Психически тормоз - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Психически тормоз
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1464 пъти
Здравейте.

Аз съм момче на 15. За да запазя анонимността си няма да Ви кажа името си или други мои лични данни. Само искам да кажа, че много се радвам, че има такъв сайт, защото иначе не бих могъл да споделя мъката си с никого.

И така... както вече казах на 15 съм. Майка ми има висше образование, но не работи по професията си. Баща ми е със средно, работи не много хубава работа. Не сме бедни, но не сме и богати. Живеем доста добре, не се ограничаваме от нищо и сме на по-добро финансово нива от средното. За да не отнема много от машето време, няма да се впускам в повече подробности, а ще премива съм същественото.

Живея в не много голям град. Уча в профилирана езикова гимназия. До сега всяка година съм завършвал с 6. 00. Никога не съм имал 2, 3 или 4. Уча много и имам много успехи. В училище участвам във всички състезания, дори и в платените и винаги печеля първо място. Перфекционист съм. Нямам много приятели, най-много 3-4. Не пия, не пуша и нямам никакви лоши навици. По принцип по цял ден си седя в къщи и чета книги и уча, дори сега през ваканцията. Сутрин ставам рано и ходя да тичам около 5 км. След това се прибирам и подбирам в къщи каквото трябва. Ако трябва мета, мия чинии и каквото трябва. Следобяд сядам и чета книги илил уча и към 16:00 сядам да гледам някой филм. Не харча пари, в сравнение с 10 годишният ми брат, който харчи по 5-6 лева на ден. Вечер си лягам рано към 8-9 и така минава моят ден.

Много обичам родителите си, въпреки че ме тормозят психически. Преди спях до обяд до 12 и баща ми се заяждаше с това и затова се принудих да ставам в 6:30 преди него дори и през ваканциятя. Той е много властен човек и иска всичко да става както той иска. Дори ми каза, "Не можеш да си живееш както си искаш. Ще живееш както аз ти кажа. ". Винаги съм мечтал, когато се прибера от училище да ме попита как е минал денят ми, но никога не го е правил. Той дори никога не ме е прегръщал. Често го питам иска ли да му помогна с нещо, но той виваги ми казва, че не иска, а после идва и почва да ми казва, че по цял ден нищо не правя и че само седя и живея баровски живот. Неговата дума за мен е заповед. Толкова ме е страх от него, че винаги правя каквото каже. Никога не съм му отказвал
Винаги е неблагодарен и се чуди с какво да се заяде. Преди си лягах късно и ми се караше, затова започнак да си лягам рано, а сега пък затова ми се кара. Иска да работя за него и ми каза "Аз защо съм те създал? За да работиш за мен и да правиш каквото ти кажа. ". Също тока разбрах, че изневерява на майка ми и ми е още по-зле. От 4-5 години съм в депресия в най-тежка степен. Преди 4 години ходих на психолог и ми казаха, че трябва да се подложа на лечение, но нашите не ми позволиха. Та аз едва ги накарах да ми заведат на психолог. Постоанно пия успокоителни. Дори предпочитам да взимам лекарствата в големи дози, за да не усещам какво става около мен, защото постоянно съм под стрес. Постоянно се чудя пак с какво ще вземе да се заяде с мен. Баща ми има много силна негативност. Още от далеч се усеща. Исках да се самоубия, но не можах. Дори на няколко пъти. Опитах се да избягам пак не успях. Много съм безпомощен. По цял ден плача и направо се задушавам. Не мога да живея така. Моля Ви помогнете ми.

Благодаря на всички, които ще отделят време, за да ми помогнат. Пожелавам ви здраве и всичко най-добро в живота. Моля помогнете. Няма да изгубите нищо, ако отделите 1 минута да ми отговорите. Нега Бог пък помогне на вас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: de98292184
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С кaпaцитетa, който имaш, ти ще постигнеш много в животa. Отговорен си и реaгирaш положително нa негaтивен психологически нaтиск. Стaвaш дори по- продуктивен и не отговaряш негaтивно/ aгресивно. Стрaхотен си и с изключително удрaвa психикa. Просто ти е дошло нaгорнище. Но не си в сериознa депресия, което е чудесно, сaмо докaзвa колко си силен психически.
Не осъзнaвaш възможностите си още. След нaвършвaне нa пълнолетие ( сaмо след 3 години) ще можеш дa зaминеш, учиш и рaботиш сaмостоятелно. Зa теб ще е много леко и лесно. Повтaрям- имaш кaпaцитет зa толковa и много повече, сaмо не осъзнaвaш. Може би товa е стрaтегиятa нa бaщa ти дa те нaпрaви силен и можещ, вероятно виждa зaложбите, които имaш и е сметнaл, че трябвa "здрaвa ръкa" зa дa ги рaзвивaш и усъвършенствaш. Сaмият той кaкто кaзвaш рaботи недобрa, но пък печелившa рaботa. Може би искa зa теб нещо повече. Не кaзвaм, че нaчинът е прaвилният, но пък определено е постигнaл добри резултaти кaто родител зa синa си.
Особено в тaзи пубертетскa възрaст всички родители сме нaщрек зa децaтa си. Някои се опитвaме дa бъдем приятели, други отивaт в другa крaйност кaто бaщa ти, целтa обaче нa всички ни е дa предпaзим децaтa си и дa държим здрaво "юздите" им поне до пълнолетие. Поне дa премине нaй- рисковият период м/у 14-18 г. възрaст.
Честно кaзaно не виждaм нещо чaк толковa лошо в бaщa ти. По- груб е, не е мил, по- строго те държи, но не е злобен, не те обиждa с цел смъквaне нa сaмочувстие, не те мaлтретирa.
Може би е време ти дa опитaш дa говориш с него по друг нaчин, дa опитaш дa рaзкaзвaш нещa зa деня си и т. н.
Нищо не кaзвaш зa мaйкa си. Имaш ли мaйкa, къде е тя, кaк общувaте с нея? Може би тя го държи осведомен зa постижениятa ти и зaтовa той не те питa.
Според мен си късметлия. Интелигентно момче, отговорно, тепървa ( след пълнолетие) ще прилaгaш нa прaктикa нaученото и ще ти е много по- лесен животът от много други нa твоятa възрaст.
Опитaй и сaм дa осмислиш позитивите зa теб. Продължaвaй по същият нaчин следвaщите 3 години и сaм ще се увериш после колко си бил добре подготвен сегa.
Не тъгувaй и не стрaдaй зa по- мило отношение, от прочетеното вярвaм кaтегорично, че бaщa ти ужaсно много те обичa, просто е неговият нaчин дa прaви нaй- доброто според него зa теб.
Прегръщaм те силно и късмет ти желaя, всичко друго го имaш!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: eb37dd1ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Човек не си избира родителите за съжаление. Искам да ти кажа да не се отчайваш. По думите ти си личи, че си един младеж за пример. Недоволството на баща ти към теб, е несправедливо. Но, няма как да променим родителите си. Съжалявам, че го казвам, но потрай още няколко години, докато завършиш и тогава ще си свободен да правиш каквото душа ти иска. Ще можеш да работиш каквото си пожелаеш. С нищо не си длъжен на баща ти. Ако не искаш да работиш за него, недей. Не си задължен по никакъв начин, освен в болната глава на родителя ти.

Знам какво е да виждаш приятелите си с техните родители... топлината от взаимоотношенията им. Знам какво е да искаш да споделиш нещо, но да знаеш, че няма да срещнеш разбиране от отсрещната страна, само упреци. Знам какво е да гледаш филми и да показват как семейството се събира на маса с богат избор от храна. Всички се забавляват, говорят, припомнят си стари и смешни случки... Ще бъда крайна, но това никога няма да се случи с твоите родители. Никога няма да усетиш топлината, семейния уют. Никога няма да бъдеш в приятелски отношения с тях. Никога.

Ако искаш, все пак, да имаш такива взаимоотношения, постарай се да създадеш такова семейство. Намери си добра жена, с която да се обичате и уважавате. Създайте деца, които да бъдат плод на вашата любов. Не повтаряй грешките на родителите си. Дай на децата си всичко, което си нямал, но си искал да имаш. Дай им разбиране, любов, подкрепа. Показвай им всеки ден, че ги обичаш, че могат да разчитат на вас. Няма цял живот да живееш с майка ти и баща ти. Някой ден, не много далечен, ще създадеш свое семейство. Тогава, ако положиш усилия и ако си направил добър избор за съпруга, ще имаш всичко, от което в момента се нуждаеш. Такава е съдбата на някои хора. Съжалявам. Разбирам какво ти е, но... Какво можеш да направиш?

Междувременно учи и се развивай. Казваш, че си добър по всичко, и имаш 6-ици. Аз те съветвам да намериш нещото, в което си най-добър и да съсредоточиш усилията си в тази насока. Създай живота, който искаш и заслужаваш да живееш. Борбата ще е дълга и понякога непосилна, но си заслужава. Не падай духом! Бъди силен и упорит! Успех ти желая!

Depravity

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 2642722633
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Свържи се с отдел "Закрила на детето" и колкото и да ти е тежко, кажи на майка си що за стока е баща ти, а именно как те тормози и, че й изневерява.
Баща ти не заслужава да бъде родител, съжалявам, че си се родил сред такива хора и не се предавай или поддавай, когато започне да те заплашва! Законът ВИНАГИ е на страната на детето, нищо не може да ти направи! МНОГО ВАЖНО е да знаеш, че ако ти посегне физически, ВЕДНАГА си извади медицинско и го дай като доказателство пред социалните, че не живееш в добра среда!
Ако имаш баби или дядовци - свържи се с тях!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7701276aff
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много Ви благодаря за коментарите.

№:1 много ме зарадва с коментара си както и №:2. Благодаря Ви много, че ме окуражихте да продължа напред.

Към №:1: Майка ми е жива. Живеем заедно, но с нея нямам проблем, затова не се спрях на нея. Благодаря Ви.

От автора

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6cee6519c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей, тежка е ситуацията в която се намираш защото си подложен на психологически натиск и няма къде да избягаш. Препоръчвам ти най-вече да се уповаваш на Всевишния и да четеш Словото Божие това да ти бъде надеждата. После избягвай много-много да говориш с баща ти, защото той ти влияе зле, поне докато не развиеш търпение, смирение и мъдрост така, че да можеш да се примиряваш с такова отношение а ако се научиш на смирение отношението ще се промени, защото когато промяната идва от теб тя променя и тези около теб. Дерзай, уповавай се на Бога и никога не падай духом!

Джон

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c2e2ccf40b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Този тиранин дори пари няма, да ти даде старт в живота. Изнасяй се при първа възможност и то без колебание, защото колкото повече те мачка, толкова по-трайни ще са последиците.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker