Объркана - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Объркана
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1586 пъти
По - объркана в живота си не съм била! Обичам съпруга си, след детето ни той е най - важният човек за мен. Но както не исках да призная дори и пред себе си, винаги сме били коренно различни. Това започна да се забелязва след сватбата и особено много след раждането на детето. Днес съм наясно какъв човек е и го обичам такъв какъвто е, дори не искам да го променям, вина има и той за влошените ни отношения, но го приемам, аз съм реалист човек, хората не са идеални. При него нещата са съвсем различни, той сякаш днес се сети каква съм, как мисля и сякаш иска да ме моделира в съвсем друга жена. Вървя към 30те и макар да търся промяна в себе си няма как да стане това което той желае без да изгубя себе си като личност. Той обаче става все по нещастен в този брак, забелязвам че пие, че се дистанцира. Не говори, само вика. Макар да обвинявам себе си за това, че не съм това от което той има нужда знам напълно сигурно, че нито за секунда не съм го заблуждавала за това каква е моята същност. Всичко написано до тук като че ли ясно сочи към решението - развод. Да, но как да го направя при условие че имам златно дете, което ще страда. Подобен страх не съм изпитвала, не желая да съм причина за болката на детето Си, а и още вмен тлее надежда, че все пак можем да се преборим, помогнете ми, не знам дали имам сили да си тръгна, но не знам и колко още ще мога да изтърпя...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: c3f3bc7656
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма такъв вариант като развод, особено когато няма изневяра по между ви. Или ти не си отгледана в разведено семейство? Аз съм и всеки път като видя как на някое друго дете баща му го държи за ръка или подхвърля във въздуха или са цялото семейство и нещо се пречупваше в мен. Но хора всякакви. Дори такива, които са готови да пожертват и най-милото си в името на измислени идеали и предразсъдъци. Иначе живота, че не е лесен, не е, но трябва ли да се предаваме постоянно, че и да предаваме и близките си?

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 141914fa97
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Детето ще страда много повече, ако НЕ се разделите!
Защото напред във времото отношенията между вас няма да станат по - поносими, а напротив.

Заради случаи като твоя съм силно против създаването на семейство в по - ранна възраст (и с по - възрастни партньори), върпеки че уж жените нямало да могат да родят след 30, остарявали и. т. н. (това е по - скоро психоатака към по - младите, още не изградили се напълно като личности и не съвсем уверени в себе си момичета; също така и един вид опит за наказание на тези, които са отказали/още отказват да тръгнат по пътя на семейния живот)

Според мен мъжа ти още в началото на връзката ви е бил с нагласата, че ти си момиче, което той ще моделира (тази дума е абсолютно на място - аз също щях да използвам точно нея) по своя си мечтан образ. Но естесвтено в началото ти е създал усещането, че те приема такава каквато си, разбира те и всичко супер идеално нали. Нали трябва да те омая - хубавичко да те оплете в мрежите си.
И ето, като по учебник - след детето той показва същността си и по - конкретно това какво реално иска от теб.
Такъв тип поведение на мъже е супер типичен за балканските ширини за жалост.

Не, не оставай заради детето в тази връзка, така де - брак.
Децата винаги, винаги, ама абсолютно винаги усещат, когато родителите им не са щастливи заедно! И това им се отразява на психиката много жестоко! Само се разрови из интернет тук, а и другаде, колко много теми на страдащи деца и подрастващи има - потърпевши на токсичните отношения на родитлите си. А и да не гледаш в интернет - просто се замисли сама, със сигурност ще се убедиш, че не ти говоря ей така.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9d862f3c38
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Детето не е причина да оставаш с него. Чувстваш, че не можеш така... какво си тръгнала да се оправдаваш с детето? Остави го. Ще бъдеш и майка и баща за това дете и се постарай да не чувства липсата му. А ако мислиш, че не можеш ще му го даваш да се виждат и да прекарват времето заедно. Никъде не си написала как се държи с детето, за това какво чакаш?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 42f38d4c53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не пишеш какви са конкретните ви проблеми. Може да тръгнете на семеен терапевт или на психолог.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: ee4b9ef8ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Аз съм мъж на 32г., на разведени родители, а сега имам семейство с дете. Ако има как, не се разделяйте. Баща ми не е добър човек и исках да се разделят, но детството ми беше гадно, за детето е по-добре да сте заедно. Много по-добре е да усеща, че не сте щастливи, отколкото да търпи негативите на развода, имам опит ще ти кажа какви са:
- конкуренция кой е по-добър родител, постоянно засягане на бабите и дядовците на темата какво било що... , липса на мъжки пример седем дни в седмицата, няма усещане за семейство, по голямо безпаричие, супер гадно за едно дете е появата на нов партньор в живота на родителите и т. н.

Номер 2:Или нямаш деца, или не му завиждам на съпруга ги. Личи си, че си претенциозна, знаеща и за теб личното щастние и развитие е по-важно. А да имаш хубаво и здраво семейство трябва да се жертваш за тях. Разбира се, че жената трябва да роди преди 30г., поне първото дете. Защото след 30г., е възможно да се появят репродуктивни проблеми и да няма време да се решат или детето да се роди с много проблеми. Една моя позната чака до 39г., сега е на 44г., след какви ли не процедури, бебе няма. Друга моя позната запозна с опитите на 26г., седем години по-късно вече е майка, какво ли щеше да стане, ако и тя градеше първо кариера и си караше кефа!?

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 6cc596aa77
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Направи всичко възможно да си запазите брака. И не само да го запазите, а да стане нормален. Говорете, покажи му, че искаш промяна искаш да сте щастливи.
Лошо е за децата при разведени родители - непълно семейство, децата сочат с пръст, финансови проблеми, нов човек вкъщи...стрес и пак стрес. Аз съм разведена и знам какво говоря. Все още не съм се осмелила да доведа друг мъж вкъщи, това е много отговорно нещо. Сама трябва да се справям с много неща, докато бившия гледа детето на новата си. Обидно е, тъжно е, трудно се преглъща. Преживява се, но е травма, голяма при това. На никого не пожелавам да мине през развод.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: ae76448065
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   6 ми звучи като доста глезен като дете младеж, най - вече свикнал да получава бая внимание. То баби ли не са били, та и дядовци. Много по - добре било детето да вижда, че родителите му не са щастливи. Е каква е тази егоистична логика бе, принце? Ти си се пръкнал и хайде вашите да ти треперят на всичките кефове и ако в един момент почувстват, че не са щастливи заедно, то трябва да си натискат парцалите един-друг, че видиш ли, малкия принц ше му се развали рахатеца. И бабите и дядовците ще говорят. Е това турски сериал направо.
И каква е тази връзка между безпаричието и това дали родителите са заедно или не. Един нормален мъж, мъж на място както се казва, няма да лиши детето си от необходимите материални неща. Независимо, че с майката вече не са заедно. В противен случаи мъжа изобщо не е трябвало да става баща. И е още по - добре, че не е край детето.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: bf6f94d1ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Сама казваш, че всичко клони към развод. Ми разведете се. А това да стоиш, заради детето е голяма глупост. И мойте родители са разведени от както съм била малка и не ми пука. Ти какво искаш. Да ви слуша скандалите ли? Сега от скоро майка ми и мъжът и много се карат за всякакви глупости, но аз съм на 22 и много рядко ходя при тях и ти казвам, че е по-добре че родителите ми са се развели отколкото преди да съм слушала такива скандали всеки ден.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: f6d6247af3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Децата винаги усещат, по-добре разделени родители, при които липсват скандали, отколкото заедо, но в гадни отношения. Примери от личния ми опит, не е нужно да споделям, просто е безсмислено, и в двата случая, има щастливи и нещастни деца. Какво ще е вашето, зависи само и единствено от вас, големи хора сте, седнете, поговорете, използвайте и семеен консултант, ако е нужо. Направете всичко възможно да се разберете, но това става с говорене.

Това което си написала на нас, трябва да го кажеш и на него, директно му кажи как се чувстваш, без недомлъвки, без шикалкавене, право куме в очи. Ако не те разбере, явно общият ви път е приключил.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: ee4b9ef8ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От №6

Към №8: Не съм бил никога глезен, напротив, живеели сме в нищета. Сега имам образование и работа, гледам си детето. Имах предвид, че в името на детето трябва да се направят компромиси от двамата родители, децата са най-важни, а не даречем стремежът към пътувания, кариера, нови сексуални преживявания, дразнещи неща у партньора и т. н. Като бях дете се чувствах ужасно, само дете на разведени родитили знае какво е. А аз лично исках и мечтаех баща ми да се изнесе/да го изгоним, защото се дършеже много лошо. Но ако двамата родители положат усилия, по-добре да останат заедно, без да се карат постоянно разбира се. Ти имаш ли деца, на колко си години? Или си разведена, или си на години, без дете, с висока интелигентност, образование и самочувствие, жени има вече такива доста. Извинявай, ако греша. И да ти кажа много малко мъже не са на място, повечето плащат само мизерната издръжка. Знаеш ли, моите родители са образовани, с добра кариера, баща ми вече е по-добър, обаче какво стана с тях? Майка ми, след няколко връзки е сама, баща ми има дълга връзка, но само се карат. Нямат повече деца...


Към №7
Напълно те разбирам, дори най-грижовния баща да е твоят бивш, ти винаги ще си повече време с децата и ще имаш повече главоболия по грижите. Разбирам те, много е стресово за децата новите партньори, на мен не ми пукаше супер много, защото не исках баща ми, но пак си е гадно - светът ти се размества. Моля те, сподели защо се разведохте и как се оправяш. Поздрави!

М32г.

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 6cc596aa77
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №7 съм, отговарям: ами просто си намери друга, която да го "разбира", но отричаше до последно - разбрах го чак след развода. Все увърташе и казваше - искам да съм остана насаме, да обмисля. Народен театър, Голяма сцена :-)
Когато си сам с две деца ставаш перфектният организатор и така се справям. Домакинска работа, учене, воден, взимане... много са нещата. Бабите и дядовците са ок и се включват също.
Не се оплаквам, но ето вече 6 та година така и и нямам сериозна връзка. А и нямам време за това :-))) Но, каквото има да става - ще стане, май го беше казал един философ.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 6cc596aa77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   №7 съм, отговарям: ами просто си намери друга, която да го "разбира", но отричаше до последно - разбрах го чак след развода. Все увърташе и казваше - искам да съм остана насаме, да обмисля. Народен театър, Голяма сцена :-)
Когато си сам с две деца ставаш перфектният организатор и така се справям. Домакинска работа, учене, воден, взимане... много са нещата. Бабите и дядовците са ок и се включват също.
Не се оплаквам, но ето вече 6 та година така и и нямам сериозна връзка. А и нямам време за това :-))) Но, каквото има да става - ще стане, май го беше казал един философ.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 5dc9bfd66b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Грешно е да поставяш детето пред съпруга си. Да, знам, че сега ще ме оплюят жените, които са си намерили мъже, от които просто да родят, но говоря как стоят нещата в по-добрия вариант. В добрия вариант двойката е двойка, защото между тях съществува любов, а децата са продукт на тази любов и не я привличат към себе си. Т. е. детето не измества любовта на някой от родителите (най-често майката) към себе си, а получава нова доза любов от двамата родители, докато любовта между самите родители си остава същата.

Жената трябва да бъде на първо време жена на мъжа до себе си, а след това майка. Иначе още от пеленачета, децата биват вкарвани в емоционални зависимости и не израстват като хармонични и самостоятелни индивиди. Създават се триъгълници (най-често срещаната ситуация: майката обича мъжа си, ама повече обича сина си), което е изключително негативно за самото дете, а естествено и за отношенията в родителската двойка.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: ebafda31f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Моят най-ранен спомен е как се моля родителите ми да спрат да се карат. До този ден все още си намират несъществуващи причини да се надвикват, но не съм много близка с тях - не знам дали се обичат, не знам дали се чувстват добре заедно, но честно казано не ме и интересува. Любовта или липсата на такава между тях си е техен проблем, трети човек не би трябвало да се намесва. Караниците им обаче със сигурност ми навредиха на психиката и резултатът... силна раздразнителност и избухливост, с които все още не мога да се справя напълно.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 780062ea5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аз съм жена и смятам, че номер 14 е много прав. Ето за това авторката задължително трябва да си намери нов мъж, с който да са в хармония - да се харесват и обичат един-друг такива, каквито са, а не единия партньор да иска да променя/моделира другия по свой мечтан образ... защото това не е любов, а по - скоро лека форма на маниакалност. А понякога и не чак толкова лека.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: d544512c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Когато хората са алчни, егоистични, себични, надменни, затворени, "самодостатъчни" и не умеят да правят компромиси, да живеят задружно и в името на другите, семейството ще последва само мъка. И при развод, и без развод ще последват само мъка и тежки дни. Важи и за двамата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker