Постоянен психически тормоз! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Постоянен психически тормоз!
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1885 пъти
Здравейте,

Пиша ви е ще се радвам да получа ваши съвети, защото съм под непрекъснат СТРЕС и ПСИХИЧЕСКИ ТОРМОЗ от МЪЖА МИ!!!
И НЕ ИЗДЪРЖАМ !!!
Ние сме заедно от 15 години и имаме дете на 8 години.
От 5-6 години ние се караме непрекъснато, и по-често проблемите са ни заради различното отношение на двамата към детето ни.
Аз/майка му/ гледа на детето като на ЛИЧНОСТ и общувам с детето като с ЛИЧНОСТ, като уважавам неговото мнение!!! Т.е не го принуждавам на всяка цена да се съгласява с мен и да прави всичко , което му казвам/ т,е/ да яде до края яденето си, да облича определени дрехи и тн...
Но /баща му/ ВИНАГИ има проблем с общуването с детето и аз винаги изпадам в стресови ситуации, за да бъда съдия при техните скандали.Което , уверявам ви е УЖАСНО!!!
Баща му смята, че детето е малко и ТРЯБВА ДА СЕ СЪГЛАСЯВА СЪС ВСИЧКО!!! И да се ПОДЧИНЯВА НА ВСИЧКО„ КОЕТО МУ КАЗВА!!!
Аз мисля, че така детето ще израсте като "шушумига" и когато стане голяма всички ще го манипулират!!!! Това обаче е мое мнение и затова ВИНАГИ се боря с баща му!!!Но, тази борба ми коства много нерви и проблеми!!!
Например, вечер детето гледа телевизия/ в спалнята/, баща му си ляга на спалнята и му казва" вече е късно, аз ще гледам телевизия" а ти се обръщай и заспивай"!!!В този момент, детето казва, че ще погледа още малко , за да си догледа филмчето!!!Но...баща му започва да крещи, и му взима насила дистанционното!!! Разбира се , аз се намесвам, защото не мога да гледам детето да страда, а аз да си стоя безмълвна!!! Аз кзвам, че е късно, и че телевизора се спира, за да може да заспи детето, а баща му да ходи в другата стая и гледа другия телевизор/ Но, той не отива, защото там е баща му, който той гледа в нашия апартамент и не желае да притеснява баща си!!!!
Т.е мъжа ми не иска да притеснява баща му/който е възрастен/, а не му пука, че детето трябва да заспи!!!
И другия ми проблем че, че мъжа ми твърди, че АЗ ТРЯБВА ДА ЗАСТАВАМ НА НЕГОВА СТРАНА ВИНАГИ/ когато той има проблем с детето и когато спори с детето/!!!!
Аз разбира се НЕ МИСЛЯ ТАКА и аз заемам страната, която е според мен е правилна!!! Защото не мога за съм на страната на мъжа ми, след като мисля, че не е правилно да работи телевизора и детето трябва да заспи!!!
На пръв поглед историята е елементарна, но наистина аз живея в един УЖАС, защото след като се случи това/т.е аз съм на страната на детето/ , мъжа ми започва да се сърди, да прави маниери и така дни наред!!! Например, след скандала вечерта, на другия ден/ той си яде с баща си, без мен да ме извика и да ме пита, дали съм гладна/Изобщо е много тъпо, но............
Според мен, ЧОВЕК ТРЯБВА ДА СИ ИМА СОБСТВЕНО МНЕНИЕ И ДА ГО ЗАЩИТАВА, но............
Моля ви да ми помогнете за съвет!!!
Защото, колкото и да ги обмислям нещата, все не успявам да реша проблема!!!
Благодаря ви предварително....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 29 дни
hash: ea0283c045
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Жена съм отгледала съм двама синове инженери според мен мъжа ти е прав. Детето е само на 8 от както се помни родителите ум се карат заради него, и мисля че това дете не само че ще бъде шушумига, ами и ще е нерешително, несигурно в действията и решенията си, ами и само след 3-4 години няма да уважава родителите си като личности и ще се научи да ви манипулира. "татуировка на носа, татко не е съгласен, ще накарам майка да се кара с него и аз ще съм невинна и ще имам своят татус, па и на дупето ако искам"
Чудно ми е от къде искаш дъщеря ти да научи нормите на поведение и отношение към хората, след като вижда родителите си как се отнасят един към друг и при това те би трябвало да се обичат.
Да човек трябва да учи детето си да взима само решения, но има си възраст за тая работа. Не е правилно да оставяте дете само да решава кога да стане от масата. Представи си я като голяма жена, как няма да уважава хората с които се храни и ще става от масата когато й е кеф. Честно представих си градинско семейно парти организирано от родителите на зет ти, дъщеря ти в един момент решава че не и е кеф на масата и отива да си опъне на хамака въпреки че другите продължават да се хранят. Да станеш от масата е неуважително към хората с които си седнал да се храниш, не знам как ти ги разбираш тези неща, но за мен ти учиш дъщеря си да не уважава баща си и теб самата, а в момента вие сте най важните хора към които тя трябва да има респект.
С обличането на дрехи е същия въпрос за да бъде един ден уважавана жена, не трябва да мисли дали дрехата й е удобна, а дали дрехата е подходяща за мястото което ще ходи. Ако ти не я научиш че на училище се ходи с училищната униформа /ако имат такава/ или прилежно облечена, а не по анцуг защото така и е по удобно, няма как тя един ден да ходи с подходящо облекло, на нея няма да й пука, щом на майка й не й е пукало за етикет.
Морала и нормите в обществото човек учи от родителите, ти като родител си длъжна да научиш дъщеря си да се съобразява с обществото. Да спазваш морал и норми не е шушумига, а да не спазваш си е простащина. Сама прецени какво правиш с дъщеря си.

 
  ...
преди: 7 години, 29 дни
hash: 86d5898d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Писането с главни букви в мрежата е еквивалент на крещене в реалността. Гняв, истерия, родителска мания, неспособност, обсебеност, инат и цял куп наклонени черти видях в тази история, съжалявам, че я прочетох.

 
  ...
преди: 7 години, 29 дни
hash: 86d5898d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   А, между впрочем, уважаема авторке, забрави да споменеш, че въпросното дете, чието собствено мнение, така ревностно браниш, преди половин година събу панталона на баща си в магазина, "без да иска".

 
  ... горе^
преди: 7 години, 29 дни
hash: 57d6224a20
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не мога да разбера каква е тази амбиция да се възпитават момичетата, че са принцеси и няма по-важно нещо от тях и никой никога не може да им каже нещо на тези богини и се започват едни вечни скандали и простотии. Не е това начина. Не е възпитание това. Не знам какво се вайкаш. Това е малко дете, а не пълнолетен човек, който вече трябва да има свобода.

 
  ...
преди: 7 години, 28 дни
hash: e48c855cf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Кажи на наща му, че с инфантилното си поведение ще съсипе живота ма детето си.

 
  ...


...
преди: 7 години, 28 дни
hash: f2cfe4da31
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Госпожо, в този сайт няма да получите обективни мнения. Тук влизат хора, изпълнени със злоба, вероятно с повечето от тях така са се отнасяли като малки и сега те искат и другите да страдат като тях, не може така някой да е щастлив и да е добре, понеже те не са били.
Казвам ви от личен опит - детето ви ще стане жертва на манипулиране, вероятно и на домашно насилие. Няма да обича себе си, няма да може да се защитава и ще позволява на всички да минават през нея.
Не мога да Ви кажа какво да правите. Мога да Ви кажа аз какво бих направила - бих напуснала този мъж веднага. Знам, че звучи крайно, но от това зависи целият живот и съдба на детето ви.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 27 дни
hash: 2d4c4d40e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На мен ми се струва, че с мъжа ти сте в две крайности, но за мен твоята крайност е по-лоша и ще доведе до едно разглезено дете, неспособно да се справя в живота. На първо място, детето трябва да научи да се съобразява с по-големите авторитети в живота му - днес това сте вие с мъжа ти, утре ще е шефът му в работата и т. н. Щом е било късно, защо не си изключила телевизора ПРЕДИ мъжът ти да се намеси. Дете, което уважава родителите си, не е шушумига. Докато е във вашия дом, ще следва вашите правила. Когато се изнесе от къщи, само си купи апартамент или плаща наем, и си покрива всички сметки - тогава нека си ляга в колкото си иска часа и си доглежда каквото пожелае по телевизията.
И изобщо не е добре да се караш с баща му, постоянните скандали се отразяват много по-зле на детската психика, отколкото това да му се каже да си легне.
А защо сте създали семейство, живеейки с родител/родители? Сигурно имате и други проблеми в тази връзка, но е очаквано, три поколения под един покрив никога не води до мир и спокойствие.
Вместо да се караш с мъжа ти и да го напускаш, както те съветват по-горе, премисли си поведението и намерете компромисен вариант. Не мога да си обясня цялата тази емоционалност на темата, всичко е пределно ясно.

 
  ...
преди: 7 години, 27 дни
hash: 86d5898d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Аз съм 2 и 3. Обръщам се към номер 6, с препоръката да прочете историята на авторката, публикувана в раздел "Семейство", преди 6 месеца и 18 дни, под заглавие "Психически тормоз. Мъжът ми се сърди на всички и за всичко". И най-вече коментарът на самата авторка под номер 20- много е красноречив и показателен. Аз също съм коментирала под номер 32 и стоя зад всяка своя дума, колкото и неприятна и болезнена да е, истината няма как да се пренебрегва и отхвърля перманентно или да си я пречупваме през своята си призма, както и когато ни е удобно. Истеричният стил на изказ на авторката и неизменното присъствие на думата "шушумига" ми докараха дежа вю, реших да се поразровя и се оказа, че не съм сбъркала. Уважаеми радетели за либерално възпитание и абсолютна свобода на децата, не е уместно да раздавате с лека ръка определения кой бил злобен, какво детство е имал и т. н., в сайта влизат и хора, на които им е позната семейната ситуация на авторката и методите ѝ на възпитание, а също и неимоверното ѝ самочувствие и его, както и отказа ѝ да приема мнения, различни от нейното. Разбиранията ѝ за възпитание и ролята на родителя за формирането на характера и личността на детето, са дълбоко погрешни и това е факт. Не съм адвокат на съпруга ѝ, но като майка на две деца, пораснали при това и като педагог по професия, поназнайвам туй- онуй по темата. Номер 5 пък, ако държи да се включва в теми извън детския раздел, да дава "компетентни" съвети и да го приемат хората насериозно, би било добре да положи малко усилия и да поработи над уменията си за писане, пък било то и от телефон. Хубав ден на всички.

 
  ...
преди: 7 години, 27 дни
hash: 86d5898d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Аз съм 2 и 3. Обръщам се към номер 6, с препоръката да прочете историята на авторката, публикувана в раздел "Семейство", преди 6 месеца и 18 дни, под заглавие "Психически тормоз. Мъжът ми се сърди на всички и за всичко". И най-вече коментарът на самата авторка под номер 20- много е красноречив и показателен. Аз също съм коментирала под номер 32 и стоя зад всяка своя дума, колкото и неприятна и болезнена да е, истината няма как да се пренебрегва и отхвърля перманентно или да си я пречупваме през своята си призма, както и когато ни е удобно. Истеричният стил на изказ на авторката и неизменното присъствие на думата "шушумига" ми докараха дежа вю, реших да се поразровя и се оказа, че не съм сбъркала. Уважаеми радетели за либерално възпитание и абсолютна свобода на децата, не е уместно да раздавате с лека ръка определения кой бил злобен, какво детство е имал и т. н., в сайта влизат и хора, на които им е позната семейната ситуация на авторката и методите ѝ на възпитание, а също и неимоверното ѝ самочувствие и его, както и отказа ѝ да приема мнения, различни от нейното. Разбиранията ѝ за възпитание и ролята на родителя за формирането на характера и личността на детето, са дълбоко погрешни и това е факт. Не съм адвокат на съпруга ѝ, но като майка на две деца, пораснали при това и като педагог по професия, поназнайвам туй- онуй по темата. Номер 5 пък, ако държи да се включва в теми извън детския раздел, да дава "компетентни" съвети и да го приемат хората насериозно, би било добре да положи малко усилия и да поработи над уменията си за писане, пък било то и от телефон. Хубав ден на всички.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 27 дни
hash: 59c6ed13a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Добре бе жена, защо отваряш нова тема, а не си продължиш предишната, дето "детето", докато "без да иска" както скачало в магазина около баща си като изоглавено му събуло панталона, та го бяха ошамарили?
Хората ти казаха вече какво мислят - няма да събереш и този път по различни мнения. Като не търпиш вече мъжа си и смяташ, че тотално обърква възпитанието на дъщеря ви - ами разведи се просто с него и си гледай детето, както прецениш. Какво има толкова да питаш хората. Да не мислиш, че за детето е добре да се карате непрекъснато заради него. За мъжа ти също не е добре постоянно да му демонстрираш, че за нищо не му зачиташ мнението. Остави го човека на мира и си възпитавай сама детето, щом си сигурна, че ще се справиш по-добре.

 
  ...

...
преди: 7 години, 26 дни
hash: 57d6224a20
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Чакай малко. Ти се караш с бащата, за да си гледа телевизора детето, а после казваш, че не трябва да работи този телевизор. Е как така се получава този оксиморон?
8 годишно момиченце да спори с баща си. Много сте му изпуснали края. Това се нарича лигла.

 
  ...
преди: 7 години, 24 дни
hash: 842a23bf78
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Не съм чел други теми на същата авторка и няма да коментирам нея самата. Като баща на 2 момчета ще напиша няколко реда относно възпитанието на едно дете. В този смисъл авторката е права за това, че детето трябва да се възпитава като личност, да се зачитат чувствата и желанията му. Този начин на възпитание е възприет в методите на Мария Монтесори, книгите на д-р Спок, на Януш Корчак - човекът влязъл в газовите камери заедно със своите възпитаници, като преди това няколко пъти е отказвал предоставените му възможности да се спаси сам и да изостави децата си. Въпреки, че всичко това е разработено още в първата половина на миналия век и е възприето почти на всякъде в модерния свят, явно за много хора е все още непознато. Третирането на детето според старите разбирания - пълно подчинение и никакво право на глас, никакво зачитане на мнението и чувствата му водят до доста проблеми в зряла възраст - комплекси, неувереност, неспособност за управляване на собствения си живот, залитане в другата посока- агресивност, тотално отхвърляне на родителите и като цяло незачитане на чуждото мнение. Все кофти комплекси - имам ги примерите и в моето семейство.
Когато нещо се забранява на детето, трябва да му се обясни човешки защо трябва да бъде така, а не да му се налага грубо и без обяснения. Дори дете на 4 го разбира това (мои наблюдения). Също виждам как децата ми отиват с желание на детска градина - нещо напълно непонятно за мен. Когато аз самият ходех на градина, нямаше дете което да му харесва там, само че тогава другарките ни се караха за всяко нещо и ако не си изядеш яденето ти го изсипваха в гърба, докато сега отношението към децата е съвсем друго.
За мен авторката е права, но липсата на разбиране с мъжа и е голям проблем и ще доведе до други проблеми в бъдеще. Ако иска да постигне нещо в тази насока, не е лошо малко да образова мъжа си относно възпитанието - има много статии в нета по темата, да прочете някои от нещата които посочих по-горе - Монтесори и другите. Възпитанието на едно дете не е лесна работа и не трябва да се подценява.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 07d3ee6d64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Децата трябва да бъдат глезени като малки, защото като порастнат живота няма да ги глези, вие сте права, мъжът ви е егоист и деспот

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 86d5898d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Децата трябва да се ОБИЧАТ и като малки, и като големи. А не да се глезят, разглезват, лигавят, боготворят, издигат на пиедестал, да им се угажда винаги, да им се подгъзува, и т. н., и в крайна сметка, като се сдобием с едно изтървано, егоистично и арогантно, вече голямо отроче, ревем по сайтовете- "Къде сбърках? " "Синът ми ме бие", или "Дъщеря ми ме изгони на улицата". Баланс му е майката! И двете крайности са пагубни, и авторитарното и строго възпитание, и абсолютната слободия, без задължения и разумна критика. Каква личност ще изградим, ако удовлетворяваме всеки един каприз и поднасяме всичко на тепсия, как ще си отстоява мнението за в бъдеще въпросната личност, ако в детството ѝ, никога не ѝ се е налагало да се бори за каквото и да е? ! Да, трябва да се зачитат желанията и гласът на детето, но не и за сметка на всички останали членове на семейството. Да, трябва да му се обяснява човешки, защо това е забранено, онова не, че еди какво си се прави така, а не иначе, само че в конкретния случай няма какво да се обяснява, по простата причина, че всичко е позволено на малката принцеса.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker