Родителите ми не ме оценяват? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми не ме оценяват?
преди: 13 години, 4 месеца, прочетена 4140 пъти
Здравейте! Проблема ми може да ви се стори детински и глупав, но все пак реших да го споделя. Ние сме четиричленно семейство. Имам сестра, която е 6 години по-малка от мен. От години наред забелязвам как моите родители имат повече симпатия към нея. Не изпитвам ревност, ако в първия момент си помислите това! Не знам каква е точно причината това да се случва, но според мен е защото тя винаги е имала по-хубави оценки от мен и навсякъде се е представяла по-добре. Не й завиждам, а напротив-гордея се с нея!!! Нещото, което ме мъчи е, че от много, много време насам нашите постоянно ми казват: "За нищо не ставаш!", "Нямаш никакво бъдеще!", "Ще се превърнеш само и единствено в един боклук!". Не знам защо се държат така. Оценките ми наистина не са само шестици, но все пак са много добри, винаги съм една от отличниците на класа, но родителите ми не го оценяват! Колкото и добри оценки да имам,колкото и да съм се опитвала да ги накарам да се гордеят с мен, все ми се повтаря: "Нищо няма да стане от теб, добре че имаме сестра ти да ни кара да се гордеем!".

От две години си имам приятел, когото те не приемат по никакъв начин. Дори кафе не искат да пият с него. Постоянно казват, че той е същия боклук като мен, а не е така. Много свястно и добро момче е. Подкрепя ме във всичко и освен гадже е и най-добрия ми приятел.

Лошото е, че освен, че ме злепоставят с думите си пред него, че за нищо не ставам, го правят и пред роднините и семейните ни приятели. Когато имаме семейни събирания нашите започват да ме оплюват на масата така както го правят и вкъщи. Това ме кара да се чуствам още по-ужасно!

Моля Ви дайте ми съвет как да се справя с това отношение! Какво трябва да направя, за да нямат такова мнение за мен собствените ми родители? След 3-4 месеца навършвам 18, а другата година завършвам училище. Мислех си да отида да уча в чужбина, но все пак ги обичам и не искам да се отдалечавам чак толкова много от тях! Какво да правя? Благодаря предварително!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 4 месеца
hash: abd007c784
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако наистина се държат така-що за родители са те ? Бори се и не им обръщай внимание, постигни много в живота си и ако имаш възможност да отидеш в чужбина, не се замисляй, а отивай. Явно има някаква причина да се държът така и двамата, но ние едвали бихме могли да я знаем. Гадно е и това малко или много ти се отразява на живота. Ако бях на твое място бих отишла да живея при баба и дядо. Продължавай напред и не ги слушай. Успех !!! :)

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: d1e30a35c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   защо не им кажеш как се чувстваш

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: e63206dfdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Не виждам причина вашите да говорят така, ако това, което казваш за себе си, е истина. Преувеличаваш или послъгваш май.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 84addc94ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Спокойно, ти не си виновен (виновна). Разбира се, тук чуваме само твоята версия, но според мен само това, че ти повтарят, че си боклук стига. Знаеш - една лъжа като се повтори 100 пъти, става истина. Важното е ти да не им вярваш и да не им се хващаш!
Ако имаш възможност отиди да учиш в чужбина или в друг град, но след завършване трябва да се изнесеш с нагласата да се оправяш сам (сама). За съжаление не може да разчиташ на родителите си, щом имат такова отношение към теб.
Правилно е и отношението ти към сестра ти. Тя не е виновна за нищо. Запази добри отношения с нея, а родителите си малко по малко изолирай от живота си. Най-дългата връзка на човек в живота му е с братята и сестрите, не с родителите - те рано или късно ни напускат. Със сестра ти ще бъдете много вероятно доживот заедно и се обичайте.
Доказвай се на себе си, родителите не заслужават! Запази що-годе нормални отношения с тях - на здравей и здрасти, празници, но това е. След като завършиш трябва да се изнесеш.
Успех

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: cfa8b5fe51
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Не си единствено... Нещото, което можеш да направиш, е да си гледаш гаджето и да не ги слушаш как ви оплюват. А иначе почти винаги по-малките в семейството са с привилегии. Споко, нали навършваш 18, ще ходиш студентка, няма да те тормозят повече :)

 
  ...


...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 309e99aed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз бих се разплакала и бих изпаднала в истерия даже и ще ги питам аз осиновена ли съм,не съм ли от техния род,че се държат като с чужда?!Или пък как от такива свестни хора като тях си се родила такава непохватна и всякаква каквато те наричат-тоест,те са първообразите ти,и ще им стане гадно,но си го заслужават!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 0b7ff18362
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Аз съм майка на двама сина. Мога да кажа, че ги обичам еднакво, това е сигурно, макар и при мен единия да е по амбициозен, по отговорен, по организиран и подреден и съответно сега е студент. Не,че другия е лош, но е по отпуснат някак.. макар, че мисля, че не е глупав, има потенциал, но не знам..воля ли, късмет ли.. май все нещо не му достига. Но това не означава, че го обичам по-малко. Напротив! Понякога дори ми става болно..защо и на него не му върви така добре като на другия. Подкрепям го, говаря с него, опитвам се да съм добър приятел и съветник. Но..съдбата си е съдба.. нали знаете. Та в контекст на това си мисля, да не би ти просто да гледаш с други очи на родителите си..в смисъл да не виждаш, че те всъщност те обичат и държат много на теб, просто изискват повече и вероятно те мъмрят за да те накарат да бъдеш по амбициозна. Разбира се може и да не е точно така. Аз съм на мнение, че децата трябва да бъдат обградени с много разбиране и любов /независимо от възрастта им/ за да се развиват добре и да имат стимул за всичко. Все пак поговори с родителите си, разкажи им просто това което тук разказваш на нас.Тогава нещата могат и да се променят.Опитай! Успех ти желая!

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 8b4daceb41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм в същото положение само че не ми казват че съм боклук и съм единствено дете. Просто ме обиждат оценките ми са супер имам най-много 5 и 6 иначе и от другите си ги има по някоя друга (без 2) и на тест по математика съм изкарала 5 и майка ми се кара, че можело да е на 6 и т. н. обиждат ме.

До номер 3: Кажеш ли им какво мислиш са те набили!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1cfacbb696
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   При мен е същото нещо. Никога не са ми казвали браво на теб ти можеш. Винаги ми казват да се изнеса защото са се разболявали от мен ама брат ми може всичко …. Винаги съм искала да чуя от тях браво подкрепяме те …. Но все ми повтарят че съм ги разболяла ….. Аз съм от хората който си мълчат. И мама не малко ми е казвала че се отказва от мен … И това Много Боли.

Автор не иЗвестен.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 88d1bef0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Старай се повече да бъдеш като сестра ти тогава родителите няма до ти говорат така. Правят го за твое добро. Постарай се да изкараш по–добри оценки.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 88d1bef0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 7 за какво ще се разплачеш за толкова дребно нещо.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 88d1bef0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Съгласна съм с номер 8. Родителите ти просто искат най–доброто за теб.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker