Бъдещето ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бъдещето ми
преди: 8 години, 8 дни, прочетена 2036 пъти
Здравейте, след няма и 2 години завършвам и все не знам какво да правя със себе си. Родителите ме са добри хора, нормално семейство сме с задоволителни доходи. Нашите постоянно ме припират да уча, да мисля за бъдещето си. Искат да уча в университет, но аз ако мога ще прекъсна още сега, пък те ми говорят за следване.. просто не ми се учи. Няма как да им призная това защото ще ги разочаровам, а не искам. Имам ясна представа как седят нещата в България, с работене пари не се изкарват. В последните 2 години завързах доста приятели които се занимават не до толкова със законни дейности. Та пробвах и аз - пласирах кратко време трева, но не е моят бранш. Имаше още дейности но не ми се изброяват. Като на всяко момче на моята възраст ми се изкарват бързи и лесни пари и не ме интересува особено с цената на какво. Имам интереси и към по-законни дейности хаха, примерно ИТ сферата или по-точно Web Development, но като ми се отвори някоя далавера и моментално забравям компютъри и прочие. Нямам мотивация за това може би гледам винаги на хляба мекото и на работата лекото. Може би съм на път да стана боклук, не че ме бърка осабено с какво ще се занимавам само да има лев, пречката са ми само нашите и страха да не ги разочаровам. Та нека чуя и вашите мнения и ако може без излишни коментари от сорта "нафилмирано лапе", "не се занимавай с глупости" и прочее. Твърдоглав съм и не поемам много съвети, но ще се радвам да чуя какво мислите.
П. п. Забравих да добавя, също съм много надъхан да си отворя собствен бизнес, сега отпускат и кредити за млади предприемачи, но си нямам ни най-малка представа какъв да е, ако има идеини мозъци да споделят. Благодаря и поздрави от едно малко китно градче в средата на България.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 дни
hash: f43bec73c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не всички висши са свързани със заубрене на сух текст както е в гимназията. Щом вашите имат пари и ти също си набавяш странични доходи, може да запишеш нещо забавно и вдъхновяващо. Например да гледаш и практикуваш картини, скулптури, дърворезба и прочее. Най-важното е да създаваш познанства с хора на добро ниво, на твоето или малко над него, защото иначе ако си само с лървули след време ще съжаляваш като мен :(

 
  ...
преди: 8 години, 8 дни
hash: cf188fa101
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се притеснявай толкова за това, какво ще работиш. Първо помисли за образованието си. Мисли каква матура ще държиш, колко знаеш и колко ще трябва да научиш. После помисли дали искаш да кандидатстваш някъде. Ако имаш добри оценки, не се колебай. Добре правиш, че мислиш от рано. Защото времето лети бързо и докато се усетиш вече си завършил.

Аз съм в подобна ситуация, но вече завърших. Нашите са ми казвали, че трябва да уча, но аз никога не съм си давал много зор. Не са ме натискали да уча. Бях добър ученик, на който и 4 му стига. Сега съм пред дилема дали да уча или не. Насочил съм се към IT, Sofware Engeneering. И въпреки това не съм сигурен дали искам да го уча, защото се учи доста. Математиката не ми се отдава особено, мързи ме.. Оценките не са ми кой знае колко добри по предметите. Дори не знам дали ще ме приемат и къде бих учил, къде бих получил добро образование(освен чужбина). Като муха без глава съм.

Според мен ако си наясно какво искаш и имаш мотивацията нямаш проблеми. Но със сигурност не оставяй нещата за последния момент.

 
  ...
преди: 8 години, 8 дни
hash: d4724db419
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Това, че си твърдоглав и не слушаш никого, мене ми е през оная
Нареждам ти, да станеш като Иво в под Прикритие.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 дни
hash: 646e7749a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   здравей,
за съжаление и аз мисля, че ако продължиш със това мислене ще се провалиш. ще съсипеш и родителите си (дори да не си едно дете). те живеят за теб и искат да оставят нещо добро, а не престъпник който е съсипал животите на много хора.
Знам, че ти се иска да изкараш бързи пари.. но дори и дилър да станеш, пак няма да изкарваш много, а постоянно ще си в страх. Дребните риби като теб първи влизат в пандиза. А там вече нямаш никакъв шанс нито да станеш богат, нито нищо.

Все пак имам надежда за теб! Не те е страх да рискуваш (със законни и незаконни дейности), за един предприемач е хубаво качество, когато рискът е премерен (но историята показва и други пример). Има много хора които са забогатяли изведнъж, други след няколко неуспешни опита.
Съвета ми е да пробваш законни неща и все някога ще успееш.
Хубаво е, че искаш да се захванеш със собствен бизнес, но за кредит се изискват доходи каквито ти нямаш.
Може би е добра идея да запишеш университет - така ще имаш няколко години на разположение през което да помислиш спокойно с какво да се занимаваш!
Що се отнася до бизнес начинанията - започни с нещо малко и не влагай много пари. Може би някаква търговска дейност с обект под наем. така ще натрупаш опит.
успех!

 
  ...
преди: 8 години, 8 дни
hash: 9e685c7366
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   " Та пробвах и аз - пласирах кратко време трева, но не е моят бранш. Имаше още дейности но не ми се изброяват. " и " Може би съм на път да стана боклук, не че ме бърка осабено с какво ще се занимавам само да има лев" - не си на път, ти вече си станал боклук. По заглавието-бъдещето ти ще е или в гроба или в затвора, ако продължиш по този път. Ако те знам кой си, сам бих ти помогна да влезеш в едно от двете места, трябва да браним децата си, от боклуците!

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 дни
hash: 1e7ec73297
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Наблягай на математиката и записвай нещо с ИТ в СУ/ТУ - ще се скъсаш от учене, но там са парите.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 дни
hash: 3d5cb433e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо ще ти кажа, че според мен си едно разглезено хлапе.
Как мислиш, че се отпускат кредити? Усмихваш им се и готово? Не всичко, което хвърчи се яде дете.
Какво си мислиш, че ще направиш без образование? Има хора с по 2 висши и пак едвам си намират работа.
Няма лесно в този живот. Дори в един момент да си клатиш краката става трудно.
Дано в бъдеще детето ми не прилича на теб, че направо ужас!
М П( АТАКИСТА)

 
  ...
преди: 8 години, 6 дни
hash: d0c859e40f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Смени средата човече, запознай се с предприемачи с хора от ИТ сферата или там каквито интереси имаш. Аз смених веднъж средата и ти говоря от опит. Променя ти се мирогледа, начина на мислене, навиците всичко, дори тялото ти се променя.

 
  ...
преди: 8 години, 6 дни
hash: 8ae654e9ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Значи на практика най те влече да пласираш разни продукти.
Тези продукти не е нужно да са незаконни - трева и други яки дроги нали.

Защо не се пробваш в сферата на земеделието.
Там спокойно можеш да се занимаваш с дистрибуция, но на законни билки, изобщо растителни култури нали.
Не е нужно да ходиш в университет, каквото и да ти обясняват. Трябва да си контактен, да се интересуваш...
Да в началото няма да е много лесно, но според мен има перспектива и то добра. Ето виж това например:

https://www.24chasa.bg/Article/5036448

https://www.24chasa.bg/Article/1647999

Не те критикувам за това с какво се занимаваш сега, но просто след години като решиш, че искаш сериозна приятелка... кое момиче ще иска да прекара живота си с дилър.

Пожелавам ти успех.

Жена, 28г.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 дни
hash: c4cac38bd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Момченце, налегни си парцалите и учи че така както си започнал не те виждам как ще я караш! Мой съученик започна така 10 клас незаконни далавери като теб и сега е пропаднал наркоман. ж. 23

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 дни
hash: 2b154589cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От автора: благодаря на тези, които коментираха човешки, колкото до тези които се направиха на интересни не сте перфектни ;) да се плюем и правим на мъже можем всички, не с такава цел обаче писах тук :). Познати и приятели поне имам всякакви, познавам хора с 1-2 висши които са бачкатори за по 700 лв, аз бих умрял но такъв няма да стана, познавам хора без средна които независимо дали със законни или ни дейности живеят много по-добре от тези с висше образование. Имам приятели и в тази ИТ сфера към която съм се насочил, но няма как разбира се да се уча от тях тъй като ще им взема хляба нали разбирате.. дилър не е моето призвание със сигурност, но има хиляди противозаконни занаяти от който се вади хляб - пране на пари, фалшиви пари, ддс измами и още N на брой.. не съм първия не съм и последния. Висше може би ще уча, не че съм силен ученик и ми е интересно, но предполагам, че до 12 клас може би ще се насоча, а ако не здрве да е :) не мисля, че образованието е най-големия благодетел, не случайно 25 год ни управляват измамници и не само нас, по целия свят е така. Още веднъж благодаря за мненията на тези които са си играли да прочетат и напишат.

 
  ...
преди: 8 години, 5 дни
hash: c2795c9bc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Кредити отпускат в момента на млади предприемачи дамо да е добра идеята за бизнес, така че релакс

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 дни
hash: 3d5cb433e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Момче не лети в облаците. Ти какво искаш? без образование да взимаш по 5000 лева ли?
За 700 няма да работиш! Има хора на 600 са доволни. Днешно време е такава безработица...
А какво се сравняваш в оправляващите? Те да не би да нямат висше? Айде назови ми някой без висше? Аз ги познавам всичките и не се сещам за такъв. Ако ти ми кажеш такъв и наистина е така, ще те черпя, ама едва ли! Дори БОйко, който всички знаят, че е прост пожарникар има висше образование. Доган мислят, че е прост, ама и той има. Айде да не ги изброявам всичките 240, чеи има и още повече депутати, които просто не са в парламента, ама на следващите избори може и да влязат отново.
Ако смяташ да ставаш престъпник, прав ти път, ама тогава защо още учиш? За престъпник, дори пети клас не ти трябва.
Ако искаш да ставаш специалист в И Т, то тогава хвани курс по английски, защото ще ти трябва много английски там.
Аз също прочетох много добре историята ти и вече написах, че според мен си просто едно разглезено и мързеливо лапе.

 
  ...
преди: 8 години, 5 дни
hash: c2795c9bc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Автора: благодаря на номер 10 за коментара, ще го разгледам със сигурност, защото наистина е добра идея която и преди съм обмислял, но не толкова обстойно. Номер 11 стига глупости моля те. От наркоман до пласьор има разлика от земята до небето. Да станеш "проподнал наркоман" е въпрос на личен избор. Пушил съм трева само 1 път и то 2 дръпки дори не мога да го нарека пушене. На 23 си, не си с кой знае колко повече жизнен опит от мен. :)

 
  ...
преди: 8 години, 1 ден
hash: dd133ac2bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Номер14, добре ще бъде първо да се завърнеш да повториш началното си образование и чак тогава да си позволяваш да даваш акъли на това, изобщо на които и да било момчета или момичета. Защото просто е абсолютно нагло от твоя страна.

Пише се Управляващите, а не Оправляващите...
"А какво се сравняваш в оправляващите? "

Например: Аз съм Оправна (оправям се).
А теб те Управляват. (защото си прост/а например)
Жалък/ жалка си просто....
После да не кажеш, че искаш респект от по - младите от теб хора...
Нагло и направо гнусно е да даваш дефиниции от сорта на
"разглезено и мързеливо лапе" за когото и да било, при условие, че си неграмотен, не знам кой ти дава на теб 600 лева...
Аз ако съм и 60 лева няма да ти давам.
Сега остава да се окаже, че си и родител... ужас

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 29d849dd84
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   в бързината може наистина да съм допуснал грешка. Аз работя за много повече от 600 лева, ама това няма значение.
Аз, когато е трябвало да уча съм учил и сега си работя това, което искам с кеф. А такива глезльовци като тебе, можете само да завиждате, защото с мързел, въобще няма да направиш нищо. Ще чакаш само на мама и на тате да ти намажат филийката, защото стотинка за хляб няма да имаш.
Не съм родител, но предстои да стана и със сигурност няма да бъде глезльо и прост като тебе.
Ако някой като тебе ми се яви на интервю за работа, бъди сигурен, че на втората минута съм му посочил вратата. На мене такива работници без образование въобще не ми трябват и не наемам.
А впрочем излъгах, наемам ги за чистачи.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 723f4c9979
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   18, уточни към кой номер се обръщаш..

И не, грешката, която си допуснал просто няма как да бъде допусната в бързината! Защото за жалост не става въпрос просто за някоя изядена буквичка...

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 29d849dd84
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   18- На автора говоря, на кого може!
В бързината не само се изяжда буква, но както и да е. Има още какво да учиш от живота.
Вече ти казах или по- точно написах, че аз например хора без образование ги отпращам веднага, а само със средно много трудно взимам на работа.
Сам си прави извода.
Това, което аз съм постигнал, ти с това тъпо мислене едва ли някога ще постигнеш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f1471a2ed2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Окей, говори му. Да уточня нещо - аз съм номер10/17/19.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c46d3b3f88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Реших и аз да се включа, ще се опитам да съм кратка :) Малко за мен, че да знаеш не говоря наизуст тука. На 37 години съм, все не знаех какво да правя с живота си, не си и давах много труд - смятах, че хубавите неща стават лесно и от само себе си. Глупост на квадрат! Чак сега започвам да се опитвам да вкарвам живота си в някакви рамки и се опитвам да не съжалявам, че не съм го направила по-рано. Нямам спестявания, трудно ми е да си намеря работа, не мога да се задържа в една връзка дълго време. Но, работя по въпроса и ще се опитам за останалите години от живота ми да си създам животът, който трябваше вече отдавна да живея.

Не искам да те разочаровам, но образованието ти ще ти отвори милиони врати. Единици са тези които без образование са направили милиони - те са имали правилните хора около тях си, били са на правилното място в подходящия момент, и може би са имали и късмет. Наивно ще е да разчиташ, че ще имаш техните познанства и късмет, честно казано.

Ще ти кажа точно три неща, от които зависи как ще се развие животът ти занапред.

1. Всичко зависи само и единствено от теб. Думите които казваш днес, предсказват бъдещето ти. Действията, които предприемаш днес, ще те заведат в една или друга посока.

2. Човек е най-успешен, когато целта му не са парите. Знам, звучи абсурдно, особено в светът в който живеем. Не казвам, че парите не са важни, напротив, но по-важно е КАК изкарваш парите, и какво удоволствие ти дава това кето правиш.

Може да успееш след 5 години да натрупаш милиони, без значение от това дали законно или незаконно. Но същите тези милиони можеш да загубиш с едно мигване на окото. Това, което няма да загубиш обаче е човекът в който си се превърнал.

Мисли на първо място за това какъв човек искаш да бъдеш, култивирай качества, които ще ти помогнат да стъпиш на крака, когато дойдат кризи в живота ти и качества.

3. Опитай се да откриеш в какво си добър, какво е това което правиш най-добре и го превърни в професията си. Повярвай ми, от личен опит зная, ако това което правиш до голяма степен е свързано с това да дава и да помага на другите, тогава ще имаш безкрайна енергия и потенциал да се разгърнеш и да си осигуриш животът за който мечтаеш. Без значение какво правиш, ако не се чувстваш полезен и необходим, никога няма да си доволен.

И едно последно - питай се всеки път, преди да предриемеш нещо, как се чувстваш относно себе си във връзка с това си действие сега и как би се чувствал след като го активираш:
Горд ли си със себе си?
Ще разказваш ли с удоволствие за него?
Ще искаш ли да предадеш познанията/уменията си на някой друг?

Също така, както номер 1. каза, много е важно с какви хора се обкръжаваш. И не се притеснявай да питаш за това, как някой е постигнал успеха си - хората много обичат да разказват и споделят своите истории на успех, особено ако са имали трудности и са ги преодолели. Така също ще научиш много.

Пожелавам ти успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker