Животът ми се превърна в ад - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Животът ми се превърна в ад
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 1932 пъти
Пиша, за да излея мъката си. Преди две години загубих един много важен човек за мен-моят приятел. В една ужасна нощ ме събудиха и ми казаха, че приятелят ми е катастрофирал и е починал. Не мога да опиша болката си, когато научих тази ужасна новина. Човек, който го е изпитал може да ме разбере. Тогава в онази нощ си отиде с него и част от мен. Болката от загубата ме унищожава ден след ден. Някои ще кажат минали са две години, болката е отшумяла, но повярвай те ми тази болка ще се чувства до края на живота ми. Ние не бях ме просто гаджета. Живеех ме заедно, готвех ме се за сватба, за деца, но в онази нощ приключи всичко. Ужасно е да разбереш, че онези неща, за които сте говорили и чакали да станат няма да се случат. Боли когато се събудиш сутринта и разбереш, че някой ти е отнел любовта на живота. Боли, че никога повече няма да го видиш, чуеш, прегърнеш, целунеш. Трудно се живее с тази болка да знаеш, че си загубил най-важния човек за теб и си останал сам. Трудно е да се сбогуваш с него, просто нямаш сили да го направиш. Извървяваш пъта до гробищата, виждаш ковчега, виждаш сълзите в очите на другите, виждаш как го заравят и не можеш, не искаш да повярваш. Мислиш, че това е кошмар и ще се събудиш в прегръдките му. Живееш с надеждата, че ще се върне, че няма да те остави сама. И може би точно тази надежда, точно това чакане те убива. Не искаш или не можеш да го приемеш. Оставаш сам с болката си. Няма с кого да споделиш, няма кой да те разбере. Тръгваш по психолози, гълташ успокоителни и пак няма успокоение. Трудно е да се събуждаш и да искаш да те няма. Трудно е да целуваш снимки и да прегръщаш дрехите му вместо него. От както е починал не е имало сутрин, не е имало вечер, в която да не съм целувала снимките му, да не съм прегръщала дрехите му, да не съм се молила да сме си заедно. Живееш крепяща се на хапчета. Тялом си тук, духом при него. Семейството ми беше до мен, подкрепяше ме, държеше се добре, говореха с мен за случилото се няколко месеца и след това останах сама с болката си. Чувала съм дори думите:, , Колко време ще те съжаляваме за това". Повярвай те ми ужасно е да се луташ и да не можеш да намериш утеха при никой и никъде. Въпреки държанието им към мен пак съм при тях, пак гледам да помагам. В замяна получавам заяждане от баща ми и сестра ми. Винаги си го изкарват на мен, винаги аз съм виновна за всичко. Казват ми, че не съм способна да направа нищо, че нищо не помагам. От както сестра ми е женена и има деца винаги баща ми си го е изкарвал на мен. Винаги аз съм виновна дори когато нямам вина. Работя, издържам се сама не съм искала помощ от тях. Не говоря с тях за болката ми от загубата на приятела ми, защото не ме разбират, не искат да говорят с мен. Боли много от това да не те подкрепя никой, да няма кой да те изслуша и да ти помогне. Боли... Знам, че ако той беше тук нямаше да позволи да се държат така с мен. Липсва ми много, всеки ден.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: 2532d2c673
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Поредната измислена история от тийнейджърка с развинтена фантазия.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: eedeb6f636
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може пък да не е бил най-подходящият и съдбата да те е предупредила тъкмо навреме преди децата и т. н.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 9452d183f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Според теб приятелят ти, Бог да го прости, дали би искал да страдаш по него или да живееш живота си? Дали би искал всяка сутрин да целуваш неговите снимки до края на живота си, или би искал да си щастлива с друг мъж, щом физически е невъзможно с него? Напълно естествено е да ти е тежко, трудно, депресиращо и отчайващо, но е естествено и това, че също така имаш живот да живееш. Спри да обвързваш ума си с него - спри да му целуваш снимките и да му прегръщаш дрехите. Най-добре му скрий снимките, дрехите и всичко друго, което ти напомня за него, за да не ти се набиват на очи.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: c7baa7338c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей.

Съболезнования.
Минала си във фаза на самосъжаление, а това е коварно нещо според мен. Казвам го от личен опит. Знам какво ти е, повярвай ми. Макар, че моята любов не е под земмята, а на свобода търсейки своето ново щастие. Но и мойте мечти се разпаднаха, останаха ми само спомените, които по-добре да ги няма, защото ме убиват. И да, утеха няма никъде и при никого. И до някаква степен го разбирам това - никой няма да усети болката ти както ти я усещаш. Който и да иска да ти съчувства и да те изслуша, в един момент ставаш досадна за него. И тогава започваш да потискаш мъката си и тя те изяжда още и още...
Съвет ли да ти дам, не знам...
Едва ли ще ти олекне скоро. Аз чистосърдечно те съветвам да се погрижиш за себе си, до колкото можеш. Отдели средства и посети психолог. Поговори с него съвсем откровено, плачи, смей се, говори. Послушай ме. Мога и да ти препоръчам специалист по мое мнение чудесен човек и професионалист: Мая Манева.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 76fd417912
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   О, Боже! Първо приеми моите най-искрени съболезнование! Това е ужасно! Второ, не знам какво да ти кажа, освен да продължиш да живееш заради него. Ако можеше да те види, нали не би искала да те види така? Той би искал да си щастлива и да сбъднеш общите ви мечти! Така, че направи го! Заради себе си и заради него! Напълно съм убедена, че когато обичаш толкова силно смъртта не е краят. Да, не можеш да го видиш, да го докоснеш, да го целунеш, но любовта му е още около теб и той винаги ще те пази. За това вярвай в това! Не се насилвай да правиш нещо, за което още не си готова, явно 2 години не са достатъчни, но не се отказвай. Ден след ден следвай рутинните си задължения и един ден ще можеш отново да се усмихнеш истински. И тогава и той ще се усмихне! Защото по някакъв начин ще разбере, че вече си добре.
Кураж! И когато ти е най-трудно мисли за това, че той никога няма да те изостави и винаги ще намери начин да е около теб.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 106dece4b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Независими си, баща ти да си говори каквото иска, важното е ти как го приемаш и защо толкова му обръщаш внимание, отдели се, дистанцирай се дори малко от тях и гледай напред. Научи се да приемаш нещата, да боли те, загуба е, но живота е един, а ти ровейки във всичко това, нито ще го върнеш нито е добре за теб. Моя позната в подобна ситуация, ходи при някаква врачка, тя и беше казала, ама ти нямаш мъж до себе си, а той сякаш е там. Какво правиш, той страда. Ти не му даваш възможност духът му да се успокои. Обсебила си вещите му. Тя се прибра и изхвърли всичките му дрехи, които стояха непокътнати и така сякаш започна полека, полека да се отърсва.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 479cf0085d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отиди в църква, помоли се и запали свещ за приятеля си. Времето лекува...

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b2975c627a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Съжалявам за случилото се, нормално е още да страдаш, не постъпват добре близките ти. Има нещо, за което трябва да внимаваш, а именно не го прави идеален, нещо като кумир, защото цял живот няма да може за се захванеш с друга връзка, може да е бил много добър човек, да те е обичал много, но това не значи, че 100% бихте били щастливи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker