Защо той продължава да бъде с мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Защо той продължава да бъде с мен
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1273 пъти
Здравейте,
Много ми е тежко, че се налага да споделя това, което ще ви споделя и ще ви помоля за смислени и сериозни коментари. Извинете ме, че няма да бъда кратка.

С приятеля ми сме заедно от 7 години. Във времето минахме през много трудности и въпреки тях между нас има обич и привързаност. За съжаление има един постоянен проблем, заради който напоследък започвам да се чудя дали наистина познавам човека до себе си.
Проблемът са лъжите му и те започнаха от момента на запознанството ни, и всъщност никога не спряха. В 95% от случаите става дума за незначителни неща, които той сам е решил, че не бива да ми казва, за да не ме разочарова. Никога не са били важни за мен, но за всичкото това време самият акт на лъжа започна все по-силно да ме обижда и наранява.
Винаги съм смятала, че причината за неговите лъжи е слабият му характер, който му пречи да добие смелост, за да ми признае нещо, но след множеството разговори започвам да се чудя дали егоистът в него (колкото и добър да е към мен, егоизмът го ръководи в повечето от действията му) не е всъщност истинската причина.

Напоследък осъзнавам, че проблемът с лъжите никога не е спирал. И връщайки лентата назад, се уверявам, че съмненията ми свързани с други жени, по всяка вероятност са оправдани. Наскоро го хванах в поредната лъжа и реакцията, която ми изимитира, за да ме убеди, че греша беше типичната му реакция за много други случаи, в които съм имала съмнения, че ме лъже. Имало е целувки с други жени, разбирала съм за тях сама, но той винаги е бил категоричен, че не е имало нищо повече. Тази скорошна случка ме накара да засиля убеждението си, че ме лъже и за това.

Сложността на всичко идва с това, че наред с егоизма му, наред с това, че винаги пречупва случващото се между нас през призмата на неговите наранени чувства и много рядко се пита как се чувствам аз или защо избухвам в дадена ситуация, всъщност той е до мен винаги, когато поискам да е до мен. Физически и емоционално. Ако приплача, той ще стане 100 пъти, дори да е скапан от работа, ще направи хиляда неща, за да ми угоди. И понеже не е инициативен тип човек, предпочита да получава команди, е свикнал да бъде като мое кученце. И когато казвам това, имам предвид не, че аз съм някоя шантава командореща жена, напротив. Просто той не иска да прави нищо друго освен да тъне в мизерия пред компютъра си, да се излежава вкъщи, да се тъпче с боклуци, да пуши цигари и да не мисли за нищо. И за да създам атмосфера за хубаво преживяване между нас двамата, се налага да раздавам команди. За да го накарам да се стегне и да спре да се саморазрушава също. Повярвайте ми, опитвала съм какво ли не, само това работи. Във връзката ни аз съм човекът, който полага неимоверни усилия да промени лошите си страни, който се бори за тази връзка, който е опитвал адски много неща, за да я съживява на няколко пъти и въобще да я държи жива, аз съм човекът, който дава и изисква обратна връзка за всичко. Можете да си представите за какво психическо натоварване е за мен това. А той е човекът, който е наранен от реакциите ми в следствие на моето безсилие да се преборя с непукизма му. Той е човекът, който търпи тези реакции, трупа и после се чувства наранен и необичан. Опитва се да се промени разбира се, но при него усилията са временни. След това надделява комфортът на сегашния момент.

Та с всичко това, колкото и малка представа да дава за отношенията ни, искам да кажа, че не разбирам защо този човек, който през половината време ме гледа като писано яйце, а през другата половина прави зад гърба ми неща, които би крил до гроб, ако не беше толкова елементарно да разбера, че ме лъже, продължава да бъде с мен?
За пореден път виждам, че си е паднал по колежка. Не е сериозно, но още ми е трудно да преживея травмата от последното му предателство. И въобще този човек ми говори за семейство с мен от много отдавна, той е този, който пръв ми призна любовта си, той е този, който би се лишил от комфорта си заради моя, НО ВЪПРЕКИ ТОВА той ЯВНО е способен да бъде съвсем друг, когато не сме заедно.

Изморих се много. Наистина нямам сили вече да се боря да разбера какво се случва в главата му. Изморих се да се съмнявам, изморих се да следя всяка негова стъпка, за да разбера дали не ме лъже. Не харесвам човека, в който се превърнах заради неговите лъжи.
И знаете ли кое е най-лошото? Че дори да се разделим, аз никога няма да спра да се съмнявам в хората. Тази травма, която преживявам отново и отново на определен период от време, ме е белязала много дълбоко.
А и до последната случка виждах смисъл да продължавам да се боря за тази връзка.
Сега съм объркана.
Не знам дали пред себе си имам човек, който успява да играе театър пред мен през повечето време или просто човек, който преживява своите трудности.

Страхувам се, че ако заживеем заедно (не се е случило досега поради няколко непреодолими причини, но на практика прекарваме по-голямата част от времето си заедно, а към момента търсим квартира), той ще прави още по-големи маневри, за да успява да ме лъже. Страхувам се, че при всяко мое пътуване, той ще прави зад гърба ми "забранените" неща. Правил го е винаги, но сега тези "забранени" неща включват и отношения с жени.
Страхувам се, че може би ще се окажа тотално заблудена, въпреки че разпознавам всяка промяна в поведението му, всеки момент, в който той изживява нещо.
С всяка лъжа и всяко негово "Ами въобще не се замислих, че ще разбереш, просто го направих. " се страхувам все повече.

Ако поведението му след всяка такава случка не показваше, че той е много съкрушен от това, че ме е излъгал (в рамките на 5 часа или три дни, в които аз удържам да се цупя, за да му покажа, че ме е наранил), щеше да ми бъде лесно да си тръгна. Но всеки път той ме кара да мисля, че се е заел с това да се промени. И е факт, че за тези години има промяна. Но за жалост не достатъчна.

И сега повече от всякога се питам - защо този човек е с мен? Защо след като има нужда да крие от мен, има нужда да стои и да се разлага вкъщи, вместо да правим нещо заедно (ако не го накарам да правим и не осъзнае, че всъщност му е хубаво), след като има нужда да интимничи с други женаи, защо този човек продължава да ми казва и показва колко държи на мен? Не го разбирам!
Не получава от мен нищо материално, за да се държи заради това. Не разбирам наистина, помогнете ми да разгадая какво се случва в главата му.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 3c8d97cbf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кво да ти кажа, осиновила си го :DDDD Той ти е като дете, и видимо се чувства добре в тази роля. Явно е, че не си щастлива и нямаш доверие в този човек. По-добре да сте приятели. Намери си верен и силен мъж, иначе след 2-3 години ще плачеш пак тук.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 398402dced
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зa него си "сигурност", домaшен уют, онaзи която го обичa и не го изостaвя дори когaто се осрaл до ушите. Чувствa се и зaдължен зa всичко товa, което му дaвaш. Обичa всичко товa у теб.
Но... нaвън е зaбaвлението, други тръпки, временни aдренaлинки, нещa които не може или не искa с теб зaщото ще му се нaруши товa рaзгрaничение в глaвaтa: ти- спокойният уют, нaвън- aдренaлин и веселие. A и остaвaм с впечaтление, че се стрaхувa дa не прaвиш същото и повече, дa не му сежнaложи дa виждa друг интерес към теб. Тaкa у домa си му е нaй- добре с теб.
Опитaй нещо, зaпочни дa излизaш без него. Дори без дa го кaниш вече, просто излизaй и ПОСЛЕ му рaзкaзвaй, но сaмо чaсти, некa рaзбирa, че не му кaзвaш всичко. Зaбaвлявaй се, покaзвaй някои снимки от голямa компaния, ти естествено щaстливa, усмихнaтa до ушите, с приятели/ познaти И от мъжки пол зaдължително.
Когaто ( ще се случи със сигурност ) прояви ревност, рaздрaзнение, усмихвaй се и отбивaй без дa влизaш в подробности. И когaто ескaлирa мaлко по- грубо е твоят момент. Кaжи му, че го обичaш, но тъй- кaто виждaш, че нямa дa спре с лъжите колкото и дa "опитвa" нямa дa излизaте нормaлно кaто двойкa и се рaдвaте нa връзкaтa си и по този нaчин, то си решулa дa сте си в ОТВОРЕНA връзкa и тaкa нямa дa се нaлaгa никой никого дa лъже. Кaжи му и че към моментa поне не си попaдaлa нa човек с който дa поискaш дa пофлиртувaш или бързa зaбивкa, но си зaпaзвaш прaвото.

Товa или ще го отрезви и нaистинa ще нaпрaви кaрдинaлни промени зa дa те зaдържи ( не е гaрaнция, че нямa дa е временно, но ти пък не отстъпвaк вече от сaмостоятелни излизaния, кaто товa ще поддържa и стрaхът му от евентуaлнa зaигрaвкa с друг ) или окончaтелно и кaтегорично ще покaже истинското лице в експлозивен пристъп нa истерия тип "моятa собственост ми се опълчвa, в кърпa вързaнaтa ми бягa по тъчa" и т. н.

Описa толковa точно мен и моите отношения преди. Съвсем открито си му нaнизaх рогaтa и чaк тогaвa му се изясни, че съм сериознa. От тогaвa около 5 г. мир, любов и стaрaние дa не ме провокирa.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0834203ad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Защото си му сигурна, удобна, примиряваща се, неизискваща. И защото си склонна да търсиш вината в себе си, когато всъщност виновният е той.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b84bf7a034
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо питаш защо той още е с теб щом те лъже?? Запитай себе си защо си с него! Защо 7 години си си пропиляла заради него? Не мога да повярвам как хората си пропиляват живота с такива хора. Каква любов, какви глупости? Щом те лъже, щом са намесени дори жени не те обича ама грам! Разбери го бе жена. Направи си живота хубав. Разкарай го или си търпи последствията от твоята глупост да позволяваш цели 7 години да те лъже. Цял живот ли искаш да си лъгана глупачка?

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 623144ffe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   " - защо този човек е с мен? " - защото НИКОЯ ДРУГА НОРМАЛНА НЯМА ДА БЪДЕ С НЕГО във връзка!!!
Просто НИКОЯ НЯМА ДА ГО ТЪРПИ!!!
Ти си му УДОБНА!
Ти си малко като родителка, която му търпи глезотиите.

Зарязвай го, не ти е син, че да му търпиш характера, примерно, щото си сбъркала с възпитанието му.

Ти си личи, че си добра и разбрана жена и сама няма да останеш, но сегашния ти просто никоя нормална, уважаваща себе си жена, няма да го търпи за партньор в живота!

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 34b06bfd91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Толкова много логория, за нищо!? Той знае защо е до тебе, така му е удобно, прави си каквото иска, а ти го търпиш. По скоро се запитай, ти защо си при него, след като си разбрала, че те лъже? И моят семеен живот започна с лъжа, после последваха още лъжи(няма значение, дали са малки или големи, лъжата си е лъжа). Заради децата търпях, но доверието към жена ми, се загуби напълно. Годините се претърколиха, децата пораснаха и си поеха житейският път, а аз вече не понасям жена си, все още живеем като съквартиранти, няма за кога вече да се разделяме, живота си отиде. Докато си млада, махай се от този лъжец. Лъжата и двуличието са най противните човешки черти, нима искаш с такъв да живееш?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker