Прави се на щастлива, но се оплаква от децата си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Прави се на щастлива, но се оплаква от децата си
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1204 пъти
Знам, че има и по - лоши съдби, знам, че имам и много причини да се усмихна, но напоследък много ми тежи от роднините ми и се чувствам сякаш съм живяла в лъжа. Майка ми, която винаги се е показвала като любяща и щастлива от факта, че е майка всъщност комуникира със своя приятелка и двете си се оплакват една на друга как им е писнало да си "гледат" децата и нямали време за себе си. Само за протокола аз съм самостоятелна, работя и живея отделно от години и не съм поискала нищо, само от време на време ходя да я видя. Също така майка ми работи по - малко от 8 часа дневно и има всичкото време на света и поради този факт виси постоянно на фейсбука. Там я хванах няколко пъти да разпространява мои снимки. Запознава се с някой си и хоп ни в клин, ни в ръкав - снимка, ето я моята дъщеря, вижте я... като че ли на хората им пука за мен. Лошото е че споделя снимки с мои лични данни и на мои изследвания и говори на хора за заболяване, което имам. Комуникира с разни жени, които познава и които аз познавам за болестите ми и как съм правила дори скоро планове да имам деца. То още не е станало и вече сигурно са тръгнали слухове и хората знаят преди мен какво ще предприема в живота си. Попитах майка ми ти споделяш ли мои неща в интернет? Тя излъга. Отрече. После я попитах съжалява ли за децата си и тежат ли и и тя отрече и каза, че ако не сме били ние тя била изгубена. Тогава защо споделя на тази нейна приятелка неща от рода на "офф, те имат нужда от нас да сме живи и здрави да им слугуваме, нямаме време за себе си", при положение че с майка си комуникирам само няколко пъти седмично да я чуя или вия и това е. Преди в събота като ходех да я видя беше на вълна печене на питки и все готвеше. Все и казвах, че няма нужда, какво се престарава и че искам просто да се видим, не съм отишла да се наям, а тя каза че и е приятно да прави тези неща.. и на същия ден си пише с нейната приятелка как и писнало и цял ден готвила за хрантутници едва ли не да им сервира... Не знам защо го прави, но как да поискам да имам дете и семейство като виждам този пример... това ли ще съм и аз? Ще родя дете, което ще мразя и ще говоря така за него? Това ли е истината в живота?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 81a4dcf3b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тя ти е отговорилa в същност:
" После я попитах съжалява ли за децата си и
тежат ли и и тя отрече и каза, че ако не сме били ние тя била изгубена. "
Явно си е от онези жaлки женици, които вечно търсят върху кaкво дa седнaт, тa дa им зaсвети по- ярко ореолa и желaещи дa го поизлъсквaт.
Други пък по подобни причини си държaт aлколици и не спирaт дa нaтяквaт колко сa тормозени, но нaли пък "добри и свестни" съпруги...
Не те мрaзи мaйкa ти, имa нуждa от теб тa дa изпъкне. Тaкa нaтяквa, нaпрaво си нaтрисa колко уж е необходимa. Нямa ли си мъж с който дa хрaни този свой комплекс/ нуждa?
Лесно можеш дa я смъкнеш aко искaш "AЗ нямaм нуждa вече от теб, но твоятa от мен и личният ми живот вече е болестно състояние"

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: acaaf8b220
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бг мама. Мани бегай.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 80139fa8a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами не, това не е истината в живота.
Двете дами за които говориш, една от които е майка ти, просто се лъжат една друга, и го знаят, и го правят за да се намират на приказка.
Когато единствените хора които редовно ти обръщат внимание и то точно в момент когато ти се чувстваш самотен, е оплакват колко са натоварени, за да ги спреш или за да покажеш че ги четеш, ти се налага да си измислиш че и ти имаш подобни проблеми.
Когато мечтаеш за внуче започваш да споделяш с близки приятелки, че дъщеря ти/снаха ти правят планове скоро да имат деца. Надяваш се, започваш да мечтаеш и говориш на хората измислици без да мислиш за последствия.
Да неприятно е, но ти защо четеш нейните лични неща, ако пуска постове на всеослушание /да може да ги чете всеки/ разбира се че ще й се скараш, но ако пише на лични на приятелка измислени от нея проблеми на теб какво ти пречи не разбирам?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d271997876
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е твоите поне не са те изритали на 16...

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1a9ea57d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Обикновено такива са жените, които след като са завършили училище са стигнали до извода, че най - важното нещо в живота им ще е и трябва да е да се задомят и да народят деца. Те избират да живеят празен живот, който запълват с излишно готвене, тъпи латино сериали преди, а днес турски плюс фейсбук, разговори с други жени като тях за неща, които изобщо не са за споделяне за хора извън семейството. И още готвене.

Ами дали ще станеш като нея не знам, не те познавам. Много хора имат подобни страхове. Но щом разсъждаваш върху тези неща значи по - скоро няма да си като нея поне според мен.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 88dade94bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Отлично е, че забелязваш тези неща. Моята майка уж се страхува за живота на баба ми (нейната майка), която вече доста трудно ходи и се стряска лесно, но майка ми непрекъснато й крещи и сякаш иска да я стресира допълнително. А като е пред нас казва "не бива да стресирате баба си, защото е много стара вече". А то какво - ние не я стресираме и не сме крещели никога, а майка ми, която уж е загрижена за майка си, й крещи.

Нещата са следните: Трябва да гледаш фактите. Проблемите на повечето семейства от този вид се коренят още в самото начало на семейството - жената си е избрала мъж, който не харесва. Тоест, направила е компромис и не го е приела съзнателно (съвсем друго би било ако го приеме). Тъй като не е харесвала мъжа си, тя не харесва и неговото поколение. И въпреки, че не харесва поколението на мъжа си, тя все пак трябва да го отгледа (природен императив), но как го отглежда? Със сигурност по много по-нискокачествен начин отколкото ,ако харесваша искрено мъжа си. Другото е, че обществото налага определен начин на поведение -майката да обгрижва децата си, иначе е стигматизирана като "лоша майка". Тъй като повечето хора са неосъзнати, те следват моделите на обществото на 100%. Така че дори майката да не обича децата си наистина, тъй като са от мъж, който не обича, тя все пак се грижи насила за тях поради обществния натиск (природният императив за отглеждане на дете е до първите 3 години на детето, след което производството на окситоцин рязко спада; затова и се казва, че "любовта" трае 3 години). Та след 3-тата година на детето вече действа обществения натиск. Но има и друго - нуждата човек да е полезен, което също е природен императив. Човек е полезен, когато дава. Т.е. когато майка ви прави питка, тя иска да се чувства полезна. Но в същото време тя неще да ви прави питка, защото не ви обича, тъй като не харесва баща ви. Ето там е заровен конфликтът между неврозата и биологията. Неврозата казва обичай детето си. Биологията казва това дете е от мъж, който не е подходящ за моето ДНК.

За да живееш ти истински и щастлив живот най-важно е да осъзнаеш тези неща, след което ще имаш съзнателен избор (свободна воля).

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker