по цял ден как би се чувствала?
Ето за това хора като теб не трябва да имат куче. Взимат го и в началото всичко е добре, ама после я се преместят, я деца им се появят и кучето все едно е неодушевен предмет остава на втори план.
Както N3 каза, след като не можете да го гледате нормално по-добре го подарете. Само страда животинката.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 7518f84302
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Това, че мислиш за детето си не те прави безотговорна. Нормално е да те е страх, аз съм била събаряна на земята от огромен дог аржентино който се хвърли радостно върху мен с цялата си сила и тежест. Така, че си е опасно... дори да те натисне по-силно в корема е проблем в началото на бремеността... Все пак мислете и за животното, то не е щастливо и има нужда от внимание. Нека прителя ти го извежда и разгожда, обръщай му внимание и ти когато момчето е до теб и държи кучето, примерно, за да го спре, ако тръгне да се катери и блъска по теб. Водете го на много разходки, за да може да се изморява и го заведете на учител, за да го научи да спазва команди. Представи си, едно 40 килограмово животно цялото в мускули колко енергия има-то иска да тича и да играе, а не да му е топло в колибката.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: e07a851b5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз не си падам по кучетата, но отглеждам животно в къщи-котка. Прави много бели, своенрава е, при това не общува с мен така, както бих искала, но аз не й налагам наказания и през ум не ми минава да я подлагам на някакви лишения. Гледам на нея като на дете и се надявам някой ден да стане по-обичлива. Вие сте подложили животното на огромен стрес, изхвърлили сте го от семейството, направили сте го затворник. То ви обича, то иска да общува с вас, да не бъде отлъчено, то е свикнало да живее при други условия, не го сравнявайте с дворните или бездомните кучета. Не го разхождате дори! Ясно е, че не ви е възможно да се грижите за него. Мисля, че най-хуманно е да го предложите за осиновяване и дано има късмет да попадне при добри стопани!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 07ababf721
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, надявам се вече да сте се справили със ситуацията и кучето, и Вие, и бебока, който вече би трябвало да е на бял свят :)
При нас попадна йенски черен питбул - Сила, но нямам много информация за нея и в момента издирвам хората, които са я гледали до сега...
И понеже и тя е добродушна и игрива, реших да пиша тук....
А, на тези злобари и нямам по точно определение, да опиша в какво се е превърнал българина, ще кажа, да МИСЛЯТ преди да пишат жалките си мнения, защото се излагат с простотията си и да не обясняват, че човек, който е сложил две лампи в колибата - за отопление и осветление, не трябвало да гледа животни!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker