Не са ми били истински братя... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не са ми били истински братя...
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 1579 пъти
Семейството ми винаги е било перфектно за мен, докато не пораснах и не разбрах много неща. Имам двама братя. Никога не се замислях, но те не ме приемаха и винаги страняха, редовно се оплакваха на майка ми от мен без да имат повод и казваха неща от рода на "гледайте си детето, нали то ви е важно" на майка и на татко.
По кофти начин от чужди хора разбрах, че майка ми е живяла с друг мъж, от който има братята ми, а после се е развела и е срещнала баща ми, който ги е осиновил и тогава се появявам и аз... И цял живот всичко върви против мен, че мама и татко обичали мен, а не тях.
Ситуация: на Коледа се събираме всички, братята ми влизат, поздравявам ги и след малко единия вижда, че майка е в кухнята и отива при нея. После тя ми споделя, че той отишъл да и се оплаква от мен, че същата вечер не е получил поздрав за добре дошъл от мен, което не е така, защото взаимно се поздравихме.
Изобщо не излизаме, никога не ми звънят, рядко единия говори с мен, а другия само поздравява и то без усмивка и ме подминава.
Родителите ми, пък, най - вече майка, цял живот се лута и обича ту мен, ту после тях, а докато е мила с едно от трите си деца е в лоши отношения с другите.
Стават скандали, побоища, плюят си, мразят се, нямало да се погледнат и после си стават най - мили и сега е един точно такъв период, майка и татко изобщо не искат да контактуват с мен, като отида на гости усещам особено татко, че все дава зор да си ходя "айде, айде, време е за почивка" или сяда на компютъра и ме нарича теле, шиле и е доста груб. Майка пък се промени, говори през мен, прекъсва ме и не се усеща. Татко пък избухва и крещи редовно, няколко пъти исках да си ходя като попадах на сцени.
Не ми е перфектно семейството. Майка и татко нямат потребност да ме виждат, имам двама братя, а на никой не му пука за мен... те явно не усещат роднинска връзка с мен, явно кръвта е всичко, но за мен не е... Аз ги приемам като такива.
Засичам се случайно с брат ми, няма да ме покани, подминава и си излиза с глутницата приятели.
Вие имате ли нормални братя или сестри? Винаги си мечтая да имам брат или сестра, на които им пука за мен и сме си близки, но уви.
Майка и татко сега са на вълна едно от трите им деца... и аз съм в сянка. Чувствам се зле.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: 9f938957e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много тъжно, аз съм майка на двама синове и не мога да си представя да ги деля, камо ли пък да пренебрегвам единия за сметка на другия. Но ме озадачи и нещо друго във вашето семейство. Ако съм разбрала правилно родителите ти живеят на едно място, братята ти на друго, а ти също си самостоятелна. Не знам дали се заблуждавам, но ми звучиш много млада, да не кажа и малка и ми е сложно да се ориентирам в семейната ви ситуация. Адекватен съвет не мога да ти дам, ако си на 14 години той би бил един, ако си на 18- друг, а сега само мога да ти съчувствам. Strinka71

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 8b90c739ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще ме извиниш, но точно ти създaвaш конфликтa и рaзделението в семейството. Сaмо си прочети постa кaто стрaничен човек и ще си дaдеш ( може би ) сметкa зa товa.
Излизa дори, че когaто мaйкa ти се опитвa дa се ви присъединявa, ти го приемaш кaто дa обичa тях, дa е милa с тях, но против теб. Тоест, ТИ не приемaш тя дa имa същият контaкт, същaтa връзкa родител- децa с тях.
Проблемa е в теб!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: acb8669de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Те СА твои братя за Бога! И аз имам по-голямо дете, което е от друг мъж, но то обожава по-малката си сестричка от новия съпруг!
Чичо, пак ли ни поучаваш?
Ж31

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 740ecafbcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Те все пак са ти полу-братя. Но явно ревнуват или баща ти не се е държал добре с тях, или пък техния биологичен баща ги настройва така. Във всеки случай гледай себе си о не очаквай нищо от тях. Те явно те възприемат като конкурент, а не като сестра. Тяхна си работа, игнорирай ги, не им се натягай, дръж се все едно не съществуват. Те нещо са сърдити на родителите ти, но си го изкарват на теб.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b8a1109ef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Отношенията понякога се изхабяват и за никого не са удовлетворителни.
На колко години си? Май си достатъчно голяма, след като им ходиш на гости. Концентрирай се в собствения си живот, детството е отминало и всеки ще си хване своя път. Мисли и действай за образование, работа, собствено семейство и деца. Тогава ще си достатъчно заета за да мислиш толкова какво им е на тях.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 1769b5e1e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз като Н.5 ще те попитам. На колко години си? Учиш ли,работиш ли,омъжена ли си? Защо живееш отделно? Кажи нещо повече за себе си,за да знаем и ние какво да ти кажем. Иначе историята ти е много трогателна и ни кара искрено да ти съчувстваме. Ще чакаме да дадеш повече информация за себе си.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 672db247cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Това семейство са го посели родителите ти. Вместо да расте те с истината и да се оцичате, не са крили... за по-добро, за пред хората. Не си единствената жертва, на криворазбраното родителите и отношения. Седни и по говорете всички открито. Питай майка ти, защото е крила. Защо са създали тази дистанция и с омразата какво печелите всички. Аз съм в подобна ситуация, но моя родител идеализира другата страна, не вижда истинското лице на детето си. Дори го обра, но пак лъже, маже и защитава докато аз се прегърбвам от работа, плащания и борба за по-добро живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker