Сестра ми е неблагодарна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Сестра ми е неблагодарна
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 2263 пъти
Със сестра ми имаме 10 години разлика, от скоро живея в града в който е омъжена. Тя има две момиченца, които обичам от цялото си сърце.
Сестра ми в последните години имаше малко проблеми със здравето, и в тези моменти единствено аз истински я разбирах и бях да нея постоянно. Като влезна в болница, за да роди втората ми племенница, се наложи цял месец да живея у тях, а докато тя беше в болница аз се грижих за апартамента-готвих, чистих и се грижих за детето. Бях в сесия беше ми много трудно, но въпреки това бях неотлъчно до нея. И на мъжа и на нея никога не съм отказала когато се нуждаят от моята помощ.
Когато аз и поискам съвет тя е много осъдителна, понякога коментира външния ми вид без никакво основание. Пред мен говори за родители ни, че понякога не ми влизат в положение, а пред тях говори за мен, че съм мързелива и имам мечти, които няма да се осъществят.
Наскоро се бяхме събрали близки хора и тя много грозно ме изкоментира, че харесвам момчетата само по външността... без изобщо да бъде тема на разговор.
Същия ден постоянно с мъжа и ме третираха като слуга- "донеси това" " нахрани детето" "пусни пералня"... и
т. н. На вечерта се качих при сестра ми да я питам едни неща, и тя както ми говори спокойно се ядоса стана и ме удари през лицето. Каза, че съм глупачка, че изобщо не и помагам, и може и без мен да се справя.
Много ме заболя, защото и тя ми е помагала. Обичам я много, но вече не мога да търпя такова неуважително държание.
Кажете ми как да подходя, какво да правя?
Да продължавам ли да и бъда опора, или....?
Наистина имам нужда от адекватни съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8019e6158b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен сестра ти не е неблагодарна, а чисто и просто ти завижда за свободата, мечтите, образованието и е разочарована от своя си живот.
В подобна ситуация съм. Аз съм с много години по-малката. Просто може би по-младите имахме повече възможности за развитие, но и по-свободомислещи сме и имаме по-големи мечти и планове. Знам ли.
Разграничавай обаче правилното и неправилното, не изхвърляй бебето с мръсната вода!
БИЛО Е ПРАВИЛНО и важно, че си помогнала на семейството на сестра си, докато тя е била в болница. Никой не ти държи благодарност обаче - сторила си го, защото си добър човек, защото обичаш племенниците си и сестра си, но не чакай благодарност за делата си. Да, лош знак е като няма, но като се раздаваш, научи се да получаваш удоволетворение от самото си дело.
НО не е правилно да те унижава сестра ти и да те третира като слуга.
Не пишеш дали живееш с нейното семейство, но ако е така - задължително напусни.
И още, поне на мен ми помогна... дистанцирай се от сестра си. Поддържай добри отношения, но разбери, че тя не ти е приятелка, че има известна злоба, ревност у една такава сестра.
Ти си млада, може би по-хубава от нея, целият живот е пред теб.
Аз така направих. Дистанцирах се от сестра ми, живея си своя живот и колкото и да боли е много по-добрият вариант от това някой да те обсъжда, да те тормози и унижава. Моето беше подобно - само, защото съм по-малката, не само не виждаше успехте ми, но и ги принизяваше, започна да измисля слухове за мен и семейството ми, да прави мръсотии, просто защото живея по-добър живот от нея, а тя се провали - безработна е, самотна майка и живее при родителите ни.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b73fb5a330
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не, спри да я подкрепяш и да й помагаш! Започни да я "отбичваш", за да схване в какво егоистично и безполезно същество се е превърнала. Намери си добри приятели и поддържай контакт с тях, остави я тази усойница. Понякога кръвта не става на вода, а на помия направо за жалост... И аз съм в такива отношения с брат ми, абосолютно същият като сестра ти. Сега обаче като го пооставих, много бързо смени отношението от критики и студенина към мазнене и търсене...

21Ж

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 30ceae0ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ако моята сестра се държи така, просто ще си тръгна. Да, винаги ще я обичам, но няма да търпя такова отношение и ако иска помощта ми ще трябва да ми се извини. Иначе-да се оправя сама. В крайна сметка ти си го направила от добро сърце, а не защото си и длъжна с нещо и ако тя не го разбира-ами толкова по-лошо за нея. Като не знае как да се отнася с теб човешки-ами оставяш я да се оправя сама. Съжалявам, но това, че ти е сестра не и дава право нито да те злепоставя пред други хора, нито пък да те удря! Това последното е абсолютно немислимо. На твое място щях просто да си събера нещата и да се изнеса. Пък следващия път ако и потрябвам да дойде да ми се извини и тогава никога няма да и откажа помощта си.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 3732c65fb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом се държи с теб по този начин и ти и тегли една майна и прекъсни свякакви връзки с нея! Да си гледа сама пиклите ти не си длъжна да и ги гледаш!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4b4ea51baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Сестра ти е неблагодарна и трябва да се отдръпнеш от нея. Така ще изгуби помощта която не е оценявала и която е смятала за даденост и ще съжали.

Между другото недей да харесваш момчета само по външен вид а гледай да не са морални уроди, неверни и т. н. Също така имай добър външен вид.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 694f905d08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Отдръпни се и се дръж на положение, никой няма право да те унижава така каквото и да направиш. Особено пък да те удари.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ff4e6aa5c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От Авторката: Благодаря на всички за съветите, ще ви послушам. Не живея при нея, просто живеем в един град.
Номер 5- изобщо не харесвам момчетата по външния вид, просто всичките ми обожатели са доста симпатични. Много е повърхностно да гледам само външността, винаги съм гледала дали притежава добро сърце и да бъде амбициозен. Сестра ми много добре знае това, но просто понякога иска да ме злепостави, поне с такова впечатление оставам. Наистина смятам за правилно да се дистанцирам от нея.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker