Замисляме се за дете, но все не се чувствам напълно готова - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Замисляме се за дете, но все не се чувствам напълно готова
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1602 пъти
Привет. С приятелят ми все по-често обсъждаме темата за дете и аз го искам виждам, че той го иска много повече от мен, но аз постоянно мисля за бъдещето и това ме спира. Мисля си, че нямаме достатъчно средства за отглеждане - и двамата общо взимаме 1100 лв на месец. Та на нас в момента не ни стигат какво остава и дете. Той ме успокоява, че ще намери по-платена работа или втора такава, за да се чувстваме с детето добре. Но ме спира и това, че няма да имаме време един за друг в забързаното ни ежедневие. Много съм чела, че при поява на детето се започват семейните проблеми, скандали, нередовен секс и т.н Друго, което се притеснявам, че като напълнея няма да го привличам. Куп лоши неща премислям. Вие мислите ли, че разсъждавам правилно или ще успеем някак да се справим с отглеждане на бъдещо дете?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: f7e3caa3ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е 'някак си' всеки успява.

Ами предполагам, че тук сега ще те успокоят и ще те надъхат да правите детето. Че децата са най - хубавото нещо на света и след появата на детето всичко ще се нареди... И нормално. в България има много хора, които гледат дете с вашите доходи, че даже и две деца...

Според мен трябва да направиш това, което ти идва отвътре - това, което ти подсказва вътрешния ти глас за най - удачно.

Защото в крайна сметка ти ще си живееш живота си, а не тези които те съветваме 'против' или 'за'.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 2b1b2130f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вероятно много харчите. Много хора живеят и с по - малко. Детенцето иска най - вече обич. Притесненията ти са неоснователни.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 3d29f8cb32
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не смятaш прaвилно. Еднaтa зaплaтa я отпиши, нaли ще бъдеш в мaйчинство. A aко е труднa бременност и се нaложи дa почивaш?
A след рaждaнето? Той ще може ли дa ви издържa?
И зa дa имaш притеснения от родa нa дaли ще те хaресвa кaто нaпълнееш и т. н. знaчи сaмо, че не си сигурнa в него.
Не бързaй щом тaкa се чувствaш. Неговaтa е леснa. Aко се рaзделите, ще го осъдят зa едни жълти стотинки издръжкa и ще вей бaйрякa. Ти ще трябвa дa се спрaвяш с всичко сaмa.
Дaли не искa просто дa те върже "сигурнa"? Питaм зaрaди твоите притеснения, aнaлизирaй сaмa от къде и зaщо се притеснявaш зa промени в отношениятa ви, но бъди честнa със себе си и ще стигнеш до прaвилният отговор.
Зa себе си знaм, че aко имaм подобни стрaхове, не бих родилa от същият човек до кaто не се уверя, че ще БЪДЕ- съпруг и бaщa.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 555173a492
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не не разсъждавам, какво значи ще напълнея, ами ти утре и бръчки ще имаш, ще остарявате заедно. Ако още от сега мислиш за проблеми, като дойдат не те виждам. Най-вече на колко си години? Ако чакаш и се надяваш, че на 40-50 г. безпроблемно е забременяването не се надявай, че е така.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: d0f0734e59
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ами, като жена, която самостоятелно има по-висок от общия ви доход с приятеля ти, не те съветвам да раждаш сега. Това си е твое решение, разбира се, но се замисли! Как смяташ да я карате на неговата заплата? Ако иска да е татко, чудесно, но дали знае в какво точно се изразява бащинството? И още нещо, наясно ли сте колко струва да гледаш дете? Вие само памперсите не можете да му плащате. Сега сигурно ще се появи онзи с коментара за естествената бебешка хигиена и как било без пари да се гледа дете,но това изобщо не е така. Я сметни какво ще ви струва да заведете детето на лекар през уикенда (защото личните лекари, дори педиатрите, не работят в събота и неделя) или ако се наложи някакъв извънреден разход. Дори едното раждане, което в държавните болници е безплатно, не излиза наистина безплатно... дори елементарната почерпка от уиски, бонбони и някакви плодове, която очакват лекарите в по-малките градове (в по-големите директно си искат пари) е поне 50 лв.
Да изброявам ли още?
И правилно са ти казали, че ако нещо стане, мъжът плаща жълти стотинки и си гледа кефа. Издръжка от 200 лв. месечно в България се счита за висока.

Без да си осигурила условия, в които да си гледаш и сама детето, ако се разделите с приятеля ти, не те съветвам да раждаш.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 55e7b58953
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз мисля, че и с тези разходи може да се справите. На колко си години?
Трябва просто да го искаш, човек никога не е готов.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e658989ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Започвайте да спестявате, за да имате пари. Идеален момент няма, ако чакате пък много -след определена възраст на теб ще ти е трудно да забременееш. Щом имате колебания за финансите, започвай и то ти да спестяваш пари. Иначе килограмите се свалят, ако решиш. Ако имате и баби, които да ви помагат при нужда, е ОК.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ea0179c048
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Тази тема все едно аз съм я писала. Мен най-много ме притеснява това, че няма да имаме време един за друг както досега... не знам кога и дали ще се реша скоро...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker