Бъдещи планове, за съвместен живот. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бъдещи планове, за съвместен живот.
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 1612 пъти
Здравейте, мили читатели! За поред път, ще поискам помощ/ съвет от Вас!
Аз съм на 18 години, а приятелят ми на... 30!
Разликата ни, не е нито малка, нито много голяма. Запознахме се, по повод бившият ми, който вместо да ни навреди, взе че ни направи услуга. Беше ми мъка за миналото ми момче, беше плач, чудо голямо! Бях озлобена и не ме интересуваше какво става с околните. Въпреки това, сегашният ми приятел, изтърпя и преглътна ужаасно много неща заради мен.
Усетих се, и престанах да го наранявам. ( Днес вече ме е срам, като си припомня).
Обича ме, уважава ме, помага ми и крайно много ми угажда на акъла. Нямам забрани, къде и кога да ходя, изобщо без никакво лошо отношение спрямо мен. Забравих да вметна, че живеем заедно, и сме двойка от почти половин година.
Разбираме се, повече от перфектно. И до тук с моя роман..
Той иска бебе, аз също, НО имам образование пред себе си, тепърва нови хоризонти, и нито напред - нито назад.
Разбирам, че съм малка, връзката ни е в зародиш, както казва моята сестра, но обичта ни е нещо невиждано.
На семейството ми, никак няма да им се хареса идеята за бебче.
Ох, да го кажа по- простичко. Искаме бебе, но не знаем как ще бъде като разберът най-близките ни, и не защото негово семейство няма да се зарадва, а за пустите мой 18 години!!
Със образованието си, ще се справя перфектно, със работа и ангажименти също! А и вече съм помогнала в отглеждането на дечица, така че проблема ми е никакъв!
Съжалявам, ако нещо съм написала объркано.
И благодаря, за всеки бъдещ отговор! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: b2cf4af200
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Прекалено си млада, имаш страшно много време пред себе си, изчакайте няколко години, поне още 4-5, пък и тогава ще си сигурна в това дали връзката ви си струва. Първата и втората година от връзките са решаващи, но дори и след тях не се знае къде ще продължи връзкята ви. Дано само не ти даде ултиматум- учене и реализация или бебе. А ако ти му кажеш, че първо искаш да учиш и да се реализираш а той ти каже, че иска бебе а не да учиш - зарежи го защото не държи на теб а мисли за собствените си интереси.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 1ede349a5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Значи първи завърши поработи малко, за майчинство. След детето рядко ще имаш време само за себе си, пък ако мислиш да учиш има време.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 30166df593
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Той как е с доходите? Смяташ ли, че може да ви издържа? Ти работиш ли? Май не? Не си мисли, че е толкова лесно да учиш, да работиш и да гледаш дете. Според мен ти е рано за дете, а на него не му е прекалено късно. Нищо не пречи да изчакате поне 2-3-5 години. Ако връзката ви наистина има потенциал, не са нищо.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: e2380c4cfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодоря ви, за отговорите.
Номер 1 - не той не ми дава ултиматум, а точно обратното. Превърна се като майка ми " учи, учи, учи", има огромни желанае да постигна всичко, което желая.

Номер 2- разбирам, че ще имам по-малко време за себе си, но децата порастват, нали така?

Номер 3- Работех близо година, сега прекъснах поради лични причини. С доходите е доста добре. Да не кажа, прекалено добре. Никак не е мързелив, понякога ходи и на втора работа, само и само да имаме, макар че не се оплакваме.
Разбирам, че ако имам дете, ще трябва да изчакам поне 2 години да запиша в университет, и трябва да съм постоянно около него. Прав/а си, ако връзката ни продължава добре, винаги може да изчакаме за дете!

Много благодаря за отговорите!!
Сега ми изникна още един въпрос... странен е, но често задаван..
Срамно ли е да си млад родител, в случая под 20 години! Често коментирана тема в семейството ми..
Приятен ден :)

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: dbbd2b8e2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами разликата нямаше да е голяма, ако ти беше на 30, а той на 42. Вие сте на различен етап от живота си и искате различни неща. Да не говорим пък, че ти си само на 18 и да се затваряш с мъж на 30, защото мислиш, че е голямата ти любов, е пълна заблуда. Изживей си историята и приключи.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4016ce238b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Tази връзка е без развитие. Ако послушаш номер 1 и започнете да чакате, твоя човек на 99% ще му писне да чака в един момент, а и страстта между вас ще отслабне. Ако пък сега си имате бебе, обществото ще ви заклейми, щото са загубеняци, не за друго, и изчезват от лицето на Земята поради материализма и егоизма си. Като бях бакалавър имаше една девойка с бебе и всички я гледаха като полезно изкопаемо, все едно как може да има бебе преди да стане на 25 нали...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b18fc6541e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Изчакай поне 2-3 години. Порадвай се на младостта си, учи. Бебето ще те ангажира изцяло, няма да имаш време за друго. Понеже ще си майка, трябва да си подготвена за всякаква ситуация, включително в която да можеш да гледаш сама бебе. Всичко се случва в живота. затова първо вземи някаква професия, да знаеш, че сама можеш да се справяш с издръжката на себе си и бебе. После, като си стъпиш на краката и можеш да се издържаш сама, тогава раждай бебе. Ако приятелят ти те обича, ще те изчака да учиш и да имаш професия.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0ddf900791
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Мила, само на 18 си! Може и да си мислиш, че е лесно да учиш и да гледаш бебе едновременно, но повярвай ми не е така! Така, че просто не бързай. Завърши си образованието, намери си работа и тогава. На 23-24 няма да си престаряла, повярвай ми! А и приятелят ти ще е на 30 и няколко и също няма да е стар, напротив ще е малко по-зрял и отговорен. Повярвай ми, между това "помагала съм с отглеждането на дечица" и отглеждането на свое собствено разликата е огромна! Едно е няколко пъти да помогнеш на приятелка, друго е да си отговорна за живота и здравето на едно бебе 24 часа в денонощието 7 дни седмично. А и да знаеш първите месеци почти няма да спиш! Така, че май нямаш представа за какво става дума! Не бързай! Майка можеш да станеш и на 30, но изпуснеш ли момента да учиш и да се развиваш, после става много трудно.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ef19f7164f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравей,
Пиша ти, защото искам да ти помогна. Имам приятели и познати родили на 19-21 и ситуацията им не е розова.
Според мен трябва да изчакаш, защото първо нямаш образование, второ нямаш работа-няма майчинство. Трето едно е да помагаш, друго е да е твое.
Ако родиш сега ставаш зависима от един мъж и от неговите пари. Ако не ти даде нямаш, ако няма кой да ти помага за детето нямаш време за учене. Имах две колежки, които родиха в първи курс. Едната прекъсна защото нямаше кой да гледа детето и още не е завършила, а е на 26. А другата вдигна сватба, роди и след 7 месеца се раздели с мъжа си. Сега живее с техните и те й помагат с детето. Те поне имаха еднократна помощ понеже са студентки, а ти нито работиш, нито учиш.
Детето не е куче, до има нужда от грижи дълго време, дори да порастне. Да го води някой на градина, да го взима.
Съветвам те приятелски, като човек със сериозна връзка от 4 години, изчакай! Запиши, учи и ако пак искаш забременей последната година както направиха една друга колежка. Но ако искаш да имаш образование, стаж и живот не зависещ от мъжа или родителите ти изчакай поне до 25. Да си родител не е само да родиш и кърмиш. Важно е да му дадеш спокоен и добър живот, без да си зависима изцяло от някой. Сега си влюбена, но мисли и рационално. Познаваш го от скоро, за да си сигурна какъв човек е. Чисто битово, помага ли ти, разбирате ли се. Аз живея с моя приятел от 2 години, от 1 сами двамата и пак още се нагаждаме. Учим се да делим задълженията по равно.
Изчакай, млада си, ако и след 3 години сте все така влюбени имайте дете. Но за мен като жена да бъда зависима от мъж е ужас. Да му искам пари, за да отида да си купя парфюм или дамски превръзки... А ако един ден се държи лошо с теб, а ти нямаш нито пари, нито образование, какво ще правиш? Живейте заедно, свикнете един с друг. Нито ти си стара, нито той. И на 33 да има дете е ок за него.
Не се оставяй само на емоциите, защото може да ти изиграят лоша шега. В днешно време без образование няма и развитие.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: f58778f1cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мило момиче, та ти самата още растеш. Научно е доказано, че човек пораства на 21 години. Тогава започва да разбира и носи отговорност за последствията от своите постъпки. Затова в САЩ официално човек е пълнолетен, когато навърши 21 години. Дотогава мозъкът на човека още не се е развил напълно.
Така че изчакай още 3 години, и учи. Родителите и приятелят ти са прави като те карат да учиш. Имай професия. Не може да разчиташ на чужди пари. Днес този мъж може да ти дава пари, утре може да спре. Тогава какво ще правиш сама с бебе в ръце без пари и професия? Родителите също са до време. Мисли по-отговорно. Детето не е играчка.

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 74d0ab00da
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Много благодаря за всички отговори!!
Не е на приятелка детето, ами на сестра ми, което вече е доста по-голямо.
През ноща само дето аз не го кърмех, къпех го и беше по 13-14 часа в ръцете ми, и то защото и бащата си искаше детето да го погледа.
Прави сте, без образование съм за никъде, а и работа!!!
Ще почакаме и ако тръгне всичко добре както сега, ще обмислим много добре идеята за дете!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker